1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Diskurzus a(z) 'Magyar vonatkozású hírek, elemzések' témában - desertfox által indítva @ 2013. január 21..

 1. dudi

  dudi Well-Known Member

  A KMW-nel erdeklődj ezügyben.
   
 2. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  Ha jól emlékszem, az egyik fórumtársunk azt írta itt korábban hogy júliustól decemberig, havonta kettő érkezik. Máshol meg azt írták hogy "hamarosan". Münchenben most nem tűnik annyira jónak a helyzet (1556 fertőzött, , +250 az előző naphoz viszonyítva, 2 halott a 1,5 milliós városban), de a németek szerintem határidőre megoldják. Biztos hogy terveztek akkora ráhagyást, hogy ne az utolsó pillanatban legyen nagy kapkodás.
   
 3. Negan

  Negan Well-Known Member

  Pennnzt nem lehet teremteni azt a gazdaság termeli ki.
  Mielőtt valaki bemondta,a penznyomtatas nem megoldás.Az csak infláció hoz vezet
   
  zsolti likes this.
 4. ravenlord

  ravenlord Well-Known Member

  Ez nincs feltétlenül így.
  Nem csak a pénzmennyiség, hanem a forgási sebesség is számít, továbbá, hogy a keresleti görbe mely szakaszán áll a gazdaság.
  A keresleti infláció a kapacitásmaximumhoz közeledve indul be.
   
  blitzkrieg and fedett_mókus like this.
 5. tonyo

  tonyo Well-Known Member

  Sztem 2 évet nyugodtan lehetne rá számolni. A németeknél még csak most fog jönni a teljes karantén. Az legalább fél év kiesés.
   
 6. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Bárcsak már itt tartanánk, hogy a gazdaság beindítását, hogyan finanszírozzuk. Ma Gulyás júniusi tetőzést jósolt. Utána még 1-2 hónap kifutás és itt van az ősz, az új infulenzaszezon. Vakcina nélkül letolt gatyával.
   
  zsolti likes this.
 7. tonyo

  tonyo Well-Known Member

  Egyébként mi az akadálya egy össz tartalékos rendszernek. (honvédelmi-rendvédelmi-polgár/katasztrófa védelmi) El kellene gondolkodni a járvány lecsengése után egy kicsit hogy mikor ismét beüt a szar, mert sajnos várhatóan lesz. Akkor kicsit felkészültebb, kiépített (teljes) rendszerben fogadjuk.
   
  phaidros and Parapitecus like this.
 8. tonyo

  tonyo Well-Known Member

  Off:
  Szerintem késő őszre már meg lesznek az első emberi teszt eredmények a vakcinával kapcsolatban. Sajnos ez az év megy a lecsóba. Ha már lesz használható vakcina és olyan gyógyszer ami jelentősen mérsékli a tűneteket akkor be fog indulni minden. 2-3 év és ismét vadászni kellesz majd az embereket a sorokra. Meg a toborzóknak.
   
 9. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  Hátha a KMW is úgy csinálja, ahogy az Airbus... amikor megkapta a magyar sajtó a képeket a végszerelésen lévő eső gépről, akkor az valójában már sokkal előrehaladottabb állapotban volt.

  Inkább az a kérdés, hogy ha itthon nyáron tetőzik a vírus, akkor lesz-e aki átveszi őket. A képzések, építkezések stb. hol fognak tartani. Jobban belegondolva, van esély a csúszásra...
   
 10. Gyurma

  Gyurma Well-Known Member

  El kellene rendelni a teljes kijárási tilalmat 3 hétre akkor nem húzódik el olyan sokáig. Majd meg látjuk ha kedden meglesz a felhatalmazás meglépik-e.
   
  Terminator likes this.
 11. HAndrás

  HAndrás Well-Known Member

 12. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Az a júniusi tetőzés szerintem teljesen reális. Én is ezt mondtam már kb. 2-3 hete is, hogy nyár eleje, közepére várom nálunk a csúcsot. HA nem lesz komoly 2. meg 3. kör, akkor is lényegében ez az év az kuka! 2020 fekete év lesz a gazdasági évkönyvekben!
   
  antigonosz, Ratamahata and Gyurma like this.
 13. migfun

  migfun Well-Known Member

 14. Negan

  Negan Well-Known Member

  Nohát én ennyire nem értek hozzá.Én csak azt tudom,hogy a fedezetlen pénzkibocsájtás inflációt teremt.Az infláció elszabadulása meg még a viszonylag jó állapotú gazdaságot is tönkre tudja tenni.
   
 15. Terminator

  Terminator Well-Known Member

 16. fedett_mókus

  fedett_mókus Well-Known Member

  ahogy dudi mondta, KMW-nél érdeklődj de amúgy reaktiválni és felújítani elvileg annyira nem kéne sok idő legyen , attól függ hogy közben mennyi melójuk van, mást is csinálnak azért ;)
   
 17. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  "A Magyar Honvédség mindent megtesz a járvány visszaszorítása érdekében

  A Magyar Honvédség minden, a jelen helyzetben alkalmazható képességét mozgósítják a járvány megfékezése érdekében - mondta Benkő Tibor honvédelmi miniszter az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának ülésén március 27-én, Budapesten."

   
  blitzkrieg and anonim999 like this.
 18. szaboj

  szaboj Active Member

  Egy esetleges elhúzódó negatív gazdasági helyzet miatt csökkenthetik e a beszerzendő haditechnikai eszközök számát?
   
 19. ms07

  ms07 Well-Known Member

  Már párszor írtuk itt. Amire van aláírt szerződés (pl páncélos csomag, helik, CG) , azok meg lesznek, ami csak tervbe volt az nagy eséllyel csúszik pár évet.
   
  fedett_mókus and SilvioD like this.
 20. Szatmár72

  Szatmár72 Well-Known Member

  való igaz..kivéve ha van aranytartalékod, vagy /s te adod a hitelt másoknak..

  Nyugodtan le lehet irni, hogy most megy a nagy pénz átgörgetés a-ból b-be...
  mi meg tapsolunk hozzá, hogy milyen rendes mindenki..de ez van.
  szerintetek, valakit is érdekel a fejesek közül hogy mivelünk a plebs/a néppel mi történik? szarnak rá..nagylelküen bedobnak 1-2 ezer 10 forintos maszkot a tudatba, aztan meg hujere keresik magukat az ingatlanon meg a gyogyszereken meg a reszvenyeken..ujraosztjak a maradékot.
  ma utaztam 220 km-ert az m3-ason. megszamoltam. 42 szemelyauto volt. nyiregytől budapestig. nem hianyzik a román matrica? dehogynem...
  majd a hianyzo osszeget kiegessziti az allam..vagyis mi..
  Tiborz adott 3-4 gepet. kurva jo, el is hiszem. aztan majd még ki is tuntetik...közben meg a gazdaság bedőlése miatt veszi meg az ujabb cegeket. állami pénzből, mert hisz őt segiteni kell, hisz magyar cég...
   

Ezen oldal megosztása