1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Diskurzus a(z) 'Magyar vonatkozású hírek, elemzések' témában - desertfox által indítva @ 2013. január 21..

 1. blogen

  blogen Well-Known Member

  A török hadsereg az APC-t használja. Szóval minden extra erre jön rá.

  Az nem derült, hogy minek nekünk kétszáz MRAP, nem ezrednyi erővel fogunk misszióban harcolni! Néhány tucat ilyen kategóriás missziós járművünk pedig már van. Szóval mi ezt arra tudjuk csak használni -és ebben dudinak igaza van- amire a JLTV-t használják, ahhoz viszont iszonyúan drága. Harminc-negyvenmilliárdos üzlet lesz ez körülbelül. Oké, ez csak egy fél kézilabdastadion Orbánék szemében, csakhogy a teljesen haszontalan stadionnal ellentétben ennek a honvédelmet kellene szolgálnia!
   
 2. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Én vagyok a Fennek talán legnagyobb rajongója, azonban vele kapcsolatban kiderült, hogy a fő feladatára nem elég nagy. A JFST konfig azért áll 2 járműből, mert 1-be nem tudták bezsúfolni a szükséges berendezéseket.
  Állítólag ezért gondolkoznak ezen feladat Boxerekbe való átpakolásán is a . Mint ahogy az ausztrálok CRV konfigot vették a Boxerből.
  A Fennek 2 meg nem készült el. Illetve elkészült, a német/török koprodukcióban, csak nem lett belőle megrendelés a BW miatt. Illetve közvetve lett, mert szinte az összes modern kerekes török jármű magán hordozza a Fennek 2 jegyeit.
  [​IMG]

  G Merci pedig nagyon nem ez a kategória. Ebben te valamit nagyon benéztél.
   
 3. krisss

  krisss Well-Known Member

  Megint felkaptad a szart az agyadba és képtelen vagy értő olvasásra. :)
   
  anonim999 likes this.
 4. krisss

  krisss Well-Known Member

  https://www.nurolmakina.com.tr/en/products/nms-4x4-en

  A JLTV feladatkörének a az NMS 4x4 felel meg nem a Yalcin, a törökök a Yalcint MRAP-ként alkalmazzák a Kurdok lakta területen, mert erre való! ÉS KURVÁRA NEM MONDTA SENKI, HOGY MELYIK LESZ VAGY HA MINDKETTŐ LESZ MILYEN ARÁNYBAN ÉS MIRE. ÁLLÍTSD MÁR LE A TÚLCSORDULÓ FANTÁZIÁD KÖNYÖRGÖM.
   
  Pocok75 and anonim999 like this.
 5. blogen

  blogen Well-Known Member

  Akkor légyszíves mond már el nekem, hogy mire fogjuk használni! Különösen úgy, hogy még szerinted is a török gyártónak a JLTV kategóriájába tartozó gépére lenne szükségünk! ;)

  Akkor lefordítva ezt: gondok lesznek Lyukóvölgyben?
   
 6. krisss

  krisss Well-Known Member

  A JLTV egy alapjármű ma, az ami a hmvv vagy a G merci volt a 90-es években. Te magad soroltad fel, hogy mire jó. Amúgy a felderítő ezrednek drónkezelő kocsiknak, árbócosnak teljesen jó, oda sem két darab kell, atgm indítónak teljesen jó, vezetéstámogató ezrednek rádiós kocsinak teljesen jó, ABV felderítőnek teljesen jó, unimogról leszedni a Mistralt teljesen jó. Páncélozott sebesültszállító járműnek teljesen jó. Nem értem mi a problémád. Ugyan olyan sokoldú gép mint egy IVECO LMV.
   
 7. krisss

  krisss Well-Known Member

  Baszod nem érted, hogy lehet pl veszünk 15 yalcint (mondjuk ezt feleslegesnek tartom) a lerohadt maxprok helyett amihez se szervízbázis se semmi nincs itthon, meg mondjuk százötven nms-t az előbb felsorolt dolgokra.
   
  anonim999, borisz, alfa74 and 3 others like this.
 8. blogen

  blogen Well-Known Member

  Igen, pontosan. Ezen már feljebb túl vagyunk.

  Igen, de erre is elég a JLTV méretű jármű! Az a problémám, hogy két ismert árcédula alapján a JLTV feleannyiba kerülne, mint ez fog és jobb is lenne, mert a JLTV-t erre tervezték, ez pedig csak "erre is jó" ahogy magad is írod.

  Amire igazán jó, arra nem igazán kell nekünk. Amire talán még jó, arra van sokkal olcsóbb és biztos vagyok benne, hogy minőség tekintetében is sokkal jobb megoldás!

  Yalcinról szólnak a hírek.
   
