1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Diskurzus a(z) 'Magyar vonatkozású hírek, elemzések' témában - desertfox által indítva @ 2013. január 21..

 1. Negan

  Negan Well-Known Member

  Mert 91óta az a tapasztalat,hogy akinek van,vagy jobb minőségű,fölényben van akkor is,ha maga a löveganyaga(tűzgépei) rosszabbak is.
  És éppen ez az.A radar önmagában még kevés,kell hozzá a harcvezető rendszer is.És az élvonal már annyira automatizált,hogy tényleg 1percen belül úton a válasz.Egyszerűen megadják a prioritási sorrendet a gépnek,kijelölnek tűzeszközt erre a célra,és szinte magátol működik az egész.
   
 2. Negan

  Negan Well-Known Member

  Ez sima tévedés.Csak tüzérség tekintetében,szlovákok,románo és a szerbek is gyártanak hasonló képességű löveget,mint a PzH.Plusz mindegyiknek van saját,és egész fejlett sorozatvető rendszereik.Helikopácsok terén sincs,és nem is lesz semmiféle különösebb elönyünk.5db páncélvadász képességű felfegyverzett könnyű szállitó H145M,ennyiröl szolnak a hirek.Románoknak van 2század Sokac,szerbek most kaptak Mi35m gépeket.
   
 3. Laci1970

  Laci1970 Well-Known Member

  Igy van. Ez a szomszedok lenezese, olykor összeomlas vizionalasa nem okos dolog.
   
 4. Negan

  Negan Well-Known Member

  Az Artuh és a Cobra is eredetileg a 90es évek elején készült.Azota már a 3. nemzedékük is megvan.És szerintem ezek azok az eszközök,amikből az elérhető legjobbat kell beszerezni
   
 5. tonyo

  tonyo Well-Known Member

  Papíron minden szépnek fest. A mai általad képzelt modern rendszernél jóval több idő lehet az az 1 perc.
   
 6. Negan

  Negan Well-Known Member

  Azh iszem az olaszok pont most rendeltek a zsidó AWACSböl,a csehek az ELTA hadszintéri lokátorábol,a svédek is használják a saját eszközeiket,franciáknál súlyponti a tüzérség fejlesztése.Stb
   
 7. Negan

  Negan Well-Known Member

  Brit/amerikai tüzérség 2003ban is képes volt az 1perces reakcióidőre.Másfél évtizede
   
 8. tonyo

  tonyo Well-Known Member

  Ja úgy igen hogy az adatokat szinte már készen kapták. Valódi éles helyzetben valódi ellenfél esetén az a reakció idő jóval több mint egy perc. Azt hiszem már leírták ukrajnában se működött úgy ahogy elképzelték papíron az ukiknál a gyors viszacsapás. Mikor már elvileg rendelkeztek bemérő radarokkal. Úgyan úgy a szaki oldalon is rendelkezhettek modern "támogatással az oroszoktol" radarokkal, felderítéssel, zavaró eszközökkel.
  Tudod egy dolog az a szép szám. Más dolog az ellen, a körülmények és az emberi kreatívitás, felkészülés valamint döntések.
   
 9. Parapitecus

  Parapitecus Well-Known Member

  Azon el kellene gondolkodni, hogy ebből a létszámból mennyi a szolgálati járandóságos 50 év feletti műveleti, az őrzés-védelmi feladatokat ellátó területvédelmi, illetve a fiatal, valódi területvédelmi tarcsisok száma.
   
  Bleroka, honved and tonyo like this.
 10. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Nem akarlak elkeseríteni, de az általam betett adatok mindkettő esetben a legmodernebb verziókra érvényes.
   
