1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Diskurzus a(z) 'Magyar vonatkozású hírek, elemzések' témában - desertfox által indítva @ 2013. január 21..

 1. Ocses

  Ocses Well-Known Member

  Ehez mérten a havi 100 irreális 20 napért az évben. 1 hónapoban 1.7 napért. Ezzel az erővel minden rendőr katona tűzoltó bérét megemelhetnék nettó 100 zal.
   
 2. blogen

  blogen Well-Known Member

  Igen, meg kell emelni azt is, hogy legyen ott is normális ember!

  A sereg létszáma minimális. Pár tízezer emberről beszélünk, miközben a versenyszféra milliókból áll! Nem létező dolog az, amit problémának látnál, miszerint a sereg fel lenne töltve normális emberekkel a normális illetményért!
   
 3. Ocses

  Ocses Well-Known Member

  Oks. A létszámmal meggyőztél. De azért ha egy 8 általánost végzett ember többet keresne mint egy diplomás pl tanár az náluk verné ki a biztosítékot. Akkor meg kellene nekik is emelni. Ha az állami szférán ez végigmenne az elég nagy összeg lenne. Így még mindíg nem tartom reálisnak 20 nap munkájért az éves 1.2millió forintot. És akkor nem akarnék belemenni ennek a 20 napnak a valódi értékébe. Hogy milyen tudást lehet ezalatt átadni,megtanulni. Főleg mivel ha ezt a tudást alkalmazni kell , hogy nagy szavakat használjak, az vérre megy.
   
 4. blogen

  blogen Well-Known Member

  Verje ki a biztosítékot. A villanyszerelő meg kétszer annyit keres, mint az ügyvédek fele! Ez van, a szakmunkás mennybe megy, mert abból van hiány és szükség van rá! Teljesen lényegtelen mit tartasz reálisnak. Én, mint potenciális ÖMT célszemély ennél kevesebbért nem jelentkeznék és azok, akik leszerelnek a seregből meg nem maradnának tartalékosnak ha valami nevetséges összeggel akarnák kiszúrni a szemüket!

  Nem az állam, meg a diplomás tanár diktál a vélt és valós sértődése alapján, hanem a dolgozni tudó és akaró, az elvárt feltételeket teljesítő szakmunkás a munkaerőpiacon! Márpedig a seregnek nem alkalmatlanokra és hülyékre lesz szüksége, pláne nem, ha itt csúcstechnológia lesz! Azokba a Leopardokba három-négyszáz alatt nem fogsz találni személyzetet! Ahogy félmillió alatt szerelőket se az Airbus helikopterekhez és sima gyalogos lövészkatonát se tudsz már honnan halászni megfelelő minőségben, el kell kezdeni nekik is két-háromszáz között fizetni, mert különben hiába a százhatvan darabból álló 2015M rendszer, meg a CZ fegyverzet!
   
  anonim999 and Ratamahata like this.
 5. kaktusz

  kaktusz Well-Known Member

  Azért az nem úgy működik, hogy az ember "10 év BTR-ből való ki-be ugráslás" után be ül egy irodába, s egy kurva jó logisztikus, informatikus stb. lesz belőle.
  Az illetmény emeléssel egyetértek. Hogy akarnak normálisan csinálni bármit is, ha lasszóval kell minden "gyütmentet" befogni?

  "A villanyszerelő meg kétszer annyit keres, mint az ügyvédek fele! "
  Hát mint villanyász, ezt azért nem tudom megerősíteni... Olyan ügyvédet még nem láttam....
   
 6. Ocses

  Ocses Well-Known Member

  A villanyszerelő sem az állami szférában keres sokat. Hanem maszekban, számlaadás nélkül feketén. Az hogy diplomásból meg túlkínálat van az tény. Ezért sok az ügyvéd. De egy jó ügyvéd szerintem nem irigykedik a villanyszerelő fizetésére.
  Félre értesz. Nem azt mondom hogy nem kellene megfizetni a katonákat. Vagy akár a tartalékosokat. Azt mondom a 100 ma számomra irreális.
  Az pedig, hogy milyen embereket találnak majd a Leoba mennyiért azt nem tudom.
  Ezenkívül ha te mint potenciálos ömts célszemély a pénz miatt nem lépsz be, akkor te már nem is vagy cél. Ha minden más szerinted irtó fasza és csak ez hátráltat.
  Én 11 évig voltam lövész. Pár éve szereltem.
  Nem a pénzen múlna ha ömts szeretnék lenni. De mint írtam számomra ez a rendszer így vicc. Úgygondolom a tartalékosok mostani állapotban az árvizeken való homokzsákpakolásra jók. Mint írtam már 20 nap egy évben semmire nem elég. Bármely seregben egy alapkiképzés hosszabb. Nem véletlenül.
   
