1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Diskurzus a(z) 'Magyar vonatkozású hírek, elemzések' témában - desertfox által indítva @ 2013. január 21..

 1. Panzerfaust

  Panzerfaust Well-Known Member

  És a Vörös Hadseregben ? :D
   
 2. Panzerfaust

  Panzerfaust Well-Known Member

  Azért mert a szlovákok átkúrtak minket az nem az egyezmény hibája, hanem jó nagy arányban az akkori magyar külügyé, (öreg Jeszy, aki mostanában a szektatévén osztja az észt, pedig ritka xar külpolt gyártott le).
   
  Loken, BiancoGasto and arcas like this.
 3. borisz

  borisz Well-Known Member

  Nem mondod, hogy nem ismered?
   
 4. Panzerfaust

  Panzerfaust Well-Known Member

  Egy szóval se mondtam :D
   
 5. FilcTroll

  FilcTroll Well-Known Member

  Ebből az árokrendszerből már az ötvenes években is sokat vesztettünk, jó pár éve hallottam vmi rádióműsort a témában. Vmi olyasmi hangzott el, hogy a kolhozosítaskor nagyon sok ilyen régi öntözőárkot, természetes vízútvonalat szántottak be, és mostanra se tudásunk, se térképünk, se semmink nincs hozzá, hogy ezeket rekonstruáljuk, pedig nagyon hasznos lenne.
   
  rejsz felügyelő, borisz and megazez like this.
 6. Szatmár72

  Szatmár72 Well-Known Member

  szerintem az USA-nak nem kell az európai viz. minek??? a monsaldo vagy hogy is hivják azt a genetikai/mezőgazdasági céget vetőmagot és vegyszert gyárt.ahhoz nem kell európai víz.
  Lehet rosszul értettem amit irtál. elnézést.
  Szerintem ha az USA-nak kell majd valami, odamegy a majdnem akkora kanadához ahol laknak vagy 30 millióan és elveszi. víz,föld,fa,stb..Ha a briteknek nem tetszik, hát majd bekaphatják.főleg ahogy trump intézi a dolgokat.gondolom ez már jelenleg is igy megy amúgy.
   
 7. Szatmár72

  Szatmár72 Well-Known Member

  szerintem Viktor az nem kis játékos.
  kb 10-15 évre előre gondolkozik, lásd uniós balhék...szépen-csendben megcsinálja..nem tudom most mennyi lehet kb 50-55 éves azaz van még minimum 10-15 év hogy befejezze élete művét és végleg beírja a nagy könyvbe a nevét. valljuk be...Sokan azt szeretnék hogy az legyen amit soha senki nem mond ki, de azért szeretnénk..Újra egyesiteni a nemzetet. ez a lényeg. és ez kerül amibe kerül. Plussz a saját véleményem..Az ukrán balhé nem arról szól hogy az a 100.000 magyar hogyan is él.nem is területről és még csak nem is az orosz-vagy nem orosz befolyásról. Ez sokkal több..ÜZENET. elsősorban a románoknak. Hogy leszarjuk mennyivel vagy nagyobb és erősebb, akkor is keresztbe teszek. és minnél jobban te, én méginkább..itt a fal oszt kész. nem tovább. !!!Amúgy máramaros miatt kb 3x4x annyi román van ukrajnában mint magyar , és románia mégsem balhézik..vajon miért?
   
  zeal likes this.
 8. Szatmár72

  Szatmár72 Well-Known Member

  egyetértek maximálisan. és jó lenne majd előszedni annak a főfasznak a nyilatkozatát hogy 3 ora alatt a balatonon vannak ha kell..ugyanis senki nem mondta még el annak az ukrán fasznak hogy jelenleg donyeckben halnak meg az emberek és nem a balatonnál.
   
 9. ravenlord

  ravenlord Well-Known Member

  Csernovic miatt.
  Felső-Máramarosban csak pár tízezer oláh él.
   
