1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Diskurzus a(z) 'Magyar vonatkozású hírek, elemzések' témában - desertfox által indítva @ 2013. január 21..

 1. Anti

  Anti Well-Known Member

  Erre talaltak ki a hitelt. Van hova eladosodniuk.
   
  svajcibeka likes this.
 2. emel

  emel Well-Known Member

  Harci-helikopter fronton teljesen más a helyzet a MH-nél mint a vadászgépek terén, ugyanis akármit tud/nemtud/de még tudhat a Mi-24, ezek nélkül semmiféle harci helikopterünk nem lenne, tehát ez is előremozdulás volt, és van még benne lehetséges kapacitás. Harcigépek terén viszont más a helyzet, ha semmit se teszünk 7 évig még akkor is van egy századra való potens Gripenünk, amiknek csapásmérő és légiharc-lehetőségeit kizárólag további fegyverzet beszerzésével is lehet fokozni, a darabszám növelése meg további plusz lehetőség. Vadászgépek terén messze nem 0-ról indulunk mint a harci helikopterek terén kb. 2 éve ...
   
  vilmoci and megazez like this.
 3. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Jelenlegi szintről, normál szintre, a 2015M szinvonalú felszerelésekkel.
  A jelenleg is bent lévőktől megtudhattuk, hogy az egyik legnagyobb tétel, a védőmellény pl. elegendő mennyiségben áll rendelkezésre. Az amerikaiaknál valahol 17 és 20 ezer dollár között lehet egy komplett katonai felszerelés ára. forrás
  Hja és 4 azaz négy db helikopter jött ki ennyiből a cseheknek. ;)
   
 4. fedett_mókus

  fedett_mókus Well-Known Member

  Oke ezt elfogadom, a rendszeresítést megoldják hitelből tegyük fel , karbantartásra és fenntartásra attól még nem lesz pénz ugyanúgy , akkor felesleges rendszeresíteni egy csúcsgépet egy romokban lévő gazdaság hátára hogy úgy elrohadjanak mint a mi 29-eseink pl
   
 5. Anti

  Anti Well-Known Member

  Ertem en hogy jol gondolod es hogy jozan esszel nincs ertelme de hat az amerikai erdek a fontos. :)
   
 6. Centurio

  Centurio Well-Known Member

  Haditechnikai bemutatót tartanak jövő hétvégén Budaörsön
  "Haditechnikai és légi bemutatót tart jövő hétvégén a budaörsi repülőtéren a Magyar Honvédség.

  [​IMG]
  Korom Ferenc altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka az MTI-nek elmondta: május 21., a honvédelem napja alkalmából május 17-től háromnapos, családi nappal egybekötött technikai bemutatót tartanak, amelyen áttekintik, hol tart a Magyar Honvédség és milyen lesz a jövőben, a résztvevők megismerhetik a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program eddig elért eredményeit és a várható fejlesztéseket is. A rendezvényen egyszerre lesznek láthatók a jelenleg rendszerben lévő haditechnikai eszközök és az újak. Mind a szárazföldi, mind a légi, mind a logisztikai támogató erők technikai eszközállományát kiállítják majd. A háromnapos rendezvényen statikus és dinamikus bemutatók egyaránt lesznek, bemutatkoznak a többi között az új szállítórepülők és az új helikopterek.

  Az első napra, május 17-ére, péntekre azokat az általános iskolás és középiskolás tanulókat hívják meg, akik érdeklődnek a haditechnikai eszközök, a Magyar Honvédség iránt. Korom Ferenc megjegyezte: nem titkolt céljuk a toborzás, hogy a jövő generációinak megmutassák, érdemes a Magyar Honvédséget választani, akár életpályának, akár szerződéses formában. Ennek érdekében lesz kint toborzópont, a fiataloknak lehetőségük lesz arra is, hogy beszélgessenek a katonákkal, kérdezzenek tőlük. Ezzel együtt céljuk, hogy bemutassák, mire a fiatalok odáig eljutnak, már egy teljesen más Magyar Honvédségben szolgálhatnak.

  Május 18-án és 19-én, szombaton és vasárnap mindenki számára nyitott lesz a rendezvény. A két napnak azonos a bemutatóprogramja: a kapukat 9 órakor nyitják, majd a 10 órai megnyitót követően a Magyar Honvédség légierejének gépei díszelgő áthúzással „tisztelegnek” a látogatók előtt. Azt követően bemutatót tartanak a különleges műveleti katonák, az ejtőernyős válogatott tagjai. Bemutatkoznak továbbá a Katonai Rendészet járőrkutyái, a robbanóanyag-kereső kutyák robottal. Lesz még számos gyermekprogram is.

  Mindhárom nap segítik a résztvevők kijutását Budaörsre: a fővárosi Széll Kálmán térről és Kelenföldről külön buszjáratok indulnak majd a budaörsi repülőtérre. A rendezvényről folyamatosan frissülő információkat találnak az érdeklődők a www.honvedelem.hu/budaors weboldalon.

  Korom Ferenc emlékeztetett: a Magyar Honvédség alaprendeltetésből fakadó feladata, hogy Magyarország szuverenitását, a magyar emberek védelmét biztosítsa. A magyar emberek akkor élhetnek biztonságban a régióban és Magyarországon, ha egy erős honvédség tudja ezt biztosítani - szögezte le a parancsnok, hozzátéve: ezért van szüksége erre a haderőfejlesztési programra. A parancsnok kiemelte: a cél az, hogy 2026-ra a régió egyik legütőképesebb haderejévé váljon a Magyar Honvédség. Ezt úgy lesznek képesek megvalósítani, ha a korszerű haditechnikai eszközök beszerzése mellett a katonát helyezik előtérbe. Az új Magyar Honvédség mindenkitől megköveteli ezt a fajta szemléletváltást.

