1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Diskurzus a(z) 'Magyar vonatkozású hírek, elemzések' témában - desertfox által indítva @ 2013. január 21..

 1. papajoe

  papajoe Well-Known Member

  Tisztelettel kérdem,ugyan miért is támadna meg minket bármelyik szomszédunk?
  Tele vannak a bankajink aranyrudakkal?Vagy európát megváltó mennyiségű olaj,gáz x y nyersanyag a van a seggünk alatt?
  Talán nem tévedek nagyot,de max a románok utálnak minket annyira,hogy még,de onnan is milliók vezetik a kamionokat nyugaton,nem fognak ők már háborúzni,még velünk sem,nagyobb hitelkártyát,meg laposabb tévét,ájabb fónt akarnak ők,nem háborúzni.
  Az ukránoknak kisebb gondjuk is nagyobb annál,hogy megtámadjanak minket,vagy bárkit,inkább a keleti rész átugrik az Oroszokhoz,mint háborúzzon velünk.
  A többi szomszédunk meg sem lakosságban,sem haderőben nem áll úgy,hogy megtámadjon minket.
  Nyugodjon le mindenki a p@csába.
  Ha meg valamelyik nagyhatalom akarna minket megtámadni,akkor is logikai bukfenc,mert a yenkik itt vannak,szövetségesek,ők nem fogják az Oroszokat megtámadni,az Oroszok sem őket,mi sem akarjuk megtámadni az Oroszokat,sem a yenkiket.
  Az nagy eszmék mentén indított háborúk,pl élettér,izmus,nyersanyag érdeklődés hiányában elmaradnak már errefelé,egyszerűen kifújtunk emberanyagban,forrásban,haditechnikában,motivációban,mindenben,mármint itt kke-ben.
  Az ukránok,Lengyelek,Románok sokkal zsírosabb falatok nálunk-nagyhatalmi szempontból-senkinek sem kellünk annyira,hogy háborúzzon ellenünk.
  Csinálok is egy párizsis szendót magamnak.
  :)
   
  alfa74, Sulaco, endre and 9 others like this.
 2. honved

  honved Well-Known Member

  Jönnek az agresszorok kamionnal.

  [​IMG]
   
  alfa74, endre, fip7 and 3 others like this.
 3. fapp_supervisor

  fapp_supervisor Well-Known Member

  Nem tévedsz. Ezt már írtam egyszer: bármi történjen, a román nem alszik!
   
 4. rudi

  rudi Well-Known Member

  Ne felejtsd el hogy a történelem nagy mókamester…
  Ha visszanézel a múltba - nem sokat, csak 100 évet - akkor látod hogy a Románok ez idő alatt kétszer támadtak hátba minket.
  1916 Aug.26-áig u.azon szövetségi rendszer tagjai voltunk, Aug.27-én már Román katonák masíroztak Erdélyben majd Bp.en
  1944 Aug.23-ig ismét csak fegyvertársak voltunk, Aug.25.-re meg már meg is jött a hadüzenet.

  Ilyen történelmi előzmények után azt mondani hogy "nyugodjon le mindenki a p@csába" szerintem súlyos felelőtlenség.
  Nem kell pánikolni de ha egy ilyen szomszéd több mint 10 milliárd USD költ (eddig!!) fegyverkezésre akkor azt szerintem illik komolyan venni.

  Nyilvánvaló hogy a Románok maguktól soha nem támadnának, de tény hogy Ők is és mi is nagyhatalmak érdekszférájának a peremén élünk.
  Az hogy ma azonos szövetségi rendszerhez tartozunk nem jelent semmit. A fenti történelmi példák bizonyítják hogy ez napok alatt gyökeresen megváltozhat.

  A háborúk pedig nem feltétlen természeti kincsek megszerzéséért folynak. Bőven elég ha két atomhatalom nem direktben akar megvívni egymással hanem úgy gondolják hogy jobb lesz a csatlós államok területén tesztelni az új haditechnikájukat...
   
  alfa74, Luthero, Loken and 8 others like this.
 5. Ursa Maior

  Ursa Maior Well-Known Member

  Belso konfliktusok lecsillapitasara mindig kitino lehetoseg egy haboru. Lasd beke Nobel dijas Obama.
   
  arcas and svajcibeka like this.
 6. rumcajsz

  rumcajsz Well-Known Member

  Ezért veszélyes a személyes okokból bárkinek nekimenő nagyon demokrata baloldal. Ahogy annak idején Károlyiék nem akartak magyar honvédet látni, a mai ellenzékről is feltételezem ugyanezt. Félre ne értsetek, nem vagyok "narancs-lázas". Sokszor és sok helyen kritizáltam a Fidesz-kormány tékozló és néha bizony korrupt politikáját, de igyekszem tanulni a történelemből amikor Károlyi gondolkodás nélkül eladta a saját fajtáját. A kor Károlyi-ai meg ott ülnek az EU-ban, és alig várják, hogy ismét ne láthassanak magyar honvédet. Amikor a LEO-2A4 árán megvehető belső árulókra gondoltam, pont a nemzetet szétforgácsolni akarókra utaltam.
  Ezért lenne fontos, hogy – legalábbis honvédelmi kérdésekben – Magyarország egységes legyen és egyes pártok felül tudjanak emelkedni saját önös érdekeiken. Mert igazad van: egy egészségesen nacionalista nemzet, amelyik összezár ha kell ( Stromfeld hadseregében például ott volt mindenki. akinek a piros-fehér-zöld fontosabb volt,mint a Szentkorona, a veres-rongy vagy a Kossuth-címer) itt ma többet ér mint a páncélosok, helikopterek, Grippenek és társaik.
   
