1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Diskurzus a(z) 'Magyar vonatkozású hírek, elemzések' témában - desertfox által indítva @ 2013. január 21..

 1. tonyo

  tonyo Well-Known Member

  Jó elképzelés. Viszont benne van hogy idővel másokat is bele kell tudni vonni. Pl még egy déli szomszédot. Minél több gép van a szomszédoknál annál inkább megérné egy itthoni hazai logisztikai bázist kiépíteni. Minden jóval felszerelve. A nagyobb javításokon át a kisebbekig.......... Mert ezzel jelentős hozzáadott értéket lehetne teremteni.
   
  mindenen kívül likes this.
 2. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Ezt közvetlenül az után, hogy visszajöttek a keleti frontról? Csak mert ha jól látom oda készülnek és oda szánják őket.
   
  tong djagbu likes this.
 3. LMzek 2.0

  LMzek 2.0 Well-Known Member

  ???

  A modern kori történelem a gyors román "váltások" sorozata.
  Sajnos elég jól jöttek ki belőle:(

  Remélem, hogy a politikusaink ezt figyelembe veszik/tanulnak belőle. (jól/rosszul választott szövetségesek/barátok !!!)
   
  tomsinner and mindenen kívül like this.
 4. Anti

  Anti Well-Known Member

 5. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Kalocsa pancelos pl ezerszer jobb allapotba van de kalocsa lovesz is. Ami reszt atadtak a varosnak is!
   
 6. Terminator

  Terminator Well-Known Member

 7. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Ez a foktoi uti lovesz. Ez van rosszabb alapotban. A harmadat engedik at kb a varosnak.

  A miskei uti pancelost mielott bezartak felujitottak. A felujitott epuletek egy reszebe meg futes is megy telen allagmegovas vegett...

  A foktoi uti loveszbe egyebkent voltak migransok elszalladolva azoknak egy tobbszintes ketszarnyas epuletet ujitottak fel anno./nem nagy felujitas volt vezetekeles egyebek maradtak festes asztalos es komuves munka teto atvizsgalas./ miutan kipateroltak oket alitolag tisztasagi festettek.
   
 8. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  A garazssoron a zart ajtok mogott kulonbozo anyagokat tarolnak foleg spec hatizsakok./celzsakok valaminek./ terkeptaskak hasonlok.... Ugyhogy a garazsok viszonylag jo allapotban vannak /zarhatoak nem aznak be elo villanyhalozattal./
   
 9. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  En a foktoi lovesz megmaradt reszet mh penzbol atalakitanam lako es kisipari ingatlanoknak. Egy reszet berbe adni a masik reszet az eromu megepulese utan eladnam piaci aron. Az eladasbol /kb 1\3 / bol a miskei uti pancelost tennem alkalmassa tartalekos neheztechnika tarolasara a tartalekosok ideiglenes elhelyezesere. Es egy zaszloalj szintu allando allomanmyal. Kikepzesi celzattal es lenne egy allando tartalekos kikepzo bazisa a honvedsegnek. Ami magaba foglalja a kikepzo karbantarto es or allomamyt... A leveddlett technika nagyresze elferne . /elsosorban omt feladatnak latom a neheztechnika kezeleset tartalekos szinten./omt t mek az x eve leszereltek gyujtopo intezmenyenek./a foktoi uti 1\3 aba a melosok lelepese utan /akik paksot epitik majd./ akar legenysegi altiszti szallok is kialakithatoak lennnenek a munkasszallobol./
   
  tong djagbu likes this.
 10. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  A regi orosz laktanya es kismoszkva /a zart varos./ nemtudom hogy honvedsegi kezen van e. Ha igen azok fokozatos ertekesitese is esedekes lenne. Az elejen felujitas nelkul eladni bizonyos epuleteket majd az igy befolyo osszegeket felujitasra szanni. Igy a megmaradt tobbi epuletet kulonbozo felujitasi fokkal lehetne ertekesiteni a legutoljara maradokat meg alberleti celra civil/allami szferaba kamatoztatni. /nem eladni berbe adni nem lizing meg x ev mulva megveheti tordekert penzkifobas az ablakon hanem uzleti alapon./
   
 11. megazez

  megazez Well-Known Member

  Eger és kalocsa elég jó állapotban van, marcali laktanya sem lehet olyan ramaty mivel oda karigeriék migránsokat akartak elszállásolni.
  Viszont szerintem Dél-Dunántúlra és Észak-Magyarországi régióba mindenféleképpen kell laktanya, mert sokan a nagy távolságok miatt nem vállalják.
   
  borisz likes this.
 12. hunter85

  hunter85 Well-Known Member

  Marcali eleg ramaty.
   