 7. blogen

  blogen Well-Known Member

  Ha csak egy-két dandárnyi tartalékoslétszámot terveznek a T-72, BTR, D20 fegyverek megőrzésével, akkor se lesz már elég lelkes ÖMT-s. Talán egy zászlóaljat se lehetne lelkesedésből feltölteni. Hosszú évekről beszélünk, amely során fenn kell tartani az érdeklődést a szolgálat iránt! Ha ez egy biztos havi jövedelem, amiből kifizetem az összes számlámat, beleértve a sportolás költségeit is és még parad egy kis apró, akkor kompenzáltak úgy, hogy bármikor behívható ÖMT-s legyek. ÖMT-nél ez a szempontom. Persze nem homokzsákpakolásra alapvetően, mert arra ott az ÖTT, hanem valódi, értelmes foglalkozásokra, képzésekre, lövészetekre és gyakorlatokra, aminek következtében majd azon a napon harcolni fogok tudni!

  Nem fog másképp menni, el kell felejteni a múlból örökölt szemléletet, hogy kussoljál, örüljél hogy leköpnek, ezer más van a helyedre, stb! Ez már nincs és soha többé nem is lesz! Van ember, de fizetni is kell neki, ha a seregben akarjuk látni!
   
  Laci1970 likes this.
 8. Shadow

  Shadow Well-Known Member

  Nem biztos fizetni kell havi 100-at sztem meg lehetme fontolni akár adókevezményt is. Mondjuk aki tartalékos annak csak 10% az SZJA. Mindenki végiggondolhatja vállaja vagy sem... év végén adóvisszatérítésként megkapod. Akinek tanulói jogviszonya van ott ez nyilván nem járható út. Nekik lehetne ösztöndíj rendszer. Sztem sokan inkább választanák suli alatt valami szolgálatot mint a diákhitelet.
   
  anonim999, Celebra and kaktusz like this.
 9. blogen

  blogen Well-Known Member

  A biztos alapjövedelem, cserébe garantált szolgálat. Ez a tisztességesen járható út. Nem biztos, hogy éppen lesz munkája, vagy éppen úgy keres, hogy a csökkentett SZJA bejöjjön neki, stb. Az ilyen machinálás csak fölöslegesen bonyolít egy egyszerű képletet. Akire az állam számít, az is számíthasson az államra!
   
 10. Ocses

  Ocses Well-Known Member

  Elbeszélünk egymás mellett. Nem mondtam hogy nem kell megfizetni a katonát, a tartalékost. Azt mindta 100 most sok.

  T72,d20 stb.
  Úgy gondolod pl egy 72es kezelése elajátítható pár napban x hetente úgy hogy kézzelfogható tudásod legyen?
  Külön külön a vezetőnek,irányzónak,parancsnoknak faszán kell tudni a dolgát.
  (Mikor megszerzed a jogsid tudsz vezetni? Majd évek múlva ha hetente! többször! vezetsz.)
  Utánna ezeknek ÖSSZE KELL SZOKNIUK. Rohadt fontos.
  Ezután szakasz, század, zászlóaljszinten jól kell dolgozniuk.
  Ez mind rohadt sok munka és IDŐ!
  Ez pedig nincs. Nem úgy hogy párhetente összeugrunk pár napot. És ezért majdnem megkapjuk a magyar minimálbért?
  Mielőtt jönnél azzal máshol is működik ki kell ábrándítsalak.
  Max izraelben. De ott egy férfi 3 évet egy nő 2-t soros.
  Ezt a tudást kicsit könnyebb fentartani mint kialakítani egyet a nulláról.
  Mint mondtam a leszerelt katonák nagyrésze pedog nem akar visszamenni.
  Ha akar megint belép szerződésesnek 2 év múlva megint leszerel. Mivel rájön ugyan az az idiotizmus maradt. Nem változott semmi. Kiment egy külszolgálatba keresett egy keveset és viszlát megint.

