1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Diskurzus a(z) 'Magyar vonatkozású hírek, elemzések' témában - desertfox által indítva @ 2013. január 21..

 1. dudi

  dudi Well-Known Member

  Sajnos nem mondhatok többet de ha elfogadják az biztosan nem lesz titok hisz nem is lehet titok.
   
  pöcshuszár likes this.
 2. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Dehogy!
  Ha egy privát cégnél felveszel valakit, annak azonnal biztosítani kell a munkafeltételeket.
  Mondjuk egy építőipari cég szerinted hogyan vesz fel egy nehézgépkezelőt? Először felveszi az embert, majd megveszi hozzá valahonnan, meg valahogyan a markolót? :rolleyes:
  Nem! Először megveszi a gépet és utána keres rá kezelőt.
  Ne nagyon akarjunk már plusz embereket bezupálni, amikor - annak ellenére hogy állítólag gyakorlóból már van elég - a szentesiek múltkori gyakorlatán az egész állomány en block a bociban feszített. A mostani tartalékos rendszer is inkább csak a merítés növelésére jó. Mintegy opcióként megjelenik a Honvédség, mint munkaadó.
  Ha nem ilyen lenne az érdeklődési köröm, nagyon kellene keresnem az emlékeim között, hogy bármilyen toborzással kapcsolatos rendezvényt, személyes találkozást felidézzek. A civil világ 80-90-ának egyszerűen a Honvédség fel sem merül, mint opció. Nem ismeri, nem jut el hozzá ez a lehetőség. (És innen üzenem az utóbbi 1-2 hadkieg.-eseinek, hogy csak így tovább!!! )
  Ezzel teljesen egyetértek. Ehhez kell eljutni. De per pillanat felesleges a legjobbakat felvenni (sok pénzért), ha a legjobbaknak a kezébe odateszed az AK63D-t, meg felülteted a BTR-80-ra, meg nem tudsz neki legénységi szállást biztosítani, ha igényli. Mert ha most az égbe emeled az illetményt akkor bemegy a "legjobb", majd mivel később már nem tudod megtartani 3 év múlva leszerel, mire a rendes technika már rendelkezésre állna.
  A jelenlegi cél az inkább, hogy az eddig összegyűlt tapasztalatot jó részét bent tudják tartani a rendszerben. Én arra tippelek, hogy olyan '23-'24 környékén kezdenek el majd komolyabbat emelni a béreken, hogy elkezdhessék a legjobbakat bevonzani.
  Mi sem jelzi jobban az MH és a HM ilyen irányú szándékát, mint a 3 évenkénti fegyverpénz. Gyanítom aki most jelentkezik, annak nem a 3év múlva esedékes következő fegyverpénz lebeg a szeme előtt. :rolleyes:
  Ha most (prompt, azonnal ) egy olyan fizetésemelést eszközölnének, amivel elindulna a tömeges jelentkezés (mondjuk +nettó 100.000), és elkezdhetnék a szelektált felvételt, az annyi pénzt vinne el a HM költségvetéséből, hogy nemhogy 1/3-ad nem maradna beszerzésekre, de 1/6-se!
  Ne felejtsd el, hogy nem lehet, csak a komplett állomány bérének megemelésével operálni. Itt nem csak a per pillanat hiányzó 6-8-10ezer ember emelt fizetését kellene kigazdálkodni, hanem a jelenleg rendszerben lévő majd 20.000 emberét is!
  Az előbb említett differenciált pótlékrendszer mondjuk ebben tudna segíteni, hogy olyan területen legyen csak jelentős bérköltség növekmény, ahol tényleg szükség is van rá!
   
  Heim likes this.
 3. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Ocses and vasszekely like this.
 4. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Inkább csak annyit, hogy örülünk-e végre Vincent? (Értsd, hogy belülről megfelelőnek tűnik-e az új séma. Ne izgulj, kívülről mi úgy is kéretlenül is meg fogjuk szakérteni! :))
   
  borisz and arcas like this.
 5. vasszekely

  vasszekely Member

  Nekem oké :)
   
 6. dudi

  dudi Well-Known Member

  A fene se tudja.
   
  pöcshuszár likes this.
 7. tindalos

  tindalos Well-Known Member

 8. dudi

  dudi Well-Known Member

  Kb azt csinalja mint regen(az átalakítas előtt)a haderőnem parancsnok.Amúgy ez a szemlélősdi nem újkeletű, a II.vh idején is voltak a Magyar Kiralyi Honvédségben.
   
  endre and borisz like this.
 9. Ocses

  Ocses Well-Known Member

  tindalos likes this.
 10. krisss

  krisss Well-Known Member

  Ott is lehet jelentkezni normálisan katonának, kutyát se érdekel ez a covid tartalékos dolog.
   
  borisz and fedett_mókus like this.
 11. papi

  papi Well-Known Member

  Azt gondolom, humán kérdésekben nem egyforma a gondolkodásunk.

  Simán felveszek egy általam alkalmasnak ítélt embert markolósnak akkor is, ha nincs papírja és elküldöm suliba miközben azt intézi megoldom a gép beszerzését. Várjunk csak ilyet én már csináltam csak targoncásokkal...

  Inkább fizetem a srácokat rendesen, minthogy ott álljak a csillió-millió aranykrajcárba kerülő gépeimmel amikbe nincs egy épkézláb, tapasztalattal rendelkező ember akit beleültessek.
   
  borisz likes this.
 12. Blitz97

  Blitz97 Active Member

 13. Blitz97

  Blitz97 Active Member

  Benkő "Tájékoztatása szerint most tizennégy helyszínen indul el mintegy 450 új speciális önkéntes tartalékos katona kiképzése."
   
 14. krisss

  krisss Well-Known Member

  Jah az hol van a 3000-től?
   
 15. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Faszság volt! :)
   
 16. Blitz97

  Blitz97 Active Member

  Hát elég messze...
   
 17. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Messze de 14 helyszinen ki van maxolva a letszam cirka 32 fo/helyorseg

  Egyebkent a toborzoba is aztmondtak nemigazan jelentkeznek sokan specialis tartalekosnak. De az erdeklodok szama jelentosen megugrott /valoszinuleg a specialis tartalekos rendszer miatt./ mert erdeklodni az utan erdeklodik a plusz "tomeg" csak felvilagositjak oket hogy mas tartalekos vagy epp szerzodeses formaval jobban jarnak. Igy a masodik alkalommal mar nem a specialis tartalekos kerul beirasra a nagykonyvbe...
  Ebbol a szempontbol jo dolognak tartjak mert bar specialis tartalekosokat nem sokat toboroznak de a rendszer tobbi elemere sokkal tobb embert tudnak altala becsabitani.
   
  Tegin, zeal, Hegylakó and 2 others like this.
 18. Autodidaktakatona

  Autodidaktakatona Well-Known Member

  Szerintem akkor neked nem teljesen világos, hogy itt mi a humánerőforrás helyzet realitása.
  És nem érzem reálisnak a rámpás kérdés prioritását sem.... mindegy mindenki azt hisz amit csak akar...
   
 19. Autodidaktakatona

  Autodidaktakatona Well-Known Member

  Ok elfogadom, ennek az érvnek is lehet realitása...
   
 20. kaktusz

  kaktusz Well-Known Member

  [​IMG]
  Ezek szerint Ilyen lesz... Végül is valami ilyesmiben gondolkodtunk mi is :D
   

Ezen oldal megosztása