1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Diskurzus a(z) 'Magyar vonatkozású hírek, elemzések' témában - desertfox által indítva @ 2013. január 21..

 1. dudi

  dudi Well-Known Member

  Nem érted,hogy ez lehetetlen?Nem vagyunk elég gazdagok ahhoz,hogy akkora seregünk legyen amivel ezt meg tudjuk tenni.Vagy te a fél országot nyomorba akarod tartani azért,hogy legyen egy kb néphadsereg létszámú hadseregünk haonló számú de modern eszközparkkal?
   
  Whyper, Hegylakó and pöcshuszár like this.
 2. zeal

  zeal Well-Known Member

  Lehetetlen állandó amerikai katonai bázis nélkül garantálni az ország biztonságát? Ne már!
   
 3. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Komolyan mondom, hogy szerintem arra, hogy Irakban meg Afganisztánban tudjunk parádézni, kiképzősdit és konvoj kíséretet játszani kár az adóforintokat elkölteni, ha deklaráltan felteszi itt a kezét még hivatásos is, hogy "Theee hülye, tééényleg elhitted hogy meg kéne tudni védeni magunkat ???!"

  Igen, el :(.
  A környező országoktól, akik JELENLEG a szövetségeseink, de a történelmet én nem felejtettem el, igen is CÉLNAK kell hogy legyen minden időben hogy védelemben meg tudjuk védeni magunkat. Ehhez NINCS szükség sem amerikai, sem semmilyen harmadik ország állandó bázisára itthon.

  Ha meg nem a környező államok, történelmi ellenfeleinkről beszélünk, hanem a "zoroszveszélyről" akkor meg vallom, hogy józan ésszel belátható az is, hogy ha beengedjük ide az amerikaiakat, csak rosszabbul járunk, mint ha nincsenek itt, mivel megvédeni NEM fognak, csak extra célpontokat generálnak a hazánk területén!

  Ráadásul akárki akármit mond, sérül a szuverenitásunk is.

  Persze velem ellentétben, lehet ennek tapsolni...
   
 4. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Én úgy olvastam, hogy az CB90+AMOS combo nem vált be. Törölték is a programot. (bár legyártottak több ilyen járművet is) A CB nem volt elég nagy és stabil a nagy AMOS toronyhoz, viszont a sima NEMO beszerzésre került a finneknél, csak egy másik hajóra (Watercat M14 ).
  Namost a mi AM-jeink jóval nagyobbak, és stabilabbak mint a CB-90-esek. Utóbbiak inkább a AN-ek kategóriájába "versenyeznek". Igazság szerint valahol a 2 típus között vannak. Persze csak méretben, mert sebességben mindkettő más kategória. Ugyanakkor nem biztos, hogy megéri azt a pénzt (3-4M USD), amiből szerintem az összes AM-et rendbe lehetne rakni (a kivontakat is!). Az általam feldobott fegyverzet persze egy másik kategória, de ha a CB90-et is fel akarod szerelni komolyabban, arra is pluszban kell költeni
  Különben nem igazán értem, hogy miért ne kerülhetne fel folyami hajónkra egy NEMO torony. (A SRAMS azért nem játszik, mert az nem stabilizált)
  Egyedül az ára az, ami meredek, de cserébe a 10km-es lőtávolsággal elég távolról lehet vele zargatni bármilyen ellenfelet. Akár a vízen, akár a parton, akár több kilométer mélységben.
  Ráadásul az összes 120-as gránát kilőhető vele (füst és világítós is).
   
  Hegylakó likes this.
 5. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  El sem akarja hinni, hogy lehetséges nem szolga mentalitással élni, nekem ez a legfurcsább!
   
 6. dudi

  dudi Well-Known Member


  De nem lesz állandó katonai bázis!Honnan van ez a hülyeség?
   
  pöcshuszár likes this.
 7. dudi

  dudi Well-Known Member

  Nem szolgaságról beszélek te nagyon te!
   
 8. öreg járőr

  öreg járőr Active Member

  Az a szomorú hogy most egy kicsit költenek a honvédelemre félelmetes vizionálás megy az oldalon.Mindent vissza veszünk és lábbal tiprunk mindenkit ez egyszerűen hihetetlen
   
  Whyper, Masztiff, Robur and 2 others like this.
 9. zeal

  zeal Well-Known Member

  Azt olvastam, hogy 4 bázison lesznek építkezések az amik miatt. Ha ez nem azt jelenti, hogy itt amerikai katonák fognak állomásozni, akkor vedd úgy, hogy nem szóltam egy szót sem.

  Bocsi, de nem akarok még egy szarkavaró Goodfriendet az országba, főleg nem úgy, hogy elég komoly erőt állomásoztatnának itt. Nekem már az is sok volt tavaly októberben(?) amikor a Lavrov látogatásakor Ospreyekkel parádéztak a Parlament előtt. Arra a keménykedésre semmi szükségünk nem volt. És azt sem szeretném, ha mindezért nekünk kellene fizetnünk, márpedig... :rolleyes:
   
 10. blogen

  blogen Well-Known Member

  Ilyesmi a maximum, amire a KR-nek (határvadászok) szüksége lehet:
  [​IMG]

  A három Nestinből kettő mehet a kohóba, egyet meg át kell építeni egy darus műszaki-támogató bázishajóvá a tűzszerészeknek, búvároknak. Vagy egy-egy EOD és búvár bázishajó. A lényeg, hogy jelen formában nem kellenek.
   
