1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Diskurzus a(z) 'Magyar vonatkozású hírek, elemzések' témában - desertfox által indítva @ 2013. január 21..

 1. Parapitecus

  Parapitecus Well-Known Member

  Hát, ha, de lehet hogy a mostanihoz képest háromszoros fizetésért elmennek az osztrákokhoz tányért mosogatni. Brutális fizuemelés kellene, de nem csak a seregnek. Pedagógus, orvos nővér, szociális gondozó és a többi hol maradna.
   
  Ocses likes this.
 2. krisss

  krisss Well-Known Member

  A teljes állami szféra az összeomlás szélén tántorog sajnos létszámhiány miatt.
   
  fishbed, honved, Robur and 3 others like this.
 3. ijasz

  ijasz Well-Known Member

  Minek mindenre katona? Le kellene csapni az a5-re, ha elpazarolják, aztán lezsírozva berakni valami könnyűszerkezetes alá. Néhánnyal meg lehet kiképezni akár tartalékot is. Pl. Leszerelt hk-soknak.
   
  Ocses likes this.
 4. Parapitecus

  Parapitecus Well-Known Member

  Az nem lehet, hogy ha a hk megsérül, kilövik, akkor a személyzetnek is baja lesz? Honnan fogsz tarcsisokat összekaparni? Valószínű, hogy a három dandár sem lesz békében feltöltve, viszont abban igazad van, hogy tartalék eszközre bőven szükség lenne.
   
  honved, Hegylakó and Ocses like this.
 5. Loken

  Loken Well-Known Member

  Ugyanezen elv miatt nem kellene beleszólni az EU-s migrisimogatóknak, mekkora és milyen hosszú kerítést építünk a déli határon. A migránsokat láthatólag feltartóztatni képtelen balkáni államok miatt...Lásd esti áttörési kísérlet.
   
  borisz likes this.
 6. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Márhogy kinek az A5-jeire?

  Más:
  Múltkor okoskodtam egy kicsit a 24 PZH kapcsán. Arra tudod a választ?
  (Természetesen az is válasz, hogy tudod, de nem mondhatod ! ;))
  Mert most "szörfölés" közben rábukkantam pár érdekes blogbejegyzésre a skandinávoktól.
  Amibe az olyan műkedvelők számára, - mint én - egész érdekeseket találtam.
  Egy kicsit emésztenem kell még, de egészen megdöbbentő számokat olvastam mind pozitív, mind negatív irányban a svédek, finnek, oroszok tüzérségi lehetőségei kapcsán...
  Szóval ha feldolgoztam, akkor bedobom ide a köztudatba. Persze értő lektorálást/f@szságkijavítást mindenképpen "elvárom" majd! :):cool:
   
 7. dudi

  dudi Well-Known Member

  Soha nem tudtunk volna a tartaléknak technikát adni,akkor sem amikor Néphadsereg volt.
   
 8. Masztiff

  Masztiff Well-Known Member

  Ez azért nem igaz. Első hadrafogásom alkalmával csak a törzs-, kiszolgáló-, ás az 1., 2. üteg volt feltöltve. A 3. és 4. a tarcsisoké volt, lezsírozott technikával. Aztán az egyik bagázst berántották, és mentek éleslövészetre Nagyorosziba. A mieink mesélték, hogy az öregek félálomban sem tudtak rosszabbat lőni kiválónál. Az izraelieknél úgy tudom, hogy az a csapat, amelyik a sorkatonai szolgálatot együtt húzta le, együtt is marad az obsitig. Nem hülyeség az sem.
   
  Hegylakó and Loken like this.
 9. dudi

  dudi Well-Known Member

  A tartalékosokkal töltötték volna fel az alakulatot hadilétszámra mert arra nem volt pénz,hogy hadilétszámon tartsák alapból.De a tartalékosok nem erre lennének alapból hanem arra,hogy a teljesen feltöltött alakulatok tartaléka legyen.
   
