1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Diskurzus a(z) 'Magyar vonatkozású hírek, elemzések' témában - desertfox által indítva @ 2013. január 21..

 1. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Alakmasitas magyar modra. ;) Mondjuk szerintem nem volna rossz otlet ehhez salata szinu ruhahoz valami masabb mintaju, monjuk kb woodland melleny a tartartokkal. Az mar ettol sokkal jobb lenne es meg is torne az emberi test alakjat ugye. Na de ez a barna meg bezs kombo tenyleg gyaszos, a kapuciner szelet jutott rola eszembe.
   
  Nagy Csaba, Ratamahata and krisss like this.
 2. krisss

  krisss Well-Known Member

  Hát egyelőre a barna az ami ehhez van aztán, tervben van egy a ruhával megegyező színű mellény is. A barnáról képet a magyar ruházatos topikban tudsz nézni.
   
 3. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Basszus feletek mindenki ilyen csenevesz manapsag? Van itt a cegben vagy jo ket tucat alfoldi bermunkas, csak koboldoknak hivjuk oket. Egy csaj van amelyik kimagaslik kozuluk, kb 175 lehet, de az tuti balkezrol van...
  Amugy ne sertodj meg nem rosszbol irtam, de pl a legkisebb az kb 18-20 eves es akkora mint az 5 eves lanyom. Es akkor mekkorak lehetnek az eszak koreaiak? Meg a pigmeusok? Kepzeld el mikor jonnek veled szemben a jardan csoportosan.
   
 4. krisss

  krisss Well-Known Member

 5. kamm

  kamm Well-Known Member

  Ez mar a par eve upgradelt FLW-200+ lesz, gondolom, ugye?
   
 6. honved

  honved Well-Known Member

  Honvédségin nem a címer lesz, hanem az ék, gondolom.
   
 7. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  A dekoraciot azert hoztak ki vajon a muzeumbol vajon hogy szokja a nep a raketa temat? Mielott elkezdenek OV-t Kim fovezerhez hasonlitani es remisztgetni a nepet a magyar mediaban? Kub vagy Mistral volt kinn?
   
 8. anonim999

  anonim999 Well-Known Member

  Csak a Mistralt láttam, de az több is volt.
   
 9. anonim999

  anonim999 Well-Known Member

  Gondolom lesz hozzá AMAP-ADS. Erről van infód??
   
 10. blogen

  blogen Well-Known Member

  Anélkül egyszerűen nincs értelme.
   
 11. mészi

  mészi Well-Known Member

  A Kamaraerdő felől be lehetett jutni még délben is.
   
 12. beta

  beta Well-Known Member

  AMAP-ADS elhárító része milyen elven működik?
   
 13. kamm

  kamm Well-Known Member

  Ehhez kepest egyelore csak sikeres IFV tesztekrol lehet olvasni (CV90, Patria), meg valami amerikai tesztrol (mondjuk ez Huntsvilleben volt, ahol az Abramsok is keszulnek.)
   
 14. honved

  honved Well-Known Member

 15. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Dolgozik azsia az alfoldon. Turanid. /antropologia/
   
  antigonosz likes this.
 16. blogen

  blogen Well-Known Member

  A turáni típus az extrém robosztus keleti cromagnoid (mezolit, később uráli és árja populáció) és általában a szintén tagbaszakadt tungid, vagy az európai szemmel is normális testalkatú szajanid típusok keveréke (eredetileg paleoszibériai, később türk népelemek). Kifejezetten magas növésűek és igen erőteljes testalkatúak. A magyar turanidok esetében nagyon kevés ázsiai elem keveredett nagyon sok cromagnoiddal, a fifti-fifti az valahol Kazahsztánban van. Őseink eljöttek közép-ázsiából még a nagy turko-mongol inváziók előtt. Néhány magyar/ kazah példa:
  https://i.img.ie/0E4.jpg
  https://i.img.ie/0EA.jpg
  https://i.img.ie/fecze.jpg

  A magyarság legkisebb növésű elemei a tisztán európai eredetű lapponidok általában százötven centinél nem nagyobb magassággal. Szláv eredetű típus a magyarok között (különösen gyakori a lengyelek között a térségünkben), nem összekeverendő az alpinoiddal, ami amúgy egy lapponoid altípus. Az utóbbi nálunk szinte mindig sváb eredetre utal.
   
  antigonosz and Lelkeslaikus like this.
 17. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Az altalad linkelt oldl is magasagra 169-171 cm ert ir /alacsony 167 vagyok es alacsomy./ nonel 158 161 et ir ami alacsomy /alfoldi tipus./vannak zomokek es vekonyak kunosak es kevesbe kunosak. /a torok mimd pl a potak is jelen vannak azok se tul vaskosak de a nok nagyon szepek./ a racok sokacok se magasak kimondottan de altalaba zomokebbek foleg idosebb korba... /mondjuk pont nem azsiai de raszra a magyarorszagi racok sokacok legalabbis itt az alfold dunamentiek inkabb azsiai behatasuak /torok orokseg./
   
 18. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Nem akarok vitatkozni de csak tudom milyen emberek kozt elek itt az alfold duna mente regiolyaba... Itt az emberek 70% valami nemzetiseg megha magyarnak is vallja magat. /racok sokacok potak bunyevacok svabok totok 3 fele cigany kunok jaszok es meg sorolhatnam :) mar ranezesbol megmondom ki micsoda es nagyon ritkan tevedek /olyan szokott lenni hogy van bennem az is./
   
 19. blogen

  blogen Well-Known Member

  Igen, az alföldi népesség a legkevésbé honfoglaló származású, a török pusztítás miatt.
   
 20. phaidros

  phaidros Well-Known Member

  A Yalcinnek van határőrzésre kialakított változata is.
  A katonai rendészeknek sem csak az örök világbékére kell készülni, meg belpesti demonstrátor szerepre, amilyen irányba halad a világ a katonai rendészek feladata valószínűleg fel fog értékelődni ez a feladatkör akár szűkebb, akár tágabb térségünkben.
  Nyilván a Honvédségnek nem csak erre, vagy ilyen jellegű járművekre van szüksége, de ilyenre is.
  Egyébként ami feltűnt, hogy a demó jármű melletti táblán a főszövegben ott volt a "moduláris" varázsszó. :)
   
  Loken likes this.

Ezen oldal megosztása