  alfa74, Luthero, Loken and 2 others like this.
 7. rumcajsz

  rumcajsz Well-Known Member


  Csak nem a rakományt, hanem az értékét hozzák. Svájci számlán, euróban , bemutatóra szóló kötvényekben. És kamion sem kell hozzá csak egy bróker egy aktatáskával.
   
 8. Masztiff

  Masztiff Well-Known Member

  A víz és az élelmiszer lesz az, amiért háborúk törhetnek ki a jövőben. Most nem is kell izgulni, de mi lesz 20-50 év múlva a gyerekemmel, már aggodalommal törlt el. "Ha békét akarsz, készülj a háborúra!"
   
  misinator, Loken and honved like this.
 9. Masztiff

  Masztiff Well-Known Member

  Nem értünk egyet. Az elmúlt időkben (25 év) minden kormány így viselkedettÉs legjobban éppen a narancsosok csökkentették a honvédelmi költségvetést. Viszont most legalább jó irányba kezdtek el változtatni a dolgon. Ha nem agyatlanul alakítjuk át (építjük le) a honvédséget, hanem megfontoltan változtatunk, mint a lengyelek, most nem kellene (minimum) 10 milliárd USD-t költeni a sereg újrafegyverzésére.
  Ebben egyetértünk.
   
  Nagy Csaba, Robur and Sulaco like this.
 10. megazez

  megazez Well-Known Member

  Szerintem még legalább 15 évig nyugi lesz, én valószínűbbnek tartom, hogy itt európában a szíriaihoz hasonló, külső gerjesztésű polgárháborúk lesznek, nem pedig nemzetek közötti háborúk. (Mondjuk a romulánokban én sem bízok, hiszen tudjuk az ördög nem alszik). Silurusglanis szcenáriójában látok fantáziát, de elég merész egy olyan országtól ahol a kurv@ vonat nem várja meg a csatlakozást sem, egy ilyet kivitelezni így elég nagy fejtörő lehet a románoknak.
   
 11. borisz

  borisz Well-Known Member

  OK, elengedlek, erre nincs időm, whatever


  Ha belegondolsz, hogy van X ország, amit a Duda-hegység mértanilag ketté vág, és csak két vasúti hídon oldható meg a Kelet-Nyugat irányú szállítás...
   
 12. Terminator

  Terminator Well-Known Member


  2018. július 24.

  A japán nagykövetet fogadta a honvédelmi miniszter


  Bemutatkozó látogatáson fogadta Sato Kunit, japán rendkívüli és meghatalmazott magyar nagykövetét dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter július 24-én, kedden.


  Na, akkor csak veszünk Kawasaki P-1 tengerészeti járőrgépet is? :rolleyes: :)
   
  alfa74, Luthero, borisz and 2 others like this.
 13. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Úgy tűnik mégiscsak lesz Japán-Magyar közös határ. :)

  Amúgy tényleg mit akarhattunk tőlük? Esetleg a bevándorlási törvényüket elkértük, hogy hogyan lehet évi 26 befogadással megúszni ensz szankciók nélkül?
   
  alfa74, Luthero, borisz and 4 others like this.
 14. Laci1970

  Laci1970 Well-Known Member

  Bemutatkozó látogatás!!! Na meg tényleg mit is akarhatunk egy Japantol mikor az a béka segge alatt van mindenben hozzánk képest.
   
 15. fip7

  fip7 Well-Known Member

  Laci1970

  "Bemutatkozó látogatás!!! Na meg tényleg mit is akarhatunk egy Japantol mikor az a béka segge alatt van mindenben hozzánk képest."

  Félre érted Fennek-t. Tudtommal Japán az alkotmánya értelmében nem exportálhat fegyvert. Szóval olyat amivel lőni lehet elvileg nem vehetünk tőlük....
   
  Fennek likes this.
 16. Telak2

  Telak2 Well-Known Member

  És a kibervédelmi cuccok?
   
 17. Spartan.asfv

  Spartan.asfv Well-Known Member

  Akkor szamuráj kard lesz...
   
 18. fip7

  fip7 Well-Known Member

  Telak2

  "És a kibervédelmi cuccok?"

  Azt nem tudom. Nem ismerem mélységében a törvényt. De rakétát, tankot, repülőt tuti nem vehetünk tőlük.
   
 19. krisss

  krisss Well-Known Member

  Elvileg 2017-ben megváltoztatták a törvényt.
   
  antigonosz and honved like this.
 20. Telak2

  Telak2 Well-Known Member

  Márcsak azért mert elvileg nem fegyver, így jogilag kieshet a törvény alól. Amúgy is volt már szó róla, hogy mérséklik a szigort.
   

Ezen oldal megosztása