1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Diskurzus a(z) 'Magyar vonatkozású hírek, elemzések' témában - desertfox által indítva @ 2013. január 21..

 1. Parapitecus

  Parapitecus Well-Known Member

  Te is írtad és tőled kérdeztem, nem magamtól.
   
 2. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Ez nem a létszám hanem a feltölthető beosztások száma. Ez lesz kb a jövőbeli struktúra.
   
 3. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Mármin melyik?
   
 4. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Amit linkeltem, de elbizonytalanítasz. o_O
   
 5. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Amit belinkeltél, az a tavaly évvégén a kormányhatározattal lejebb vitt keretszám.
  A költségvetésben ennél kevesebbel számolnak.
  De az országgyűlés 37.650-ben határozta meg a MH létszámát.
  Különben ez a 37.650 lehetne az ideális.
  A csehek terve 40.000-es hivatásos és 10.000 tartalékos állomány. Náluk a tartalékosokkal vannak nagyon elmaradva. A 10-ből még nincs meg 2 sem....:)
   
  Firga bácsi likes this.
 6. migfun

  migfun Well-Known Member

 7. blogen

  blogen Well-Known Member

  Lehet, hogy van fizikai felmérő...

  [​IMG]
   
 8. Ocses

  Ocses Well-Known Member


  Naaaa.
  Csúnya vagy. Nálunk is van. :rolleyes:

  Kicsit kicsi, kicsit sárga és savanyú, de a miénk. ;)

  Amúgy azt nem akarják megreformálni a 2026 keretein belül? Nincs róla valami hír?
   
  Firga bácsi likes this.
 9. tonyo

  tonyo Well-Known Member

  Jelentkez :) és kapol egy lehetőséget arra hogy egy hangyányival jobb légy :) :D és ismét azzon filozofiláljal............

  Ismerek egy pár embert akik az ÖTT böl mentek át szerződésesnek. Egyébként erre talán jó is a rendszer. Az hogy ott meddig fogják bírni? Személy szerint ketté választanám. Csinálnék egy normálisabb területvédelmi tartalékos rendszert a fiatalabbaknak (18-35 év) E felett az életkor felett a polgárvédelmi tartalékos vonalat erősítse. (Mert van ilyen is csak katasztrófa védelemhez tartozik).
   
 10. krisss

  krisss Well-Known Member

 11. Negan

  Negan Well-Known Member

  Én nem egészen értem ezeket a létszámkereteket.Egy hh-s ho létszáma volt 20-22ezer fő.(NSZK)Ez jelentett 12-14 zl-at.Plusz tüzérség,légvédelem,műszakiak,helik,ellátósok,ho törzs.
  Ezzel szemben nálunk lesz 2 dd,várhatóan egyenként 3 zl.Plusz a különleges,ami csak nevében dd.(SF amúgy sem a frontvonalba való).Ez jelent 8-9 harcoló zl-at.
   
 12. szegcsab

  szegcsab Well-Known Member


  "Kormány-belügy-honvédség
  A januári fizetéssel kapják először kiegészítő juttatásukat a fegyveres testületeknél szolgálók

