1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Diskurzus a(z) 'Magyar vonatkozású hírek, elemzések' témában - desertfox által indítva @ 2013. január 21..

 1. Centurio

  Centurio Well-Known Member

  Ez lesz az.;)
  https://jetplanes.blog.hu/2018/12/13/zrinyi_2026_reszido_jelentes
  "Az újdonságok között volt a közeli légi felderítési feladatokra beszerzett amerikai RQ-11 Raven drón, amit nem tudni mi okból , de nem lehetett lefotózni."
   
  Terminator and Anti like this.
 2. Centurio

  Centurio Well-Known Member

  Terminator likes this.
 3. rejsz felügyelő

  rejsz felügyelő Well-Known Member

 4. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  Én is pontosan ezekre emlékeztem és ez alapján nem találtam meg :)
   
 5. Mokiengine

  Mokiengine Active Member

  Igazatok van tenyleg az RQ-11Raven!!!!
  Azt csak a kulonlegesek kaptak meg nem?

  Mit nem lehet fotozni rajta???? Pffff
   
 6. arcas

  arcas Well-Known Member

  Dactilus likes this.
 7. Dactilus

  Dactilus Active Member

 8. borisz

  borisz Well-Known Member

  Elftársi reflexek.
  A rendőrtábornokok között is van egy csomó, aki azt hiszi, hogy amit mond, az úgy is van attól, mert ő azt mondta.
   
  Mokiengine likes this.
 9. blogen

  blogen Well-Known Member

  Én képviseltem itt sokáig a V4+Izrael együttműködést, de egy rasszista zsidó miatt ez lehetetlen. Nem az a gond, hogy kineveztek egy rasszistát külügyminiszternek, hanem az, hogy nem tudják kordában tartani, vagy egy ilyen hülyeség után lemondatni, hogy mentsék, ami menthető! Orbán súlyos hibát követ el, ha a konferenciát a külügyminiszteri szintű reprezentációval már amúgy is büntető lengyelek teljesen lemondják és ő meg elmegy egy immár V3 csonkakonferenciára! Ez lesz az első komoly szög a visegrádi együttműködés koporsójában és az amúgy is önjáró lengyelek szemében most fogja elveszteni Orbán miatt a visegrádi együttműködés az értelmét is innentől figyelmen kívül fogják hagyni a politikai narratíváikban! +meg fogják jegyezni nagyon Orbán smúzolását Izraelben akkor, amikor ők éppen gyűlölnek! Sértődékeny, irracionális népség az északi szomszédunk, mégis többet érnek, mint a zsidók!

  Csak egy ésszerűbb, racionálisabb, reálpolitikát folytató Izraelnek lenne helye egy V4 együttműködésben. Ilyen opció most úgy tűnik nincs.
   
 10. igaziigaz

  igaziigaz Well-Known Member

  De vicces, hogy izraelnek mi köze a v4-hez, ami egy magyar és lengyel ősszövetség és közép-európai. A zsidóknak semmi közük hozzá. Inkább Izraelt kéne lemondani és nem a lengyelekkel veszekedni, sőt a lengyelekkel kell jóba lenni.
   
 11. Shadow

  Shadow Well-Known Member

  Hát ha már közepes hatótávú rakéta védelmi rendszerekről beszélnek akár David Sling.
  Egyébként benne csak most realizálódott higy a David Sling stunner rakétája alapján fejlesztette a Rayetheon a SkyCeptor rakétát. És elvileg a lenygelek is ezeket kapják majd a Patriotjaikhoz. Sőt:
  "Poland requested a low-cost interceptor option as part of the interest it expressed in acquiring Patriot. Polish industry would co-develop and produce the system with Raytheon."

  Tudják ők is hogy nagyon drága a PAC3-MSE:
  "The SkyCeptor interceptor is based on the Stunner hit-to-kill missile, currently in full-rate production. It will be the newest hit-to-kill weapon in the Patriot family, which includes the PAC-3 and PAC-3 MSE missiles, which destroy threats by the sheer force of collision. Also in the family is the GEM-T interceptor, which uses a blast fragmentation warhead to obliterate tactical and ballistic missiles or manned and unmanned aircraft. All four missiles can be fired from the same launcher.
  “We’re redefining the price tag on what are traditionally very expensive missile defense capabilities,” said John Baird, vice president of Raytheon’s Poland programs. “SkyCeptor gives Poland a much more cost-effective option to take out the threat.”

  Érdekes.
   
 12. Laci1970

  Laci1970 Well-Known Member

  Veszekedünk a lengyelekkel?
   
