1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Diskurzus a(z) 'Magyar vonatkozású hírek, elemzések' témában - desertfox által indítva @ 2013. január 21..

 1. Negan

  Negan Well-Known Member

  Különben 1 apróságrol mindig elfeledkeztek,mikor ezt a fölécélzok dolgot leirjátok.Hogy elösször meg kell állapitani a tank távolságát az inditáskor.Azt meg lézerrel szokták csinálni,amit egy modern ellentevékenységi rendszerrel felszerelt hk érzékel,és autómatikusan kidobja a ködgyertyákat a védelmi rendszer.
  Ami infót olvastam róla,a mordori bölény még nincs olyan fejlett,hogy egy Kornettal szemben tudna érdemben védekezni.Spike-al szemben meg igazábol csak az APS segit.De nekünk a Metisz a legfiatalabb rakétánk.Vezetékes,infra célzóvonalas.TOW MGM-71A technológiája.
   
 2. dudi

  dudi Well-Known Member

  Lézerrel?Azzal szokták de nyugodj meg nekünk annyi ilyenünk nincs,hogy minden páncéltörő rajnak jusson de lehet,hogy szakaszonként sincs egy.
  Ha lézeres távolságmérőt vizionálunk vizionáljunk modern ATGM-et is.
   
  Kishuszár, Loken and Ocses like this.
 3. Negan

  Negan Well-Known Member

  Kézi HSN vetők.Gyalogsági fedezet,kisérő járművek/tüzérség lefogótüze,filléres rácspáncél.
  Nem tudom,hogy viszonyul egy modern(izált),de DU páncél nélküli Abrams a Leo2A7hez.Valószinű,hogy a Leo a jobb,de mennyivel?Ellensúlyozza a 44db vs 54db zl-szervezet mennyiségi hátrányát?Vagy 1zl Abrams+1zl TR mennyiségi fölényét?
  A TR85M sokkal jobb felderitő-célzó rendszerrel lett ellátva.Északai harcban egyértelmű fölényben van,nappal meg minimum egyenrangú a mi T72einkel,plusz mennyiségi fölény
   
 4. kaktusz

  kaktusz Well-Known Member

  Ezt a "úgy sem lesz rá pénzük" dolgot elfelejthetnétek végre, mert mindig lessz legalább annyi ha nem 2x annyi mint nekünk a hadseregre... vagy 50% -al nagyobb a GDP náluk. Igaz többen is vannak, de ott a hadsereg még mindig nagyobb prioritás mint mondjuk a nyugdíjak kifizetése... Szóval ilyesmire élvezni, hogy úgysem lesz a hadseregre zseton... Fölösleges.
   
 5. Pista a hegyről

  Pista a hegyről Well-Known Member

  Román fegyverek közül kb a TR-85-től kéne a legkevésbé tartani, védettségben nem hiszem hogy túlszárnyalja a T-55AM-et aminek a NERA-s előtétjét hazai teszten szemből lőttek át még Fagottal is, de legrosszabb esetben is az export T-72 szintjén mozoghat. Oldalról meg sajna nincs tank ami meg fogna egy nyíllövedéket. Leok legalább állni fogják már a gépágyút, ellentétben a t-72-vel meg a tr-85-el.

  Metiszből van tandemes változatunk is, ERA mögött 900 mm-es átütés ma igen komoly, hátránya hogy rövid a hatótávja (meg ki tudja mennyi van élettartamból, és asszem indító is kevés van belőle, ha valaki tudja mennyit szereztünk be ne tartsa magában, én valahol 20at olvastam de az nagyon durván kevés lenne.)

  Azt aláírom hogy hiba alábecsülni őket, a tüzérségi fölényük vitathatatlan, van IFJük, jóval nagyobb számban és korszerűbb atgm-ük földön-levegőben, + komolyabb légvédelem, szóval nagyon várjuk már a bejelentéseket ezekben a témákban. Nem azért mert fhú már a határon várnak hogy lerohanjanak minket, hanem mert kell egy normális egyensúly a térségben.
   
  Kishuszár, anonim999, Loken and 8 others like this.
 6. Negan

  Negan Well-Known Member

  Saccra úgy a Leo1A4 szintjén van.Nem egy nagy szám,de eddig elég volt nekik.
  Metisz-Mröl elfeledkeztem.Mea culpa.
  Igazábol az egész mordori haderőt megenné reggelire egy orosz páncélos gárda hadosztály,Csak nekünk nincs olyan.Meg semmilyen.
  Ami felbosszantott,az a nagymellényű beképzeltség.Mert rendeltünk 1zl Leot,meg lesz 5db ATGM.mel felszerelt H145M,az nem tesz minket a környék Janijává,És közben a románok is fejlesztenek.Minap rendeltek majd ezer teherautót.
   
  ravenlord, krokomach and Nemerson like this.
 7. krisss

  krisss Well-Known Member

  Igaziigaz de hiányzik még ebben a vitába o_Oo_O
   
 8. Anti

  Anti Well-Known Member

  Ha fogalmam sincs miről beszélsz akkor gondolom a jó tagokat ignorálom. :D
   
  Kishuszár and fedett_mókus like this.
 9. krisss

  krisss Well-Known Member

  Most amúgy is pihenőn van de ő még megadná az ízt a témának :D
   
  Kishuszár, borisz, arcas and 2 others like this.
 10. Parapitecus

  Parapitecus Well-Known Member

  Miből gondolod, hogy minket nem enne meg?
   
 11. Negan

  Negan Well-Known Member

  Mi lennénk a tizórai
   
 12. fedett_mókus

  fedett_mókus Well-Known Member

  Najo , nem , én feladtam...
   