  Fejlesztések vannak. Sokan mondják ez a Benkő de fasza csávó. Ijenkor elfelejtik ez a fasza csávó bőven résztvett abban ahova a honvédség jutott. De mivel karierista nem tett ellene. A Demeternek adott válasza is inkább szólt Viktornak. Hogy megmutassa ő milyen fasza káder.
  A beszerzések pedig tender nélkül egyértelmű korrupció. Még akko is ha a hm145 kivételével én mindet jónak tartom.
  Azért megnézném egy HK,Sig,FN mennyiért telepített volna ide gyárat. Tudom drágább fegyvereket gyártanak, de érdekelne. Mindamellett hogy szerintem a czk nagyon jók.
  Visszatéreve.
  Fentartani 72,d20 stb csak pénzkidobás. Egy nem valós képesség fentartására. Azt a seregre is költhetnék
   
  fishbed and Celebra like this.
 11. Ocses

  Ocses Well-Known Member

  Amúgy számomra ött meg ömt egykutya. Tartalékos.
  A egy háborús helyzetben évi kb 20 napos kiképzéssel elmondom mire jók.
  Szerintem!
  -Objektumörzés. A dandárok mennek harcolni. Ők védik a laktanyákat.
  -más fontos objektumok, híd,vasuti csomópont,erőművek stb örzése
  -utánpótlás szállítása, konvojok védelme
  -települések kiürítésének biztosítása
  Kb. Mondom évi 20 nap erre elég.
  Erre sem jószível.
   
  fishbed, phaidros and therob like this.
 12. Shadow

  Shadow Well-Known Member

  Tökéletesen igazad van abban itt a gondoskodásról van szó. A gondoskodás szerintem egy rendszert jelent nem pedig azt hogy odakúrok 100 Ft azt kész, old meg az életed és jönnek az elvárások. Nagyon tetszik a munkanélküli példa amire én nem is gondoltam pl itt járhatna emelt összegű munkanélküli segély, és nem 3 hónapig hanem mondjuk 6 mert tartalékos vagy. Szerintem az szja kedvezménynek még gazdaság fehérítő hatása is lenne hisz ebben az esetben már baromira nem mindegy mennyire jelent be a munkáltatód. Valamint akinek mondjuk van 3 gyereke nyilván sokkal nehezebben tudja megoldani a havi egy hétvégét valamint a hosszabb eltávot. Pl amig apa gyakorlatozik gyerekeknek kedvezményes tábort szervez a honvédség ahol legalább meg lehet szólítani a fiatalokat, a jövő generációt. Foglalkozások rendezvények a családnak amíg apa hétvégén nincs otthon ezt az anyukák is csipnék. Nekem pl az asszony nem támogatja hogy taris legyek nyilván ez egy csomó idő amig a pici gyerekeinket neki kell egyedül megoldania pedig én még ingyen is mennék (ez van papucs vagyok :D). És be kell vonni a munkáltatókat pl közbeszerzésnél előny ha tartalékost foglalkoztatsz, plusz előny ha bizonyos számú volt tartalékosod van állományban igy gyakorlatilag keresletet generálsz ezekre az emberekre. Kedvezményes kamattámogatás lakáshitelre tartalékos szolgálat alatt. És ez most csak pár példa mi eszembe jutott. Ez tenné elkötelezetté az embereket mert ez egy rendszer borzasztó sok kedvezménnyel az élet millió területén és szerintem ez respektet is teremtene.
   
 13. hunter85

  hunter85 Well-Known Member

  Amúgy számomra ött meg ömt egykutya. Tartalékos.
  A egy háborús helyzetben évi kb 20 napos kiképzéssel elmondom mire jók.
  Szerintem!
  -Objektumörzés. A dandárok mennek harcolni. Ők védik a laktanyákat.
  -más fontos objektumok, híd,vasuti csomópont,erőművek stb örzése
  -utánpótlás szállítása, konvojok védelme
  -települések kiürítésének biztosítása
  Kb. Mondom évi 20 nap erre elég.
  Erre sem jószível.  Igen ezt meg is mondtak.
  De meg erre is nehany % alkalmas.
   
