1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Diskurzus a(z) 'Magyar vonatkozású hírek, elemzések' témában - desertfox által indítva @ 2013. január 21..

 1. krisss

  krisss Well-Known Member

  Csak te mondod, hogy rá lehet tenni, a honvédség összes szerelője pedig azt fogja mondani, hogy nem bírja el a felfüggesztés és a motor. Az a baj, hogy még a saját eszközeinket sem ismered, nem hogy azt amit amúgy rá akarsz pakolni.
   
  therob, Sulaco and fedett_mókus like this.
 2. krisss

  krisss Well-Known Member

  A H24 az a 6 kerekes amit nagyobb teherre használnak itthon megerősített alvázzal, az a legerősebb rábánk.
   
  Sulaco likes this.
 3. igaziigaz

  igaziigaz Active Member

  Jah el is felejtem te azt hiszed magadról, hogy egyszemélybe te vagy a honvédség ( jó vicc ) XD ne beszélj mások nevében mert sértés szerintem számukra is.

  Még arra sem vagy képes, hogy Rába oldalát megnézd, hogy mit linkeltem és legalább az elnevezésekkel tisztában legyél.
  És aki olyan hülyeséget ír mint te, hogy a saját súlyát nem birja el a Rába az inkább kuszon mászon a szégyentől és ne arcoskodjon.....
   
 4. krisss

  krisss Well-Known Member

  Hát ha én most fogom magam lemegyek a telephelyre és megkérdezem a Rába sofőröket erről, szerinted mit fognak mondani ? :) Az a baj, hogy ugyan az a motor van az összes rábába, (a legkisebb MAN motor) és ez a Rába H14-ben még elég, de dombon felfelé már eléggé küzd, főleg földúton a nagyobbak meg meg akarnak szakadni..... Az ne arcoskodjon aki képen látott, de mondjuk a gyaktéren nemigen járt vele, meg nem látott se elakadni, se ott helyben tönkremenni.. És sajna a Rába futómű amit itthonra gyártottak nem hozza ugyan azt a minőséget mint ami a németeknek megy ki a MAN gyárba.
   
  Sulaco likes this.
 5. krisss

  krisss Well-Known Member

  A hidraulikus felfüggesztés emelő-süllyesztő rendszernek menet közben és teherrel is működni kéne, benne van a típuskönyvében, hozták Győrből a rábások a vadi új gépet és mondta a faszi, hogy csak üresen állítsák a sofőrök a felfüggesztést mert nem fogja bírni.
   
  Sulaco likes this.
 6. krisss

  krisss Well-Known Member

  Most tudom, hogy már ezt kérdeztem a múltkor, de esetleg szolgálsz is valahol, hogy ilyen magasröptű gondolatokat osztasz meg velünk úgy általánosságban a Honvédségi eszközparkot meg a rendelkezésünkre álló erőt illetőleg?
   
  Sulaco likes this.
 7. igaziigaz

  igaziigaz Active Member

  "Rába futómű amit itthonra gyártottak nem hozza ugyan azt a minőséget mint ami a németeknek megy ki a MAN gyárba."
  Jah szóval már az egész Rába is vagy és gyártasz is :))) minden Man teherautót láttál már és minden Rábát mi?
   
 8. igaziigaz

  igaziigaz Active Member

  Inkább a haverodra szoljál aki ok nélkül sértő kommentet írt és utána dumálj a téma fontoságáról te kis kettős mérceske.
  Mellesleg semmi közöd hozzá, hogy én szolgálok vagy sem és irreleváns.
   
 9. krisss

  krisss Well-Known Member

  A szerelők lent a telephelyen elég sokat láttak ;) Van lent kb 100 darab az összes típusból :)
  Meg konkrétan ezt akkor mondta a Rábás ürge amikor hozták az új gépeket tavaly, hogy ez a futómű a B minőségi szintet képviseli, a némethez képest. Amikor azt mondta, hogy ne használjuk teherrel mert eldurran. (durrant is el amúgy mert volt olyan sofőr aki nem fogadta meg a tanácsát)
   
  Sulaco, borisz and tonyo like this.
 10. krisss

  krisss Well-Known Member

  Nem irreleváns mert 0 tapasztalattal az eszközök gyakorlati alkalmazásáról, pofázol faszságokat, mintha a jóisten osztána az igét az égő csipkebokorból.
   
 11. igaziigaz

  igaziigaz Active Member

  Haverom haverja ezt mondta szöveg elég gáz tényként beállítani....
  Nem kell minden hülyeséget elhinni. Vannak olyan hülye tüzérek akik azt mondják Gvozdika jobb mint a pzh 2000 és nagyobb harcértékel bír több darab, ami egy vicc kategória.
   
  Parapitecus likes this.
 12. igaziigaz

  igaziigaz Active Member

  Mert te minden harci eszközt kiprobáltál mi? Jah bocs 1 haverodtól flaskázás közepette megkérdezted még a "frankót", és amit Pista mondott az szent és természetesen az egész honvédséget is képviseli.
   