  alfa74 and borisz like this.
 10. tonyo

  tonyo Well-Known Member

  Hát bölcs döntés lenne ha azt választanának
  Ne legyünk már ilyen negatívok. Ember ha nem is sok de akadna. Mindez idő, pénz, technika kérdése. Pl múltkori linkben amiben a fiatal középiskolások felé csináltak nyilt napot. Jó gondolat csak ki kellene nyitni tovább. Vagy pl azért akadnának olyan fiatalabb munkavállalók is akik válalnának bizonyos elkötelezedséget valamilyen tartalékos szint iránt. Csak a munkahely leszarja az egészet. Már mint az elengedést. Stb...... egyébként kíváncsivá tenne hogy milyen pofát vágnának ha ne adj isten beütne valami és kellene az ember pl egy nagyobb katasztrófa elhárításhoz. Ja az állam oldja meg alapon........
  Már réggóta törvénybe le kellett volna szabályozni hogy bizonyos létszám esetén pl 500 főnnél legalább 8-12 főt minimum tartalékost "munkavállalói" stb ki hogyan fogalmazná meg biztosítson. Ne csak a támogatásokat stb vegyék fel. Meg sokszor reklámból pr-kedjenek ............ Ha meg baj van rinyálnának mint a siros gyerek. Sajnos 10 cégből 8-9 re igaz lenne.
   
 11. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  Sajnos ha valami nem változik meg gyökeresen, nem lesz elég katonán, csak a távoli jövőben amikor már robotokkal tudjuk helyettesíteni a létszámhiányt.
   
 12. hunter85

  hunter85 Well-Known Member

  Stb...... egyébként kíváncsivá tenne hogy milyen pofát vágnának ha ne adj isten beütne valami és kellene az ember pl egy nagyobb katasztrófa elhárításhoz. Ja az állam oldja meg alapon........
  Már réggóta törvénybe le kellett volna szabályozni hogy bizonyos létszám esetén pl 500 főnnél legalább 8-12 főt minimum tartalékost "munkavállalói" stb ki hogyan fogalmazná meg biztosítson. Ne csak a támogatásokat stb vegyék fel. Meg sokszor reklámból pr-kedjenek ............ Ha meg baj van rinyálnának mint a siros gyerek. Sajnos 10 cégből 8-9 re igaz lenne.

  Pedig az emberanyag a legnagyobb gond. Kiket rantanal be termelo cegektol? Elegge ki vannak centizve a letszamok.
   
 13. fedett_mókus

  fedett_mókus Well-Known Member

  akadna BŐVEN ember ha normális fizetések mellé megbecsülést kapnának...
   
  zeal, borisz and krisss like this.
 14. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  Sose fogják annyira megfizetni a katonákat. Még mindig kellemetlen pénznyelőnek titulálják, és a fiatal politikusok még annyira sem törődnek a katonákkal mint a régiek. Ezért írtam, hogy nagyon gyökeres változás nélkül jobb nem lesz a helyzet. Ha meg a háború szélére sodródunk, akkor úgy leszünk mint az ukránok, lasszóval fogják összefogdosni az embereket, akár erővel.
  Ez alól kivétel ha az egész EU-ban bevezetik a sorkötelezettséget, akkor lesz elég ember, de akkor meg a minőség megtartása lesz a probléma. (már ha egyáltalán képesek leszünk rá.)
   
 15. fedett_mókus

  fedett_mókus Well-Known Member

  a pénz nem minden , csak a hab a tortán mert aki katonának megy , főleg mondjuk harcolni, az nem a pénzért fogja tenni , a megbecsülés meghogy random ne nézzék őket lábtörlőnek kurva hasznos lenne és máris csomó embert nyerne a honvédség , részben azért mert LEHET hogy többen jönnének de főleg azért mert kevesebben mennének el
   
  antigonosz likes this.
 16. dudi

  dudi Well-Known Member

  A pénz a legnagnobb motiváció az emberek többségénél...
   
  SilvioD likes this.
 17. krisss

  krisss Well-Known Member

  Az lenne a normális, ha annak az embernek aki a haza védelmére felesküszik, nem azon kéne gondolkodni, hogy kifizeti az albérletet, vagy pedig eszik.
   
  alfa74, fishbed, zeal and 5 others like this.
 18. Terminator

  Terminator Well-Known Member

 19. fedett_mókus

  fedett_mókus Well-Known Member

  az emebrek fele a pénzért hagyja ott a másik fele meg azért mert szarba se vannak nézve , nem mondtam hogy nem számít a pénz , csak a kevés megbecsülés si jobb lenne a mostani semminél
   
 20. Parapitecus

  Parapitecus Well-Known Member

  Akkor hogyan tovább?
   

Ezen oldal megosztása