  Korom Ferenc kitért arra is, hogy a honvédelem napja Buda vára visszafoglalásának 170. évfordulója is egyben. Ezért az idei ünnepséget szeretnék összekötni a háromnapos technikai bemutatóval, amelynek célja, hogy bemutassák, hol tart a haderőfejlesztés.

  Május 21-én, a honvédelem napján pedig a Magyar Honvédség idén január elsejével megalakult parancsnoksága átveszi csapatzászlóját Áder János köztársasági elnöktől a budai Várban."
   
  tonyo and Shadow like this.
 7. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Igen.Ott kéne kezdeni a dolgot,hogy a meglévőt kistafirungozni úgy,hogy ténylegesen alkalmas legyen háborús feladatra.A fegyverzetet fel tudná használni később akármelik szóbajöhető váltótipus.
  Mihukrol meg számtalanszor megirtam már a véleményem.Korszerűsitve még mindig potens harci heli.Akárcsak a Kfir a vadászbombázók terén.Viszont igy,korszerűsités nélkül csak egy marha drága iskolagép.Mint ahogy a Kfir C2 kongfiban is csak turbánoskergetésre lenne igazán alkalmas,meg repidőt növelni.Arra meg elég egy jóvalolcsóbb iskolagép is.
   
 8. fedett_mókus

  fedett_mókus Well-Known Member

  Hát ha “csak ennyi” akkor csinálják csak , nekünk csak jó ha mégjobban nem lesz pénzük semmire és csak elrohadnak a csúcstechnikás vasaik :D
   
  Anti likes this.
 9. Simonelli

  Simonelli Member

  Azt hiszem, alapvetően értem a gondolatmenetedet a két kategóriás légvédelemről, de laikusként úgy gondolom, hogy ez ennél jóval összetettebb kérdés. A légierő nem autópályarendőrség szerintem. Az ORFK-nak tényleg fölösleges lenne az ország minden pontjára, minden járőrnek Audi R8-at venni, még ha a rendőrök szerintem bőszen bólogatnának hozzá, elég, ha csak az elfogóautók jobbak az átlagnál. De szerintem a légierő nem teheti meg azt, hogy vitrinben őrzi a drága gépeket, és elméletben olcsóbb gépekkel oldja meg a napi rutinfeladatokat. Akkor mire megy el a drága gépek repideje? Hogy lesz meg a jártasság, a tapasztalat a pilótáknál? Ha csak a családi kasszát nézem: Ha csak egy autóra van szükségem, akkor olcsóbb egy új, kiváló állapotút fenntartani, mint az új mellé venni egy használt idősebb autót, és azt használni a napi rutinfeladatokra, a drágát meg hétvégén elvinni egy mesekörre. Szerintem ez nem életképes így. Értelmetlen és felesleges.
   
  borisz likes this.
 10. arcas

  arcas Well-Known Member

  Ezt direkt csinálod, vagy tényleg ennyire...?!
   
 11. Hummen23

  Hummen23 Active Member

 12. arcas

  arcas Well-Known Member

  krisss likes this.
 13. Simonelli

  Simonelli Member

  zsolti, migfun, Nagy Csaba and 11 others like this.
 14. tonyo

  tonyo Well-Known Member

  Az üzletben nincs barátság csak érdek :)
  A felsorolásból kihagytátok az f15 öt. Mondjuk opciója nem hisszem hogy lenne itt. Viszont sosse lehet tudni?
  Nasams, c130j meg esetleg m777 ek. Ezek együttesen már elérnék a milliárdos tételt, tételeket is. Mondjuk a c130 as még igy kérdéses az airbus miatt, mivel az airbusnak van il lesz hazai érdekeltsége gyártásban. Közvetve és közvetlenül.
  F35 öt azt én kérdésesnek láttom. Szerintem ahhoz hogy nekünk eladják ahhoz milliárdos megrendelések kellenek. Meg valjuk be nagyobb "lolajitás".
   
 15. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Nem szeretek belekötni, csak nem volt egyértelmű és nem tűnt fel. Elnézést.

  100 ezer...? Mi kerül ennyibe? A legdrágább elemek a fegyver, a rádió és az éjjellátó, hogy mindenkinek adsz. 10k USD-ből olyan karácsonyfa fegyvert veszel, hogy épp csak a seggedet nem törli ki. Ha 10k lenne az NVG és még párezer a rádió, akkor is mire megy el a maradék 70k USD? A ruha, a bakancs, a sisak, a testpáncél, szemüveg, stb. hol kerül ennyibe?
   
  pöcshuszár likes this.
 16. dudi

  dudi Well-Known Member

  Dehogy 100.000 Dollár!Az ausztrál hadsereg 27.000 vagy 30.000 Dollárt költ minden katonájának az egyéni felszerelésére és ha megnézel egy ausztrál katonát akkor kb a világ SF alakulatainak a 90%-nál is jobb(köztük a mienknél is fényévekkel jobb) és modernebb cuccai vannak még a sima bakának is.
   
 17. Shadow

  Shadow Well-Known Member

  Igazándból ucsó mondatot ki akartam törölni de már késő volt. Nem kellett volna személyeskednem bocsánat.
   
  Lelkeslaikus likes this.
 18. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Annyit még, hogy jelenleg (tudtommal) sem a rádió, sem az NVG nem tartozik az egyéni felszerelések közé. (de javítsatok ki, ha rosszul tudom!)
   
 19. dudi

  dudi Well-Known Member

  Rádió nem is feltétlen kell mindenkinek.
   
 20. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  A különlegeseknél, talán? (Kérdezem!)
  Regulárisoknál talán raj szinten 1?
  Az NVG-t meg feladatra osztják, nem?
   

Ezen oldal megosztása