1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Diskurzus a(z) 'Magyar vonatkozású hírek, elemzések' témában - desertfox által indítva @ 2013. január 21..

 1. dudi

  dudi Well-Known Member

  Akkor még nagyobb a baj mint gondoltam!Ezek szerint szerinted a közlekedési járőr beosztás egy 50-60 éves ember számára kornak megfelelő...
   
 2. Ocses

  Ocses Well-Known Member

  De itt az a baj veled is meg méh méh pár emberrel, hogy sajna nem láttok bele a rendszerbe.
  És így okoskodtok.
  Azt pedig aki benne volt, vagy éppen benne van mint Dudi nem halgatjátok meg.
   
 3. Shadow

  Shadow Well-Known Member

  Amcsi cégnél dolgozom és tele van veteránnal. Erre külön programok vannak hogy segítsenek nekik elhelyezkedni. Van köztük logisztikus, beszerző, raktárban is páran stb. Ott fel sem mertül hogy mindenki a seregből megy majd nyugdíjba. Hozzáteszem még irodán dolgoznak és mindenki borzasztóan tiszteli őket.
   
  Nagy Csaba, phaidros and Celebra like this.
 4. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Érdekes.Német,angol,francia,osztrák közlekedési járőr lehet 50+ éves?Magyar karhatalmista meg nem?És nem voltál még favágáson.Gyorsan meg lehet halni ott is.És nem egy jó meleg autóban ücsörögve járöröznek.
  Meghallgatjuk.És van amikor egyettértünk,van amikor nem.Nyilvánvalóan van ahova 20onéve ereje teljében lévő legény kell,és van ahova tapasztalt öreg róka.És nemminden legényből válik öreg róka.Nem is lehet,nincs annyira szükség.A leginkább arra alkalmassakbol váljon öreg róka.A többieket vissza kell vezetni a polgári életbe-megfelelő támogató,segitő programokkal,letöltött időtől függő juttatással segitve.Érje meg katonának lenni-de túlzásokba ne essünk.Sokan dolgoznak veszélyes,kemény munkahelyen,és nem mehetnek 40évesen nyugdijba.
   
 5. blogen

  blogen Well-Known Member

  Igen. Én ezt úgy szabályoznám, hogy az egyetemi/főiskolai ösztöndíj (tisztes alapjövedelem, ingyenes fix kollégiumi férőhely, stb.) járna tíz éves szerződéshez a szerződéses és ÖMT állománynak, vagy tíz leszolgált évnek a hivatásosoknak. Tehát ÖMT menetne 18 éves korától, míg hivatásos és szerződéses 28 évesen legkorábban. Öt éves szerződéssel szerződéses és ÖMT egy OKJs szakma kitanulása idejére kapna ösztöndíjat és további egy ingyenes lenne neki, hivatásosnak ez csak tíz év után járna. Álláskeresésnél a munkaadónak kedvezmények járnának (természetesen csak akkor, ha a szerződéses vagy hivatásos állományból leszerelő tovább szolgál mint tartalékos).

  40 év felett vagy húsz év szolgálati idő után elsősbbséget élveznének a közszolgálati állások betöltésénél, amennyiben alkalmasak. Itt megint járna egy képzési csomag, a továbbra is élő felsőoktatási ösztöndíj mellett három OKJs szakma képzési költségeinek finanszírozása és annak idejére és némileg azon is túl állandó jutattatás.

  Ennek következtében szerintem így alakulna a fluktáció:
  - a szerződéses állomány fele tíz évig szolgálna.
  - a teljes hivatásos és szerződéses állomány háromnegyede húsz évnél biztosan nem szolgálna tovább.

  - az ÖMT háromnegyede tíz évre szerződne a 18-25 éves korosztályban, elsősorban a felsőoktatási ösztöndíj, mint a társadalmi mobilitás eszköze lenne vonzó nekik.
  - a leszerelő szerződéses és hivatásos állomány talán felét meg tudná tartani a rendszer ÖMT-nek a munkaerőpiaci kedvezmények révén, ami a munkaadót tenné érdekeltté abban, hogy ÖMTst alkalmazzon.
   
