1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Diskurzus a(z) 'Magyar vonatkozású hírek, elemzések' témában - desertfox által indítva @ 2013. január 21..

 1. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Télleg! Tudtam, hogy valahonnan ismerős! ;):D:D
  Az a lényeg, hogy nem kell mással foglalkozni! A mi saját dolgunkat kell jól csinálni, és a házit megcsinálni!
  Lesz ezzel még elég meló. Nekünk itt a fórumon főleg csak a szurkolás, de akkor is! ;)
  És, hogy fejlesszünk is a "Magyar haderőn":
  Ennek méltatlanul kicsi volt a víszhangja itt a fórumon, szerintem. Hát majd most! :rolleyes:
   
  svajcibeka and SilvioD like this.
 2. krisss

  krisss Well-Known Member

  Sorry akkor azt nem olvastam el. :D
   
 3. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  ÓÓ dehogy! Én ezért nem sértődöm meg. Csak vicces volt. :)
  Nem baj, ha találkoznak a linkjeink. Mellesleg én az LW-AMG-ről nem is hallottam korábban, mielőtt be nem linkelted, ha jól emlékszem.
  Nálam a Negev NG7-essel együtt holtversenyben állna, ha nekem kellene a döntést meghoznom. A Negev mellett bizonyított előélet, és a táras opciós üzemeltetés szólna, míg az LW-AMG nekem sokkal kifinomultabbnak tűnik, már ami a tervezést illeti.
  Ezt a faszit nagyon bírom (asszem ezt a vidijót pont te raktad be másik topicba ;)):


  OFF: Valaki különben tudja használni a fórum keresőjét? Mer én azt már feladtam.
  ON:
   
 4. krisss

  krisss Well-Known Member

  Nem jó az a kereső hagyd inkább.

  Igen én tettem be, nagyon jól néz ki egyébként mindkét kaliberben.
   
  pöcshuszár likes this.
 5. igaziigaz

  igaziigaz Well-Known Member

  Neked tuti fizet a román elhárítás, hogy mindig ugyanazt a hülyeséget elmondod :D
  Ha a wikipedia számokat nézzük akkor egy laikus primitivnek lehet fölény, a valóságban más.
  Magyar légifölény egyértelműen van, amit régen egy román tábornok is elismert méghozzá azzal a szöveggel, hogy a román hadsereg olyan szar mint a magyar, sőt a magyar jobb légierőben. A románok öszintébek néha mint az itt propagandáló román imádok :D
  Csak, hogy érds a románok képtelenek voltak több mint 10 év alatt elérni a Gripenek szintjét. Sem haditechnikában, sem számokban, sem felkészültségben és "combat readyben" sem
  ez sokat elmond.
   
 6. igaziigaz

  igaziigaz Well-Known Member

  Jó hogy.

  Ha sírnál, hogy nehéz kettőt raknék a válladra XD
   
 7. igaziigaz

  igaziigaz Well-Known Member

  Mg4 határ eset szinten lehet nevezni géppuskának....

  És ki lett elemezve a téma ahol nagyon részletesen kielemeztem és győzedelmeskedtem érvekben és nem is tudtál rá válaszolni. Csak annyi volt a laikusoktól a "válasz" hogy nehéz...... és szegény dudika nem bírná el XD
   
 8. igaziigaz

  igaziigaz Well-Known Member

  Persze, hogy nem géppuska de kényszerre van arra, hogy valamit beirjon XD utána meg mély csönd XD
   
 9. igaziigaz

  igaziigaz Well-Known Member

  Ez még lemaradt:

  "AZ ESZKÖZEIK ÁLLAPOTÁRÓL NEM TUDOK NYILATKOZNI"

  Tehát annyi fogalmad sincs mint egy laikusnak még is a románokról jót feltételezel és pozitívan isteníted őket egy mutató zászlóalj miatt és feltételezések miatt..... gratulálok..... Kriss biztos van a honvédségnek segítsége. Egy csoport terápiával leküzdhető a magyar utálat és a román imádat, kérj segítséget XD
   
 10. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member


  A gond ott van hogy te azt hiszed hogy ez egy erzelmi kerdes utalat/szeretet pedig szimplan technikai szakmai kerdes. Az mar csak extra humor a dologban hogy te akisosem voltal katona sosem uzemeltettel haditechnikat, sosem volt szemelyes tapasztalatod barmilyen akarcsak alapszintu harcaszkodasbol illetve sosem vettel reszt semilyen szakmai kepzesen szoval te mgasrol lehurrogsz leszolsz olyan embereket akik vagy katonak voltak vagy mai napig is azok es az adott temaban napi szintu ismereteik vannak a tobbeves szakmaikepzesrol nem is beszelve.

  Hittel erzelmekkel nem lehet a szakmat helyettesiteni. Volt aki szerint igen pl magyar bajonett vs korszeru hadero stb stb de ezek is csak onmagukat minositik.
  Probalj meg egy kicsivel ( kurva sokkal ) tobb tiszteletet mutatni azok fele akik ertenek ahoz amirol te csak almodozol. Arrol mar nem is beszelve hogy esetleg probalj meg tanulni toluk.  Tudom tudom ki vagyok en hogy ilyet merek neked mondani. Nem is vartam mast :)
   
  fishbed, alfa74, Centurio and 6 others like this.
 11. BiancoGasto

  BiancoGasto Well-Known Member

  Arra gondoltam,hogy a demokrácia fejletségünk is nő,ha nagy pénzért szerzünk be GYHJ-vet nyugati partner országtól.
   