 10. megazez

  megazez Well-Known Member

 11. Schurrer

  Schurrer Well-Known Member

  Miért jó, ha te politikai alapon értékelsz egy szakcikket?
   
  Nagy Csaba likes this.
 12. Szatmár72

  Szatmár72 Well-Known Member

  Elnézést..megwikiztem. kb annyi mint magyar. mea-culpa. még bolgár is több van. de arra azért emlékeztek, hogy 1-2 éve lengyel szélsőségesek dobáltatták meg a magyar házat..hátha balhé lesz és nekik indok lenne bevonulni.szóval a lengyellel is vigyázni kell...simán feláldozna bennünket..ha tudna:))
   
 13. krisss

  krisss Well-Known Member

  Hát ha egy szakcikk politikai megrendelésre készül és ferdít akkor megszűnik szakcikknek lenni, ez éppúgy igaz a hurráoptimista kormányzati elemzésekre és a mindenki éhen pusztul az országban stílusú baromságokra is.
   
 14. Gyurma

  Gyurma Well-Known Member

  Szerintem a lengyelekkel már le van zsírozva.
   
 15. Schurrer

  Schurrer Well-Known Member

  Tehát ilyen szövetségesek legyünk, akik szintén így gondolkodnak? Akkor milyen alapon várnánk el, hogy megvédjenek? A mi honvédeink nem áldozzák fel magukat Elzászért vagy Sziléziáért, pláne nem a Baltikumért a te logikád szerint. Gratulálok!
   
  Nagy Csaba likes this.
 16. Schurrer

  Schurrer Well-Known Member

  Milyen politikai megrendelésre? Melyik cikkről tudod, hogy az nem ilyen és korrekt? Forrás?
   
 17. kaktusz

  kaktusz Well-Known Member

  Hát ne is áldozzák fel magukat, voltunk mi már szövetségesekkel a Don környékén, nem kell abból még egy...
   
  zsolti, borisz, vilmoci and 1 other person like this.
 18. krisss

  krisss Well-Known Member

  Általában elég gyorsan kiolvasható, elolvasol 3-4 gazdasági elemzést ugyanarról több forrásból, esetleg összeveted a saját környezetedben tapasztaltakkal azért elég gyorsan kijön mi a baromság, meg mi nem. Lényeg, hogy ne érzelmi alapon akarj dönteni.

  De pl. nagyon jó példa amikor az index olyanokat hozott le, hogy a migránsok éheznek a tranzit zónában, aztán közben meg több és jobb kaját kaptak mint mi.
  Vagy amikor lehozták, hogy verjük őket, beszéltem egy csomóval és konkrétan megköszönték, hogy nem bántjuk őket, mert a szerbek és a bulgárok megtették és elvitték a pénzüket, valamint minden nap végignéztem amikor a szerb rendőrök begördülnek a szerb oldalra ahol te nem intézkedhetsz és elkezdik elvinni a pénzüket.....
  És közben én voltam a mocskos brutális fasiszta aki bántja menekültet, miközben osztottam a csokit a gyerekeknek....
   
  Kurfürst, FilcTroll, zsolti and 14 others like this.
 19. Shed

  Shed Well-Known Member

  Kimondtad te is: "akik szintén igy gondolkodnak?" Ők igy gondolkodnak. Mi vagyunk 1000 éve az ütközőzóna, ahol meg lehet vívni a háborúkat. Nyugati országokban nem lesz ellenséges partraszállás, nekünk soha nem kellene oda menni az ő országaikba értük harcolni egy védekező háborúban, ők meg nem valószínű hogy jönnek segíteni. Ez az egész kelet-Európa annyit nem jelent a tőlünk nyugatabbra lakóknak, mint a cipőjük aljára beszáradt kutyaszar.

  NATO még nem lett próbára téve, hogy mennyit ér valójában mint védekező szövetség. Ne is legyen, de azért sokat nem várok a tagoktól.
   
  zsolti, vilmoci, zeal and 2 others like this.
 20. kaktusz

  kaktusz Well-Known Member

Ezen oldal megosztása