1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Diskurzus a(z) 'Magyar vonatkozású hírek, elemzések' témában - desertfox által indítva @ 2013. január 21..

 1. Autodidaktakatona

  Autodidaktakatona Well-Known Member

  Mivel igen mélyről kell indulnunk ezen a területen IS és mivel ez hosszú idő, ezért logikus lehet amit írsz. De az HA úgy lenne hogy csak 5 gépen lesz fegyverzet az meg természetesen elfogadhatatlan lesz. Mert ugye a hadsereg háborúra van kitalálva, és fegyver nélkül nehéz lenne győzni, bár mi magyarok évtizedek óta próbálgatjuk pl. a fociban a rúgott gól nélküli győzelmet, de nem megy...
  Dedikált harciról meg szó sincs sajnos... és a légifölény ezen a területen kiemelt fontosságú lenne....
   
  Hegylakó likes this.
 2. krisss

  krisss Well-Known Member

  Ne foglalkozz vele akkor abbamarad.
   
  Negan likes this.
 3. Anti

  Anti Well-Known Member

  Nézd meg más országok légierői mire használják a H1135/145-öt. Cseh fórumon is sokan írják hogy hogy akarjuk a támadó helikoptert kiváltani ezzel a típussal pedig szerintem egyáltalán nem erről van szó. Kell:
  • kiképzésre pár darab
  • felderítésre modern szenzorokkal
  • mentésre
  • a különlegesek is biztos fognak kapni pár darabot
  • 5 db "full Rambó" HForce 3
  Ha majd 5-10 év múlva úgy fogják látni hogy lesz értelme új támadó helikoptert venni akkor vesznek - itt sokan írják hogy a régióban ennek nem sok értelme van, Afganisztánban meg kergesék a Talibánt mások szerintem, az nekünk drága mulatság lenne. Bár addigra lehet inkább már valami támadó drónt lenne célszerűbb beszerezni.
   
  arcas and Parapitecus like this.
 4. krisss

  krisss Well-Known Member

 5. igaziigaz

  igaziigaz Well-Known Member

  Nem ilyen hülyeségeket kell írni egy alja fikázás próbálkozásra, hanem azt mondani így nem beszélhet a lacika, vagy adott esetben ne sírjon ha vissza küldik az anyába. Érezze a kettős mércét a buta
   
 6. Laci1970

  Laci1970 Well-Known Member

  En nem fikazlak. Csak nem latod realisan a dolgokat annak ellenere sem, hogy többen, tőlem okosabbak, probalnak meggyőzni az ellenkezőjeről. Szerintem sokan mar feladtak. Visszaküldhetsz anyamba barmikor. Aztán?
   
 7. krisss

  krisss Well-Known Member

  Pedig nem mond, hülyeséget a helikopterek nagyobb része nem tűztámogató lesz, ahogy az első 4-is a LUH verzió, szóval nem beszél hülyeséget, annyi, hogy át lehet őket építeni (elvileg, de leginkább az LUH-kat mert a mentőket nem hinném, hogy szét akarják szedni)

  Épp ezaz, hogy jelen pillanatban a Mihu-k gépágyú platformok nagyon korlátozott éjszakai harc képességgel komolyabb önvédelmi rendszerek nélkül igazából a képesség életben tartásán kívül és pilótaképzésen, valamint a JTAC-eknek gyakorláson kívül sok mindenre nem jók (kb csak ezért lettek felújítva) , hacsak nem tudunk hozzájuk valami kuuuurva kerülő úton rakétát csempészni az országba és már csak hat repül a nyolcból. Szóval ha a szerbek vettek rakétát akkor eleve a mi 35-ök valós éjszakai képességgel és védelmi rendszerekkel jobbak mint ezek, nem véletlenül lesznek a mihuk csak 2026-ig tartva. De van itt a fórumon helikopter technikus kérdezd nyugodtan csak gondolom ő is ultraliberális.
   
  Negan, fishbed, Parapitecus and 5 others like this.
 8. igaziigaz

  igaziigaz Well-Known Member

  De reálisan látom a dolgokat és érvelek is mellé. Te meg gondolom a földekről túrva benyögöd a semmit nem érő "kommentedet". Fikázva 0 érvelésel és próbálsz személyeskedni.
  Érdekes ha én írnék hasonlót akkor már mennétek sírni a moderátorhoz. Ilyenkor nincs fórum szabály? Kettős mérce gyerekek a libsiknél is kell.....
  Szóval inkább maradj csöndben ha nem értesz egyet a te dolgod, nem kötelező olvasni de értelmetlen fikázást nincs jogod írni ezen a fórumon. Vagy ha igen akkor nagyon szívesen anyázlak.
   
 9. igaziigaz

  igaziigaz Well-Known Member

  Szerintem te félre nézted a dolgokat :D nem írt ő semmit a helikopterekről csak értelmetlenül ultra libsisen fikázni probált mert nem tud az érveimre válaszolni és azt hiszi ezt alanyi jogon megteheti.
   
 10. Parapitecus

  Parapitecus Well-Known Member

  Bakker, neked mindig igazad van? Avagy csak ilyen módon tudod kiélni magad? Állandóan és mindenkivel kötözködsz.
   