 12. BiancoGasto

  BiancoGasto Well-Known Member

  Viccelsz? Csak mert hasonlít az MG42-höz lehet hogy van jobb opció. Különben Dudi be fog baszni mindent a susnyásba ami nem golyószóró! :hadonaszos: Csak,hogy finoman érzékeltesse a felsővezetéssel,hogy nem ezt akarja használni!:)
   
 13. igaziigaz

  igaziigaz Well-Known Member

  Ha csak szimplán szakmai megjegyzések lennének és nem lenne elvből magyarelleneség akkor nem lennének lealacsonyitó megjegyzések, és alapvetően negativ feltételezések + hazugságok az ellenség dicsőítésével.

  Egyesek a türköt sem veszik észre, hogy én legalább annyira kritizálom szakmailag is példáúl a románokat mint egyesek a magyarokat. Ez már forditva ugye nem tetszik nekik és pont ezért mondom, hogy bizonyos embereknél baj van a fejükben a magyarokkal kapcsolatban. Észre sem veszik, hogy nem szakmailag hanem alapvetően gyülölnek mindent ami magyar és betegesen és elfogultan imádnak mindent ami külföldi úgy, hogy nem is tudnak róla semmit.

  Nem az a probléma mit mondasz hanem ahogy mondod és milyen kamukat jelentesz ki, így alapvetően nem lehet tisztelni sem téged sem mást, tsz a szokásos kevés kivételnek. Emelet a tisztelet ki kell érdemelni, és olyanak én nem adok tiszteletet aki 444.hu szinten gyűlöl mindent ami magyar.
   
 14. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member


  Kamukat?


  Hat legyen. Konkretan milyen kamukra gondolsz? Tudodcsak hogy lassuk miert nem tisztelsz sem engem sem mast aki nem osztja hitedet.
   
 15. igaziigaz

  igaziigaz Well-Known Member

  Nem megyek bele részletesen mert nem érdemelsz annyit mivel most is elkövetél egy hatalmas hibát, de lásd milyen rendes vagyok segítek: "hitedet" ez egy hazugság részedről és burkolt személyeskedés vagy pontosabban csak próbálnál megsérteni, de ahoz nem vagy elég fontos és jelentős, hogy megsértődjek ;)
  Az elöző kommentedbe is rengeteg hiba van és nem csak rólam hanem a témával kapcsolatosan is.
   
 16. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member


  Nem mesz bele reszletesen!!!??? Nem tudni meg nem akarni kozott ORIASI a kulonbseg. Kamuzassal vadolsz masokat alaptalanul es meg te vagy az aki kijelented hogy azok akik nem ugy gondolkodnak mint te azok nem meltoak a tiszteletedre. Tudod mit? En meg buszke is vagyok ra.

  Nyomod a turbo hulyeseget +AFA itt ezerrel leugatsz masokat akik ertenek a temahoz ez a szakmajuk, vadaskodsz barmifele bizonyitek forras erv nelkul.
  Ahogy mondtam buszke vagyok arra hogy nem vagyok a te "kereidnek" elfogadhato. Remelem igy is marad mert kulonben ciki lenne.
   
  migfun and therob like this.
 17. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Dobjál már nekem ehhez a "érvekben győzedelmeskedéshez" linket! Semmi komoly, csak olyan lehangoló volt a Vasárnap reggelem, és most röhöghetnékem van...
  Azt szeretném kérdezni, addig hányszor volt kezedben bármilyen géppuska? Hány rakaszt lőttél már el vele?
  Esetleg meg tudnád legalább becsülni, hogy hány métert futottál le vele szökellés közben? :rolleyes:
   
  anonim999 likes this.
 18. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  Te ehez nem ertesz! Ne hogy mar nekem itt holmi gyakorlati tapapsztalatrol meg kikepzesrol kezgj el hadovalni ! Ember! Magadnal vagy! Ide hitt kell es kesz. Nem eloszor tortenik ilyen a magyar katonasag torteneteben. Volt mar mestersegre szabo hentes stb stb foparancsnoka a magyar katonasagnak akik mind tudtak az olvtarshoz hasonloan hogy az igazi "tuddas" az a hitbol esa hithez valo husegbol jon.


  Cineget anno azert becsultem mert egy partkatona volt nulla tudassal amikor elkezdte de odatette magat ha kelett befekudt a sarba hogy megtudja milyen a geppuskasok elete. Aztan ugyanezt megtette a korulotte levo csinovnyikokkal. Rajuk parancsolt hogy ha a HM ben akarnak dolgozni akkor tapapsztaljak meg milyen a katonaelet.
  Fur Lajos volt meg hasonlo akinek ugye nem volt nagy katonai tudasa "korkoros Lajos" de erdekelte a katonak elete. Sokszor megtette hogy hazafele egy egy partrendezvenyrol ha laktanya melett ment el megallitotta a kocsit es besetalt beszelgetni az emberekkel katonakkal hogyerzik mgukat mik az otleteik. stb stb.
   
  fishbed, alfa74 and Bleroka like this.
 19. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Azért tegyünk különbséget gp és gp között.Az NG7,LW-AMG könnyűgp/golyószóró,mig a PKM/MG3/MAG általános célú közepes gp.Utóbbiak helytesithetik az előbbieket,bár nehezebbek.Előbbiek viszont sosem fogják elérni az utóbbiak teljesitményét állványos gp szerepkörben.
   
 20. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Szerintem hagyjátok a fenébe.Vakhittel nem érdemes vitatkozni
   

Ezen oldal megosztása