1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Diskurzus a(z) 'Magyar vonatkozású hírek, elemzések' témában - desertfox által indítva @ 2013. január 21..

 1. Crusader

  Crusader Well-Known Member

  Egyetértek :oops: Annyi, hogy én voltam sportlövész is... :hadonaszos:
   
  Szittya likes this.
 2. Ocses

  Ocses Well-Known Member

  Ebben sajnos teljesen igazad van. Én is a sok idiotizmus, szakmailag alkalmatlan elöljáróm miatt szereltem le. Ezt még megfejelni egy teljesen civil elöljáróval nincs az a pénz. Egy hivatásoso tiszthelyettes pedig elgondolkodik meddig tudja ezt csinálni. Hiszen korkedvezményes nyugdíj nélkül eléggé bedugul a rendszer. Aki az irodában ücsörög annak ok. De egy harcoló mit csinál 50 évesen. Ugrál a BTR-ből ki. Ezek a sokszor még alkalmas emberek inkább civilben keresik a boldogulásukat. Ezeknek az embereknek a tartalékos rendszer pedig inkább csak vicc.
   
  therob, antigonosz and honved like this.
 3. blogen

  blogen Well-Known Member

  Én az ÖMT-nek havi százezer nettót fizetnék a tartalékos szolgálatáért. Úgy értve, hogy ezt kapná alapból egy hónapban, mint készenléti díjat és erre jönne rá a valós tárgyhavi szolgálatának ellenértéke is a bértábla alapján 12 órás etapokban elszámolva, minden megkezdett tizenkettővel számolva. Egy átlag hónapban mondjuk két nap és egy hosszabb nyári gyakorlat, meg egy hasonlóan hosszabb képzés valamikor, úgy egy hetes időtartamban.

  Ezzel az ÖMT-t szerződéses tartalékos rendszerré formálnám, mert az aktív tartalékost ugyanúgy meg kell fizetni, mint a rendes szolgálatot ellátót!
   
 4. thomashewitt

  thomashewitt Active Member

  Ez még a régi rendszer hagyatéka, a struktúra fölső része megaradt, minden egy csúcsára állított piramis, alúl lévő végrehajtó, a munkát elvégzők sanyargatásával, anyagilag meg nem becsülésével, ez a mai napig nincs rendbetéve, a Mister 20, meg 40% sápot szedőkről meg ne is beszéljünk.
   
 5. blogen

  blogen Well-Known Member

  Nem hiszem, hogy havi ötven, készenléti díj alatt egyáltalán ÖTT-st lehetne találni használható minőségben! ÖMT-t meg pláne nem, ott a lekevesebb havi nettót százra lőném be, de talán már az is kevés lenne!
   
  honved likes this.
 6. Ocses

  Ocses Well-Known Member

  Hát nemtudom most mi egy szerzödéses honvéd fizetése. De nemhiszem hogy nagyságrendekkel többet keres 100ezernél. Akkor viszont kicsi lenne köztük a különbség ahoz képest hogy ő aktív állományban van.
   
 7. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Nem is engednek irodaba senkit ameddig nem teljesitett legalabb 10 ev csapatszolgalatot. Vegrehajto allomanykent. /hadnagy allatt./ az irodakba is kell ember en ezt nem vitatom de oda mehetnenek az oreg rokak akik mar ugy ismerik a gyakorloteret mint mas a tenyeret... /ez lenne az eletpalya modell./ no meg a szakszik 10 eve szakaszvezeto valaki reg megerdemelne mar egy altiszti rendfokozatot /ormestert legalabb./iskolai vegzetsegtol fuggetlenul.../
   
  blogen likes this.
 8. honved

  honved Well-Known Member

  Mindenképpen komolyan meg kell most már szólítani azokat, akik hivatásos, vagy szerződéses katonák voltak és elhagyták a rendszert. Azonban, életkorban, még teljesen használhatók lennének. Ezeket be kell vonni és megfelelő anyagi kompenzációval, adott életkorig, bent is kell tartani a rendszerben. Ők lennének a legjobb tartalékosok, mert ők katonák voltak valójában is. Minden más, csak utána a tartalékos rendszer esetében.
   
  antigonosz and krisss like this.
 9. blogen

  blogen Well-Known Member

  Nyilvánvaló, hogy a mai szerződésesek fizetése is jelentős emelésen kell átmenjen, különben nemhogy a műveleti tartalékot, de az atkív állományt se fogod tudni feltölteni!
   
 10. dudi

  dudi Well-Known Member

  Havi 100?Ma ha valaki felszerel 138-at kap ne nevettesd már ki magad.
   
  antigonosz likes this.
 11. blogen

  blogen Well-Known Member

  Nyilvánvaló, hogy nem maradhat így a bértábla!

