1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Diskurzus a(z) 'Magyar vonatkozású hírek, elemzések' témában - desertfox által indítva @ 2013. január 21..

 1. Laci1970

  Laci1970 Well-Known Member

  Nem altalam lenezni való. A kollegak altal. Ez így van. Gyakran megvetően beszelnek egy őrmesterről.
   
 2. Laci1970

  Laci1970 Well-Known Member

  Kezdtel volna őrmesterkent a rendőrsegen vagy a vamosoknál.
   
  antigonosz likes this.
 3. krisss

  krisss Well-Known Member

  Ha a kollégák ilyen fasz primitívek mit csodálkoznak hogy senki sem megy remdőrnek? Nem elég hogy a munkahelyi, körülmények meg a fizetés szarok, ha még a bent lévő állomány is kretén az újakkal meglep bárkit is hogy összeomlófélben van a rendőrség?
   
  honved, tonyo, zeal and 1 other person like this.
 4. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Egyértelmű, a rendőrök mindenhová tömegesen mennek. Kiégés, egészségromlás van a széthajtás miatt tömegesen náluk.
   
 5. Loken

  Loken Well-Known Member

  Na evezzünk egy kicsit kellemesebb vizekre. Hamár a Bundeswehr doktrináját akarjuk meghonosítani és német harcjárműveket fogunk használni. Akkor itt ez a Bundeswehr hadgyakorlat még 2017-ből...öveket becsatolni 2 órás mozi. ;)
   
  Autodidaktakatona and arcas like this.
 6. Inno

  Inno Well-Known Member

  Bocs, hogy beleugatok, de a mostohatestvérem (készenlétis) és egy nagyon kedves hölgy barátunk (helyszínelő) is őrmesteri fokozatban 300 fölött kapnak kézhez az ország két teljesen más pontján. De lehet, hogy rosszul tudom:).
   
 7. krisss

  krisss Well-Known Member

  Túlóra és készenléti rendőrségi pótlék, illetve beosztási pótlékok. Ezek nálunk is vannak, díszelgő pótlék, repműszaki pótlék, különleges műveleti pótlék. Stb
   
  fedett_mókus and zsolti like this.
 8. Inno

  Inno Well-Known Member

  A hölgy úgy kapta meg ezt az összeget, hogy éppen gyesről tér vissza és még a felhalmozott szabadságát tölti a visszalépés előtt. Így a pótlékok nem teljesen játszanak.
   
 9. krisss

  krisss Well-Known Member

  De mert a beosztása után jár a pótlék amit betölt.
   
  fedett_mókus likes this.
 10. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Gondolom, mert egyrészt eddig gyakorlatilag nem használtunk NATO szabványú .....semmitsem.
  Másrészt, mivel most váltunk mindent, és az első eresztésnél nagy mennyiséget kell beszereznünk mindenből, és azokat letárolni. Stratégiailag nem érdekünk, hogy pl. a szomszédok megtudják, hogy miből mennyit készletezünk.
  Harmadrészt a titkolózás, és nemzetgazdasági okokból a lőszereket szerintem főleg magunk fogjuk beszerezni/legyártani. Ahogy a kézifegyvereinket is.
  Később, amikor már csak pótolni kell, meg cserélni a lőszereket, akkor már lazán csatlakozhatunk.
  A Légierő jóval előrébb jár az integrációban.
   
  Anti likes this.
 11. Inno

  Inno Well-Known Member

  Ok! Értem, de akkor mégsem. Direkt megkérdeztem a testvéremet, hogy ő hogy látja az egész helyzetet. Azt mondta, hogy körülötte az a legelégedetlenebb akinek a legkevésbé kellene és ebbe a munkába azért nem kell belehalni.Nem mennék bele nagyon de olyan mint sok orvosnál millió fölött visznek haza és folyamatosan háborog, hogy ez egy micsoda szar állapot, bezzeg... Tudom mert 300 embernek lát rá a bérkeretére és az elszámolásra a feleségem és ez messze nem egyedi eset (sima szakorvos némi ügyelettel). Szóval sok embert nem értek. Bocs az OFF-ért.
   
