1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Diskurzus a(z) 'Magyar vonatkozású hírek, elemzések' témában - desertfox által indítva @ 2013. január 21..

 1. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Háborús helyzetben őket rántják be elsők között, mindenféle keretmegállapodás nélkül is....
   
 2. ZRÍNYI 20!026

  ZRÍNYI 20!026 Well-Known Member

  Persze, háborúban nem jellemző, hogy elkényeztetnék a bakát! Bár Ukrajnában a "szakik" - ról el tudnám képzelni, hogy ha kicsit nyugisabb volt a helyzet, akár még bográcsozni is nekiálltak! Persze szigorúan csak úgy, hogy ne küldjenek füstjeleket az ellenségnek!
   
  tonyo likes this.
 3. tonyo

  tonyo Well-Known Member

  A hivatásos vadászokon kivül egy háborús helyzet esetén mint a halottnak a csók, annyit érnének. Kívételek lehet hogy akadna köztük. De egy elkényelmesedett, nagyság érzettel rendelkező emberektől vajon mit várhatunk majd el.
  Na legyen "további" jó hír is
  https://honvedelem.hu/fooldal-kiemelesek/kadetavatas-es-unnepelyes-fogadalomtetel/
  Kezdő alapnak nem is rossz. Valahogy így kellene elkezdeni. Biztos lesznek még buktatók amíg ki nem forja magát. Egyébként erre il ehhez hasonló modón lehetne épitenni pl egy önkéntességet. Pl korábban amit írtam. Megyei szinten kezdésnek egy két helyen. Tehát lenne az alap egy kadét/honvédelmi alapismeretek kepzés. Erre meg köritésként mehetne majd kezdésnek egy kis létszámú (30-40-60-80-100 fő) megyei önként vállalt nyári 8-10 hetes képzés a fiatalok körébben és így tovább..... Sok kis lépés sokra megyen, ha jól meg van szervezve.
   
  Kishuszár likes this.
 4. fedett_mókus

  fedett_mókus Well-Known Member

  Mit vársz egy 14 évestől...
   
 5. BiancoGasto

  BiancoGasto Well-Known Member

  De az is lehet,hogy kedvezményesen vehetnek fegyvert,lőszert,optikát,ruházatot,stb. azok akik tartalékosok. Nem csak millerek vadásznak,egy átlagembernek nem lenne mindegy,hogy 1 misi vagy 800 ezer amibe kerül mindez. Még ha nem is egyszerre szerez be mindent.
   
 6. hunter85

  hunter85 Well-Known Member

  De az is lehet,hogy kedvezményesen vehetnek fegyvert,lőszert,optikát,ruházatot,stb. azok akik tartalékosok. Nem csak millerek vadásznak,egy átlagembernek nem lenne mindegy,hogy 1 misi vagy 800 ezer amibe kerül mindez. Még ha nem is egyszerre szerez be mindent.

  Mármint honnét? Vadászboltban? Ahhoz ennek semmi köze. Annak annyi kéne, hogy kapsz egy kupont osz csá, mint a tacskóban
   
 7. BiancoGasto

  BiancoGasto Well-Known Member

  Na erre gondoltam. Másként nem tudom elképzelni, hogy tudnák vadászok a tartalékos rendszert másoknak eladni,úgy hogy ők nem tartalékosok. Ha kapnak vmit cserébe a vadászok, többen belépnének. Persze lehet,hogy nekem gyenge a fantáziám.
   
 8. Septimus

  Septimus Member

  "A gyereknek tizennyolc éves koráig nincs beleszólása abba, hogy mit csinálunk vele. Csírájában kell elfojtani még a lehetőségét is, hogy megmukkanjon.." Aha.. Azon túlmenően, hogy ez szerintem emberi jogokat sért, akkor szerinted 18 év alatti személy ne dönthesse el, hogy milyen irányba kíván fejlődni, továbbtanulni. Felesleges agyalnia azon, hogy szakközépiskolába megy, szakmát tanul vagy a felsőoktatást célozza meg, esetleg valamilyen tehetségét kibontakoztatva művészeti középiskolába iratkozik be. Majd az ÁLLAM eldönti helyette, hogy ki lesz mérnök, orvos, kubikos, színész vagy utcaseprő. De akkor már felesleges megállni itt. Nem egyszerűbb már genetikai szinten az anyaméhben megtervezni a kölyköket, hogy kit mire szán az Állam szigorúan a NEMZET és a HAZA nevében? (lásd Gattaca című filmet) Orwell tapsikolna örömében, ha olvasná az elveidet. Remélem, hogy ez csak egy vicc, aminek nekem nem esett le a poénja.. De ha nem vicc, akkor én úgy gondolom, hogy az Állam/Kormány van a polgárokért és nem a polgárok léteznek az Államért.
   