 11. dudi

  dudi Well-Known Member

  De azok nem azért lesznek mert ide jönnek hosszútávra hanem azért,hogy egyáltalán esélyük legyen idejönni.
   
 12. krisss

  krisss Well-Known Member

  Hát pedig nem állandó jelenlét miatt van építkezés.
   
 13. zeal

  zeal Well-Known Member

  Legyen így! Ha soha nem jönnek, akkor várjuk őket szeretettel. :p;)
   
  mindenen kívül likes this.
 14. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Srácok PISA teszt? Negatív lett?
  Mondjuk dudi is írról híres, hogy tőmondatokban értekezik.
  @dudi egy kurv@ szóval sem állította, hogy nekünk amerikai bázis kellene! Sőt!
  Tényleg át kellene nézni azt a DCA megállapodást!

  A Jogalappal-ról kimásolom ide:
  A bázisbővítések/fejlesztések nem azt jelentik, hogy idetelepülhetnének önkényesen.
  Egyszerűen arról van szó, hogy ha és amennyiben nekünk vagy a NATO megtámadása esetén másik NATO tagnak szüksége van az amerikai légierő támogatására, akkor ne csak a saját gépeit kiszolgálni képes infrastruktúrával rendelkezzenek a bázisaink, hanem mondjuk még 2-3 szövetséges (hangsúlyozom nem kizárólag amerikai) repülőszázadot is ki tudjanak szolgálni. Ezek megérkezéséhez továbbra is országgyűlési felhatalmazás kell.

  Irak esete rohadtul más. Ők már fekete krix-kaxos zászló alatt tevékenykednének, ha az amerikaiak nem növelik a jelenlétüket.
  Konkrétan: hivatalosan az iraki kormányzat kérte a csapatok visszatelepítését, továbbá a saját területeiken lévő ellenséges erők légicsapásait.

  Eddig vicces, hogy remegtek itt a DCA ellen, miközben annyira be akar jönni ide az USA, hogy beláthatatlan időre lemondta a tervbe vett infrastrukturális fejlesztéseket....
  Szerintem egy teljesen vállalható DCA lett aláírva, ami meg ráadásul csak 10 évre szól. Várhatóan 3-4 éven belül nem fognak az amerikaiak semmilyen lóvét itt infrastruktúrába beletenni. Meg ugye a szóban forgó fejlesztések saját erőből fognak megvalósulni. Akkor mit is kellene nekünk visszafizetni?
   
  Negan likes this.
 15. Negan

  Negan Well-Known Member

  Ránézésre látszik,hogy nagy neki.DiGép 81milis változatú Vasziljok variánsa lenne neki való(DE-81).De az a hajó meg elment.(pedig szerintem jó lenne gépesitett/hk századonként 2-t berakni a hadrendbe).Különben szerintem pont a SRAMSot elbirná még-csak akkor el kell látni egy jóféle stabilizátorral.
  De minek nekünk tüzérségi hajó?Duna delta a legközelebbi tájék,ahol lenne komoly haszna.AM maradjon csak aknász/tüzszerész hajó.A légvédelmét kéne erősiteni,ellátni füstfejlesztővel,ködvetővel,meg némi REH cuccal.
   
 16. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Amit aláírtunk DCA-t, az azért ha akarják lehetővé teszi hogy jöjjenek állandóra is. Most éppen úgy megy az építkezés hogy nem lesz. Aztán meg ha akarják lehet, jó gyorsan, mert alá van írva rá a jogi háttér.
   
 17. blogen

  blogen Well-Known Member

  Igen, de az iraki példa miatt ez már nem kívánatos. Nehogy az legyen, hogy ha ittlétük ellentétes lenne az érdekeinkkel (ugye már volt egy ospreyezés rosszkor!), akkor benyögjék, hogy ők márpedig azt csinálnak Magyarországon, amit akarnak és ha nem tetszik, akkor fizessünk ezercsillió dollárt és még szankciókat is kapunk, és lefoglalják a külföldi javainkat is, mert ők itt beruháztak a bázisokba, ahogy most előadják magukat Irakban!

  Ez az iraki műsor átírta a forgatókönyveket, addig jó, amíg semmi közük az országhoz, már az aláírt DCA-t is jobb lenne felmondani, mert olcsóbban megúszhatjuk a haragot a felmondás miatt, mintha megvárnánk a következményeit, hogy esetleg betelepednek hozzánk!
   
 18. krisss

  krisss Well-Known Member

  De bazdmeg miazhogy ha akarnak? Az nem úgy megy hogy fogja magát jó akkor megjöttünk a srácokkal merre van a büfé...
   
  BiancoGasto, pöcshuszár and Negan like this.
 19. dudi

  dudi Well-Known Member

  Ne nevettesd már ki magad ilyen elő sem fordulhat.Azért lesznek fejlesztések(ha már Irak a példa),hogyha mégegyszer előfordulhat olyan eset mint irakban akkor ne az államokból kelljen majd egy zászlóaljat átmozgatni hanem meg tudják azt tenni,hogy idehozzák őket és ha kell bevetik ha nem meg mennek vissza haza.
   
 20. blogen

  blogen Well-Known Member

  Ezt csinálják most Irakban.

  Iraki kormány: menjetek innen!
  Amerikai hadsereg: nem.

  Erre innentől nálunk is számítani kell!
   

Ezen oldal megosztása