 12. krisss

  krisss Well-Known Member

  A sima járőr 160 nettót kap plusz túlóra amiből van bőven. A készenlétis járőr ugyan olyan rendfokozattal kb 40 000 netó plusz pótlékot kap. Ha van valami különleges képesítése az megint plusz pénz, a gyerek miatt igényelhet adókedvezményt stb. Sok minden játszik bele. Lényeg, hogy a "tiszta" kezdő fizetés pótlékok és túlóra nélkül jelenleg a honvédségnél 180 a rendőrségnél és tűzoltóságnál illletve börtönőröknél 160.
   
  honved likes this.
 13. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Azert mert ez egy ilyen orszag. Amikor jol megy valakinek panaszkodik mindenkinek./talan szegyenli hogy neki jol megy a masiknak meg kevesbe... Vagy csak nem akarja elarulni hogy neki jol megy nehogy a masik irigy legyen ra... Vagy kitudja./ es dicseksik amikor szarul megy. /minel nagyobb szarba van annal inkabb probalja azt mutatni masoknak hogy oneki aztan minden fasza es tok szuper.../ ki tudja miert :)
   
 14. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Akkor lehet velem van a baj, mert amikor Gyurcsány alatt szarul éltem, konkrétan mellékes nélkül éhen haltam volna az illetményemből, én morogtam mint egy bolhás kutya, most meg már századosként 2015 utáni időszakban, pláne hogy meglett a 3. gyerek, teljesen jól elvagyok, kisimult és nyugodt, s minden fronton elmondom mindenkinek, hogy maximálisan elégedett vagyok a főnököm fizetésével :p!

  Viccet félretéve, az enyémmel is!
   
  tindalos, krisss, arcas and 3 others like this.
 15. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Mert mi magunknak akarjuk gyártani? Fegyvert, lőszert biztos.
   
  rejsz felügyelő likes this.
 16. Shed

  Shed Well-Known Member

  Nem egészen. Nekem még volt csontcsillagos kollégám szakaszvezető rendfokozatban. 1993-4-ig még érettségi nélkül lehetett rendőrnek jelentkezni. Ezek az emberkék lenyomták a sorkatonaságot, elvégezték a 2 hónapos képzést, aztán mentek rendőrnek. A 90-es években a renomét javítani akarták. akkor hozták be, hogy minimum érettségi kell, valamint 2 éves rendőr tiszthelyettes képző iskola, amit elvégezve bármilyen tiszthelyettes által betölthető beosztásba ki lehet nevezni az adott rendőrt. Akik abban a 1995-2010 vagy 12-es érában kijöttek, mind ilyen iskolát végeztek el. Első év elmélet, második meg felváltva elmélet és gyakorlat kint az utcán. Ebben az iskolában már benne volt a korábbi zászlósképző iskola is. Tehát a rendőr őrmester ugyanúgy 2 éves szakiskolát végzett el, mint mondjuk Szentendrén egy katona tiszthelyettes. Most a modulrendszer kicsit elbaszta az egészet, de vagy 15 éven át rendesen 2 éves képzés volt, átfogva minden szakágat, amivel egy tiszthelyettes találkozhatott. Tehát közrend, bűnügy, csapaterő, szabálysértés, minden volt benne, heti egy lövészettel. És a tanrendbe beépített , kapitányságokon ledolgozott gyakorlatoknak hála, mire kinevezték, addigra úgy nagyjából képben is volt az ifjú titán. Most ez azért mára megint leépült sajnos...
   
  zsolti and krisss like this.
 17. öreg járőr

  öreg járőr Active Member

  Gondolom a mostani pontonok nem bírják el a Leot?
   
  Parapitecus likes this.
 18. kelepisti

  kelepisti Well-Known Member

  Van hasonló program. Az AIM-9 Sidewindwer rakéták javítását/üzemidő hosszabbítását, például ilyen nemzetközi beszerzési programon keresztül végezték a mieink is.
   
  fedett_mókus likes this.
 19. honved

  honved Well-Known Member

  Egyik netes írásban láttma, hogy a rendőrségnél már alig jelentkeznek újak. Néhány éve még úgy, 3000 felett volt az éves jelentkezők száma, ez 2019 őszén midössza 800 főre tehető. Ami a szakgimnáziumokba jelentkezőkezt illeti. Ilyen fizetés mellett, teljesen érthető. Na, az igazság pillanata bekövetkezik ám. Már az ajtóban van. Ennek lehetett a jele, a félmilliós fegyverpénznek nevezett év végi juttatás. Meglátjuk a továbbiakat. A Honvédsgénél remélem több ész lesz mint a rendőrségnél, ami a jövő illetményeit érinti és nem várják meg a lavinaszerű leszereléseket.
   
  zsolti likes this.
 20. Autodidaktakatona

  Autodidaktakatona Well-Known Member

  Az a bizonyos lavina nem csak a yardot érinti, és nem csak a fizu miatt. Pl. az eladott szolgálati lakások hiánya (meg miért is kellett eladni, meg sok esetben kiknek, stb.), ami komoly vonzerő volt, a morál botrányos, összetartás alig, mundér "becsülete" hagyjuk, és még valami ....ebben az agyonliberalizált világban gúzsbakötik aki tenne, intézkedne, hozzáteszem direkt van ez így. Úgy meg hogy tudod is hogy sokszor báb vagy, a mókus meg csak röhög rajtad, na úgy nem megy ez sokáig....
   
  zsolti, Ocses, honved and 1 other person like this.

Ezen oldal megosztása