  ÖTT: havi ötven készenléti díj
  ÖMT: havi száz készenléti díj
  szerződéses és hivatásos: havi kétszázötven nettó minimum, amint aktív állományba került. Alapképzés alatt maradhat a százötven nettó, azt követően pedig alakulatnál a technikai képzés alatt kettő nettó.
   
  HAndrás likes this.
 12. honved

  honved Well-Known Member

  Elég sok beszerzés indul el hamarosan, ahogy láttuk az elmúlt időszak eseményeit. Amennyiben embert is akarnak a technikába, jó emberanyagot, akkor az illetményeket alaposan meg kell emelni. Különben a versenyszféra elszívó hatása és magasabb bérei miatt, nem marad ember a Honvédsgénél.
   
  HAndrás and tonyo like this.
 13. dudi

  dudi Well-Known Member

  Évi 20 napért 100 365-ért meg 250?Vagy szerinted a katona nem rendelhető be bármikor?Úgy gondolod,hogy ha engem felhívnak szombat este,hogy van egy órám beérni akkor azt nem tehwtik meg?
   
 14. tonyo

  tonyo Well-Known Member

  Az eddigi info morzsakbol szamomra ugy tunnik hogy a tartalekos rendszerhez is hozzanyulnak. Hogy mikeppen? Par honap mulva kiderul. Na majd meglatjuk. Egyebkent ugy fest hogy akinek kicsit magasabb a rendfokozata annak tobb mint valoszinuleg el kellesz majd vegeznie egy tiszthelyettes/tiszti tartalekos kepzott.
   
 15. blogen

  blogen Well-Known Member

  Ha te kapsz 250-et (pontosabban többet, mert ez a kezdő lenne), akkor nem fogsz picsogni amiatt, hogy a tartalékos készenléti díjnak kap százat és azon felül, minden szolgálatban töltött napjára kapja a beosztásához járó pénzét az alapján, ami alapján te is kapod!

  Nincs arányosság, hanem küszöb van, ami alatt nem kapsz használható embert! Szerintem a mostani munkaerőpiacon a fennti számok a küszöbök. Ezekért mennék el én ezekbe a formációkba szolgálni. Pontosabban ÖTT-be most még nem, mert a fizikumom jó és az ÖMT-t, vagy az aktívat is bírnám. Az ÖTT mindig népi milícia lesz, de egy ötvenest már most is fizetni kell szerintem, hogy valódi volt fegyverforgatók szolgáljanak ott, mégha már nem is olyan szinten, mint a valódi aktívaktól el is várnám a fennti pénzekért!

  Azzal a havi százas készenléti díjjal nemcsak azt fizetnéd meg, hogy évi harminc napot a seregben tölt az ÖMT, hanem hogy minden nap fitt formában van fizikailag például! Az aktív tartalékostól ugyanazt kell elvárnunk, mint minden más aktív hivatásostól és szerződésestől és ez pénzbe fog kerülni. Márha nem az a borzalmas bohóckodás marad a tartalékosrendszer, mint most.

  Márcsak azért se mennék most tartalékosnak, mert nekem egy rendfokozattal megajándékozott irodista q**** meg ne próbáljon akárcsak egy parancsot is kiadni, mert utána -de még a hadbíróság előtt- meglehetős hatékonysággal igazítanám útba a kávéfőző felé!
   
 16. tonyo

  tonyo Well-Known Member

  A 100 csak a letoltolt egy ev utan jar. Azert rendelkezesre allasi.
   
 17. blogen

  blogen Well-Known Member

  Most nem jár semmi ilyesmi. Én adnám, hogy legyen ÖMT-s!
   
 18. dudi

  dudi Well-Known Member

  Ő havi 100-at akar adni...
   
 19. tonyo

  tonyo Well-Known Member

  Marmint egy OMT ek. Vajon lenne e olyan munkahely aki evente elengedne az embereit 30-60 napra? Mert sajnos az idosebbek idovel ki fognak kopni.
  Viszont abban egyetertek vele hogy az OMT be lehetoseg szerint minnel tobb fiatalt kellene megszolitani. Lehetoseg szerint foiskola/egyetem elott. Mivel par honapot/egy evet kibirnanak igy azt az evi 30 napot fel lehetne tornaszi tobb honapra is. Szabadon valaszthatoan. Ki ki kinnek az egyeni kepessegeinek fuggoen.
   
 20. Ocses

  Ocses Well-Known Member

  Ha jólemlékszem Dudi írta egyszer, hogy a versenyszférával nem versenyezhet a honvédség. Hiszen a gdp-t valakinek meg kell termelni. Ha most 250 nettót adnál egy honvédnak ki állna kecskeméten a mercisorra, győrben az audiba. Ahol nincs lébecolás. 2 percenként jön egy kocsi a soron. A seregbe meg az év 9 hónapjában nem ijen feszített a tempó.
   
  dudi likes this.

Ezen oldal megosztása