1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Diskurzus a(z) 'Magyar vonatkozású hírek, elemzések' témában - desertfox által indítva @ 2013. január 21..

 1. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Az a kerdes hogy mennyi plussz penzt tudnak leakasztani koronavirus kapcsan. /az elleni vedekezes./ masodik hullamra valo felkeszules cimszoval. A hatarzarra szinte 100% hogy jonni fog a penz... Az eu tol. Ha ebbe a projektbe is be lehet vonni az eu finanszirozast a tovabbi felujitasok eggyenruha /munkavedelmi cimen mert egyebkent az./ kaja beszallitok hazai termenyek ertekesitese es elelmiszeripar felfuttatasa /tartalek keppzes honvedseg szamara konzervipar./ mind ez eu penzbol... Mar hatalmas segitseg a MH nak./

  A 3000 ember valoszinuleg nem egyszerre lessz bent. A kikepzesnel kerdes hogy a tobbi tartalekos hogy tud besegiteni. /omt pl ott nel besegit./ 5 het kikepzes es osszessen fel ev szolgalat annyi mint a legutolso sorosoknak. Ha megvan toltve tartalo!mmal. /erre van mar tapasztalat./ kesobbi tanfolyamokkal egesz jo amyag kepezheto bizonyos szerepkorokbe./ pl ha az uj tartalekos rendszer kihasznalja az allami tovabbkepzesi tamogatasokat./ igen haszmos lehet es olcxsosithato. Pl imformatikai kepzes +3 ev szolgalat tartalekoskent /tesszem azt rendszergazda./ vagy teherauto sofor szinten +3 ev szolgalatvallalasert. A biztonsagi or kepzes kivsit magasabb szinten mint a civil placcon. /akar specialis./ szakacs kepzes mondjuk shef kepzes. De lehet szerelo kepzes stb... Annyi hogy az allamnak el kell fogadnia a MH t hiteles oktato nak is. Teht hogy a MH tenyleges haszmalhato oktatast biztosit es az altala kibocsaljtott bizonyitvany megfelelo. /nem nagy szam kb mint egy iskola vagy okj val foglalkozo ceg./
   
 2. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Amiben ez az uj tartalekos rendszer segithet. /honvedelem szempontjabol akar gazdasagi honvedelem./ megrendeles a hazai elelmiszergyartoknak es forgalmazoknak./a honvedsegnel zomebe magyar termek kerul megrendelesre./ elelmiszer keszletek feltoltese konzerv etelek es dehidratalt /pl zacskos szoszos tesztak./ raktarozasa. Egyenruha es szemelyi felszereles program felfuttatasa. Tovabbi epuletfelujitasok es laktanya reparalas. Csokkenti a munkamelkuliseget plussz penz juttatasa a gazdasagba legalsobb szinten keresztul ezzel a gdp gorigalasa /ezek gyorsan mozgo penzek egy havi fizu egy honap alatt gazdat cserel a ho elejen elkoltottek akar 3x4x a ho vegen csak 1x.... Es a tobbit mar irtak. Ha jol van csinalva tehermentesitheti is a honvedseget. Laktanya ugyeleti szolgalatok ellatasaval pl. /igy a omt sek is tehermentesulnek akiknek a felszabadult ido tovabbi kikepzest jelent tehat felgyorsul a kikepzesuk./ jarortevekenyseget lathatnak el /nem fegyverest./ fegyveres hivatasos szerzodeses mellett./ egyeb kenyszerito eszkozzel felszerelve./ a varhato kovetkezo migracios hullam alkalmaval is hasznosak lehetnek./ kikepzesben is akar nagytomegu ellenerokent alkalmazva!!!! Az lenne a valodi teszt :) hogy memnyit ernek... /most lehetne hozza embert szerezni micezni lezerhrcaszkodni kivallo anyag... Egy ellenseges sorosallomamyt siman szimulalhatnanak. Es meg elvezne is mindenki. Es hatalmas kepzes lenne minden szinten mimdenki szamara./ ezred szintu ellenerokent + az ellenero szazad+ esetleg tartalekosok. /akar dd ellen is kepes alajatszani./
   
 3. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Egy bsz ott nagy hadgyakorlat quva sok demo videoval es rengeteg goproval fuszerzeve a neten egy kozszolgalati csatornan kozvetitett esti musorral kombinalva megemelne am a bevonulasi kedvet... :) akar fogadas engedelyezese. A tv termeszetesen fizethetne a jogokert ahogy a youtube is.persze a penzkereses sokadlagos de nem elhanyagolhato.
   