 11. ijasz

  ijasz Well-Known Member

  Mert 91 óta most Ukrajnában került arra sor, hogy vissza is lőnek viszonylag felszerelt és jól képzett ellenfelek kb. hasonló szinvonalú technikával. Ahol aztán kiderült, hogy a rádióelektronikai harc szakemberei lehetetlenné tették a működését és maradt a hagyományos felderítés. Hogy is volt, már másnap megszerezték a szakik az egyiket??? Rendben, van már korszerűbb, de az is csak akkor mindenható, ha az ellenségnek nincs.
  Na ez a legrosszabb hivatkozásod. Tűztámogató bázisról, ahol állandó tűzkész állapotban vannak a lövegek, szinte folyamatos a szolgálat és többnyire lassan mozgó élőerőre kellett tüzet vezetni. Csak a lőelemeket kellett kiszámolni és irányzékot állítani, tüzelni. Ezt még a D-20-al is megcsinálhatjuk, ha a lőelemképzést modernizálnák.
  Ez a művelet lehet kb. 1 perc egy fejlett adatfeldolgozó és átviteli rendszerrel felszerelt tüzérségnél. Hol van még ettől a kergetőzésnél a megfelelő pozíció megkeresése stb, stb...
  Elég ritkán állnak úgy a csillagok, hogy az általad elképzelt és a demókban bemutatott helyzetek megvalósuljanak.
   
  svajcibeka, Luthero, vilmoci and 4 others like this.
 12. krisss

  krisss Well-Known Member

 13. dudi

  dudi Well-Known Member

  A fenéket gyártanak!Gyártanak lövegeket de azok közelébe sincsenek a németnek.
   
 14. honved

  honved Well-Known Member

 15. krisss

  krisss Well-Known Member

  mindenen kívül and honved like this.
 16. K.Atti63

  K.Atti63 Active Member

  Tisztelt urak! Kérdésem lenne felétek. Esetleg, ha a legkedvesebb dél-keleti szomszédunk - mivel ihletet kaptak tőlünk a CZ fegyverek után - hogy állnak a Barretta gyártásával? Esetleg beindult már? Vagy csak egy fellángolás volt részükről? A másik dolog: A CZ fegyverekről esetleg valami tapasztalat, hogy beváltak-e? Én nekem , mint kívülállónak tetszik, de én nem értek hozzá. Még egy kérdésem volna a szállítógép terén. Ha netán rendelünk 3 db KC390-t, volna- e realitása brazil rakétatüzérségnek? Mert gondolom azért nem gagyi minőség, tudom, nem ez a legfontosabb elsődlegesen, de azért szerintem nem ártana ilyesmik beszerzése is.
   
 17. mindenen kívül

  mindenen kívül Well-Known Member

  honved likes this.
 18. Parapitecus

  Parapitecus Well-Known Member

  Ismét egy terület, amit a felső vezetés elhanyagol. A nagy frászt nem lehetne emelni a normát. Szándék és tervezés kérdése. Míg ilyen körülmények lesznek (felszerelés, szállás, ellátás, fizetés) a szerződésesek nem fognak tolongani a laktanya kapukban. A határra kivezényelt katonák nem panaszkodtak az ellátásra. Miért a zsaruellátó oldalára töltötték fel? Ezt tán nem a sétálgatós rendőrök kapják?
   
  mindenen kívül, SilvioD and honved like this.
 19. emel

  emel Well-Known Member

  Ja, az izraeli tüzérség meg a 80-as években Bejrútnál 5-10 másodpercen belül visszalőtt!!! Persze azok speciális esetek voltak, de sikerült nekik. Mi viszont (és a környező országok se) nem vagyunk se a British, se az US Army, se az izraeli hadsereg. Elég sokáig nem is leszünk azok ... szerintem.
   
  honved likes this.
 20. krisss

  krisss Well-Known Member

  A rendőrök hatszor jobb kaját kaptak a határon mindig is. Ahol amúgy emelt norma van nekünk is ami azért fogyasztható, csak túl sok a pékárú benne. Egyébként kicsit hangulatkeltő poszt mert azt nem írta oda, hogy amúgy kapott napközben rendes kaját.
   
  Parapitecus, SilvioD and honved like this.

Ezen oldal megosztása