1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Diskurzus a(z) 'Magyar vonatkozású hírek, elemzések' témában - desertfox által indítva @ 2013. január 21..

 1. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  A masik hely ahova telepiteni kellene tesztelesre, az az ukran hatar...
   
  krokomach and silurusglanis like this.
 2. borisz

  borisz Well-Known Member

  Meg persze külföldre csak beépített hátsó ajtóval eladni.
   
  krokomach and silurusglanis like this.
 3. Azzurro

  Azzurro Well-Known Member

  Több, mint optimista vagy. Ezt az újabb 2 század E/F Gripent kizárólag te szoktad írni. Az a 4 kommentelő akinek nagyon is pontos információi vannak pont arra szokott utalni, hogy a Z2026-ban egyáltalán nincsen további vadászgépbeszerzés. (Valószínűleg pont ez az egyik alapvetése, hogy ebben a tekintetben előnyben vagyunk a szomszédos országokkal, hogy nem kell költeni újabb vadászgépekre.) Nem 60-80 hanem 44 db A7 + 12 A4 jön, sajnos semmi garancia nincs rá, hogy lesz további rendelés, egyenlőre erről sem volt szó. Valóban az elérhető legmodernebb tank, de kérdés, hogy elegendő-e 1 zászlóalj főleg annak tükrében, hogy a románoknál több ezer Spike ATMG van. Piranhából sem várható, hogy marad a 8 darab, ekőbb utóbb beindul a helyi gyártás, mondjuk nem a legjobb típus szerencsére. A Puma nagy előrelépés lesz, de még várjuk meg a darabszámot. Mert könnyen elképzelhető, hogy csak 2 zászlóalj mennyiséget veszünk, mert borzalmasan drága. A tüzérséget meg hagyjuk, itt van a legnagyobb elmaradásunk, 24 db Pzh-t veszünk (D-20 marad?), csak remélni lehet, hogy lesznek még továbbiak. A románoknak több száz darab (mondjuk nagyrészt vontatott) van. Szerintem pont helikopterben van esélyünk felzárkózni. Lesz 36 modern helikopter, a romulákok meg újítgatják a régi gépeiket. Ami fontos még, hogy gazdaságpoltikájukban a teljes összeomlás felé haladnak, ami magával fogja ragadni a védelmi költségvetést is.
   
  borisz, therob, tong djagbu and 2 others like this.
 4. fonak9

  fonak9 Well-Known Member

  Akkor mi kerülhet még olyan sokba? NASAMS? Esetleg MEADS?
   
 5. Azzurro

  Azzurro Well-Known Member

  Még az út elején járunk: a Puma, a Patria?, a Nasams (szerintem itt lesz egy meglepetés), a Gripenek modernizációja, szállítógépek, radarok, modern aknavetők, tgk-k de olyan dolgokra is gondolj, hogy megfelelő mennyiségben egyenruha, felszerelés, lőszer, laktanyafelújításaok stb. el lehet azt a pénzt könnyen költeni.
   
 6. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  Vagy valamire, amiről azt sem tudjuk hogy létezik és hasznos/fontos... mint pl. a SAMOC. Gondolom a szárazföldiknek is kell valami hasonló. És még ki tudja, mi minden van, amiről nem is tudjuk hogy létezik és kell.
   
  borisz likes this.
 7. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Ezzel a képpel illusztrálták az eredeti cikket.
   
  pöcshuszár likes this.
 8. Parapitecus

  Parapitecus Well-Known Member

  Azért ez nem semmi.
   
  Spartan.asfv and honved like this.
 9. kamm

  kamm Well-Known Member

  Ujra es ujra leirtuk, hogy a fighter upgrade NEM resze a Z2026-nak.
  Mark my words: utana jon.
  Ha jarsz NYC fele 2025-2026 korul es vesztettem, akkor meghivlak egy komoly vacsorara ($400+), ha veszitesz, meghivsz otthon egy ilyen estere - deal? :)

  Szerintem mar a NATO vallalasunk is garantalja, hogy jon meg...

