1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Diskurzus a(z) 'Magyar vonatkozású hírek, elemzések' témában - desertfox által indítva @ 2013. január 21..

 1. dudi

  dudi Well-Known Member

  Te ezt most tényleg komolyan mondod vagy csak hülyéskedsz?Mert ilyen blődség még viccnek is rossz.Ilyen alapon minden magyar állampolgár katona mert a sorkötelességet csak felfüggesztették.
   
  endre likes this.
 2. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Hogy lenne az nincs feleskudve mimden magyar allampolgar. Attol a pillanattol katona a katona ameikortol lerakta az eskut. /
   
 3. kamm

  kamm Well-Known Member

  Az egyetlen pozitivum ebbol a borzaszto cirkuszbol vilagszerte, hogy kiderultek, milyen szinten mukodeskeptelenek egyes elemei az allami infrastrukturanak, amint komoly terheles erkezik.
  Ez ideat Amerikaban konkretan sokkal brutalisabb osszeomlashoz vezetett, mint peldaul akar Magyarorszagon is - nalatok "csak" az eu rendszerrol derult ki, hogy a feudalis, uram-batyam kapcsolatokra epulo orvosi struktura keptelen egy ilyen helyzetet gyorsan es hatekonyan kezelni, ideat kabe minden osszeomlott harom nap alatt: egeszsegugy, a teljes birosagi rendszer (amugy is kozepkori volt), supply chain, minden.
  A magyar viszonyokra visszaterve szerintem a katonak a korhazakra kuldese csak reakcio volt a lathatoan toketlen, lassu-huberes modban intezkedo korhazigazgatokra, de kozben megteszthetett a Fonoknek, mert most mar vilagos, hogy Kasler megy a levesbe es a legendas "Sanyi bacsi" veszi a kezebe az ugyet - errol egyebkent a 24.hu a 444 cikke nyoman irt egy nagyon korrekt osszefoglalot.
  Ha valami, akkor az remekul hangzik, hogy lathatoan elszantak maguakt a tenyleg botranyos allapotban levo egeszsegugyi ellatorendszer rendbetetelere. Ennek az elso lepese lesz a feudalis viszonyokat csendben felszamolni es egy vilagos strukturat letrehozni - nos, ehhez a katonasag, mar bocsanat, tul faragatlan lenne, lassuk be. Itt azert nem szabad szetbombazni a meglevo kommunikaciot csoportok, korhazak, szakteruletek stb kozott - szamomra kifejezetten jo valasztas Sanyi bacsi es az o sima modoru belugyeseinek a tapasztalata, az altaluk birtokolt nyomozati jogositvanyok hatterben felsejlo sulyat ill annak meggyozo erejet mar nem is emlitve... :D
   
  Loken and SilvioD like this.
 4. LMzek 2.0

  LMzek 2.0 Well-Known Member

  1, Lehet, hogy "megélhetési" önkéntes. ...az se baj, "faragják" ;)
  2, A "motiváció" rendben lesz!
  3, Ha hajlandó tanulni/fejlődni had' kapja a közmunka/segély dupláját/tripláját.
  4, Lesz olyan is (bőven), akinek éppen nincs munkája.

  Lesz köztük használható, remélem a jól fogják levezényelni.

  Segély estén is az iskolai jelenléttel (is) követelményként összekapcsoltak. Nem hülye ez a csapat, ha "hagyják" őket dolgozni.
   
 5. dudi

  dudi Well-Known Member

  Tudod,besororozzák felesketik...De ez sem kell mert minden magyar állampolgárnak állampolgári kötelessége a haza fegyveres védelme...
  és addig a pillanatig katona amíg le nem szerel!
   
 6. Robur

  Robur Well-Known Member

  Home office katona. :)
   
  anonim999 and Terminator like this.
 7. kamm

  kamm Well-Known Member

  Tartalekos drone operator, occsoer', HM-es Toughbookon otthonrol dolgozva. Remeljuk, a kutya nem jon be a szobaba csapasmereskor...
   
  anonim999 likes this.
 8. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Tudod te, hogy az nekem mekkora szanatórium lenne? :D Csakhát nem vennének vissza ...úgy ahogy régen! :)
   
