1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Diskurzus a(z) 'Magyar vonatkozású hírek, elemzések' témában - desertfox által indítva @ 2013. január 21..

 1. Blitz97

  Blitz97 Active Member

 2. Pista a hegyről

  Pista a hegyről Well-Known Member

  Én azért mentem most arra mert jobb egy ilyen lightosabb alapozás után szerződésesre váltani ha már van egy ilyen lehetőség. Nem azt mondom hogy belerokkannék ha egyből jönne egy hat hetes alap, de legalább belelátok előtte. Ennyi idősen nem rohanok sehova, fizu szar de szerencsere tudtam megtakaritani korábban, amíg nem jött a karanén de szerencsére volt hova hazaköltözzek, aztán most már nem volt kérdés hogy vmi biztosabbat nézek meg nagyon régóta bennem volt a katonai vonal. Aztán most meglátjuk élesben.
   
  alfa74, Irsai Olivér, Tegin and 6 others like this.
 3. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Itt egy harmadik szolnoki sátor
   
  endre, weasel007, svajcibeka and 5 others like this.
 4. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Jó, hogy ez előkerült, mert ma jött egy ilyen hír:
  És akkor mutatok egy érdekeset:
  Az említett MBDA MPCV torony Mistrallal:
  [​IMG]
  MMP ATGM-mel:
  [​IMG]


  Sőt mindkettővel!;):
  [​IMG]
  Azaz, ez az univerzális RC torony megfelelő lehet mind az MMP ATGM-hez, mind a Mistralhoz. Akár egy időben is! :hadonaszos:
   
  endre, alfa74, Hegylakó and 2 others like this.
 5. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Kina nyomul a térségben, a vasútépítés mellé leesett más is a szomszédban.

  Szerbia a CH-92A kínai támadási drónokat kap
  https://m.defenseromania.ro/serbia-prime-te-drone-chineze-ti-de-atac-ch-92a_604047.html
  Számos kínai CH-92A támadó drón "Rainbow" érkezett tegnap a szerb főváros, Belgrád közelében található Batajnica katonai repülőtérre.
  [​IMG]

  A szerbiai Batajnica légibázisban több CH-92A dront szállító tehergépjármű szállt le, a katonai forrásokra hivatkozva a helyi média számolt be. Nem tudta pontosan meghatározni a drónák pontos számát, amelyeket Kína szállított Szerbiának. Úgy gondolják, hogy a CH-92A levegőrendszerek két komplexét szállították, amelyek mindegyikének 3 drónja van, a Defense World szerint.

  Nenad Miloradovic szerb honvédelmi miniszterhelyettes 2018-ban először mondta el, hogy Szerbia kifinomult fegyvereket és a legmodernebb katonai technológiát vásárol Kínából, amelyet a régió szinte egyetlen országában nincs.

  A nyilatkozatot abban a kontextusban tették közzé, amelyben Aleksandar Vucic elnök látogatást tett, amelyen Nenad Miloradovic is részt vett.

  Az akkori média elmondta, hogy Szerbia katonai támadó drónokat és a hozzájuk kapcsolódó technológiákat vásárol Kínából, hogy a szerb hadsereg a régió egyik legjobban felszereltjévé váljon - mondta Nenad Miloradovici, a védelmi miniszterhelyettes tavaly.

  A korábban közzétett információk szerint Szerbia nem kevesebb, mint kilenc támadó drónát fog kapni Kínából, és lehetősége van további 15 drón megrendelésére ugyanabból a modellből.

  Az információ kissé ellentmondásos, mivel tavaly, szeptemberben az Stripes.com amerikai kiadvány kijelentette, hogy Szerbia 2018-ban, Aleksandar Vucic Kínában tett látogatása után, kilenc Pterodactyl-1 támadási drogon kötött megállapodást ( vagy Wing Loong, mivel ezek szintén ismertek), és most a szerb sajtó azt állítja, hogy Belgrád megkapta a CH-92A drónákat.

  A CH-92A drón szárnyának hossza körülbelül 10 méter. A repülési távolság 150 km. A drón 5 km magasságban repülhet, akár 200 km / h sebességgel.

  Aleksandar Vulin, a szerb védelmi miniszter 2019. szeptemberében a Szerbia Rádió-Televízióhoz adott interjúban kijelentette, hogy a támadó drónok Kínából történő vásárlása révén a szerb katonai erők megnövekedett katonai képességekkel fognak rendelkezni."