 14. blogen

  blogen Well-Known Member

  Nekem a százat kúrják oda és kész. Belegondoltam, hogy mit tudnának biztosítani, hogy mondjuk leszerződjek öt évre és az alapjövedelem az. Tehát, hogy abban az öt évben ne legyen gondom számlákra! Én a SZJA kedvezményre olyan magasról tennék, hogy az csak na! Az nem biztos, nem állandó, ki tudja mi változik jövőre, mekkora jövedelmem lesz, arra nem tudok építeni. Ha idekúrnak százat, az biztos.
   
 15. Ocses

  Ocses Well-Known Member

  No.
  Lassan majd jobban megéri mint beálni hivatásosnak,vagy szerdzsónak.:D
  Hol érdeklo a sereget ha egy apa akinek 3 gyereke van kimegy félévre külszolgálatba.
  De az öttösnek lassan nyaljuk ki a seggét, hogy felszereljen
  HIhetetlen
   
  fishbed and dudi like this.
 16. Ocses

  Ocses Well-Known Member

  Mond már el merre laksz. :)
  Csak mert úgylátom 100 ropi igazi vagyon.;)
   
 17. Ocses

  Ocses Well-Known Member

  Sajna blogen ezt nem érti. Csak a 100000 lebeg a szeme elött.
  Na mindegy.
  Feladom a győzködését.;)
   
 18. Shadow

  Shadow Well-Known Member

  Ezzel sztem az a baj hogy ami neked 100 az másnak mondjuk 200. A hivatásos meg berág mint pl itt is a fórumon hogy nekem jár 365 napra 300 ő meg 20 nap alatt keres 100-at!! A fizetések a munkahelyeken nem véletlenül nem nyilvánosak. De mondjuk ha életed során úton út félen azt látod bakker ha taris lennék itt is lenne kedvezmény meg ott is lehet te is elgondolkodnál rajta. Pl mikor a bankba veszed fel a lakás hitelt és látod hogy ha taris vagy a havi törlesztő 5 ronggyal kevesebb. Vagy mondjuk olcsóbb a MÁV, BKV bérlet. Vagy pl suli alatt van ösztöndíj. Vagy millió embernek nincs pénze kifizetni a gyerekeinek a tábort de ha taris vagyok a sereg leviszi őket 10 napra a balcsira szinte ingyen míg én gyakorlatozom. Ráadásul ott a gyerek találkozna a honvédség intézményével és akkor esetleg felötlik benne lehetek hivatásos katona is ez is egy szakma és lehet máris nem 800-ból 3 lenne az arány mint amit a Benkő mondott a rádió interjúban.
   
 19. Shadow

  Shadow Well-Known Member

  Félreértesz. Először a hivatásos katonákat kell nagyon rendesen megfizetni. És róluk is gondoskodni. Ha ez magvan na majd akkor lehet ezen gondolkodni :)
   
  borisz and Masztiff like this.
 20. Laci1970

  Laci1970 Well-Known Member

  Én azt mondom, hogy lehet bármilyen tehetséges, meg tenni akaró egy Benkő féle katona, ha a politikai akarat nincs meg mögötte. Ha a politika azt akarja, hogy hazánknak ne legyen hadserege akkor nem lesz.
  Ha nincs tender akkor már korrupció van? Szerintem meg nem. Tendereztessék meg a fénymásolópapírt, a festékpatront, meg az üzemanyagot a gépekbe, de a hadi eszközöket ne. Sokan elmondták már, azon túl, hogy fegyvereket veszünk, a fegyvervásárlással kifejezzük politikai hovatartozásunkat is. Nem hiába nem vergődik a beszerzéseket látva az ellenzék. Nincs fogáspont.
  Egyébként azt már lehet tudni, hogy a nekünk adott árak milyen viszonyban vannak a más országoknak történt eladásokkal?
   

Ezen oldal megosztása