  Hegylakó likes this.
 9. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Vicces, hogy pont neken írod, mert nálunk van a világon az 1 millió főre jutó legtöbb halott. Mondjuk én sem Magyarországon állomásozok, hanem Belgiumban. Szal az eü.öösszeonmlást én is közelről szemlélem. :)
   
 10. kamm

  kamm Well-Known Member

  Azt hallottam, bar ketlem, hogy a korhazi agyak lakossagra vetitett szamat tekintve az amerikai 2.6 (!) alatt lennetek (osztrak, magyar, cseh arany 7-8 agy 1000 lakosonkent)... :D
   
 11. Terminator

  Terminator Well-Known Member

 12. Azzurro

  Azzurro Well-Known Member

  Ilyen is lesz, de még mindig jobb, mintha munka nélküli csak kapnák a segélyt és lézengenének céltalanul. Ha nem is maradnak 6 hónap után akkor is kapnak egy alapkiképzést, ha később szükség van rá 50 éves korukig bármikor behívhatóak. Ezt fel lehet fogni egyfajta sorköteles kiképzésnek is. Ezzel is növelik a behívható kiképzett tartalékosok számát. Inkább a kiképzés minőségére kellene rámenni. Pl. jó lenne ha már Brenre kapnának kiképzést. Benkő azt nyilatkozta, hogy a jobbakat igyekeznek majd megtartani. Úgy legyen.
   
  Ferkó84 likes this.
 13. dudi

  dudi Well-Known Member

  Miért lenne behívható bármikor?
   
 14. Ferkó84

  Ferkó84 Active Member

  Most mi ezzel a probléma? A civil életben is így működik a munkaerő felvétel. A HM-nél lesz egy fél éves próbaidő amikor is tudnak válogatni. Éppen ez az hogy így könnyebb kiszürni a bénákat, lustákat stb.
  Jólesz az így
   
  zeal likes this.
 15. mcs

  mcs Well-Known Member

  Ne vicceljünk már! Ez csak olyan "muszáj-önkéntességnek" tűnik, hogy az ember mégse haljon éhen. Milyen harcértéke lesz egy ilyen csoportnak, ahol már a tagok motivációja is kétes?
  Persze létszámilag jól nézhet ki a dolog, de hogy valódi tartalommal sikerül-e megtölteni...háát. Ha annyi értelme lesz, mint a mi egy évünknek, akkor csak pénzkidobás.
   
  endre and dudi like this.
 16. zeal

  zeal Well-Known Member

  Nyalizós. :hadonaszos::p
  Krisss csak azért nem repes az örömtől, mert majd neki kell kiképeznie ezeket az embereket.
   
  Loken and SilvioD like this.
 17. Azzurro

  Azzurro Well-Known Member

  "(3) Rendkívüli állapot idején vagy ha arról megelőző védelmi helyzetben az Országgyűlés határoz, a magyarországi lakóhellyel rendelkező, nagykorú, magyar állampolgárságú férfiak katonai szolgálatot teljesítenek. Ha a hadkötelezett lelkiismereti meggyőződésével a fegyveres szolgálat teljesítése összeegyeztethetetlen, fegyver nélküli szolgálatot teljesít. A katonai szolgálat teljesítésének formáit és részletes szabályait sarkalatos törvény határozza meg." Tehát amikor csak az Ogy. úgy dönt, tehát bármikor.
   
 18. dudi

  dudi Well-Known Member

  Ez mindenkire igaz,nem csak azokra akik kaptak kikepzest.Ezt mondom mióta...
   
 19. Azzurro

  Azzurro Well-Known Member

  Szerinted kit fognak behívni első körben? Aki kapott kiképzést vagy aki nem? A járvány elején az egyik sajtótájékoztatón pont erről beszélt Orbán hogy a Honvédség jelenlegi létszáma+az 5 éven belül leszereltek (tehát akik kaptak kiképzést) ezekkel számolnak csak. Gondolom fegyveres konfliktus veszélye estén nemcsak az 5 éven belül leszerelteket hanem mindenkit aki volt katona behívnának. Szerintem az értelmetlen, hogy a konfliktus elején hívjanak be ezreket és kezdjék el a kiképzést. Hamarabb vége lenne a háborúnak.
   
 20. dudi

  dudi Well-Known Member

  Olyan kislétszámú a sereg,hogy nem oszt nem szoroz az,hogy ki van kiképzve vagy ki nincs.
   
  Bleroka and endre like this.

Ezen oldal megosztása