1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Diskurzus a(z) 'Magyar vonatkozású hírek, elemzések' témában - desertfox által indítva @ 2013. január 21..

 1. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Nem találtam.... Nah mind1. Pedig mindig feldob.
   
 2. Anti

  Anti Well-Known Member

  arcas and SilvioD like this.
 3. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

 4. blogen

  blogen Well-Known Member

  Tizennégy-tizenhat F-35 simán gamechanger a teljes régióban Kijevtől Szkopjéig! Fapados F-35 pedig nincs. Az alapvető képességeket az exportált gépek is ugyanúgy tudják, márpedig ezek a képességek azok, ami miatt generációs ugrásról beszélünk!
   
  sisimoto and ibanez de bobadilla like this.
 5. blogen

  blogen Well-Known Member

  Minden nem F-35 szintű gépre kiadott pénz: kidobott pénz. Korszerűsíteni lehet a meglévőket, egy-két példánnyal kiegészíteni a századot lehet, de ennyi volt ebben. A legmodernebb Gripen egyszerűen esélytelen szemét a legalapabb F-35-höz képest. És ugyanez igaz az F-16-ra vagy bármi másra. Ez van. Ha választani kell, akkor kukába a Gripenekkel és legyen csak tizennégy F-35 gépünk. Ha nem kell, akkor üzemeltessük tovább őket. De F-35 kell. Az egyetlen kérdés, hogy lesz e valaha azonos értékű alternatívája (európai, brit) és mikor, ki tudjuk e húzni addig Gripennel! A teljes Zrínyi2026 értelmetlen pénzkidobás, ha mondjuk a románok vesznek F-35-öt. Fölösleges volt, megvan a légifölényük, amivel le tudják rombolni a légvédelmünket is és a Leopardokból meg minden másból vashulladék lesz végül. Nem építhetsz boltozatot zárókő nélkül!
   
  sisimoto and ibanez de bobadilla like this.
 6. Anti

  Anti Well-Known Member

  F.szsagok terjeszteset egy olyan kozegben ahol onhibajukon kivul kepesek ezeket elhinni, nem neveznem jo dolognak. :p:D
   
  SilvioD and arcas like this.
 7. ZeiG

  ZeiG Well-Known Member

  Hibás a gondolatmenet, mert egyik példában sem szerepel 5. gen + 4. gen technika, ráadásul a példaként hozott országok katonai költségei kivétel nélkül meghaladják Magyarország katonai költségvetését.
  A mi 2,1 billió USD költségvetésünkhöz legközelebb a burmai áll a maga 2,4 b.USD-s keretével, ez azonban csak a hivatalos adat, a valós ennek akár háromszorosa is lehet! Már a csehek is 3,3 b.USD-t költenek a hadseregükre, és így működtetnek EGY típust, mert az L-159 nem másodvonalbeli vadászgép! Őket követi az említettek közül Malajzia és Marokkó, egyaránt 3,6 b.USD military budget-tel. Chile a magyar keret több, mint kétszeresét költi fegyveres erőire: 4,2 b.USD, Svájc 5,3 b.USD, Thaiföld 7,1 b.USD, Indonézia 9,3 b.USD. Az esetek többségében azért áll rendszerben hasonló szerepkörben 2 típus, mert megváltozott az adott országok külpolitikai integrációja, melynek következtében vagy nem akarnak, vagy nem kaphatnak nyugati haditechnikát, ezért azt kifuttatva veszik az oroszt, vagy éppen ellenkezőleg, az előző éra örökségéből maradt orosz (szovjet) haditechnikát futtatják ki, miközben átállnak a nyugati eszközökre.

  Nem csak más, égetően szükséges fejlesztések elől vinné el a pénzt az F-35 rendszeresítése, de szerintem az erőegyensúlynak sem kedvezne. Persze ijesztő fölényt jelentenének a szomszédokkal szemben, de meddig is? Csupán addig, amíg ők is beszerzik maguknak a típust. Ha évek (évtizedek?) múlva a lengyeleken kívül a térség többi (amúgy szövetséges) országa is az F-35 mellett dönt, akkor nekünk is érdemes, sőt, szükséges lesz beszerezni, de akkor sem a Gripenek mellé, hanem azok leváltására.
   
  kamm, pöcshuszár and borisz like this.
 8. arcas

  arcas Well-Known Member

  PavolR valós kilétét sikerült leszűkitenem 6 személyre, hamarosan meg lesz, ki is Ő valójában...azután elbeszélgetek vele illedelmesen :D
  [​IMG]
   
  svajcibeka, KoviUbi, megazez and 4 others like this.
 9. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Na akkor kezdodhet a tukon ulles hamarosan jon hogy mi lessz az annyi.

  Szep kis osszeg lehet matekozni :)
   
 10. ibanez de bobadilla

  ibanez de bobadilla Well-Known Member

  nem kell illedelmesen...
   
 11. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Azt értsd meg a környékünkön senki sem fog venni F-35 pláne nem a románok nekik csak akkor lesz F35-k a közeljövőben ha az amcsik adnak nekik.És javits ki ha tévedek de Sam bácsi nem az a F-35 osztogatós tipus,az igazság az hogy nekunk két század E szintű Grippenel a tarsolyunkban nincs kitől tartanunk a környékunkön az elkövetkező min 15 évben.
   
  tong djagbu and kamm like this.
 12. mcs

  mcs Well-Known Member

  Ha meg van megoszthanád velünk is. Aktívan szokott ide is írogatni?
  Múltkor már a cseh szerkesztő is kiosztotta.
   
  SilvioD likes this.
 13. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Egyébként 2022-ben vhol 3 b.USD körül lesz nekünk is a büdzsénk. 2026-ra, az Isten se tudja hova tervezik, de 4-5 b.USD körül simán lehet.
   
 14. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Úristen, úgy látom megint elgurult sokak gyógyszere. 2+1 Gripen század, meg 1 század D és tovább.
  Az EF Ty. vételes hírnél már tényleg pislogtam, hogy azt bárki komolyan is gondolhatja. Semmi értelme nem lenne.
   
  endre, fishbed, Anti and 2 others like this.
 15. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Nem raksz ossze te is valami realisabbat :) kitudja mikor lessz lehetoseg ekkora volumenbe jatszadozni a szamokkal. /azt tudjuk kb mire van szuksegunk tudjuk mekkora osszeg all most rendelkezesre es tudjuk hany tetel van./
   
 16. Schurrer

  Schurrer Well-Known Member

  Harangozó azt mondta az Atv-ben, hogy ebből a 3000 milliárdból, van olyan beszerzés ami 1000 milliárd feletti önmagában, de a titoktartás miatt nem mondhatja el,mire megy ez.
   
  ravenlord likes this.
 17. hunter85

  hunter85 Well-Known Member

  Szerintem, most a szárazföldieket kellene fejleszteni inkább. A személyi felszerelés pl, hadd ne említsem a tártáskát többek között.
  Éjjellátó, ruházat, stb.
   
  Spartan.asfv likes this.
 18. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Nemsokara az sem lessz aktiv rendszerbe amihez tartaska tartozek.
   
  fedett_mókus likes this.
 19. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  A Rheinmetall IFV-t ( kerekes meg láncos együtt) 800 mrd. HUF-ra saccolta cég. Ha nem ez, akkor mi más lehet ilyen durva összeg?
   
  endre likes this.
 20. Schurrer

  Schurrer Well-Known Member

Ezen oldal megosztása