 13. megazez

  megazez Well-Known Member

  Igen?
  Pár éve cikkeztek róla, hogy az okoskáék oda akarják vitetni az újmagyarjaikat.
  Szerk:
  https://tavitv.hu/2018/03/08/mi-lesz-a-marcali-kulso-laktanya-jovoje/
  "A minap a városba látogató Karácsony Gergely az MSZP- Párbeszéd miniszterelnök jelöltje szerint az üresen álló laktanyákba migránsokat lehetne elhelyezni."
  Innen gondoltam, hogy nem lehet annyira rossz a helyzet ott.
   
 14. marton

  marton Well-Known Member

  Két éve voltam Marcaliban, az ottani bolt udvarára ki lehet menni szemezgetni a hulladék UAZ-ok közt. Nem értek nagyon az építőiparhoz,, de szerintem az a hely dózerérett, bele kéne darálni egy autópályaalapba.
  Én olyan helyekben látok fantáziát mint pl. a pécsi külső laktanya. Elég normális az első tégla épület...hogy mögötte mi van,, passz.
  Pécsről írtam már itt. Régióközpont ugyebár. Nagy foglalkoztató nem igen van a városban. Ez a laktanya részben renoválva lenne (ha valami helyet újat kell építeni, akkor azt kell, 1-2 könnyűszerkezetes épületen nem szabad spórolni), majd itt tartanék tartalék teknikát, esetleg rendőr/polgárőr örsöt, valamint egy tartalékos központot amihez azért az egyetem miatt (is, ha van perspektíva), lehetne ember. Szomszédságában lakótelep, szóval itt elég sok minden adott lenne néhány tartalékos század elhelyezésére, meg amolyan tartalékos, katasztrófavédelmi központnak.
   
  borisz, tonyo and Autodidaktakatona like this.
 15. Allesmor Obranna

  Allesmor Obranna Well-Known Member

  Átolvastam a topikot április másodikáog visszamenőleg, mikor is megjelent ez az írás, nem linkelte egyikőtök se, pedig csodálatos ténymegállapításokkal terhelik a józan emberek agyát benne:

  https://danubeinstitute.blog.hu/202...k_europa_bekejet_az_amerikai_katonai_segelyek


  "...Lengyelország például 32 darab F-35-ös vadászbombázót vásárolhatott kedvezményesen, alkatrészekkel, kiképzéssel és szimulációs programokkal együtt, összesen 4,6 milliárd dollár értékben. Erre még rájön egy PATRIOT rakétavédelmi rendszer, egy HIMARS precíziós tüzérségi rendszer és egy jó adag tank-elhárító Javelin-rakéta is. Szlovákia, Bulgária és Magyarország szintén F-35-ösökre kötött üzletet, míg a cseh, lett és litván kormányok inkább Black Hawk helikoptereket vettek..."

  Gondoltátok volna? És erre a fals alapvetésre valaki bátran egy egész cikket fel tud húzni anélkül, hogy utánajárna a dolognak.
   
 16. krisss

  krisss Well-Known Member

  A média öl butít és nyomorba dönt.
   
 17. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Ráadásul olyan ostoba a "szerző", hogy a blogbejegyzésbe linkelt eredeti angol nyelvű cikk - amit majdnem pontosan lefordított - nem tartalmazza azokat a f@szságokat, amiken a majom felháborodott.
   
 18. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Az atomhátizsákos linkről találtad meg? Abban is baromságokat irkál és kelti a hangulatot.
  Minden nukleáris fegyver rendszeres karbantartást igényel. Ha bárhova is eltűnt volna egy 30 éves már régen nem működne egyik sem.
  Persze kommentálási lehetőség az nincs nehogy már kiderüljön milyen butaságokat ír.
   
 19. arcas

  arcas Well-Known Member

 20. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  hunter85 likes this.

Ezen oldal megosztása