1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Diskurzus a(z) 'Magyar vonatkozású hírek, elemzések' témában - desertfox által indítva @ 2013. január 21..

 1. K.Atti63

  K.Atti63 Active Member

  Lengyelországból jönnek, Kassa - Hidasnémeti - Lökösházán át Romániába mennek. Havonta 1-2 szerelvény mindig van oda-vissza. Zömében nehéz technika, de van köztük könnyű is, érdekes módon, Styker soha nincs közöttük. Én úgy tudom, hogy havonta váltogatják egymást.
   
  anonim999 and Centurio like this.
 2. Telak2

  Telak2 Well-Known Member

  Megszálló erők erőfitogtatása
   
 3. zeal

  zeal Well-Known Member

  Szerintem esetleg az lehet, hogy nem allomasozhatnak fix helyen a szerzodesek szerint, mert az mar allando katronai bazis lenne, ezert inkabb rotaljak oket.
   
  fip7, Kurfürst, notaricon and 4 others like this.
 4. papi

  papi Well-Known Member

  A nehéz dandárba én nem látom értelmét. Oda inkább olyan ifvt tennék ami képes páncéltörő rakétát is indítani, ezzel valamelyest tehermentesítené a tankokat.

  A közepes dandárba elférhet. Mondjuk én szívesebben vennék az árukból önjáró 120 milliméteres aknavetőket illetve önjáró ATGM-et.
   
  borisz and HAndrás like this.
 5. Centurio

  Centurio Well-Known Member

  Ezek mellé gondoltam.:)
  Még szerintem alap az ATGM-et indító IFV.;)
   
 6. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Vannak tuztamogato alegysegei a zaszloaljaknak :) tatan van kulon pct zaszloalj /nem csak a panceltores a feladatuk./ uj technika kell ez teny. /de a szervezeti felepitesen folosleges gondolkozni az mar reges reg ki van talalva :) /
   
  Loken and Centurio like this.
 7. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  A alegysegek tuztamogato reszlegei ugy logikus ha a zaszloaljnal rendszeresitett jarmu alaptipusrait hasznalja kulonbozo felepitmemmyel. Mig panceltoro zaszloalj eseten eltero direkt erre a celra tervezett jarmu valo nem valami atalakitott felepitmenyes./ ettol motor valto hasonlok meg lehetnek azonosak valami remdszerben levo jarmujevel a konnyebb logisztika vegett de nem elsodleges feltetel. Sokkal inkabb hogy adott feladatra legyen tervezve a jarmu./
   
  Centurio likes this.
 8. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Pct zl jarmuvei eseteben kovetelmeny a jo terepjaro kepesseg a pancelzat alljon ellen nehez gpu loszereivel szemben a minel alacsonyabb felepitmeny a minel tobb szenzor meglete a komunikacio /hiradokeszulekek magas szinvonala./ es legyen kepes olyan raketafegyverzet belsoterben valo hordozasara ami /nehez nagy hatotavolsagu./ en a furcsa nevu fenneket tartanam a legidealisabbnak ebbe a szerepkorbe./aminek a felderito valtozata mehetne a felderito ezredhez is./ igy egy viszonylag nagyobb db szammal rendelkeznenk amit mar megerne rendszeresiteni rendszerben tartani.
   
  borisz, papi and Centurio like this.
 9. papi

  papi Well-Known Member

  Akkor a közvetlen irányzáson kívül nem látom értelmét. A 105 milliméteres változatok korlátozott páncéltörő képességgel bírnak. A védelmük pedig egy APC szintjét hozza.
   
 10. papi

  papi Well-Known Member

  Szerinted lenne értelme egy Stryker MGS vagy Centauro jellegű cuccnak a közepes dandárban?
   
 11. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Persze hogy lenne ertelme 105 os agyu vagy a 120 as aknaveto mindig jol jon. A rendszeresitett jarmu platformon. /a nagy tuzero sohase hatrany./
   
 12. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Styker mgs el rendelkezo alegyseg ellen harcaszkodtam. Ameddig nincsenek meglepve es azt teszik ami a dolguk tuztamogatnak nagyobb tavolsagbol tokeletesen megfelelnek. Annyi hogy nem szabad orizetlenul hagyni oket kell mellejuk nehezgeppuska vagy gepagyu mas jarmuvon mert ma kozel kerul hozzajuk az ember bena kacsak./kedvenc iranyzom /bakancstarsam szerintem a legjobb :p / egy ilyen rcsapas alklmaval 3 mgs t pattintott ki /a sal /az egesz napi termes tobb volt... Normal strykerekkel eggyut..,/ a nap vegen elvileg ongyilkosnak kellett volna lennunk parancsra .... A jarmu oda is lett a deszantal nem birtak pedig annyira nem erolkodtunk ... Csak nem adtuk olyan konnyen.,
   
  fip7, Telak2, kaktusz and 3 others like this.
 13. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Kesobb ujra racsaptunk volna a 105 osokre de nem engedtek... Kozelharcra alkalmatlan tamogatasnak nagy tavolsagbol viszont kivallo. Centaurrol nincs tapasztalatom az elvileg vadaszni is kepes.
   
  Telak2 likes this.
 14. Centurio

  Centurio Well-Known Member

  Szóval gyalogság támogatásra van értelme, páncéltörésre nem annyira. Akkor nem is olyan hülyeség.:p
   
  Telak2 likes this.
 15. papi

  papi Well-Known Member

  Szittya köszönöm a választ!
   
 16. Loken

  Loken Well-Known Member

 17. borisz

  borisz Well-Known Member

  Ez a multispektrális, ez honnan jött?
   
 18. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  [​IMG]
  Elektromágneses sugárzás spektruma.

  Multi jelentése mint melléknév:
  https://wikiszotar.hu/ertelmezo-szotar/Multi

  Rádióhullám és IR tartomány/látható fény spektrumában dolgozó rendszer. Több tartományt átölelő megoldás.
  Amikor rádiózavar/stealth cél van megélhet az Iris-T SL, amikor felhő/köd/bármi olyan hatás amiben elnyelődik az IR sugárzás, még működhet az Amraam.
   
  fip7 and Hegylakó like this.
 19. Centurio

  Centurio Well-Known Member

  Anti likes this.
 20. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  Szokás szerint nagyon figyelt arra hogy azt mondja, amit kell, de véletlenül csak kimondta hogy utasszállító gépeket vettek. :)
   

Ezen oldal megosztása