1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Diskurzus a(z) 'Magyar vonatkozású hírek, elemzések' témában - desertfox által indítva @ 2013. január 21..

 1. tonyo

  tonyo Well-Known Member

  Lynix rol se feledkezünk el. (Hát ha most fogadni kénne én arra a jószagra rakok :D ) A múltkori videos linkben "nagyon" nézzegetük :)
   
 2. tonyo

  tonyo Well-Known Member

  Kicsit legyek rosszmájú is :) Hogy is volt még a tavasszal. Ha nem csal az emlékezettem akkor a BW él felmerült hogy a létszámhiányra (és egyéb tényezők miatt) nem e kelenne megfontolni "uniós" állampolgárok felvételét is. Valamit valamiért. Nekem ez is beugrott.
   
 3. fedett_mókus

  fedett_mókus Well-Known Member

  Dehogy békültek ezek ki ... a politika hatalmas színház :) de az ellentétüket úgy tűnik félre tudtàk rakni mert elég nagy volt a szinészet
   
  zsolti, tonyo and Gaudi like this.
 4. Gaudi

  Gaudi Well-Known Member

  Igazad van, de pont emiatt az is hibas feltetelezes, hogy barmikor is osszevesztek volna. Ezek profik. Erdekek vannak, nem szimpatia.
   
 5. tonyo

  tonyo Well-Known Member

  Ez pontosan így van.
   
  Gaudi likes this.
 6. Magor Zoltán

  Magor Zoltán Active Member


  "Merkel: "Magyarország jól használja fel az úniós pénzeket."

  MUHAHAHAHAHA

  Most akkor mégsem lopják el az uniós pénzeket ? :D

  Most mi lesz a magyargyűlölő, nemzetáruló ellenzékkel ? Mit fognak mantrázni ? :D
   
  svajcibeka and zsolti like this.
 7. krisss

  krisss Well-Known Member

  Azt te sem gondolod komolyan hogy nem lopják a pályázati pénzt? :D A legutolsó önkormányzat előre eldöntötten adja ki a pályázatokat, általában az "udvari" építési/informatikai/egyéb vállalkozónak aki pedig általában vastagon túlszámláz :D Mondjuk ez engem annyira nem zavar, mert az előzőek annyit loptak, hogy maradni se maradt, most lopnak is meg marad is.
   
 8. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Nagyjából egyet értek veled Krisss, de azt is figyelembe kell venni, hogy akkor kevesebb volt a forrás is. A Fidesz vezetés akkor fog megméretni igazán, ha majd nem kedvező nemzetközi környezetben kell a jelenlegi viszonylagos jólétünket fenntartaniuk.
   
  Masztiff, svajcibeka and krisss like this.
 9. krisss

  krisss Well-Known Member

  És ott fog megjelenni az a dolog, hogy a források baromi gyorsan fognak eltűnni a haderőfejlesztés mögül.
   
  Nagy Csaba and migfun like this.
 10. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Ott is. Eléggé kérdéses szerintem is, hogy minden a tervek szerint fog véget érni a Zrínyi 2026 szerint. A legtöbb előrejelzés szerint most soványabb esztendők várhatóak szerte a világban, s ha nem megy jól a nagyon nagyoknak, az azt jelenti hogy nem megy jól az EU-nak sem, ha meg nekik nem megy jól, akkor nekünk sem. Ha ezek mellett mégis végigmegy a haderőfejlesztés, az viszont az jelenti, hogy nagy a baj, mert szükség van rá tényleg a fokozódó nemzetközi helyzet miatt még akkor is, amikor mindenhol máshol forrásmegvonás jellemző.

  Érdekes lesz.
   
  SilvioD and krisss like this.
 11. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  A cikkből idézem:

  "Magyarország továbbra is az EU bővítése mellett áll, és elsősorban Szerbia csatlakozását támogatja."

  Ez azért iszonyatosan nagy külpolitikai bukta lesz, mert Szerbiának esze ágában sincs az EU-ba csatlakoznia. Ha a kormány Szerbia-barát politikáját csak az EU-ba való csatlakoztatásuk motiválta, akkor ebből még baj lesz. Ugyanis Szerbia az Eurázsiai Unióba fog csatlakozni.
   
 12. krisss

  krisss Well-Known Member

  Attól, hogy támogatjuk (meg közben sunyiban gazdaságilag gyarmatosítjuk szerbiát) ha nem jönnek az főleg nekik lesz szar, mi csak széttehetjük a kezünket, hogy hát nem akartak, sajnáljuk.
   
  arcas likes this.
 13. Magor Zoltán

  Magor Zoltán Active Member

  Nézd... aki azt gondolja, hogy létezik olyan ország, ahol nincs korrupció, az egy idióta. Ez nem pártfüggő. Ez hatalomfüggő. Ahol hatalom van és az ezzel járó előnyök, ott mindig lesz valamennyi korrupció. Korrupció mindenhol van, de csak ott van igazán, ahol legalizálták. Az Usában például lobbizásnak keresztelték el a korrupciót és mindenki boldog.

  És nem, én nem fogom azt mondani,hogy lopják a pályázati pénzt, mert nem tudom... ha te tudsz ilyenről, bizonyítékaid vannak, akkor jó lenne, ha befáradnál valamelyik kapitányságra és megtennéd a feljelentést. Rágalmazni a másik oldal szokott, máshoz nem is értenek.

  Hogy mindenki a saját körét tolja, támogatja ? Ne legyünk már naivak :D Ha van egy cégem, irodám, a testvéremnek, cimborámnak pedig van egy számítástechnikai boltja... nyilván a testvérem, cimborám boltjából fogom megrendelni a cégemhez, az irodámba az új gépeket, eszközöket. Ez így működik mindenhol. Németországban is. Ausztriában is.

  Utóirat: És ha esetleg igazad lenne... és tényleg lopnak...amíg 5% nő a gazdaság, szemmel láthatóan, az utcán járva tapasztalom a fejlődést a városban és az országban. A külpolitikában pedig nem a 2002-2010 között jellemző tegyük szét mindenkinek a lábunkat, vagy térdeljünk le politikát fojtatják, hanem kiállnak az országért, továbbá ellenállnak a new age-nek (multikulti, buzilobbi, lmbtq és minden más, ami szétrothasztja a társadalmat és az embereket) addig felőlem lophatnak.
   
  vata, zeal, emel and 3 others like this.
 14. krisss

  krisss Well-Known Member

  Az utolsó mondatom betakarja a teljes hozzászólásod lényegét :D
   
  Sulaco, zsolti and Magor Zoltán like this.
 15. phaidros

  phaidros Well-Known Member

  Úriember biztosra nem fogad.
   
 16. krisss

  krisss Well-Known Member

 17. honved

  honved Well-Known Member

  Szerbia csatlakozni, a NATO-ba nem, az EU-ba ogen, akar.
   
  zsolti likes this.
 18. hlln

  hlln Member

  Fogadjunk alkalmazott vagy. És amúgy ez piszkosul nem így megy.
   
  Masztiff, vata and Sulaco like this.
 19. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  krisss likes this.
 20. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  És milyen igazuk is van...
   
  zeal and svajcibeka like this.

Ezen oldal megosztása