1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Diskurzus a(z) 'Magyar vonatkozású hírek, elemzések' témában - desertfox által indítva @ 2013. január 21..

 1. Anti

  Anti Well-Known Member

  Nemerson and SilvioD like this.
 2. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  Látom, te is lementetted magadnak... ;)
   
 3. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  So
  kkal eroswebb nagyobb a hadiiparuk es ugy egyaltalan az iparuk. Az az nagyobb sebesseggel tudnak a roncsaikat eletrekelteni illetve regeneralni a harckozben. Az az szerintem a legkedvezobb helyzet a harc kezdetekor lenne mert utanna rohamosan megnagyobb folenybe kerulnenek azipari kapacitasuk es az embermennyiseguk miatt.
   
 4. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  A torkoknek nincs eleg politikai erejuk hogy megerje vasarolni toluk marpedig ez mosta legfontosabb szempont a beszerzeseknel. Szerencsenk van hogy az EU vezeto orszagai akik dontenek a penzekrol egyben kivalo hadiiparral isrendelkeznek igy nem kell szutykokat vasarolni.

  Mondjuk ember, katona kikepzett motivaltkatonameg mindig kene.
   
 5. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  27-e az már jövő hét péntek...
   
 6. Nemerson

  Nemerson Well-Known Member

  Csak érdekességképpen raktam be mert egy román katonai forumon találtam.
   
 7. megazez

  megazez Well-Known Member

  Szerintem a bocit digitalizálni kellett volna, kicsit világosítani rajta és a minta méretet kicsinyíteni.
   
 8. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  A németeket már kiszolgáltuk. (beleértve a Pumat is).
  Itt a térségben (Balkán) a törökök a jövő erőközpontja, a németek mellett. Bármilyen szankció, gazdasági nyomás, amit idén bőven kaptak, csak lassítja, de nem állítja meg őket. A német iparral egyre szorosabban összefonódnak. De mivel feketeseggűek, ezert politkailag, gazdaságilag jobb feltételeket tudunk velük kialkudni, mint a többi potenciális partnerrel. Egy EU-n belüli partner, netán gyártás nekik is sokat érhet.
  Plusz a személyes bizalmi kapcsolat is megvan.
   
 9. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  Normal fenyben es infran is ugy vilagitott a boci hogy csak na.
   
 10. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member


  A torokok mind politikailag mind gazdasagilag kiszolgaltatottak gyakorlatilag velunk vannak egyoldalon. A nemetekmeg politikailaggazdasagilag vezetok es bizony rajtuk mulik hogy mennyi EUs penzt kapunk. Ebbol kifolyolag a penzeknagyresze odamegy illetve en meg laton nemi eselyt Francia technikara is de hogy mi lesz az nem tudom csak hogy a Francia tamogatas is kell.

  Vegyunk Mirage 2000 et. Most vonjak ki es fillerekert megkapnank. Milyen jo lenne 50 belole :)
   
 11. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Hát.ez az,amit nem tudok megitélni.
  Hát,ez az,amit innen a fotelbl nem tudok megitélni.Papiron a rktárkészletük 2hadosztálynak is elég.Dehegy abbol mennyit lehetne használni nagyjavitás nélkül,azt nemtudom.1/3a elég lenne 2 dd felszerelésére,a korszerűsitett dd mellé,ami a papiron szereplő készletben van.Egy izraeli összfegyvernemi zl egy kis légi támogatással ugyan megenné az egész muzeumot reggelire,de akinek semmije sincs amit szembeállithatna vele(vagy csak ugyanolyan szinvonalú,ráadásul hiányos felszerelésű és kevesebb),annak lehengerlő erő.
   
