1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Diskurzus a(z) 'Magyar vonatkozású hírek, elemzések' témában - desertfox által indítva @ 2013. január 21..

 1. Negan

  Negan Well-Known Member

  Istenneklegyenhála.Nincs bizodalmam a műanyag tokban.Alutokot meg tudunk gyártani.
   
 2. blogen

  blogen Well-Known Member

  Az a baj a 3,5 milliárd dolláros (több mint ezermilliárd Forintos) IFV/APC tétellel, hogy azon mit supportolnak tizenöt éven át! Nem igazán tud az a program véget érni 2035-40 között. A litvánok 2016-ban megrendeltek 88 darab Boxert, 2019-ben megkapták az elsőt és 2021-ig kifut a program (435 millió USD). Nálunk is ilyen öt évben kell ezzel kapcsolatban gondolkodni, ha most bejelentik, akkor 2026-ban fel van szerelve a dandár és nem 2035-40-ben valamikor!

  Szóval nem vagyok benne teljesen biztos, hogy a legnagyobb tétel itt az IFV/APC lenne. Ez lehet, hogy valami lízingszerződés! Lehet, hogy a gyalogsági harcjárművek kapnak olyan támogatást, mint a Gripen vadászgépek (tehát a hadrafoghatóság érdekében német együttműködéssel folyamatosan karban lesznek tartva), de akkor mondjuk a harckocsik és önjáró lövegek miért nem ilyen konstrukcióban érkeznek? Inkább repülőnek tűnik.
   
 3. megazez

  megazez Well-Known Member

  Igen a fickó meg a végén arról beszél, hogy törvényileg közbeszerzés kellene mert máskülönben törvénytelen. Amúgy ha nem akarják elfogadni akkor nem írják alá, nem kell itt nekik a cirkuszt csinálni. Látod te se írtad alá a devizát, ők is csak ülhettek volna bent a seggükön és amikor aláírás van nem írják alá.
  hihetetlen, hogy csak szerintem ilyen egyszerűen meg lehetett volna oldani, de nekik kell a szereplés mert az ország véletlenül elfelejti, hogy itt vannak és kavarják azt a bizonyost...
   
  vata and Gyurma like this.
 4. Negan

  Negan Well-Known Member

  Viszont ha bezárt Fűzfő,hol van most lőporgyártás?
   
 5. borisz

  borisz Well-Known Member

  Itt az arrogancián van a hangsúly. Még csak le sem futják a tiszteletköröket a kormány részéről. A tisztelet itt nem is a szociknak szólna igazándiból, hanem a keretekről, meg a hozzáállásukról, hogy nem csak odavetik a vazallusoknak, hogy itt van egy kiló papír, írjátok alá most.
   
  endre, fishbed, silurusglanis and 4 others like this.
 6. Hegylakó

  Hegylakó Well-Known Member

  Mikor kéne? Most van félidő... jövőre már kezdődik a pre-kampány időszak. Ezt most lehetett utoljára, vagy majd 3 év múlva meglépni....
  Ha politika, akkor kicsit gondolkozzunk politikusként.:rolleyes:
   
 7. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Ahogy kiszivárgott hosszabb távú szerződések lesznek, mint az eddigiek. 250-300 mrd. fejlesztési pénz mist is benne van a HM-es büdzsébe. De ha duplát költenek azt se forgatja fel a költségvetést.

  Viszont lehet azért akartak szabad kezet (lényegébenaazt kaptak), mert most hogy több ország visszafogta a beszerzéseket, repülőgyártók a csőd szélén, lényegesen kedvezőbb feltételekkel lehet szerződéseket kötni, mint 2-3 év múlva.
  Ha rövid távú lenne, még szerencsésen is alakulhat a Z2026 szempontjából a válság.
   
  LMzek 2.0, Gyurma and kamm like this.
 8. krisss

  krisss Well-Known Member

  Sirokon.
   
  endre and Negan like this.
 9. mcs

  mcs Well-Known Member

  Politikusként? Annyira azért ne süllyedjünk le.:D
   
 10. Shadow

  Shadow Well-Known Member

  Az nem csak lőszergyár? Mintha abból is csak a 9 mm-est gyártanák? Nem tudok róla hogy lőporgyártás lenne ott.
   
