1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Diskurzus a(z) 'Magyar vonatkozású hírek, elemzések' témában - desertfox által indítva @ 2013. január 21..

 1. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Még hivatalosan azt sem.
   
  arcas and megazez like this.
 2. zeal

  zeal Well-Known Member

  Ja, mert a te hozzászólásod az mi volt?
  Kicsit sem vagy eltévedve. Á, dehogy. :mad:
   
  LMzek 2.0, AGRESSOR88 and kaktusz like this.
 3. Gyurma

  Gyurma Well-Known Member

  Egy kamion 40 tonna megrakva, ezért ahol ők közlekedhetnek azon a hídon a leokat is átviszik.;)
   
  honved likes this.
 4. Gyurma

  Gyurma Well-Known Member

  Én csak reagáltam!!! Ne csak engem figyelmeztes!!!
   
 5. Ocses

  Ocses Well-Known Member

 6. Gyurma

  Gyurma Well-Known Member

  Ha ezt a pénzt a nyugdíj, közalkalmazottak béremeleéseire fordítaná a kormány na az lenne igazán politikai tőke a Fidesznek, de nem ezt teszi.
   
  Spartan.asfv likes this.
 7. megazez

  megazez Well-Known Member

  Vagy lélegeztetőgépre és kórházfelújításra
   
  vata and borisz like this.
 8. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Szerintem ezen egy profi és hatékony kommunikációval gyorsan lehetne változtatni,nem kellene mást csinálni,csak amennyire lehet pontosan tájékoztatni a közvéleményt,hogy a haderő fejlesztésen belül mit miért tesznek és külön hangsúlyozni,hogy bizony már elmúltak azok az idők amikor egy víztisztító alakulattal meg tudtuk váltani a NATO tagságunkat és bizony tetszik vagy nem tetszik kőkeményen rá kell költenünk a GDP 2%-t a honvédségre ha a NATO tagjai akarunk maradni,csak ennyit kellene tenni,hogy a változtassanak a haderő fejlesztés negatív megítélésén.Ezzel szemben mit csinálnak akkora arccal,amely lassan már a Kárpát medencébe sem fér be,mindenkivel közlik aki csak egy kicsit is érdeklődik a honvédség beszerzéseivel kapcsolatban,hogy kapják be,semmi közük hozzá,hogy mire akarnak elkölteni több ezer milliárd forintot,esetleg annyit csinálnak,hogy a nagyobb beszerzésekről kiadnak egy lakonikusan szűkszavú távirati stílusú közleményt.Hihetetlen módon ennek az ország szempontjából különösen fontos programnak a kommunikációját sajnos a Fideszre nagyon is jellemző arroganciával képesek teljesen elcseszni.Holott a magyar honvédség hatékonyságának egyik alappillére a honvédség társadalmi támogatottsága amit ilyen kommunikációval pontosabban annak teljes körű hiányával nagyon hatékonyan lehet rombolni.:(
   
  papi, Terminator, borisz and 4 others like this.
 9. kamm

  kamm Well-Known Member

  Jol vagy, öreg?

  En itt elek husz eve es politizalok. En leirtam, mi a helyzet vis-a-vis military beszerzések.
  A legtobb embernek itt halvanylila lovese nincs az amerikai politikarol altalaban sem, nemhogy az orbani politika vegtelenul elhanyagolható jelentosegerol ideat (mint irtam, max mint elrettento avagy idealis peldanak citaljak, mindket oldalon ritka szelsosegkent.)
  Ezzel lehet egyet nem erteni, akarmi, de hogy en lennek "eltevedve", az viccesen ostoba reakcio... ez nem az en velemenyem, ez egyszeregyszeruen a szitu ideat, ezert értelmetlen egyaltalan foglalkozni tul sokat az amerikai valasztasokkal meg politikaval a HM kapcsan.

  Szívesen.