 4. Anti

  Anti Well-Known Member

 5. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Na ez ellene lennel e dudi? Lelezerharcaszkodnad a speci tartalekosokat es egyeb tartalekosokat vagy inkabb nem? Mondjuk 1:1 1:2 1:3 ba egy egy egy het lezerhrcaszkodas...aki egyszer kiesik egesz napra kiesik es egyeb kepzest kap /harcaszkodas vedo korlet kialakitasa stb./
   
 6. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  3x 3 het bakony a speci tartalekosoknak es ugyanennyi harcaszt. Egyertelmuen /kicsit tobb//a vegere lehet megizzasztananak titeket./esejuk nem igen lenne szerintem egysegszinten de jo tanulas lenne. Es egy ilyen utan tuti maradna a java ha kapnak egy kis pihenot a vegen leszereles elott.
   
 7. LMzek 2.0

  LMzek 2.0 Well-Known Member

  Átemelem a "néphadsereg"-ból, mert ide tartozik:

  ZeiG said:
  Bőséges, részletes és informatív forrás, igazi szakmai csemege Germuska Pál - A MAGYAR KÖZÉPGÉPIPAR - Hadiipar és haditechnikai termelés Magyarországon 1945 és 1980 között c. könyve, amely teljes terjedelmében elérhető a Magyar Tudományos Akadémia könyvtárának repozitóriumában, pdf-formátumban!

  http://real.mtak.hu/22286/1/Argumentum_GermuskaPal_Magyar_kozepgepipar_REAL_J_be_u_104151.40803.pdf

  A borítón a korszak magyarországi fegyvergyártásának egyik büszkesége, a 2B9 Vasziljok 82 mm-es automata aknavető a „Zengő-80” nevű hadgyakorlat technikai bemutatóján:

  [​IMG]
  Jó olvasgatást! ;)

   
  Loken, ravenlord and Nemerson like this.
 8. arcas

  arcas Well-Known Member

  SilvioD likes this.
 9. Terminator

  Terminator Well-Known Member

 10. arcas

  arcas Well-Known Member

  Loken, anonim999, Hegylakó and 5 others like this.
 11. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

 12. arcas

  arcas Well-Known Member

  "Harci képességek visszaállítása milyen fokozatban van?

  Képességek visszaállításával nagyjából végeztünk, de feladat természetesen mindig van, hiszen a teljes spektrumot nemcsak helyreállítani, hanem folytonosan gyakorolni is kell. Képességek tekintetében sikerült előrelépnünk is. Az NVG-vel történő alkalmazás alapjait tettük le, ezen a területen is folyamatosan képezzük magunkat."

  Tehát ezekre a vasakra már más fegyver nem kerül.
   
 13. Terminator

  Terminator Well-Known Member

 14. krisss

  krisss Well-Known Member

  Az 1 helyen tud csak ott lenni egy egész hosszú szakaszon. Ennyi.
   
  SilvioD and Terminator like this.
 15. honved

  honved Well-Known Member

  Biztos hogy nem, már vettünk volna rájuk, akkor amikor fel lettek újítva.
   
 16. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  A hír szerint Bács-Kiskun az egyik megye. Ha a képek ott készültek, akkor az a Duna. A Baját áttették a Tiszára Szegedhez.

  Jav.: Most látom video is van.... Abban leírja, hogy hol volt szükség rájuk.
   
 17. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  https://honvedelem.hu/cikk/vizi-jarorok-a-deli-hatarnal/

  "Csongrád megyében a Maros-folyó hét-nyolc kilométeres szakasza, Bács-Kiskun megyében pedig a tápcsatorna öt kilométeres szakasza viszonylag könnyebb határátlépési lehetőséget jelenthet az illegális bevándorlók számára. A folyamatos vízi járőrözési szolgálatnak köszönhetően viszont vissza lehet szorítani ezt a jogellenes tevékenységet."
   
 18. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Kiberközpint és a beszerzett személyi felszerelések.
   
 19. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Pacal said:
  Önkéntes speciális önkéntes tartalékos szolgálat.
  6 hónap bejáró katonaként
  25 településen
  161.000 bruttó, 8 óra
  Térítésmentes étkezés, ruházati ellátás, utazási költségtérites.
  Kiképzés:alaki, harcászati, szolgálati szabályzatismereti, tereptani, egészségügyi, híradós és lőkiképzés.
  Utána civil vagy 6 hónap hosszabbítás.
  Legjobbakat megtartanák. Hivatásos, szerződéses katonai életpályát ajánlanak.

  A szerződési 100.000Ft-os zsét nem mondta, pedig a Kormányinfón az konkrétan elhangzott.
   
  Loken, krisss, tonyo and 1 other person like this.
 20. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

Ezen oldal megosztása