 13. krisss

  krisss Well-Known Member

  Nekem elég annyi, hogy a sajátjainkat kipróbáltam meg jópár külföldit, a rába szállítmányát kísérő mérnököt meg nem nevezném a haveromnak aki, akkor figyelmeztet a dologról amikor átveszed a technikát, és ráadásul amire figyelmeztet meg is történik.... :) De mondjuk a szerelők meg sofőrök azóta dolgoznak ezekkel, hogy rendszeresítve lettek és ismerik a nyűgjeiket, és ha egy olyan ember mondja, hogy a motor gyenge abban gépben amit 10 éve vezet, azért lehet, hogy érdemes elhinni. De ezt nem egy ember mondja, hanem búvalbaszott teljes logisztikai század, meg a többi alakulat logisztikája. És nem a nyugdíjas néphadsereges tüzérek.
   
  Sulaco likes this.
 14. tonyo

  tonyo Well-Known Member

  Látam már a híres Rába futómű alatt kb 30 perc állás után jókora olajtócsát.
  Egyébként azt az Eva löveget csak is kizárólag a gyári Tatra alvázzal és a legerősebb motorral venném meg. A csehek azért 8x8 as megerősített vázbol sokkal jobban ott vannak mint mi. Meg lehet hogy olcsóbban is jövünk ki. Nálunk max valamilyen rakétás blockot tudnék elképzelni azzon a vázon. Nem egy 155 ös 52 es kalibert. Elég csak megnézni egy yugoimport videot ahol a Szerbek Nora lövege tűzeléskor milyen erőhatást fejt ki arra a vázra. Majd szét nyirja.
  Éppen ezért szerintem az a Rába alvázas löveget mi nagyon ne erőltesük. Lehetőség szerint maradjunk csak meg ha lesz feltéve a gyári Tatra alváznál és ne akarjunk mi legozni. Majd ha licencbe lesz erősített 8x8 as vázunk és legalább tudunk majd belerakni 450 lovas feletti motort plusz erős megbizható váltott akkor gondolkodhatunk 155 ös lövegeken.
  Addig meg jöhetnek azzok a rákétás 122 mm körüli bolckok a jelenlegi termékpalettán, mert azzok is elférnének itthon.
   
  krisss and blogen like this.
 15. Nemerson

  Nemerson Well-Known Member

  Ez nagyon nem poén, hogy a Rábákban B kategóriás futómű van és gyenge motor, mi lesz így ha kitör a balhé és élesben kell őket használni?
   
  Loken likes this.
 16. tindalos

  tindalos Well-Known Member

  Becsülöm a türelmedet.
  Sajnos az utóbbi időben ismét "szintet lépett az internet" ☹ eszméletlen mértékben megszaporodott a "mindenhez is értek,ha nem az a szakteruletem akkor is jobbantudom" mukik száma! Ráadásul mostmár nem csak gyerekek hanem felnőtt emberek is! :(

  Mint anno egy sorkatona aki erősködött hogy márpedig van hangsebesség feletti helikopter! Mondom nyugi heliszerelo vagyok,nincs olyan. Erre ő "De van mert látta a tvben..."

  Vagy ami mostanában divat hogy "a zorban esztelenül fegyverkezik, biztos meg akar támadni valakit!" És ha rávilágítasz ez egykori és mostani darabszámokra,lehetőségekre akkor még te vagy a köcsög!

  Fuuuu de kiborítottak! Óriásit csalódtam az emberekben!

  Ja és bocs a sírásért...
   
  alfa74, vilmoci, therob and 13 others like this.
 17. krisss

  krisss Well-Known Member

  Lehetni lehet használni csak szervizigényes a nehezebbeknek meg fos a terepjáró képessége meg a fogyasztása.
   
  borisz likes this.
 18. papi

  papi Well-Known Member

  A Rába H25 háromtengelyes teherautó megengedett legnagyobb össztömege műúton 24 tonna, terepen pedig 22 tonna. Létezik háromtengelyes zárt felépítménnyel rendelkező 155mm L/52 ágyúval szerelt jármű. RWG-52 a neve. Szerény 48 tonnát nyom. Szóval a Rábánál találni kéne még néhány tonnát.
   
 19. rudi

  rudi Well-Known Member

  Amúgy nem igazán értem hogy a legtöbb konstrukciónál miért az alvázhoz rögzítik a löveget...
  A d.afrikai Denel már rég megoldotta ezt a T5-52 lövegénél.
  Ott a löveg egy alváztól független külön kereten van és a letalpalás ehhez a kerethez kapcsolódik. Lövésnél az erő a kereten keresztül a lábaknak adódik át és nem az alvázat terheli. Ennek, meg a masszív támasztó lábaknak köszönhetően a löveg vízszintesen 270 fokban képes tüzelni
  [​IMG]
  [​IMG]
   
 20. Parapitecus

  Parapitecus Member

  Mellesleg, ha közelebb vagy a technikához, valószínűleg teljesebb véleményt tudsz megfogalmazni. Ez olyan, mint a drukkerek a pálya széléről ordítják, hogy lődd be!
   

Ezen oldal megosztása