  Kishuszár and fedett_mókus like this.
 11. igaziigaz

  igaziigaz Well-Known Member

  Hforce minden géphez lesz. Csak legfeljebb nem lesz fegyver hozzá ami érthető. Magyarországnak 36 harci helikopter ( tűztámogató) állandó készültségben nem reális. Háború esetén viszont csak pénz kérdése felszerelni a gépeket. Viszont ha nem lenne semmiféle HForce a gépeken akkor pénz ide vagy oda elég nehézkes lenne harca bírni gyorsan a gépeket. Már csak a kiképzés miatt is. A szimulátorba lehet képezni az embereket úgy is, hogy nincs fegyverzet a hforcen, de ha egyáltalán nincs hforce annak nem lenne sok értelme.
  Ezért hülyeség mikor azt mondják, hogy mi szállítókat is fel lehet szerelni tűztámogatásra. Igen, de alapból ez nincs kiépitve és ezzel nem érnek semmit...
   
 12. igaziigaz

  igaziigaz Well-Known Member

  Igen mindig igazam van és konkrétan belém kötöttek most is mert a tényeket írtam le. Mielőtt írsz te is tájékozódj inkább.
   
 13. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Hát őszintén ki sem tudom számolni. Számomra értelmezhetetlen a különbség. Mondjuk az USA űrhaderő stb. nem tudom hány éves progi.
   
 14. fedett_mókus

  fedett_mókus Well-Known Member

  Szerintem te csak ilyen belső troll vagy aki próbálja annyira hergelni az embereket hogy a végén valami olyat írjanak be amiért kivágják őket a fórumról.

  Mivel ennyire idióta nem lehet senki csak úgy véletlen.... egy rohadt tényleges és hiteles adaton alapuló érved nem volt még itt ami nem is baj , csak akkor ne osztanád az észt olyanoknak akik ici-picivel több tapasztalattal rendelkeznek mert bent vannak mondjuk vagy régebben voltak bent ( vagy csak elmúltak már 15 évesek és nem filmek alapján gondolkodnak...) de nyilván neked aztán mindig igazad van....aztán ha az ember megkér hogy adj forrást vagy legalább logikàt az érved alá akkor b@szol válaszolni fél évig ... de az ész osztása az nagyon megy csak úgy a levegőbe
   
 15. igaziigaz

  igaziigaz Well-Known Member

  H145 valóban inkább a különlegeseknek lesz. A németek is a különlegeseknek vesznek gépeket. Halk, fürge stb.
  De arról volt szó, hogy ha úgy adódik mind felszerelhető fegyverrel, ami maximum totális háború esetén lenne.
  Bizonyos szomszédoknál ez a lehetőségük sem lesz meg mert a többségnek a szállító helikoptereiknek nincs megvéve és felszerelve sem a harci eszközök használatára alkamas eszközök. A szlovákok 9 darab feketéje ( amikor megérkezik) is max szállításra alkalmas.

  Mivel nincs komolyabb alternativa harci gépre én szerintem nem is lesz.
  Valószínűleg a h225M ből probálnak majd csinálni egy mi-24-hez közeli szintet de rendes harci szerintem nem lesz. Mi-24 ről is úgy beszélnek, hogy addig kibírja még jönnek az új gépek...
  Ha csak erdogan nem akarja rásozni a magyarokra az olasz copyjukat, vagy Trump eröltetné a Viper mint a cseheknél, de ha ilyesmi tervek lennének akkor valami infó csak lenne legalább pletyka szinten,
   
 16. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Nem tudjuk ilyen részletében mik a tervek, de nálam okosabbak a heli fórumon elmagyarázták, hogy ilyen fázisban drága extrákkal felszerelni a gépeket pazarlás. Üzemidő, időjárás, sőt akár még a raktári tárolás is csökkentené az élettartamot.
  A szokásos legnehezebb rész jön, türelem. o_O
   
  fedett_mókus likes this.
 17. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Sztem a célnak teljesen megfelelő volt ez a felújítás. Az új gépek érkezéséig, hadrendbe állításáig is vannak működő gépek. Sőt új képességeket is tesztelhettek. Csodát, hosszú távú megoldást sztem ettől senki sem várt. Az is látszik nagy pénzt a régi technika felújításába beleölni fölösleges.
  De egy kis aprót megéri dobni politikailag az oroszoknak és mi sem jártunk rosszul.
  Ez lesz előreláthatólag a rámpás szállítóknál is.
   
  vilmoci and tindalos like this.
 18. krisss

  krisss Well-Known Member

  Hát lett volna jobb helye a forintmillárdoknak mivel az állománynak még mindig se ruhája se felszerelése....
   
  Negan, fishbed, Masztiff and 3 others like this.
 19. Pista a hegyről

  Pista a hegyről Well-Known Member

  Az elég lehangoló hogy eltelt egy év és a nyolcból kettő már nem repül...
   
 20. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Szeretted volna ha az oroszoktől rendelünk gyakorlót? o_O
  Ebben a felújításban a szakmai és a politikai érdekek sztem talalkoztak.

  Ruha, felszerelés ettől független. Sztem ahogy nő a büdzsé kell arra is jusson. Ha nem, basszák + a terveket.

  De ha nagyon tökölnek, lehet 2023ra lélegeztetőgép lesz belőle. :eek:
   
  Whyper, zeal and honved like this.

Ezen oldal megosztása