1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Diskurzus a(z) 'Magyar vonatkozású hírek, elemzések' témában - desertfox által indítva @ 2013. január 21..

 1. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Azok a svédek akik mindkét világháborúból kimaradtak és rommá keresték magukat rajta? Ja hát ők tudnak is fejleszteni.
  A 3ik hibrid háborúnak viszont a közepében vannak. Beszéljünk majd 10 év múlva a Gripenről.
   
  tindalos likes this.
 2. HAndrás

  HAndrás Well-Known Member

  A mondandód nagy részével egyet értek, de a Fokker tudtommal jó néhány éve csődbe ment.
   
 3. Centurio

  Centurio Well-Known Member

  https://honvedelem.hu/cikk/115686_a_sved-magyar_katonai_kapcsolatokrol_egyeztettek
  "A kétoldalú védelmi együttműködés meghatározó eleme a Gripen-program, ugyanakkor figyelembe véve a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program céljait, érdemes megvizsgálni, hogy a svéd hadiipari technológiát hogyan lehetne bevonni a magyar védelmi ipar fejlesztésébe. Magyarország célja, hogy ne csak vásárlóként tekintsenek az országra, hanem a hadiipari termékek gyártásában is részt tudjon venni, így fejlődési lehetőséghez juttatva és erősítve a hazai védelmi ipari cégeket – emelte ki Benkő Tibor."
   
  tomsinner, fip7 and Shadow like this.
 4. Ratamahata

  Ratamahata Well-Known Member

  A
  "Legyen ez a vas és acél országa".... ismerős??? Ne akarjunk már spanyolviaszt kakálni!!! Olyan szintű ipari know-how lemaradásunk van amit nem lehet behozni ebben a végletekig globalizált világpiaci rendszerben..... milyen repülőgépet akarsz te gyártani???? Az megvan hogy a CZ kézifegyverek gyártását sem tudjuk megszervezni???? Vagy mit akarsz, csináljuk úgy mint a focival?? Toljunk bele pár évtized GDP 20% ot és majd lesz valami?? Csak hogy elmondhassuk hogy mi is tudunk repülőt gyártani?? Én meg néha ettől a hurrámagyarságtól vagyok lebénulva, hogy nincs gondolkodás, csak agyatlan akarat.... azt kell erősiteni amiben jók vagyunk, és igen néha kicsinek maradni hosszútávon kifizetődő..... van pár ország a világon aki nem gyárt repülőt és tök jól elvan köszöni szépen.... :)
   
  alali77 and Celebra like this.
 5. Ratamahata

  Ratamahata Well-Known Member

  Lelőtték előttem de valóban a Fokker lehúzta a rolót a 90es évek közepén. Miért?? Mert nem volt létjogosultsága, az F16 gyártása tartotta el sokáig... de vége lett. Brutális méretben zajlik a globalizácio minden téren, új piaci szereplők a semmiböl nem fognak piacra törni. Az Embraer is már 80% Boeing, csak egy példa... hiába példállózol a Zrinyivel, az 70 éve volt!!! Merjünk nagyot álmodni, de mit is??? Nagy akarásnak bekaki a vége :)
   
 6. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  Ne hasonlítsd össze az írásom a rákosi-kádár féle propaganda marhasággal, mert köze nincs hozzá. Továbbá ha az első írást is elolvasod láthatod, hogy már kifejlesztett termék gyártására értettem, amit az anyacég patronálásával történne. Szóval a GDP 20%-os mondatod abszolút értelmetlen ezen kontextusban, mert 1-2 év GDP 0,020%-a is bőven elegendő lenne egy ilyen projectre, ráadásul, ha beindul és jól működik meg termelhet is hasznot. Az inkább már a minőség és a marketingesek dolga később.
   
 7. Ratamahata

  Ratamahata Well-Known Member

  Ok de MINEK????? Mi a jövőképed hosszútávon egy államilag finanszirozott repülögép(alkatrész) gyárral?? Mit vársz tőle??? Majd lesz magyar 2RULE vadász 20 év múlva?? Pl attol hogy az AUDI itthon gyárt, még nem lesz magyar autóipar!! Semmi közünk hozzá!! Lesznek képzett autoipari szakemberek aki jó pénzért egy német gyárnak dolgoznak! És?? Ettől nem lesz magyar autógyártás!! Vagy szerinted igen??? Érted mit szeretnék mondani?? "Termelhet is hasznot" talán esetleg....
   
