1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Diskurzus a(z) 'Magyar vonatkozású hírek, elemzések' témában - desertfox által indítva @ 2013. január 21..

 1. honved

  honved Well-Known Member

  A nemzeti jövedelm és adóbefizetés jelentős, részét a multik adják. Illetve a gerincét az egésznek. A hazai KKV szektor több sebből vérzik. Túl azon hogy alapvetően jelentős részük szintén a multikból él, a termelékenységük, jövedelemtermelő képességük alacsony. Ezen túlmenően pedig, egy nem épp jelentéktelen számuk, igyekszik minden befizetést elcsalni, Ők azok, akik nem fizetnek tb-t, feketén foglalkoztatnak, vagy épp adót csalnak, ahogy lehet. Az ország gazdasági fellendülése alapvetően a külföldi nagyvállalatok jelentős termelésbővülésének köszönhető. Szerencsénkre, ezek a nagy cégek nálunk, mind nagyon jó eredményeket mutsatnak. Ezért további beruházásaik várhatók a jövőben is, vagy új cégek megjelenése. A magyar gazdasági növekedés az elkövetkező években is erős lesz, úgy gondolom. Ennek kicsit gátat szabhat, a munkaerő hiány. Amit valahogy pótolni kell. Ez egy kulcskérdés lesz a jövőt illetően.
   
  Terminator and Gyurma like this.
 2. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Ez igy majdnem igaz. Viszont kb. ennyit, ha nem többet haza is utalnak. Szóval senki sem tartozik senkinek. Win-win kvittek vagyunk.
  És most a multiknak munkahelymegőrzésért célzottan kiírt állami beszerzéseken nagyvonalúan lépjünk is túl. Hisz vkitől ígyis, úgyis be kell szerezni és akkor már legyen olyan, aki ad is vmit, nem csak beszámláz.
   
  independence likes this.
 3. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  Bizony és ez az időszak adja meg a lehetőséget, hogy a hazai szektort gatyába rázza a kormány, amire vannak utaló jelek. A lényeg, hogy minél stabilabb legyen a gazdaság szerkezete. Ha ezt elég magas szinten sikerül elérni, akkor nagyon félnivalónk utána nem lesz. Mert akkor nagyon nagy bajnak kell történnie, és akkor sem roppanunk meg azonnal.
   
  honved likes this.
 4. Ratamahata

  Ratamahata Well-Known Member

  Az megvan hogy a kkv szektor a legnagyobb befizető? A multi az aki az összes hasznot kiszervezi az adóparadicsomokban lévő kozpontokba! Nem tudsz màr olyan könnyen adót csalni ez màr nem a 90es évek... Kicsit nézz utána mielőtt ilyeneket irogatsz...
   
  independence and svajcibeka like this.
 5. Gyurma

  Gyurma Well-Known Member

  Azért vannak a boritékos fizetések meg a minimálbér bejelentés, ha nem 8 akkor 6 meg 4 órás,
   
  Ocses, honved and krisss like this.
 6. mindenen kívül

  mindenen kívül Well-Known Member

  Firga bácsi and krisss like this.
 7. Negan

  Negan Well-Known Member

  Bocs,ha a lelkivilágba taposok,de ez egy süket duma.A kormány által létrehozott gazdasági birodalmak addig élnek,amig hozzáférnek a közpénzekhez.Sima klientúraépités.
  De szerintem szakadjunk el a pártpolitikátol.Akkor is,ha a legtöbb baj forrása a párt és államrendünk.
   
 8. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  Hibás a meglátásod, és szerintem a te lelki világodba tapostak bele, mert te nyomod a propagandadumát.
  A gazdasági birodalmak meg kellenek sajátok, mert különben örökre szoganép maradunk. Másnak dolgozni nem vezet a jóléthez. Ez alaptörvény a jelenlegi világrendben. Saját magadnak kell dolgozz, hogy elérd a jólétet
  .
   
