1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Diskurzus a(z) 'Magyar vonatkozású hírek, elemzések' témában - desertfox által indítva @ 2013. január 21..

 1. Negan

  Negan Well-Known Member

  Na,azért nem igy nézzük.
  MOL egy Mo-i bejegyzésű cég,Mo-i gyártó/finomitó kapacitással,központal,magyar joghatóság alatt,reális piaci alapú működéssel.
  Aero cseh cég,cseh joghatóság alatt,amit jelenlegi ismereteink szerint reális piaci alapon nem tehető rentábilissá.Nem helyezhető rentábilisan magyar joghatóság alá.
  Kis különbbségek-de fontosak.
   
 2. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Egy dolgot kell felfogni. Legi Csapasmeresre szukseg van.
  Ez hianyossag a nagyokat leszamitva az egesz vilagon. Nezd meg az ef eket toredeke kepes ra. A meglevo europai gepallomammyal 2 ut van vagy gyenge vadaszkepesseg es letezo csapasmero vagy eggyik vagy masik.

  A dronok jo a sivatagba ott is ahol nincs legvedelem. Ahol mar van lasd libia potyognak mint a legyek /a feladatuk vegrehajtasa nelkul!!!! Nem a lelott kep a lenyeg hanem hogy nem latja el feladatat!!! Tehat a foldon e miatt lehet szazak halnak meg epp vahy menekulnek el....
  Szaros kis albak iranyitatlan fegyverzettel 100x hasznosabbnak bizonyult barmely bevetett dronnal... Repkedtek is agyba fobe meg ukranba is ameg repkedtek az albak vittek a csapasmerest a hatukon nem a vadaszok....

  Europaba a fegyveres dron egyedul arra valo hogy beszivargo csoportokra csapast merjen /ahhoz draga.../ nem veletlen nem terjed,,, ez van ezek a szaraz tenyek megha sokak szamara meredek is!!!

  Szuksegunk van konnyu tamadogepre es nem csak nekunk mindenkinek a jovobe. Az a technologia fejlodesenek koszonheto hogy eleg a konnyu a precizios fegyvereknek hala...
   
  vata and ibanez de bobadilla like this.
 3. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  A nagy jarorozesi ido t szoktak felhozni a csapasmero dronok elomyekent... De hol? Ahol semmi legvedelem. Ahol mar van ott az ellen legvedelmi zonajatol tavol jarorozhet jo sok idot majd cammoghat ahova kell.... Ez nem elony europai hadszinteren semmivel nem ad gyorsabb reakcio idot mint foldrol felszalva kesszenleti gepek levego fold fegyverzettel.
   
 4. blogen

  blogen Well-Known Member

  A könnyű támadógép az európai hadszíntéren = egybevetéses koporsó. Olcsóbb lenne, ha egyszerűen csak lelőnéd azokat a magyar fiatalokat, akiket ezekkel a szarokkal akarsz halálba küldeni! Gondolkozz már mit csinálna egy román Gepárd, vagy egy ukrán Tunguzka vagy Sztrela egy ilyen cseh hulladékkal! És akkor az orosz csapatlégvédelmet nem is említettem! Az ilyen szemét a tüzérség precíziós lőszerrel ellátásától venné csak el a pénzt, ami ellentétben ezzel képes is lenne érzékeny kárt okozni az ellenségnek!
   
  Fundin and tarzaan like this.
 5. Nemerson

  Nemerson Well-Known Member

  Itt azt írják a cég nyereséges volt az utóbbi időben.
  https://www.janes.com/about-janes/how-we-serve-industry/aero-vodochody-sold-to-new-joint-venture
  Szerintem jó dolog, hogy magyar kézbe került 51%-ban a cég, ami alapja lehet a magyar katonai repülőgépgyártásnak.
  A magyar légierőnek több gépre van szüksége, könnyű támadó gépnek és kiképző gépnek is használható az L39NG.
  Attól függően milyen motorral szerelik meg lehet növelni a teljesítményét. Magyar repülőmérnökök szerezhetnek tapasztalatokat a cégnél és hozzájutunk bizonyos technológiákhoz, de biztos vagyok benne, hogy mi is tudunk hozzáadni bizonyos technológiákat (pl kompozit szerkezetek, lopakodóbevonat). Piaci hozzáférést is szerzünk új gépek gyártása, régiek modernizációja révén (L39) és beszállítóként az Airbusnak, Embraernek és a Leonardónak.
   
