1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Diskurzus a(z) 'Magyar vonatkozású hírek, elemzések' témában - desertfox által indítva @ 2013. január 21..

 1. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member


  Annyival meg kiegeszitenem hogy: CSORTOSSZ!!!!SZORGOS NEPUNK GYOZNI FOG " Afilm cime ahonnan az idezet valo azthiszem igen talalo az adott szitura :)
   
  silversisko, tonyo and dudi like this.
 2. tonyo

  tonyo Well-Known Member

  Szerintem itt Patria 2023 ig biztos hogy nem lesz. Ahhoz már szerződésnek kelene lennie. Nem hiszem hogy
  a finnek futószalagban gyártanak le 1-2 év alatt több zl mennyiséget. (Gyártani lehet hogy tudnának) Meg ahhoz komoly szerződésnek kelene lennie. Meg persze most még ez az adok, kapok.
  Törökre nagyobb esélyt látok. Mivel meglehet hogy egy "naton belüli" megrendelésre fáj a foguk. Érthető hogy nyomulnának egy komolyabb referenciára. Mondjuk ennek gazdasági okai is lehetnek.
   
 3. Nemerson

  Nemerson Well-Known Member

 4. krisss

  krisss Well-Known Member

  [​IMG]

  Itt meg lehet tekinteni milyen a 15M teljesen újan és különböző mértékben fakulva :D
   
  fishbed, zeal, honved and 5 others like this.
 5. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  Igen, a vállalt határidők teljesítése elég nagy nyomás. Még egyszer nem fordulhat az elő hogy egy a politikusok által bevállalt katonai képességet nem teljesítenek időre, mert a második ilyen után már nagyon nehezen vesznek komolyan bárkit a szövetségben... A V4 EU BG légi támogatás bevállalása bombák nélkül akkora égés volt a katonáknak, hogy évekig keserűen emlegették a kapott beszólásokat, pedig nem is ők tehettek róla.
   
 6. Anti

  Anti Well-Known Member

  Csak szerintem ez a az utobbi honapok legjobb cikke? A nagykozonseg szamara is konnyen ertheto, leirja a lenyeget hogy melyik miert eselyes(szegeny CV90 :D). Nekem tetszett. Varom az APC-eset.
   
  tonyo, fmedve and SilvioD like this.
 7. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  mennyi ido/mosas alatt fakul ki ?
   
 8. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  A balliberalizmus egy fábol vaskarika,logikai bakugrás,fogalomtorzitás.Szocializmus,eltorzitott elitista szociáldemokrácia,vagy inkább oligarhikus államszocializmus.A jóléti állam hozza azt az életciklust,mit Hayek megjvendőlt neki.A balliberalizmusnak annyi köze van a szabadelvű liberális eszméhez,mint Orbánnak a nemzeti polgári konzervativ eszméhez-ami különben pont,hogy Deak és Smith liberális eszméje-,semmi.Merthogy a polgári konzervativ eszme az maga a liberalizmus,eredeti formában.
  Romulán sereg korántsem egy korszerű hadsereg.De nálunk korszerűbb,nagyobb,és kiegyensúlyozottabb haderővel rendelkeznek.Hogy pontosan milyük is van,azt elég nehéz nekünk,fotelharcászoknak megállapitani.Pl,van cirka 300db TR85 hk-juk.De hogy abbol mennyi is van M szintre modernizálva,az jó kérdés.Egyik irás szerint az összes,másik szerint meg 1zl (57db).ATROM lövegből az egyik szerint csak 5db protó készült,másik szerint hadrendben van 2osztálynyi.Kb 400 saját gyártású BMP1esük van,abból kb100 korszerűsitve.Szerintem összetudnának rakni egy gépesitett hadosztályt,amiből 1dd korszerűsitett felszereléssel rendelkezik,miközben elegendő erejük marad biztositani a főirányból kimaradó területeket.
   
 9. krisss

  krisss Well-Known Member

  Hát ami ilyen sárga az 2 missziós. :D Szóval egy év, de a központi mosoda majdnem megfőzi a missziókban, az kivégzi. Én magamnak mostam kímélő mosással szárítógép nélkül az kb semmit se fakul.
   
  Kishuszár, Masztiff, tonyo and 2 others like this.
 10. fmedve

  fmedve Member

  Nem mindegy mivel mossák , mi annak idején (89-91) Biopon -t és ultrát használtunk :)
   
 11. krisss

  krisss Well-Known Member

  Én max egy dandárt mondanék amit össze tudnának rakni viszonylag használható cuccokkal. úgy hogy a kohószökevényeket nem szedik elő, elég vegyes felszereléssel. Pl. én úgy tudom, hogy csak M-ek vannak a tr 85-ökből, amik működnek. Szerintem érdemes úgy számolni, hogy a moderznizált eszközeiknek jobb a hadrafoghatósága már csak azért mert jórészt német motor meg hajtás van bennük.
   
 12. Terminator

  Terminator Well-Known Member

 13. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Kb én is ezt irtam.1dd-t tudnának korszersitett eszkzkkel kiállitani,többit csak olyan technikai szinvonalon,mint mi.De teljes felszereléssel,támogató tüzérséggel,rendes hadrendi kiéritéssel,kb a 70-80as évek VSZ szinvonalán.
   
 14. krisss

  krisss Well-Known Member

  Az ATROM-okból csak a protók vannak bent van a tanulmányban amit pöcshuszár talált. A tervezett mennyiség a 2 osztály.
   
 15. krisss

  krisss Well-Known Member

   
 16. K.Atti63

  K.Atti63 Active Member

  Bizony megeshet a pars 8x8-as a Törökök kirohanának a világból örümükbe a világból.A 4x4 nek örültek de az szerintem kevés meg tuti hogy valami összeszerelést ide hoznának főleg hogy az Eu -belöl vannak.
   
 17. krisss

  krisss Well-Known Member

  Hát csak szerintem nincs annyi használható állapotú cuccuk amiből kijönne a hadosztály. Szóval inkább egy dd. plusz egykét zászlóalj.
   
 18. krisss

  krisss Well-Known Member

  Hát én úgy tudom, hogy nem szívesen adnak helyi összeszerelést meg gyártást sem.... Annyira ne éljétek bele magatokat a török dolgokba.
   
  Anti and rejsz felügyelő like this.
 19. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Az a vicces, hogy szerintem a fakult verzió jobb.:rolleyes:
   
 20. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member


  A mienknel annyi van hogynem hasznalhatunk oblitoszert mert attol elveszti a langallosagat. Amugy a mosas annyira nem inkabb a nap az UV az ami "bantja" Ettol fuggetlenul beotol fuggoen 3-6 szett egyenruha van igy van mitcserelgetni. Hajon a dolog ugy muxik hogy mindennap este berakod az egyenruhad a polod egy nagy zsakba amit az ugyeletes reggel elvisz a mosodaba te meg veszel egy tisztat. Este visszajon kimosva amit masnap felvehetsz igy altalaban 2 szettel mehet a hetkoznapi melo ha meg gebasz van elszakad mocskos melo akkor johet a harmadik szett vagy eppen csere.

  Mondjuk ha sikerulne "vermagyar" egyenruhat szerezni akkor csak hit atal a koszt is tavoltudnam tartani tole illetve nem hogy kopna de haromhavonta egy uj egyenruhat "fialna" Mondjuk ez meg csak elmelet igy tapasztalat nincsrola de melyen hiszek benne :)
   
  BiancoGasto and dudi like this.

Ezen oldal megosztása