 13. alali77

  alali77 Well-Known Member

  Nem vagyok alkoholista, csak azt hittem ittas vagy és azért jön belőled a hülyeség,
  És igen, fel kell mérni hogy egy ország mit képes gyártani és mit nem. Itt nem kell repülőt gyártani, mert nincsen rá kereslet ami eltartani a gyárat. Németország, Olaszország, Spanyolország sem álmodik már ilyenről önállóan, Te meg a hagymázos agyaddal igen, de biztosan én vagyok ostoba droid.
  És igen, meg kell nézni mit tudunk mi észszerű költségekkel legyártani, azt meg könyörtelenül itthon kell tartani. De lehetőleg minél inkább piaci alapon működő cégekkel, mert különben drágán lesz szar minőség.
  Luxemburg, Dánia, Hollandia mer kicsi lenni, ott biztosan szar az élet amiért nem gyártanak repülőt maguknak 1db/év ütemben vadászrepülőt...
  (és igen, bizonyos dolgokat amiket a komcsik tudtak gyártani elszórtunk, mint a mozdonyok, hajók, buszok míg mások megőriztké ezt az ipart vagy létrehozták az utóbbi években, de ennek ezer oka van, nem az hogy én ittam-e már idén)
   
 14. igaziigaz

  igaziigaz Well-Known Member

  Remélhetőleg nem
   
 15. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  Pont az ilyen gondolkodással dobtuk a képességeket a kukába. Gratulálok neked, hadoválsz a piacról de közben 10 millió főben gondolkozol. Ki mondta, hogy exportra repülő nem mehetne. Nem veszekszem veled, mert tántoríthatatlan vagy a véleményedben még ha 1 poszton belül is ellentmondasz saját magadnak. Részemről téma lezárva. Te saját magadban nyugodtan merjél kicsi lenni, de másokra ne próbáld ráilleszteni.
   
 16. igaziigaz

  igaziigaz Well-Known Member

  Merj kicsi lenni dumától én is falra mászok.... pont az, hogy Magyarországra tipikusan jellemző, hogy nem szeret kicsi lenni és nem a másikat akarja követni, de ettől függetlenül nem az ország népessége határozza ezt meg, hanem inkább az akarat, hogy például mit akar gyártani és semmi esetre sem szabad semmiben sem kicsiben gondolkozni...

  Ott van Svédország 10 millióan alig vannak még is gripeneket gyártanak, tehát olyan, hogy lehetetlen az tuti nincs, az már más kérdés mire mit érdemes fordítani energiát.
   
 17. Dactilus

  Dactilus Active Member

  Hiányzik hozzá az innováció, illetve a pénz, de leginkább a politikai akarat. Lásd a jugoszláv J-22 Oraot, egy kis brit segítséggel, és megfelelő akarattal képesek voltak, egy repképes vadászgépet összetákolni. Ne merjünk kicsik lenni, hanem inkább merjük kicsiben kezdeni.
   
 18. fedett_mókus

  fedett_mókus Well-Known Member

  én azt mondom hogy kicsit nyugodjanak le a kedélyek , a vitátok jelen pillanatban értelmetlen mert nem egy logikus és egy logikátlan dolog csap össze hanem 2 hozzáállás , ember válogatja ki melyik mellé teszi le a voksát
  Ami a zsidókat illeti , fura tőlük hogy egy olyan embert raknak fontos helyre ait nem tudnak aztán irányítani , az a baj hogy ha a lengyeleknek estek akkor simán kaphatunk mi is a fejünkre , nyilván az amiknak csak nem mennek neki de akkor is fura ez nekem, szerintem Viktor csak kedélyt ment csitítani de ha tévednék akkor hazafele hozhatna SPIKE-LR-t meg valami MLRS-t ha már ott jár
   
 19. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Ez ot off de ez a lengyel zsido dolog kicsit bonyolultabb...

  Lengyelorszag es iran kapcsolata jelentosen javult a kozelmultban. Ez izraelnek nem tetszik.., tobbek kozott a lengyelek es a holokauszt ezert jott elo. /politikus amit a maganvelemenyenek tartanak csupan politika./

  Nem kell aggodni ilyen aprosag miatt nem fog szetesni a v4 /ha ennyitol szetesne amugy is mindegy lenne erte./
   
  fedett_mókus likes this.
 20. Hegylakó

  Hegylakó Well-Known Member

  Luxemburg mer kicsi lenni? Hűha! Ez ám a teljesítmény!!! :rolleyes:
  Te Hollandia nem gyárt repülőt? Azt a Fokker micsoda, csokigyár? :)

  Na jó nem szívatlak tovább. De Hollandia is csak egy Dunántúlnyi ország és Belgium is. Együttműködnek és BENELUX államok néven államcsoportban vannak.
  Együtt gyártották a holland és a belga F-16-osokat. Sabca-Fokker kooperációban. Sajnos a svéd példát lelőtték előlem korábban, pedig a SAAB is elég ütős kis gépet hozott össze. Tehát a helyzet az, hogy nem mernek kicsik lenni még a területi kicsinységük ellenére sem.

  Még egy megjegyzés: "bizonyos dolgokat amiket a komcsik tudtak gyártani" Nos a Mávag fénykorában harci gépeket gyártott meg harckocsikat, a Weiss Manfréd (Csepel Művek) úgy szintén, a Ganz világhírű volt, soroljam? A komcsik a KGST-vel pont hogy hagyták lerohadni őket, és a végén szintén a már demokratizálódott komcsik privatizáció néven a cégeket szétdarabolták és a képességeket veszni hagyták. Ezt lehet ugyan kétségbe vonni, de a Zrínyi rohamlöveg vs csepel bicikli bizony nem egy kategória.
  Nem kell merni kicsinek lenni! Nagyot kell álmodni és megoldani. Pl V4 szinten egy Benelux mintájú együttműködést megteremtve.

  ui: Éljen Luxemburg, aki mer kicsi lenni! :hadonaszos::D
   

Ezen oldal megosztása