 11. krisss

  krisss Well-Known Member

  a-a.
   
 12. Negan

  Negan Well-Known Member

  Régen nem volt.Minden lőport Füzfő csinált.Dehogy most hogy van,azt nem tudom.Nekem az is kellemetlen meglepetés volt,hogy Fűzfőt bezárták.
   
 13. Negan

  Negan Well-Known Member

  ????
   
 14. krisss

  krisss Well-Known Member

  A ruag lőszer és lőporgyára van ott. Gyártanak azok mindent.
   
  endre, svajcibeka, Ocses and 3 others like this.
 15. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Nem gyanusitom hazaárulással, hazáját szolgálja.....;)
  https://pestisracok.hu/kik-vagytok-...ban-szabo-timea-a-parbeszed-udvoskeje-3-resz/

  Nyilvánosságra nem is hozza, de továbbadja a megfelő kapcsolatoknak az információt, akik elkészítik a sztorit és egy megbízható újságíró a nevét adja a megjelenéshez. Ez nem magyar specifikus, hanem általánosan bevett gyakorlat. Egy körből kilépett német újságíró irt erről egy botránykönyvet.

  :D:D:D
  :hadonaszos::hadonaszos::hadonaszos:
  Simán.
  (Egyébként nem is a teljes ellenzék vonult ki csak 2 képviselő. A DK meg Harangozó.)

  Sztem lehet felreérted picit. A közbeszerzés alóli mentesítést szavazták meg. Ezt minden haditechnikai beszerzésnél megteszik. Semmilyen szerződéskötésre, tervezetre nem bólintottak rá, nem is láttak még hasonlót sem.

  Mi lehetett az arrongancián ésaa korrupción kívül az ok a történelmi összegre és a siettségre? Tegnap volt az utolsó ülésnap, legközelebb szeptemberben adhattak volba mentesítést.
  A jelenlegi gazdasági helyzetben vagy beszerzési vagy egyéb okokból vki jónak látta megsürgetni a sztorit.
  Elég komoly ujrapozicionálási harc megy Európában az iparban. Hol zárjanak be gyárat, hova helyezzenek át termelést. Egy ellentételezési üzlet ilyenkor jól jön Szíjjártó tárgyalásain.


  Vki egyébként tegnap az USA-ba is kiugrott...

  Most lepődj meg, Kósa ott sem volt. Biztos nem akar börtönbe menni. :rolleyes:
   
  vata, arcas and zeal like this.
 16. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  A Magyar Honvédség 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred 2020. július 1-vel egy új alegységgel, a Műszaki Támogató Zászlóaljjal bővül. Erről tartott tájékoztatót Antal László ezredes, a MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred parancsnoka...

   
 17. blogen

  blogen Well-Known Member

  Ha jól értem, akkor az építőipartól akarnak munkaerőt elszívni?
   
 18. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

 19. tarzaan

  tarzaan Well-Known Member

  Az F35 addig ér valamit, amíg a jenkik úgy akarják. sosem akarnák, hogy pl. a romulánok ellen vagy Kárpátaljai magyarokért használjuk.
   
 20. kamm

  kamm Well-Known Member

  Igy vagyok en is. Benko.el se ment, a kover, bulofeju malac kapoja sem, de elvartak, hogy egy óra alatt, ott helyben fogadjanak el 9.5 milliard dollarnyi beszerzest... ne vicceljunk mar.

  Amugy egyszer kicsuszik Harangozo szajan "ezerharomszaz" de gyorsan elharapja, tehat valoszinuleg az a nagy tetel 1300 milliard...

  ...marpedig a finn 10 milliard euros keretre 64 Gripen E/F + 2 GlobalEye ajanlo Saabtol kb pont 1300 milliard (3.7 milliard euro, 4.2 milliard dollar) korul lenne a finnek ajanlatanak kb a fele, mondjuk 28 E/F plusz fegyverzet meg mondjuk feltenni a Falconokra a megfelelő cuccot.
   

Ezen oldal megosztása