 12. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Mi EU vagyunk, a németekkel egy oldalon! A migrans vita ezt nem befolyásolja. Az EU-ban a törökök mindig kívülállók lesznek. Velük a stratégiai partneri viszony a cél. Erre jó sansz van, mert a csapatunkból (EU) sokan köpködik őket (okkal, ok nélkül ezt most hagyjuk), pedig az EU és Törökország földrajzi okokból egyuttműködésre van kényszerítve. Ahogy a ruszkikkal is, de az a NATO miatt katonailag nem játszik. Szóval kell nekik az EU-val a jó gazdasági, politikai együttműködés és mi ezt meg tudjuk adni. Az EU-n belüli fegyverpiacra is be akarnak törni, akár rajtunk keresztül. Ezt sztem hülyeség nem kihasználni. Persze ésszel!!
   
  tonyo and megazez like this.
 13. krisss

  krisss Well-Known Member

  Nagyon sárga nyáron ha fakó. Futkoztam benne eleget, hogy tudjam.
   
 14. Anti

  Anti Well-Known Member

  Hat szerintem meg nagyon hosszu ideig mi leszunk az egyetlen ugyfeluk az EU-bol :)
   
 15. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  A "francia kapcsolat" már így is eléggé reprezentatív.
  Az eddigi Airbus beszerzések, vagy az MBDA-val való bármilyen további (Mistral után) üzletek erre jó példák lehetnek. (Meteor?)
   
 16. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Pedig nekem úgy tűnt, hogy a fakulással először a sárga, meg a zöld élénksége megy ki belőle....
  A kiképzési is hasonló ütemben fakul?
   
 17. krisss

  krisss Well-Known Member

  Nem, a lángálló anyag gyorsabban megy tönkre.
   
 18. mindenen kívül

  mindenen kívül Well-Known Member

  Szerintem is jól összefoglalja a lehetséges opciókat. Lehet, hogy súgtak a szerzőnek.... A két német tűnik a legesélyesebbnek. Én a Lynx-et hibának tartanám. Még csak protó (demó) példány van, nincs minden rendszere kifejlesztve, integrálva, messze nem egy komplett harceszköz. És itt is igaz az, amit a KC-390-re mondanak sokan. Nincs vele tapasztalat (Csak annyi, hogy a cseh teszteken a Puma jobbnak tűnt). Mire ebből az MH konfigurációt kialakítják és gyártásba kerül, vége lesz a Z26-nak, kétszer. Persze van amiben jobbnak tűnik, mint a Puma: pl 35 mm-es gépágyú, elvileg több változat. De szerintem erős kompromisszumokat jelent az eredete, alapvetően a Marder futóművét és fenéklemezét használja (ami nem volt rossz) a KF31-es változat. A KF41 viszont már minden korábbinál nehezebb (44 tonna felett), nagyobb, mozgékonysága nem jobb, mint a Pumáé. Az viszont gyártásban van, és ha ügyesek a vevő képviselői 2020 júniustól rendszeresíthető az MH-ban. A német gyártósor ekkor áll le a német rendelések teljesítésével, nagyon kéne az újabb rendelés nekik.
   
  pöcshuszár likes this.
 19. honved

  honved Well-Known Member

  Nem mindegy hogy mossák, vagy vegytisztítják. Nálunk a cégnél, a munkaruházat tisztítását, a ruházatot adó cég végzi. Azok nem mosatnak, hanem valami vegyi úton tisztíttatják. Gondolom több verzió is létezik ilyen tevékenység elvégzésére.
   
 20. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Ebben azért annyira nem vagyok biztos.
  Alapvetően így van, mivel az EU védelmi ipara elég komolyan ki van már épülve, a saját kapcsolatrendszerükkel. Ugyanakkor a törökök nagyon komolyan tolják a marketinget. A licencelt cuccaikat nem hiszem, hogy el tudnák adni, viszont 1-1 európai gyártó a tőrökök közelkeleti kapcsolatait ki fogja használni. Ázsiában, Dél-Amerikában komoly üzleteket akaszthatnak le közös konstrukciókkal. Pl. A Patria-Aselsan friss együttműködés.
  Nekik mi ugyan arra kellünk, mint Nimr-nek a csehek.
  Jól mutat a promo anyagokban, hogy EUn belülre is szállítanak.
  Pl. a török cégek olyan nyomulást toltak az idei DSEI-n is, hogy a pofám leszakad. Irtózat pénzt elvertek, pont Angliában, ahol gyakorlatilag annyi esélyük van a piacon, mint hógolyónak az erdőtűzben.
   
  tonyo likes this.

Ezen oldal megosztása