 6. dudi

  dudi Well-Known Member

  Milyen karhatalmista te szerencsétlen...
   
  szegcsab, zsolti and krisss like this.
 7. Lator

  Lator Well-Known Member

  Franciaország más, sokkal több a kereset, jobbak a támogatások.Ezért sem tartanám jó dolognak összehasonlítási az MH val. FRO ban tisztességesen meglehet élni a fizetésből a katonáknak. Amúgy én állítom(bár tényleg egyenruhabuzi vagyok és csak ezzel foglalkozom 17 éves korom óta) hogy a hadserefnél, akármilyen országról is beszélünk, nincs jobb. Sokkal keményebb lehet 3 műszakban dolgozni pl. Aztán a seregben fizetve vagy azért hogy sportolj! Mondj még egy ilyen munkahelyet.. Ingyen kaja ingyen szállás, csak el kell viselni a rendszert. Bevallom én nem tudnék mást csinálni. Persze hátulütői is vannak a szakmának, nagyon sok párkapcsolat megy tönkre. Erre még van egy mondás: aki kurvának áll ne sírjon ha b**k.
   
 8. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Magyar te örömkatona....
   
 9. dudi

  dudi Well-Known Member

  Ezek valóban igaz dolgok tényleg jó munkaadó a Honvédség,rengeteg az előnye sokak szerint ilyen kevés munkával(egy gyárban biztos többet dolgozik az aki a szalag mellett áll) ennyit sehol nem lehet keresni de más helyen nem kell menni harcolni sem az életed árán ha azt mondják...
   
 10. zeal

  zeal Well-Known Member

  De igen, masnak is menni kell. Haboruban megszivjak a civilek is, csak ok kepzetlenul mennek a vagohidra...
   
  csibeszke and alfa74 like this.
 11. Lator

  Lator Well-Known Member

  Igen ez így van. Szakmai ártalom:)
   
 12. dudi

  dudi Well-Known Member

  Ha megtámadják az országot és a hivatásos/szerződéses haderő nem képes megvédeni azt nem pedig azonnal.
   
 13. Lator

  Lator Well-Known Member

  A missziókban is előfordulhatnak halálesetek akár ma vagy holnap is, mégsincs háború. Ez egy ilyen szakma. Vagyis inkább hivatás az elhivatottaknak:)
   
 14. zeal

  zeal Well-Known Member

  Vagyis kabe Szlovenai ellen nem lenne horror civilkent, de minden mas esetben nagyobb szivas.

  Szerintem egy magasepitonek sem konnyu. Az eu-ben is ossze lehet szedni mindenfele ferozeseket. A villanyszereles sem veszelytelen. A CNC gepek is folyamatosan apritjak a kezeloiket stb, stb.
  Nem akarom elkiabalni, de eddig megusztak a missziosok is. (Hala a normalis hozzaallasuknak.) Remelem ez igy is marad.
   
 15. Lator

  Lator Well-Known Member

  Igen, minden szakmának/hivatásnak megvannak a hátulütői.
   
 16. dudi

  dudi Well-Known Member

  Mondok ennél sokkal reálisabbat bár nem lett belőle valóság.Ha emlékszel még az ukrán válság elejére akkor biztosan tudod,hogy akkoriban nem nagyon lehettett tudni,hogy mi lesz ukrajnával,továbbterjednek-e a harcok az egész országra vagy sem?Nyilvánvalóan annak az esélye,hogy minket megtámad az ukrán hadsereg gyakorlatilag nulla volt viszont az simán elképzelhető volt,hogy fegyveres harc robban ki az ország teljes területén így Kárpátalján is a két tábor közt(orosz barát nyugat barát)és ha ezekben a harcokban átkeveredtek volna fegyveresk a határon akkor az aktív állománynak kellett volna visszazavarni elfogni vagy bármit csinálni velük és nem biztos,hogy ment volna harc nélkül.
  Nem vélet len volt a fél Honvédség állandó készenlétben akkoriban.
   
  tomsinner, alfa74, therob and 2 others like this.
 17. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Őőőő....Bocs Dudi,de nem ezért van Honvédség?Ha rajtam múlna,lenne mellette egy soros-milicia rendszerű Nemzetőrség is,de ha lenne,akkor is az elsőszámú fegyveres erő a Honvédség.Azért van,hogy készenálljon a harcra,és ha szükséges,harcoljon.Ez a létezése értelme és célja.
   
 18. BiancoGasto

  BiancoGasto Active Member

  Szépen megkérném a H.M.-tól azt az egyént aki olvassa az oldalt,hogy qrva gyorsan jelentsenek be valamilyen beszerzést,mert a tagok megint ölik egymást! Köszönöm.
   
 19. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Soros milícia? Még lehet ha lesz magyar tavasz...
   
 20. Ocses

  Ocses Well-Known Member

  Cnc gépek aprítják a kezelőiket? Te miről beszélsz?
  Láttál te már közelről cnc gépet. :D:D:D
  A missziósok megúszták? Ha én értem félre bocsi de ezt úgy érted külszolgálatban nem halt még meg katona?
   
  ms07 likes this.

Ezen oldal megosztása