  Tobbezer? Link? :) Jo esetben parszazat saccolok.

  3-4 eve keptelenek ra, pedig nem komoly osszeg. Ez is mutatja, mekkkora a kaosz, hogy fontosabb az amcsik valagaba bujni, mint valoban fontos dolgokra kolteni.
  Ja es igen, a kerekesek kozott a Patria meg a Boxer bezony modernebb es jobb.

  Jogos, de szinte biztos, hogy 200+ les az IFVz. Ami hirtelen lenullazza a roman lancos-pancelos erot. Figyeld meg, azonnal rendelgetni fognak. :)

  Tuzersegben egyetertunk, de szerintem itt is hosszu tavon gondolkozik a HM, legelabbis remelem... :)

  Egyetertunk. :)
   
 10. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  rudi likes this.
 11. kamm

  kamm Well-Known Member

 12. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Nem utána néztem ezek kivételesen valós adatok az az igazság,hogy ezen a téren jelenleg bőven előttünk járnak egyes források szerint ezeket már integrálták a Puma helikopterekhez illetve a Piranhak is.
   
 13. blogen

  blogen Well-Known Member

  Igen, ha nem lesz aktív védelmi rendszer a Leopardokon, meg az IFV-en és az összes 8x8-ason meg az önjáró lövegeken, akkor fölösleges lesz leszállítani is őket, mert csak drága vashulladék!
   
  endre likes this.
 14. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Mindkettőn lesz! o_O
   
 15. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Az én információim szerint lesz aktív védelem a leokon és az ifv-n.
   
  endre, arcas, anonim999 and 5 others like this.
 16. rudi

  rudi Well-Known Member

  Ha meg lesz akkor messziről világítani fognak minden SIGINT eszköz képernyőjén...
  Jó kis dilemma...
   
  Gaudi likes this.
 17. blogen

  blogen Well-Known Member

  Általában az a helyes válasz, hogy kisebb baj, ha tudják hol vagyunk, nagyobb ha éppen vagy állandóan le van tolva a gatyánk! Legyünk felkészültek, várjuk szeretettel őket mindennel!
   
  endre likes this.
 18. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Igen mindenki döntse el melyik a kisebbik rossz.
   
  Parapitecus likes this.
 19. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Ha már német aktív védelmi rendszer és Sigint láthatóság.

  "Németország, egészen pontosan a Rheinmetall és az IBD Deisenroth cég közös leányvállalata a moduláris felépítésű AMAP-ADS típussal lépett be az aktív védelmi rendszerek piacára, egyelőre mérsékelt sikerrel. A tervezés során fontos szempont volt, hogy az eszköz minél többféle és eltérő méretű járműre telepíthető legyen, így az a 4×4-es könnyű páncélozott szállítójárműtől a Leopard 2-es harckocsiig skálázható. A mérnökök szerint a kifejezetten városi, kis területen zajló hadműveletekre optimalizált fegyverzet képes az akár 10–15 méteres távolságból indított rakétákat, gránátokat is semlegesíteni. Itt elektrooptikai rendszer keresi és azonosítja az indított fegyvert a radar helyett, a felderített célokat pedig egy koncentrált lézersugárral semmisítik meg. Az AMAP-ADS-t is számos nyugati járműtípuson (TPz Fuchs, Marder, CV90, Patria AMV, Iveco LMV) tesztelték, de az eddigi érdeklődéseket megrendelés egyelőre nem követte a potenciális vásárlóként számon tartott nyugat-európai hadseregektől."

  Forrás:Honvédelem.hu
   
  honved likes this.
 20. L.O.B

  L.O.B Active Member

  Amúgy milyen aktív védelmi rendszer lesz a Leopárdokon ? Én valami olyat olvastam hogy az Israeli Rafael Trophy lesz a magyar Leo A7+ -on is...(de a cikket már nem tudtam megtalálni utólag)
   

Ezen oldal megosztása