  Ha ezt fel sem birod fogni, akkor inkabb ne szólj be szerintem, mert csak a fogalmatlansagodat arulod el (engem megsérteni ugysem tudsz, mert ahhoz egy színvoszínvonalat meg kell ütni.)
   
  endre and Wilson like this.
 10. KoviUbi

  KoviUbi Well-Known Member

  OFF: Azért mégis csak egy gimnáziumi KISZ-titkárról van szó, ha már elvtárs.... Itt maximum Olvtársak vannak!
  Mégis csak a NER az, ahol Orbán egy személyben dönt mindenről, mint anno az elvtársak.A Borkai-botrány után is megállt a tudomány a Fideszen belül, mert Orbán épp külföldön volt, az itthon lévők meg egymással ellentétesen akartak lépni, mert egyszerűen nem volt kialakult rendszer arra az esetre, ha nem mondják meg nekik, hogy mit kell gondolni.Na meg azért mégis csak több a(z ex) kommunista (meg a soros-tanonc/ceu-s is) a kormánypártokon belül, mint a mai komplett MSZP frakció létszáma....

  ON: Adott egy téma, ahol arról van szó(amennyiben igazak a hírek), hogy a kormány egy óra alatt akar átnyomni valamit (merthogy az nem derül ki, hogy mit, csak az árcédula látszik) mindenfajta előzmény, érdemi megbeszélés vagy tárgyalás nélkül.Aláírást kérnek egy üres papírra, amire majd azt írnak rá amit csak akarnak, de az aláírók mégis csak felelősséggel tartoznak az általuk aláírt papír tartalmáért akkor is, ha egyébként fingjuk nincs mi kerül majd rá a papírra.

  A mindenkori ellenzék feladata, hogy ellensúly legyenek a mindenkori kormányzatnak és elszámoltassák azt.De hogyan tehetnék meg ezt, ha totális infóhiányban járulnak hozzá egy jó nagy összeg elköltéséhez?
  Az egy dolog, hogy a közvéleményt nem tájékoztatják(tekintettel arra, hogy nem egy villamosról vagy a Lánchídról van szó, hanem fegyverekről, honvédelemről, nemzetbiztonságról), de azért az mégis csak röhej egy állítólagos demokráciában, hogy már a látszat sem számít és azoknak se mondanak többet, akiknek a nevüket kell hozzá adni.
   
  endre, fishbed, Wilson and 5 others like this.
 11. kamm

  kamm Well-Known Member

  Hat vagy oten-hatan, szeprn lapozz vissza es szamold meg, hanyan magyarazzuk neked, amikor elonti az agyadat a szokasos hulyeseghullam es kidol ide a sok zoldseg...
   
 12. Azzurro

  Azzurro Well-Known Member

  A 15 éves program az valószínű, hogy a 2. század vadászgépet jelenti. A jelenlegi gépek tulajdonjoga az utolsó lízingrészlet kifizetésével a miénk, modernizálásra meg felesleges 15 éves program. Szerintem ez a 2. század lízingszerződését vagy a szállítógépeket takarja, ha azokat is lízingeljük, de 3 db szállítógép esetében ez kevésbé valószínű, bármikor ki tudjuk fizetni. A 10 éves program az IFV/APC beszerzés lesz, amíg megrendeljük és legyártják a teljes mennyiséget lesz 10 év. 5 éves szerződésre meg talán a Nasams lehet a példa.
   
  kamm likes this.
 13. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  .
  Érdekes amit irsz, de tényleg nincs fent a hír sem a 444-en, sem az indexen. Rákerestem, de nem találtam. Bár lehet nem voltam elég ügyes...
   
 14. kamm

  kamm Well-Known Member

  Pontosan igy gondolkodtam en is, a 15 ev es az 1000 milliard feletti osszeg vilagosan masik 28 Gripen E/F-re mutat, amit aztan az 1300 milliardos elszolas az interjuban egyértelműve is tett.

  Hogy lesz-e belőle valami, az kiderül, de jó tudni, hogy a legjobb irány felé tervezik a fejlesztést...
   
 15. Tegin

  Tegin Active Member

  Sokadjára kerül elő a fórumban, hogy valójában a politikai jóindulat megvásárlása motiválja kormányunkat és pártunkat a haderőfejlesztésnél.