  Aki ért hozzá, mennyire durvus cucc ez, összevetve, mondjuk a török drónokkal, amik elég hatékonynak tűntek....
   
  endre and rudi like this.
 6. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Így elsőre a Bayraktar kategória nem vagyok otthon a kínai drónokban talán Mac többet tud erről a kínai csodáról.Bár nem nagyon hallani róla de remélem mi is rajta vagyunk,hogy minél előbb beszerezzunk legalább ilyen kategóriájú drónokat.
   
 7. Schurrer

  Schurrer Well-Known Member

  Így elsőre elég brutkónak tűnik.
   
 8. Terminator

  Terminator Well-Known Member

 9. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Múltkor az Aselsan-ra kérdezett rá Vadai, az előkerült tornyok kapcsán.
  Magyarul a Nurollal állunk szerződésben, az Aselsan csak a beszállítójuk.
   
  svajcibeka, arcas and krisss like this.
 10. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  Igen, ez annak a szócsatának a folytatása...
   
  pöcshuszár likes this.
 11. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Kebabos kocsiból is megárt a sokk....
  Sungur MANPAD egy Vuran 4x4-en.
   
 12. Azzurro

  Azzurro Well-Known Member

  A kérdés elméleti mert kínai drónt kizárt, hogy veszünk. Ellenben a Bayraktar (a törökök fizette szíriai zsoldosokkal együtt) sajtóhírek szerint olyannyira jól szerepelt a líbiai hadszintéren, hogy a nemzetközileg elismert tripoli kormány csúnyán elverte Haftart Tripolinál. Gondolom légvédelem nélkül a drónoknak könnyű falat volt Haftar csapatai. Ami érdekes lehet, hogy Haftar oldalán a Wagner többszáz zsoldosa is harcol. Az oroszok is légvédelem nélkül harcoltak volna?
   
  endre likes this.
 13. Ainz

  Ainz Member

  Sziasztok!

  Nem olvasom folyamatosan a topicot, van valami hír/pletyka arról, hogy miket fogunk a következő 1-2 évben vásárolni? Olyanokra gondolok, amik még nem lettek hivatalosan bejelentve.
   
 14. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Hát Szíriában is eléggé odabasztak...
  Egyébként félreértettél. Fel sem merült bennem, hogy kínait veszünk, csak érdekelt, hogy a szerbek mennyire frankót vettek. Azért a törökhöz képest kérdeztem, mert az nem tűnik xarnak.
   
 15. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  Itt nézz körül, itt mindig mindenki az aktuális pletykák/hírek szerint tippel...
   
  endre likes this.
 16. Azzurro

  Azzurro Well-Known Member

  Hogy a kínai drón milyen minőséget képvisel szerintem azt leginkább a szerb oldalakról fogjuk megtudni, miután elkezdik használni. De ahogy nem vennénk kínai gépkocsit, szerintem egy ilyen bonyolult fegyverrendszert sem a kínaiaktól kellene beszerezni. (elég csak a maszkok, lélegeztetőgépek, Covid-tesztek kinőségére gondolni.) A szerbek is csak azért vették, mert nem igazán volt más lehetőségük (és pénzük). Felfegyverzett drón beszerzése jelentős képességfejlesztés lenne, amivel a románok előtt járnánk. A jenkik csak a legközelebbi szövetségeseiknek adják el, azok nem mi vagyunk, ráadásul az ára is magas lenne. Orosz, kínai nem jöhet szóba, az európai még vagy 10-15 év, maradt az izraeli és a török amiből válogathatunk. A törökökkel most úgyis olyan nagy a barátság (türkök egymás között), nekünk biztos eladnák. Gondolom az ára is kifizethető lenne.
   
 17. arcas

  arcas Well-Known Member

  Én nagyon imádom ezt olvasni... :D
  Annyira előttem van a kép: bemegy reggel a munkába, kv után beviszik a postát és már a fejléc elolvasása után felröhögnek :D
  És ez így megy napról napra, hétről hétre... :cool:
   
  krisss likes this.
 18. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  .
  Sztem egy kicsit régi sztereotípia, amit a kínai cuccokról írtál. Igen, a 90-es években gagyi kopikra álltak rá, de azóta már nagyon sok területen a megrendelt ár - érték arányban dolgoznak. Tudnak gagyi xarokat olcsón ha árérzékeny a vevő, de bizonyos területeken tudnak drágán csúcstechnikát is, amit más nem, hiába fizeted meg.
  A drónokban nem tudom, mi a szitz, ezért kérdeztem.
   
  endre, alfa74 and tonyo like this.
 19. Galthran

  Galthran Well-Known Member

 20. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  Lehet hogy volt ma valami Münchenben a KMW-nél, ahol a Leopard A4-esek felújítása történik, mert még az egyik Németországban repülő magyar H145M is ott repkedett a gyár környékén...
   
  SilvioD likes this.

Ezen oldal megosztása