  Wilson likes this.
 6. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Onvedelmi rendszer kerdese az egesz. Es hogy milyen hosszu a kar. Az a 10 miert is nem repulo koporso vagy a bekalab? Csupa olyan fegyvert soroltal fel ami ezek kortarsai... Az hogy van konnyu csapasmero gep nem zarja ki a precizios loszer alkalmazasat. Ami szinten nem csodafegyver celadatra van szukseg helyzetkep kezelok altal atlathatosag nelkul. Nem szabad a gps el jonni az az elso ami zavarasba kerul gps vezerles max papucsosok ellen jo... Nem veletlen a lezeres az elterjedtebb ahhoz meg kell valaki aki celt vilagit meg... Tv iranyitas meg tuzersegi granat eseteben lehetetlen. Az sem olyan egyszeru... A himarshoz hasonlo nagyhatotavolsaguak is addig jatszanak ameddig sajat muholdjaid vannak ha nincsenek mar azok sem olyan egyertelmuek...
   
  ibanez de bobadilla likes this.
 7. Zapp Brannigan

  Zapp Brannigan Well-Known Member

  Oké, fogadjuk el szüksèg van künnyű támadó gépre!
  A kèrdésem, hogy miért nem érvènyesül a harckocsik beszerzésénél már alkalmazott "inkább kevesebb de csúcskategória legyen" elv ebben az esetben? Elég nagy bizonyossággal kijelenthetjük, hogy bőven van alkalmasabb bevált gép erre a szerepre, mèg ha akár drágábban is.
  Az is oké, hogy csurran cseppen valakiknek, ahogy a Grippenek (és gondolom a helik, vagy a páncélosok) beszerzésekor is, de legalább top kategóriás eszközöket kapott a MH!
   
  blogen likes this.
 8. honved

  honved Well-Known Member

  Nem tudok semmit a történetről, de úgy gondolom, ha lesz nekünk ilyen gépünk, az max., a pilótaképzésben használható repülőeszköz lesz. Ami felszerelhető némi fegyverzettel, de nem a harc lesz az elsődleges feladata.
   
  Wilson and Terminator like this.
 9. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Az a baj hogy valami minel tobb elektronikat hasznal annal inkabb ki van teve az elektronikai tamadasnak.... Es minel inkabb az elektronikara hagyatkozik annal nagyobb esellyel lessz sikertelen.
   
 10. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Mondj eggset ami az l159 nel bevaltabb es beszerezheto vagy modernebb es tapasztalattal rendelkeznek vele?

  Na ugye hogy ugye

  Az hogy csak ng t lattok azert a hiba az onok keszulekebe van.
   
 11. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  A ceg csucskategorias termeke nem az ng hanem az uj alca.
  Alca beszerzes volt nallunk anno tervbe nem alba!
   
 12. Zapp Brannigan

  Zapp Brannigan Well-Known Member

  Super Tucano!
  A te fenti szempontaid szerint pláne.
   
  borisz likes this.
 13. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Hol vetettek be drogkarteleken kivul?
  Mert az alca irakba repult beveteseket.
   
 14. Zapp Brannigan

  Zapp Brannigan Well-Known Member

  Jaj mert a grippeneket hol vetették be? És az NGt?
  Komolytalan megközelítése a dolgoknak amikor kifogynak az érvek.
   
 15. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Ki beszelt a gripenrol vagy ki az ng rol
  En az alcarol beszeltem. E ezt ugy veszem hogy igazat adtal csak nem merted leirni.

  Azt irtad Alkalmasabb bevalt gep talalhato az alcanal. Nem alkalmasabb kitudja bevaltabb az alcanal nincs uj modern gep teren kategoriajaba. /max jak 130 ha repult szirbe nemtudom./
   
 16. Zapp Brannigan

  Zapp Brannigan Well-Known Member

  Vedd ahogy akarod. Csak kicsit súlytalanítja az érveid, ha azt csak szelektíven alkalmazod.
  Én meg úgy veszem, hogy szerinted az Alba a legjobb gép a feladatra. Nem értünk egyet, de nincs ezzel gond.
   
 17. blogen

  blogen Well-Known Member

  Kőbaltát tudom neked ajánlani, abban nincs elektronika!
   
  krisss, Robur and dudi like this.
 18. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Nem allitottam ilyet azt alitottam hogy az alba az eggyetlen szamunkra is beszerezheto konnyu csapasmero gep a piacon amivel valos harcitapasztalat van. +ez az eggyetlen tipus melynek a gyarto cegenek a tobsege a mi tulakdonunkba kerulhet /mar kerrult./
   
 19. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Nem az elektronikat kell mellozni nem az volt a hozzaszolasom lemyege hanem hogy az elektronikara ugy tekintenek eggyesek /koztuk te is./ mint valami csodafegyver a hatranyait teljesen figyelmenkivul hagyva... Ez ilyan ment ha egy repuloeszkoz nem bevetheto minden idojarasi korulmemyek kozott vagy minden napszakban. /korlat./ es a ti tudatokban korlatok nelkulikent szerepel.
   
 20. Negan

  Negan Well-Known Member

  Ugyanott,ahol a drogkartelek ellen.És azért a drogkarteleket se becsülném annyira le.Ngp és MANPAD is van az arzenáljukban.Főleg ahol gerillaseregek foglalkoznak drogtermesztéssel.Igazábol nemnagyon különbözik a fegyverzetük a papucsos dzsihádmobilos irakiaktol.Viszont a terep,a növényzet nagyon más.Magashegyvidék,őserdők.
   

Ezen oldal megosztása