 9. krisss

  krisss Well-Known Member

  De még mindig az NMS-t magyarázom neked. Ami meg JLTV méretű jármű.
   
  borisz likes this.
 10. krisss

  krisss Well-Known Member

  Nem írt típust a török hír, csak annyit hogy páncélozott terepjáró. A média öl, butít és nyomorba dönt.
   
  borisz likes this.
 11. blogen

  blogen Well-Known Member

  A Yörük és a JLTV ára között nincs ilyen égbekiáltó különbség, de a török sajtó az Ejder Yalcinról ír valamiért.
   
 12. krisss

  krisss Well-Known Member

  Visszavonom, írt típust a török hír (közben elolvastam a török cikkeket) de ott azt is írják, hogy a 4x4-is beszerzés alatt van. Ha tippelnem kéne az egyszerűbb beszerzés zajlott le korábban.
   
  pöcshuszár likes this.
 13. rudi

  rudi Well-Known Member

  Magyarok voltak ezen a mostani Eu.i mesterlövész versenyen?

  (és ha igen, hol végeztek?)
   
 14. krisss

  krisss Well-Known Member

  Amúgy sajnos ami felülbírálhatja a dolgokat ár/érték arány tekintetében az a hazai gyártás/összeszerelés lehetősége az csinálhat kacifántos dolgokat a beszerzésekkel meg az árakkal.
   
  zeal and papi like this.
 15. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  A végén ott vannak a zászlók. Nincs közte magyar.
   
 16. ms07

  ms07 Well-Known Member

  Kb ezzel egy időben volt itthon a VII. Klapka Tactical nemzetközi nagytávolságú lövészkupa, Szomódon.
   
  BiancoGasto and fedett_mókus like this.
 17. blogen

  blogen Well-Known Member

  Még az se igaz. Az átlagos hír arról szól, hogy bár a Yörüköt bemutatták, de végül az Ejder Yalcin nyert:
  - Macaristan, güvenlik güçlerinin ihtiyaçlarını karşılamak için Ejder Yalçın'ı tercih eden dünyadaki 6'ncı, Avrupa Birliği'ndeki ilk ülke oldu.
  - Ejder Yalçın, mayıs ayında Macaristan Savunma Kuvvetlerinin, envanterindeki ve tedarik sürecindeki araçları sergilediği "Ulusal Savunma Günü" etkinliklerine, Yörük 4x4 hafif zırhlı aracı ile katıldı.
  Son olarak iç güvenlik birimlerinin tanıtımına yönelik etkinliğe davet edilen Ejder Yalçın, Budapeşte sokaklarında dolaşan araç konvoyunda boy gösterdi.

  - Sovyetler Birliği dönemindeki araç ve teçhizatları Batı sistemleriyle değiştirmek için çalışma yapan Budapeşte, tercihini Ejder Yalçın'dan yana kullandı.

  Szóval egyelőre teljesen jogos a kérdés, hogy mit akarunk mi kétszáz Ejder Yalcinnal és miért nem egy jóval olcsóbb, amerikai járművet vásárolunk arra a feladatra, amire használni tudnánk!
   
 18. Gaudi

  Gaudi Well-Known Member

 19. blogen

  blogen Well-Known Member

  Egyelőre a török újsághíreket látjuk. Ez több mint elég, hogy kérdéseket tegyünk fel, mi több: a legjobb dolog, amit tehetünk, hogy kérdéseket teszünk fel és leginkább a sajtót tartjuk erre. Minden téveszme ellenére nem csak azért van a sajtó, hogy a kormányzati és ellenzéki propagandákat tolja a pofánkba, hanem azért is, hogy az aktuális ellenzéki sajtó -az egész országot szolgálva ezzel- kérdezzen, ha bármilyen kérdés merül fel!

  Az aktuális kérdés pedig így hangzik: Miért és mire vesszük az Ejder Yalcint!

  Válaszul mondjuk be lehet mutatni a szerződést, de sokkal inkább azt kellene, hogy mit, miért és mennyiért! Kezd unalmas lenni, hogy a legfontosabb nemzeti ügy, a honvédelem kapcsán semmit nem tudunk, csak egy szánalmas brossúra van fenn a Zrínyi2026-ról a minisztérium oldalán, miközben egy átlagos NATO szövetségesünknél hosszú tanulmányok tömkelege van közzé téve minden kisebb-nagyobb eszközbeszerzés kapcsán, hogy mit tervezünk, milyen ütemterv szerint és miért!
   
  Python and Bleroka like this.
 20. dudi

  dudi Well-Known Member

  Kérlek ne beszélj butaságokat!

  A legfontosabb nemzeti ügy a stadion.
   
  Nemerson, fishbed, Python and 3 others like this.

Ezen oldal megosztása