1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Diskurzus a(z) 'Magyar vonatkozású hírek, elemzések' témában - desertfox által indítva @ 2013. január 21..

 1. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  A hajtomu es az elektrronika amerikai az onvedelmi rendszer es a fegyverzet euro. Nem kis teljesitmeny a svedektol de a nagyjat megis csak legoztak... Amugy nem edemes hozzank merni a svedeket europa legnagyobb orszaga hihetetlen asvanykincsel gazdag tengerrel amit csak zsakmanyolni kell es eszmeletlen mennyisegu faval amit szinten csak irtani kell... /svedorszag termeszeti kincsekben hihetetlen gazdag /fore csak a norvegok vannak elottuk europaba /es ez a ket orszag vilagszinten is ellovas./fo tekintetebe
   
 2. Anti

  Anti Well-Known Member

 3. XYZ86

  XYZ86 Member

  Inkább A de mind2 elég rondácska. A B verzión nevetségesen nagynak tűnik a sapkajelvény, szín se legjobb sztem. (Tudom ízlés szubjektív dolog).
   
 4. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Nekem olyan 2. Vhs amerikai beutese van
   
  antigonosz, Loken, papi and 1 other person like this.
 5. krisss

  krisss Well-Known Member

  A mostani is kb ilyen amúgy.
   
 6. Anti

  Anti Well-Known Member

  Múltkor a riporter nagyon kérdezte Benkőt a 81mm-es aknavetőkről - volt ugye ez a 40+20-as tender.
  Nem kevés ez a 60 egy kicsit? Mennyi lenne az optimális?

  Románoknak van 1200+ 82mm-es...
   
 7. kamm

  kamm Well-Known Member

  Az hagyjan, de a Saab, aki evekkel jart mindenki elott, pont a komplett rakas hulladek, aljas GM altal lett kivereztetve. A GM minden platformja egy rakas gane volt mindig is, ne menjunk bele ebbe, en szabalyosan undorodom a GM-tol. Ha amerikai autot akarsz venni, vegyel Fordot vagy Chryslert, Teslat, akarmit, de GM szoba sem johet.
  Saabek a Volvo XC megjelenese elott evekkel demoztak az amerikaiaknak egy kvazi ugyanolyan, terepre is alkalmas, megemelt, AWD wagon proto designt (magyarosan kombi), amire a nagyfeju, sotet GM fonokok csak legyintettek, hogy kinek kell ez... kicsit kesobb a versenytars Volvo tortenetenek egyik legsikeresebb modellje lett az XC70. Ok csinaltak meg a normalis AWD-t, amit sokaig nem engedett a suttyo GM hasznalni nekik (a Saab XWD neven vedette le, a Haldex-szel csinaltak w/ torque vmi 90%-ig kerekenkent plus lateral yaw control), de persze az Insigniaban azt hasznaltak. Amikor eladtak nagy nehezen es lett vevo a Saabra, a szemet GM meg ehhez sem volt hajlando hozzajarulni, mint tech transzferhez (pedig ugye a svedeke volt.)
  En ultem az eppen uj 9-4X-ben, az utolso 9-5ben, sot, a sorozatgyartasra kesobb nem kerult 9-5 SportCombiban is es nagyon fejlett kocsik voltak anno 8-10 eve, nagy kar a Saab autokert. (Sosem lett volna szabad eladni az amerikaiaknak, semmit nem tudtak a sutyerak kocsijaikba atorokiteni a svedektol, nezz meg egy GM autot, az osszes egy hulladek volt mindig is, a Saab is csak tech transzferre kellett es hazavagtak.)
   
  notaricon likes this.
 8. rappali_

  rappali_ Well-Known Member

  Saab hadiiparban mekkora részesedése is van a BAE Systemsnek? 20-százalék? Nyilván a technológia transzfer is a saabtól megy egy űripari cégbe :)
   
 9. Hummen23

  Hummen23 Active Member

 10. kamm

  kamm Well-Known Member

  Azt eleve hiba volt atvenni, sajatot kellett volna kifejleszteni, be kellett volna fektetni a penzt az R&D-be. A GM szo szerint kivereztette oket. Ennek anno rengeteg irodalma volt a Saabsunited foruman, olvass utana.
  Amugy GM egy igazi visszataszito ceg volt mar a kezdetektol fogva: Caliban anno felvasarolta a kozlekedesi cegeket es megszuntette a tomegkozlekedest en block, csak hogy autot vegyen mindenki. Nekem az evek soran volt tobb kollegam is Michiganbol, szamtalan csaladtagjuk dolgozott nekik ill autogyartoknak es mindegyikuk egyontetuen gyulolte a GM-et, Subaruval, Hondaval meg Toyotakkal jartak mind.
   
 11. krisss

  krisss Well-Known Member

  Ebben mi az új magyar mintához hasonló ? Vagy csak a monitorom van fekete fehérre állítva ?
   
  kaktusz likes this.
 12. Hummen23

  Hummen23 Active Member


  Szerkesztőben kicsit mást mutatott. Egy perc és korrigálom.
   
 13. arcas

  arcas Well-Known Member

  Nem tudok ki tervezi, de...szétnézhetne a világban inspirációkért...
   
 14. mészi

  mészi Well-Known Member

  Ezek tiszti illetve tiszthelyettesi társasági ruhák lesznek, nem legénységiek, szakaszvezetőig, Illetve egyes hírek szerint főtörzsőrmesterig.
   
 15. rappali_

  rappali_ Well-Known Member

  Ez a totalcaron is komikus lenne...a GM hulladék? :) Miért nem a Volvo vagy a Saab vette meg a lomokat gyártó GM-et?! Még az átkosban együtt gyerekeskedtünk (nyaranta) egy svéd o-ban élő sráccal. Apja saab-ból ment nyugdíjba, ő is ott kezdte...maradjunk annyiban, h nem ok nélkül nem világsiker a két márka. Volt volvo xc90-ed? Gondolom vigyorogva fizetnél 1-1,5 misis számlákat, ami más autókban 90e km után ciki, de ott 8000 km-nél megmihájlik :) Az autóik a kezdő olasz modellek legendás minőségén mocorognak...bár inkáb egy delta hf, mint egy 850 T. Japók előtt megemelem a kalapom- úgy is mint mérnöki lelemény, de semmivel nem jobbak a skandinávok egy német-, angol- vagy akár egy itteni műszaki high-tech cégnél.
   
  vata likes this.
 16. mészi

  mészi Well-Known Member

  Ugyanezt akarta kifejezni az iróniám!
   
 17. Hummen23

  Hummen23 Active Member

  rappali_ and arcas like this.
 18. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Ahogy elnézzem,amig a nagy Franc-ba kolbászoltam,nem derült ki semmi új beszerzés,nem maradtam le semmiröl
   
  Schurrer likes this.
 19. krisss

  krisss Well-Known Member

  Török meseautók ?
   
  rappali_ and Nagy Csaba like this.
 20. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  ?????Ali baba repülőszőnyege?
   
  Nagy Csaba likes this.

Ezen oldal megosztása