 8. igaziigaz

  igaziigaz Well-Known Member

  Honnan jött az a kamu szöveged, hogy Cz fegyverek gyártását nem tudják leszervezni mikor a teljes licencet megkapta a honvédséghez köthető cég!? 10 ezer gépkarabély már megvan és jön a gyártósor, de mesélj még...
   
  fedett_mókus likes this.
 9. igaziigaz

  igaziigaz Well-Known Member

  Nah a végén lesz Gripen gyártás XD
   
  Anti likes this.
 10. Ratamahata

  Ratamahata Well-Known Member

  Te mesélj még barátom hogy mióta jön a gyártósor?? Meg mesélj már arról hogy mióta ne tudnak 100 embert összekukázni?? Meg meséld már el hogy elvileg már saját gyártásnak kellene mennie, de sirnak hogy az MB miatt nem tudnak embereket felvenni. NINCS AKI DOLGOZZON!!!! Meg meséld már el hogy miért mondta a miniszter Úr hogy talán idén elindul a gyártás.... és azt is meséld el hogy ha alkatrészekben megjön a cucc és azt összelegózzák az mióta gyártás??? Egy pár CNC kezelőröl beszélünk, akit nem hajlandóak megfizetni ezért nincs ember.... Mesélj, mesélj barátom :) és ez csak egy sima kézifegyver.... de te gyárts repülőt és álmodj nagyot.... :) mesegyár... :)
   
  Masztiff, Sulaco and Mokiengine like this.
 11. Laci1970

  Laci1970 Well-Known Member

  Azert jó, hogy nem hozzád hasonló emberek ülnek itthon a kormányban.
   
 12. Anti

  Anti Well-Known Member

  Izraeltől egyébként mit lenne érdemes venni?

  Gondolom Spike, Lynx lehet esélyes. Légvédelmet nem hinném hogy tőlük(is) veszünk.
   
  borisz likes this.
 13. Centurio

  Centurio Well-Known Member

  Igen nagyjából ezek jöhetnek szóba. Esetleg IFV/APC, de ezt erősen kétlem a nagy Puma nézegetés után.;) A korábbi kommentemhez visszatérve, mit akarahtnánk gyártani a svédektől?
   
 14. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Megjegyzem,belinkeltem korábban egy doktori disszertációt,amely a lehetséges magyar kettőshasznositású kisgép gyártásának lehetséges voltárol szol.Az ürge vagy 15éve forszirozza az ügyet,és nem jut vele semmire.pedig az még megvalósithatónak is tűnik-de annál komolyabbra nem is vagyunk alkalmasak.
   
 15. Dactilus

  Dactilus Active Member

 16. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  Dactilus likes this.
 17. Autodidaktakatona

  Autodidaktakatona Well-Known Member

  Sajnos ez igaz emberek... Az alapok hiányoznak... A 10 ezer kész alkatrészek összerakása volt csak... Remélem fejlődünk, és tényleg sikerül valamit gyártani...
  Ez a repülőgép gyártás téma kicsit nekem időtöltésnek tűnik új bejelentés híjján :) főleg a fentiek miatt... Szóval fejlődjünk. Talán elindult valami, de rögtön ne a csúcstechnikát akarjuk....
  Ami mai ténylegesen érdekes téma az az Mo. légvédelme topicban van Terminator bejegyzésében... Új légvédelmi rendszert jelentettek be: Falcon (usa+de+svéd) közös termék, és mi velük tárgyalunk pont
   
 18. Hegylakó

  Hegylakó Well-Known Member

  Nos a lényeg, ha figyeltél, akkor a "merjünk kicsik lenni" szemlélet ellen volt.
  Merjünk kicsik lenni, mint Luxemburg! Érted? ;)

  Na szóval! A Fokker mellől kiszállta Daimler és becsődölt..., ennyi. Nade! Jött a Stork és átvette a termelőeszközöket és az állományt.
  Fokker-Stork (vagy fordítva, de most mindegy), majd 2010 óta újra Fokker.
  És létrehoztak egy Rekkof nevű céget is, ami szintén átalakult, de azóta is van. A Fokker amúgy utasszállítókat is gyártott és pont az Airbus tett be neki.
  Nem csodálkoznék ha ma is az Airbusnak szállítanának be...

  A Zrínyi pedig példa volt arra, hogy hová züllesztették a Weiss Manfréd gyárat. Amúgy pl Ausztria gyárt és Csehország is Pandur II-őt. Lengyelország Patriát és Krab-ot.
  Ja és T-72-őt is gyártottak a csehek és a lengyelek. A románok Piranha-t a szerbek Lazart. Nehogy már egy ilyen együttműködésbe ne lehessen bekapcsolódni.
  A kishitűség vezet a merjünk kicsik lenni szemlélethez. Én inkább azt mondom kövessük az álmainkat, persze lépésről-lépésre. :rolleyes:
   
  anonim999 and svajcibeka like this.
 19. ravenlord

  ravenlord Well-Known Member

 20. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  Azért mert ők tudták "titokban" intézni, azaz nem lehet tőlük kikérni az adatot hogy pl. mennyibe kerültek?
   
  ravenlord likes this.

Ezen oldal megosztása