 9. Negan

  Negan Well-Known Member

  Az nem gazdasági birodalom,ami az adófizetők pénze nélkül életképtelen,csak sima lopás.
  Valóban szükség lenne szilárd magyar parasztságra,kis és középválalkozó,meg nagyválalkozoi rétegekre.De a gazdasági verseny darwini kivállasztódása által kialakulva.Nem pártalapon kijelölve,és mesterségesen fentartva.Ami nálunk megy(nem csak most),az korrupciot,nepotizmust és szolgaságot eredményez,de önálló és életképes gazdaságot nem.
  Meglátásom szerint intézményrendszeri problémáink vannak.A sereg legnagyobb problémája is a zavaros és torz strukturáu szervezeti,vezetési rendszere.Ez a közkeletű nevén vizfej.
  Egyszerüen át kéne vennünk egy működő hadsereg szervezeti felépitését.Nem kellene a spanyolviasz magyarosch formátumának feltalálásával kisérleteszni.
  Az a kérdésem,hogy nekünk meik minta lenne a leginkább követésre érdemes?Finn,zsidó,lengyel?A fene tudja,melik lenne nálunk működőképes.
   
 10. dudi

  dudi Well-Known Member

  Amit vízfejnek neveznek az túl sokkal nem lenne kisebb.Nagyon egyszerű példával élve egy századba akkor is kell pk,helyettes,vez zls,ellátó, személyügyes,technikus ha 90fő legénységi állománya van meg akkor is ha csak 10.
   
  borisz, krisss and pöcshuszár like this.
 11. honved

  honved Well-Known Member

  Nem viszik a multik adóparadicsomba a pénzüket, hanem újra befektetik, fejlesztenek. Nagy részét az itt megtermelt pénznek, hazánkban. Adót azért nehezebb csalni ma, mert a kormány fokozatosan teszi a lépéseket, hogy visszaszorítsa a szürkegazdaságot, nem azért mert a vállalkozók becsületesebbek. Lásd, online pénztárgépek bevezetése, stb.
   
  borisz, csibeszke and anonim999 like this.
 12. Negan

  Negan Well-Known Member

  Egy századnak van törzse,egy zl-nak detto.és a dd-nak is.És a "harcoló" hadseregnek is a fele mindenféle ellátó,kiszolgáló és támogató csapatok alkotják-nélkülük nem tud harcolni.
  Csakhogy a vizfej nem ez,és nem századszinten vannak a problémák.
   
 13. dudi

  dudi Well-Known Member

  Az a vízfej meg az egész haderő törzse..
   
  honved, borisz and pöcshuszár like this.
 14. Negan

  Negan Well-Known Member

  Csakhogy ha a haderő törzse nagyobb mint a haderő,akkor valami nem gömbölű
   
 15. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  Vészhelyzetben kiskatonát tudsz képezni, de tisztet nem mert túl sok idő. Közkatonából mindenki tudja hogy hiány van, de ezt nem a tisztek számának csökkentésével kell elérned, hanem új kiskatonák felvételével. Ehhez kell a ranglétra alján elhelyezkedők bérét rendezni.

  A legrosszabb eshetőség egy nagy, elhúzódó soknemzetes háború esetén úgyis lenne toborzás, de ott tiszteket nem tudsz képezni. Ezért szükséges békeidőben a nagyobb létszámú tiszt mint amit békeidei hadsereglétszám indokol.
   
  honved and anonim999 like this.
 16. Laci1970

  Laci1970 Well-Known Member

  Mert a műszaki ezreden kívül talan mar lehetne mas ezredekbe is önteni a teknikát! Vagy majd fejbevagjuk az ellenseget a markolókanállal?
   
 17. dudi

  dudi Well-Known Member

  Nagyot üt!
   
  honved, SilvioD and svajcibeka like this.
 18. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  Az ellen a legmodernebb sisak sem véd, ha leütnek egy 40-es kanállal. :)
   
 19. krisss

  krisss Well-Known Member

  Átlagban alakulatonként tizenplusz új teherautót meg hasonlókat adtak át mindenhol. Csak ezek szerint a Szentesi komm tiszt szereti ezt is reklámozni.
   
 20. Negan

  Negan Well-Known Member

  A törzstisztek nem csapattisztek.A vizfejbeli iróasztalhuszár az életben nem fog a harcmezőn "lovagolni",katonákat harcba vezetni.
  A csúcsvezetés duplikált,mig a végrehajtó lánc hiányos.
  Amiröl Te irsz,annak megoldása a tartalékos tisztképzés.
  Tévedés ne essék.Törzsre,vezetési rendszerre,kiszolgáló és támogató intézményekre szükség van.
   

Ezen oldal megosztása