  Budapest, 2020. január 17., péntek (MTI) - A januári fizetéssel kapják meg először kiegészítő juttatásukat a fegyveres testületeknél szolgálók, az érintettek február 5-ig megkapják emelt illetményüket - jelentette be a Belügyminisztérium, valamint a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára pénteki közös sajtótájékoztatóján.
  Kontrát Károly, a Belügyminisztérium képviseletében felidézte: a belügyminiszter rendelete értelmében 2020. január 1-jétől - néhány kizáró ok kivételével - a hivatásos állomány minden tagja kiegészítő juttatásra jogosult. Ennek mértéke a rendeletben rögzített pótlékok együttes összegének 10 százaléka. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a hivatásos állomány rendszeres illetményelemei 10 százalékkal emelkednek - tette hozzá, megjegyezve hogy a változás az illetményalapot nem érinti.
  Kontrát Károly ismertetése szerint a kormány 34 milliárd forintot fordít a belügyi tárca alá tartozó fegyveres testületek tagjainak kiegészítő juttatására, amely a hivatásos állomány 56 ezer tagját érinti.
  Az államtitkár elmondta, az év végén juttatott félmillió forintos juttatással és a januártól bevezetett kiegészítő juttatással a kormány célja az, hogy az ország gazdasági teljesítőképességének arányában elismerje a fegyveres testületeknél szolgálatot teljesítők hivatástudatát. Kontrát Károly megköszönte a magyar rendőrök helytállását, amellyel biztosítják Magyarország rendjét és őrzik a határt, a tűzoltók áldozatos tevékenységét, az idegenrendészet és a TEK erőfeszítéseit és eredményeit, valamint a büntetés-végrehajtásban és a nemzetbiztonsági szolgálatoknál dolgozók napi munkáját.
  Emlékeztetett arra is, hogy a rendvédelmi igazgatási szolgálati viszonyt vállalók illetménye 2019. február 1-jétől a korábbi közalkalmazotti és munkavállalói jövedelemhez képest átlagosan 20 százalékkal emelkedett, 2020. január 1-től pedig három éven át 5-5 százalék illetményemelésben részesülnek a munkájukat a rendvédelmi igazgatási szolgálati viszonyban ellátók. Ebben a szolgálati formában mintegy 11 ezren dolgoznak a tárca irányítása alatt - jegyezte meg.
  Kontrát Károly ismertette azt is, hogy a kormány és a tárca intézkedései nyomán a cafetéria, a lakhatási támogatás, a természetbeni ellátás, a ruházati utánpótlási ellátmány, a munkába járással kapcsolatos utazási költségtérítés, az egyedülálló egészségügyi ellátás és költségtérítés intézménye, valamint az élet- és a balesetbiztosítási védelem mellett a teljesítményjuttatás rendszere nem változik, ahogy a szabadságra és a túlmunka megváltására vonatkozó szabályozás sem.
  A kormány eltökélt abban, hogy az életpályamodell már bevezetett intézkedéseinek továbbfejlesztésével a rendvédelmi állomány anyagi és munkakörülményei tovább javuljanak - fogalmazott.
  Németh Szilárd, a honvédelmi tárca parlamenti államtitkára azt hangsúlyozta: a kiegészítő juttatással a kormány célja, hogy elismerje és megbecsülje azt a munkát, amit a magyar katonák és a fegyverrel szolgálók a haza szolgálatában tesznek.
  Emlékeztetett: 2015-ben indult el a honvédségnél az az életpályamodell, amely eddig 50 százalék feletti béremelést jelentett a magyar hivatásos katonák számára. Ismertetése szerint a múlt évben 7,4 százalékos illetményemelést kaptak az érintettek, amely átlagosan 30 ezer forintos emelést jelentett.
  Felidézte, a parlament korábban döntött arról is, hogy a honvédelmi alkalmazottaknak 4 év alatt 35 százalékkal kell hogy emelkedjen az illetményük. A honvédelmi alkalmazottak 2019-ben 20 százalékos illetményemelésben részesültek, idén 5 százalékos emelésre számíthatnak, amely átlagosan 12 ezer forintot jelent - mondta.
  Az államtitkár arra is rámutatott, hogy a kormány még karácsony előtt döntött az úgynevezett fegyverpénzről, amelyet már kifizettek a fegyveres szolgálatot teljesítőknek. Ez félmillió forintot jelentett azoknak, akik védik az ország biztonságát, az emberek mindennapi életét és békéjét - tette hozzá. Ez a katonák esetében 11,5 milliárd forint kifizetését jelentette - mondta. Megjegyezte, a nemzetbiztonsági kabinet jelenleg is dolgozik annak az új juttatási elemnek a kidolgozásán, amelynek értelmében háromévente hathavi illetményben részesülnének a fegyveres testületeknél szolgálók. "


  Akkor ez most hogy is van ? A beosztási , rendfokozati illetmény nem pótlék. Ergo ez így nem 10 %, hanem lóf@sz !
   
  fishbed and zsolti like this.
 13. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Én kivárom már hogy mi lesz ebből, én azt várom hogy a fizum 10% ot ugrik nettóban. Ha varázsolnak akkor megint nagy hőbörgés lesz, az biztos.
   
  Firga bácsi and szegcsab like this.
 14. Parapitecus

  Parapitecus Well-Known Member

  Ebből fizették az év végi zsetont is.
   
 15. szegcsab

  szegcsab Well-Known Member

  Annyiban tévedtem, hogy nincs már rendfokozati illetmény. De a fizetés zömét akkor is a beosztási illetmény alkotja.
   
  zsolti likes this.
 16. Parapitecus

  Parapitecus Well-Known Member

  Erről te soha nem fogsz információt kapni, mivel nem nyilvános. Egyéb iránt a jelenlegi állománytáblák sincsenek feltöltve, nagyrészt jelentkezők hiányában. Az új technikai eszközök bejövetele előtt, közben, után jelentős létszámnövekedés várható, amennyiben nem akarják azokat azonnal zárolni.
   
 17. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Miből? Létszámból? Az nem fizet jól.... :)
   
 18. mindenen kívül

  mindenen kívül Well-Known Member

  Tükröt tartva, ugyanolyan stílusban válaszoltam, mint amilyen kioktató stílusban reagáltál. Én igyekszem kulturáltan kommunikálni, de ha valaki nem így szól hozzám, akkor a saját szavaival szoktam válaszolni.
   
  Firga bácsi likes this.
 19. mindenen kívül

  mindenen kívül Well-Known Member

  Ma azt mondták a médiában, hogy a HM-nek kevesebb, mint 11,5 Mrd-be került a bruttó 500 lepedő kari ajesz. Az kb. 23 000 fő lehet. Az egy rendes háromdandáros hadosztály......:).
  Majdnem sokallom, azt hittem kevesebb katonája van a HM-nek.
   
  Firga bácsi likes this.
 20. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  A HM az nem az MH! ;)
   
  borisz, Masztiff, honved and 2 others like this.

Ezen oldal megosztása