1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Diskurzus a(z) 'Magyar vonatkozású hírek, elemzések' témában - desertfox által indítva @ 2013. január 21..

 1. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  Persze a Bundeswehrnél hiába érdeklődtek volna a Lynx után, mert nem rendszeresítették...
   
 2. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  Vagy csak ő is olvassa a HTKA.hu fórumát... :)
  És persze vette a fáradtságot és rákeresett a google-ben, megnézte a gyártó oldalát, elolvasta a wikipediát stb.
  Ez ma már mindenképp elismerésre méltó.
   
  BiancoGasto, borisz, tonyo and 2 others like this.
 3. K.Atti63

  K.Atti63 Active Member


  Na, azért álljon meg a nászmenet. Miközben sorra ágaskodnak velünk , az országok ahonnan fegyvereket szerezhetünk be, lásd: a 3 skandináv állam és most már digók is fenyegetőznek forrásmegvonással, de azért gondolom elvárják tőlünk, hogy onnan szerezzünk be. Én titokban reméltem, hogy a műszaki határzár legalább a felét kicsengeti, mivel az több száz milla, amit sok jó dologra vissza tudtunk volna fordítani. Ha ezek a török 4x4-ek beválnak, én máshonnan nem is szereznék be, esetleg az USA-ból. Személy szerint, most már el nem bírom képzelni, hogy milyen 8x8-ast fogunk beszerezni. Ha az IFV-ket a németektől szerezzük be, már így is túl lesznek fizetve. A franciáktól meg az angoloktól esetleg el nem bírom képzelni, miket lehetne venni, de gondolom, nekik is van sok jó dolguk. Az összeszerelő üzemekről meg annyit, azért nem ártana- lásd: Cz fegyverek, amiből hasznot is tudunk csinálni. Kisebb 4x4-est vagy valami 6x6-ost tudnék elképzelni vagy akármilyen kézifegyvert, pl: gránátvető, rakéta-sorozatvető.
   
 4. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

  antigonosz likes this.
 5. tonyo

  tonyo Well-Known Member

  Hát nem us tudom? Több dolog is szólhat a törökök mellett. Egyrészt van kiépített gyártási kapacitásuk. Másrészt biztosan költséghatékonyabban tudnának gyártani mint mi. Nálunk ki kelenne építenni a szűkséges háttért hozzá. Nem beszélve arról ha nem fizetedd meg a szakikat nem lesz aki összeszerelje,legyártsa.
  A török ellen egyedül a gyártási kultúra szól. Azzon belül is a pöpecses minőségi munkavegzés. Valakinek mindig ott kell állnia és ütni vágni őket :)
  Viszont ez igaz lenne már idehaza is :( kevés a megbizható önállóan tudó dolgozni akaró szaki. Viszont ha van pénz szakira akkor már egy lépéssel megérte. Nem szabadna filléreskedni a munkabérren. A hazai gyártás hátranya hogy mivel várhatóan kis szériák lesznek ha lesz itt egyáltalán valami. Így a költségek is varhatóan magasabbak lesznek. Továbbá ha nincs utánna "felvevő" piaca, további értékesítés lehetősége, akkor meg többe lesz a leves mint a hús kategoria.
  Viszont egy összeszerelés még mindig kedvezőbb lenne "költségileg" mint egy teljes v részgyártás.
   
 6. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Kekvillamot, az mindenre jo volt, mosni, felmosni, tusfurdonek. :D
   
  fmedve likes this.
 7. Ocses

  Ocses Well-Known Member

  Ne viccelj.
   
 8. Ocses

  Ocses Well-Known Member

  Nem nyomok like-ot mert a románok gyarapodtak. De kössz az infót.
   
 9. igaziigaz

  igaziigaz Well-Known Member

  Nah akkor a realitás. Biztosan nem lesz piranya és ascod és cv 90 sem

  A hiúz sem lesz, bár a Rheinmetall bármit megtenne azért, hogy ők legyenek a befutok akár a teljes gyártást átadná. Már csak azért is mert a románok teljesen átverték őket KMW mindent tarol beszerzések terén.
  De politikailag nem lesznek ők valszeg mert Orbán a bajorokkal van jóban, az pedig a Puma vonal.

  A török még esélyes, de az fullra politika lenne ha az lenne, de ennek ellenére kicsi az esély rá.
   