  Mindig van valaki "jólértesült", aki megmagyarázza, hogy milyen seggnyalás/lekenyerezés miatt veszünk éppen haditechnikai eszközöket.

  Nem számít semmit, hogy éppen kicsi államtól (Csehország) vagy nagytól (USA), olyantól akitől gazdaságilag függünk (Németország) vagy távoli (Brazília) keleti autoriter (Törökország) vagy nyugati liberális (Franciaország, svédország) mindig valami Orbán féle politikai ármány van a beruházás mögött :)

  Nem kell sok ész belátni, hogy egy fegyvervásárlásnak szükségképpen van bizalmi-politikai vonatkozása, de én úgy gondolom, úgy látom, hogy a mostani haderőfejlesztést alapvetően a szakmai szempontok határozzák meg, és csak erre építve dolgozik a külülügy profi módon azért, hogy az eldöntött beszerzés politikai gazdasági nyereségét is learathassák / learathassuk.
  Én így látom.

  (A nyomjunk át dolgokat ész nélkül erőből hozzáállás nekem sem tetszik.)
   
  BiancoGasto, anonim999, Ocses and 8 others like this.
 16. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Ez azért nem olyan nagy dolog, mert lassan megszűnik az egész MSZP. :cool:
   
  BiancoGasto and vata like this.
 17. Negan

  Negan Well-Known Member

  Ennek a fegyverekről van szó,ezért titkos dolognak qrvára nincs semmi értelme.A NATO tag szomszédaink pontosan tudni fogják,meg mindenki más is,hogy mihelyst megérkezik.Ezcsak a magyar adófizetőnek lesz titok.
   
 18. zeal

  zeal Well-Known Member

  Öcsi, mellébeszélsz. Nem az amerikai oldalról kifejtett véleményedet kritizáltam. Azt minek ismételgeted mint egy papagáj?


  Jaj, ne fárassz már te is ezzel!... Mutass olyat aki jobban írtja a bolsikat és akkor elfogadom az érvelésed.
  Persze, nyilván igazak. Az mszp-s Harangozó mondta. :oops:
  Hagyjuk már! Totális infóhiány, büntetőjogi felelősség, blabla. Szokásos hazugságok.
  Amúgy is csak egy semmitmondó hangulatkeltés volt az egész videó. Azt hazudta, nem meri elmondani a dolgokat, nehogy úgy járjon, mint a Demeter Márta... Haha! Ezek után van még kérdés? Én meg majd mindjárt elkezdem sajnálni őket.
  3000mrd a mai hiszti idején nagy pénz, de két napja még pöcsfej (vagy valaki) itt fejtegette, hogy ez tulajdonképpen semmi, mert csak visszapótolják az eddigi elvonásokat a honvédség kasszájába. Most akkor döntsük már el!
  Még a Harangozó is elismerte a videóban, hogy ott többet is megtudhatott, csak ő nem mondhatja el, mert minősített adat, és ez jól van így. Na nem mintha a Vadai vagy a Harangozó olyan komoly szakmai keresztkérdésekkel tudna bárkit is bombázni. Szóval?...
   
  BiancoGasto, Pocok75, vata and 3 others like this.
 19. Azzurro

  Azzurro Well-Known Member

  A hidak teherbírása nem 70 tonna hanem a többszöröse. Pl. a vasúti hidakon a 2000 tonnás tehervonatok is naponta átmennek. A többivel egyetértek. Orbánról megvan a véleményem, leépítette a jogállamot és ezt a korrupt autokráciát építette ki, de azt látni kell, hogy csak neki fontos a haderőfejlesztés. A szociknál olyan "honvédelmi szakértők" vannak, mingt Vadai Ágnes...... A kormányok jönnek, mennek, pár év múlva a NER is végre el fog tűnni, de a beszerzett modern haditechnika az marad.
   
  endre and Blitz97 like this.
 20. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Csináltam egy mémet ha már annyit beszéltünk a 3000 milliárdról a kormányról meg az ellenzékről :)

  [​IMG]
   
  tong djagbu, KoviUbi, therob and 3 others like this.

Ezen oldal megosztása