  Fundin likes this.
 13. Parapitecus

  Parapitecus Well-Known Member

  ja
   
 14. *Ellenség.
  Előtte néhány hónappal elég konkrét terveik voltak használt Leo2 zászlóaljról. Ennyire lehet biztosra venni a konkrét típust náluk.

  Egyébként mi a fenéről beszéltek? Milyen infrasugárzás? Egy Konkurs vagy Metis-M úgy működik hogy a rakéta seggébe van rakva egy infra- meg egy halogén lámpa, amik a vezérlő egység felé néznek, ezek jelét próbálja összehozni az irányzóvonallal.
  Lézeres rávezetésű rakétánk(egyelőre?) nincs.
   
 15. HAndrás

  HAndrás Well-Known Member

  (nem kötekedés hanem érdeklődés!) A h145 höz van atgm ? Pár hónapja arról volt szó hogy nincs ilyen opció a h-force ban.
   
  Ocses and borisz like this.
 16. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Előbb-utóbb szembejött volna, de köszi a linket. :cool:
  Ez egy igen tanulságos helyzet, amit a cikk leírt.
  Korábban már én is "kielemeztem" itt a lengyelek harckocsi nyomorát, és ami történik, az egyrészről logikus, és valamennnyire várható is volt.
  A probléma több rétű:
  1. A lengyeleknek az érdekük a fejlesztés felpörgetése, míg a franciák és a németek szívesen szüttyögnének vele.
  2. A lengyelek a fejlesztéshez gyakorlatilag semmivel nem tudnának hozzájárulni. Nincs olyanjuk, ami a 3 hadiipari óriásnak ne lenne.
  3. A probléma jelentős mértékben gazdasági jellegű.
  Alapvetően biztos vagyok benne, hogy a lengyelek nem akarnak/tudnak olyan résztvevők lenni, akik csak a lóvét tolják be. Gondolom jóval többe kerülne ez nekik, mintha a K2 licence-ét vennék meg. Annál többet meg értelem szerűen nem akarnak beletolni...
  Viszont ha a 800db tankjukat maguk akarják legyártani, akkor azt az üzletet mindenki más fújhatja
  Gondolom most jutottak el odáig az egyeztetések, hogy a rulettasztalnál a téteket fel kell helyezni a posztóra. A lengyelek meg arra készültek, hogy majd kifosztják 20 forinttal megkontrázzák a royal flusht, csakhát úgy néz ki páratlanba áll meg a golyó! :p:D

  Azért nem kell olyan messzire elrúgni azt a labdát.
  Mostanában jelent meg egy cikk a Leo PL-lel kapcsolatban..... Elképesztő, amit a lengyelek csinálnak! Már mindenki (én is persze! :oops:) azt hitte, hogy a Leo 2 PL egy működő projekt, holott még mindig megy az elképesztő b@szakodás. Ez a típus MÉG MINDIG CSAK PROTOTÍPUSOK SZINTJÉN ÁLL. :eek::confused:
  És - mondhatni - kizárólag Ők tehetnek róla. És kicsit sem csodálkozom, hogy a németeknek tele van a tökük velük. Nem hajlandóak a németek rendszereit átvenni, és azokat kifizetni. Értem én, hogy nemzetgazdasági szempontból fontos a hazai gyártás, és a mi esetünkben is ennek minél nagyobb részarányát szorgalmazom. De amit a lengyelek csinálnak, az már szerintem konkrétan taplóság.
  Szóval egyáltalán nem csodálkozom, hogy a németek nem rajonganak az ötletért, hogy a pont azonos fegyvernemben megismert lengyeleket beengedjék az egyik vezető projektjükbe. Akár mennyit is rendeljenek.
  Ezzel együtt ez a meccs még nincs lejátszva szerintem. Ebbe még a nagypolitika is beleszólhat (És bele is fog!!!). Jelenleg ez nekem még csak az alkudozásnak tűnik.
  A lengyeleknek vannak alternatíváik (a K2 a legerősebb, de persze az Abrams is?). Ha nagyon szeretnének MGCS-t akkor meg fognak tudni állapodni. Azonban ehhez komoly szemléletváltás kell! Ki kell húzni a fejüket az amerikaiak seggéből. Meg kell nyitni a piacukat a nagy nyugat-európai gyártók előtt. Mert érdekes módon az amerikaiakkal eszükbe sem jut tapló módon viselkedni, míg a franciákkal meg a németekkel azt gondolják, hogy nekik mint vevőknek mindenben igazuk van...
  Jó (rossz) példa az Airbus kirúgása a már megnyert helikopter tenderből.
   
  Anti, Loken, Ocses and 3 others like this.
 17. krisss

  krisss Well-Known Member

  Ez azért van mert utálják a németeket mint a büdös szart.
   
 18. borisz

  borisz Well-Known Member

  Akkor vegyenek T-90MS-t.
   
  tonyo likes this.
 19. krisss

  krisss Well-Known Member

  Az oroszokat még jobban utálják, 22 -es csapdája.
   
 20. tonyo

  tonyo Well-Known Member

  Addig fogják körbetojni a poker asztalnál a tétjeiket míg el jutnak az Abrams ig. Az Airbust és vele együtt az europai hadipart is körbejáraták az asztalnál. Mégsem lett belőle semmi. Sajnos túl mélyen vannak abban a likban. Az usa meg lobbistái vajon engedni fognak a hurkon? Kötve hisszem. A biznisz az biznisz. Husszar majd keressél rá egy jó ferengi szabályt :D
   

Ezen oldal megosztása