  SilvioD likes this.
 10. igaziigaz

  igaziigaz Well-Known Member

  Az első sorod kb nem ér semmit de tényekről beszélsz, közbe én ténylegesen érvelek szakmailag te meg csak fröcsögsz de ez nálad tipikus mert azt sem veszed észre, hogy magyargyülölő vagy. A többit márt leírtad és elég unalmas a nem ténybeli szövegeléseid. Viszont azt szerintem már beteges nálad, hogy kényszerből írsz ha a románokról vagy más szomszédokról kijelentenek tényeket. Szó szerint saját sértésnek veszed. Példáúl ha a románokat kritizálom jogosan és nem is említem a magyarokat akkor te jó románként magadra veszed a fikázást és a magyarokat elkezded oltani a képzelgéseid alapján. Ez miért van ez? Dönds el román vagy magyar, vagy valami más? Mégegyszer ha valaki a románokat kritizálja az nem feltétlen azt mondja a magyar az isten, de te ezt hiszed és jön a diktafon dumáid. Inkább nézz magadba
   
 11. megazez

  megazez Well-Known Member

  2:20nál azért nézegettük mi is a lynxet
   
  zeal and arcas like this.
 12. Anti

  Anti Well-Known Member

  Minden szomszedunk a szerbeken kivul nyugati technikat fog venni mindenbol. Magyarul dragan, keveset. Lehet az a politikai elgondolas hogy ha a legieronel nem is de legalabb a szarazfoldinel mi egyedulikent hozza tudunk jutni joval olcsobb technikahoz akkor hasznaljuk ki ezt a lehetoseget es veszunk mondjuk 200 Puma helyett 300 Tulpart. Lehet ez a minoseg nem uti meg a nyugati szintet de ezt kompenzalnak valamelyest mennyiseggel(200 Puma helyett 200 Tulpart venni baromsag lenne szerintem). Igy lenne nalunk valamelyest mennyiseg is. Megint csak az a kerdes hogy a Protoss vagy a Zerg army jobb-e.
   
  tindalos and alali77 like this.
 13. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Igazábol lehetne összeszerelő üzemet létrehozni,és azzal párhuzamossan összerakni egy BTR87 jellegű egyszerűbb,olcsóbb PSZH tipust,amit utána magunknak kiegészitő tipusként,és a "feltörekvő" piacra,harmadik világba exportra lehetne gyártani.
   
  ibanez de bobadilla likes this.
 14. igaziigaz

  igaziigaz Well-Known Member

  "Nem szabad az ellenséget lebecsülni"

  Oh ez sablon cuki csak egy a probléma amit egyesek intelligenciáját pontosabban a hiányát meghaladja.

  Cseréld fel ezt a mondatott, hogy a magyart nem szabad lebecsülni és akkor talán az 1 bites is megérti miért f@sz ebben a "kérdésben" és akkor nem velem hadakozna hanem saját magával....

  Az nem normális, hogy a magyart alázza és kamusan dicsőiti az ellenséget. Az pedig végkép beteges ha valaki kritizálja az ellenséget és az lebecsülésnek veszi akárki is.
  Nem ártana gondolkozni is....
  És egy történelmi tanulság: Horthy idejében se volt jó a honvédség de ha valaki merte volna isteniteni a románokat és utána fikázni a magyarokat azt felkötötték volna vagy főbe lövik és nem azért mert lebecsülik a románokat.....
   
 15. mindenen kívül

  mindenen kívül Well-Known Member

  Szerintem nem olcsóbb annyival a török cucc, mint amennyivel gyengébb minőségben és tudásban. A Tulpar nem kimagasló semmiben sem, ahhoz meg, hogy 200 Pumával egyenértékű legyen harcban nagyon sok kellene. Nem is beszélve arról, hogy ez elég balkéni gondolkodás, hisz egy gyengébb harcjárműben nagyobb eséllyel halnak meg katonáink. Szerintem nekünk nem török vagy ruszki módon kell gondolkodni és haderőt építeni, hanem európai vagy legalább is nyugati elvek mentén. Kell a STANAG 4569 Level 5/6 védelmi szint, ezt mostanában csak a németek tudják.
   
 16. dudi

  dudi Well-Known Member

  Mivel alázta?
   
 17. igaziigaz

  igaziigaz Well-Known Member

  200 puma sokkal nagyobb harcértéket képvisel. A sok krumpli pucoló elmélet már régen elbukott.
   
  ibanez de bobadilla likes this.
 18. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  2:22nél alá is írtuk:cool:
   
  ibanez de bobadilla and megazez like this.
 19. borisz

  borisz Well-Known Member

  Szerintem ez az igazigaz nem is "turbomagyar" hanem valami szélbalos provokátor. Ezzel az álcával két legyet üt egy csapásra.
   
  zeal, kiskrumpli, tonyo and 2 others like this.
 20. tindalos

  tindalos Well-Known Member

  Kicsit vegyél vissza öreg! Kezded túltolni... Inkább add vissza apunak a telefont mielőtt bünti lesz belőle és egy hétig nem vesz neked csokit!
   

Ezen oldal megosztása