 9. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Che Guevara.Ez jó.Majd átirom a nickket.Bár Guevara mitosza egy merő hazugság.Annyira idióta volt,hogy még Castro is gyorsan megszabadult tőle.
  Anno a fűnyiró 2rajnyi kiskatona kaszával.Nem motoros,még a régi fanyelű.Targonca ugyan ez,kasza nélkül.(targoncával azért találkoztam,nagyritkán)
  5 rt századot találtam,ez csak nevében ezred.Egy régi zl-nek felel meg.2osztály Kub.Akkoriban azok a szárazföldiekhez voltak beosztva,elvileg dd-onként 1osztály.Keszthelyi ezred a Krugokkal volt szerelve,plusz vagy 4ezred Volhov,Nyeva.Meg még a Vega ezred.Desszertnek meg volt még egy légvédelmi tüzérezred is.Meg a logisztika.5légibázis,3harcirepülő ezred,szállitó század,meg vagy 3ezrednyi helikopács.17-18000 emberrel.És ez már egy csökentett eszkz és emberállomány volt.Eredetileg Miskolcra soroztak,de mire behivtak megszünt az ottani rakétaezred.
  Tudod hogy nézzet ki egy laktanya telefonközpont?2 kiskatona ücsörgött,és dugdosta a dugókat.Baromi élőmunka igényes technikák voltak.Meg tekerős TBK-k.Üveg tervtábla a HÁP-on.Ma a telefonodban több számtek kapacitás van,mint egy akkori RT században összesen.De ha kicsit jobbfajta a teló,akkor a komplett akkori zl számtech kapacitását lefőzi.
   
  anonim999 and antigonosz like this.
 10. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Momdjuk mikor én voltam katona,pont kicsit felivelt a sereg ázsiója.Feszült viszony a szlovákokkal,románokkal,polgárháború jugóban.És ha puskapor szagot éreznek az emberek,jobban kedvelik a katonát.
   
 11. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Megtaláltam Vadai nyilatkozatát az ellenzék lehetéges "haderőfejlesztési" terveiről.
  Keltsünk hangulatot ellene, fúrjuk meg. Fasza.... :(
  "Vadai Ágnes hozzátette, hogy szerint nem lehet ezeket az eszközöket máshogy megvásárolni, mint hogy évekre eladósítják az országot és a honvédelmi költségvetést."

  https://mandiner.hu/cikk/20190909_vadai_eladositjak_az_orszagot_a_honvedsegi_beszerzesek

  Még jó hogy ő az ellenzék honvédelmi
  "szakértője".
   
 12. borisz

  borisz Well-Known Member

  Én meg úgy, hogy ennek kölcsönösnek kell lennie.
  Az előtérbe tolt individualizmus rombolja az államot és a közösséget is.
   
  Loken, svajcibeka, Kurfürst and 2 others like this.
 13. zeal

  zeal Well-Known Member

  A minap volt talan 444-en egy negativ cikk egy katonarol, aki mutogatta magat vagy mi. Ide is be volt linkelve a hir.
  Akkor az jutott eszembe, hogy az ilyen lejarato cikkek olyankor szoktak szuletni, amikor a politika kesobb meg akarja furni az adott agazatot. (Az eü eseteben ezt tapasztaltam. Az eszrevetelemet ide is megirtam, csak visszatoroltem, mert altalaban tobb negativ cikk is meg szokta alapozni az ilyen politikai akciokat.)

  Lehet az ellenzek kihatral a honvedseg tamogatasabol? Na nem mintha korabban anniyra tamogattak volna, de eddig nem a tankok arabol akartak lelegeztetogepeket venni. :rolleyes:
   
  Loken and borisz like this.
 14. Ratamahata

  Ratamahata Well-Known Member

  Azt azért te is beláthatod hogy nem a híresen hatalmas magyar készpénzállományból van ez a hétvégi nagybevásárlás....
   
  Kishuszár likes this.
 15. igaziigaz

  igaziigaz Well-Known Member

  Oh ha csak ennyitől lennél magyarellenes akkor még nem is írnék kommentet, de saját magadat észre sem veszed. Te nem a szomszédot nézed le hanem a magyart és a szomszédot dicsőited, ez az egyik bünőd a sok közül. Mellesleg érdekes, hogy KNBSZ-el jösz.
  Vajon mit szólnak ahoz, hogy itt kommentelsz és bizonyos belső információkat osztasz meg ( mégha pletykák, vagy elfogult haveri mende mondák) is a honvédségről tisztként?
  Más országban a katonai elhárítás a körmöd alá nézett volna. Biztosan katona vagy?
   
 16. hana

  hana Active Member

  Nem lehet, biztos.
   
  Loken and zeal like this.
 17. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Sztem sok mindenbe lehet jogosan fikázni a kormányt, de a költségvetési egyensúlyra, államadósság csökkentésére mindig figyelt. Azt hogy mit, hogyan priorizált más kérdés. De ha az ellenzéki honvédelmi szakpolitikusok is a honvédség fejlesztése ellen kezdenek kampányolni, az a hadsereg szempontjából nem sok jót jelent.
   
  Loken, krisss and Schurrer like this.
 18. fenntartható fejlövés

  fenntartható fejlövés Well-Known Member

  A cikk alatt az egyik komment:
  "ez a nő komoly érv a homoszexualitás mellett..."
   
  Loken, svajcibeka, arcas and 5 others like this.
 19. Centurio

  Centurio Well-Known Member

  És milyen titkosított belső információt írt le úgy még is szerinted? Nagyon jól tudják, hogy mit mondhatnak el és mit nem. És nem magyarellenes csak tisztában van a valósággal. Ennyi.
   
  Kishuszár and Loken like this.
 20. Parapitecus

  Parapitecus Well-Known Member

  A beszerzést a kormány végzi. Az ellenzék, pedig ellenzék. A megrendeléssel vagy egyetértenek, vagy nem, ez az ő ügyük, A beszerzésekben természetesen benne van a politika, de azt azért ne gondoljuk, hogy az ellenzéket kérdezgeti a kormány. Ez régen sem így volt, most sincs így.
   
  Kishuszár, Loken and pöcshuszár like this.

Ezen oldal megosztása