1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Diskurzus a(z) 'Magyar vonatkozású hírek, elemzések' témában - desertfox által indítva @ 2013. január 21..

 1. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Én speciel egyáltalán nem becsülöm le az Abramset de abban biztos vagyok,ha mordornak az amcsik felajánljanak pár darab sivatagban letárolt csörgő kígyó tanyának használt Abramset és azokat a románok fel akarják hozni az amcsi szövetségesek számára elérhető legmodernebb verzióra akkor bizony az árcédula kb ugyanazt az árat hanem többet mutatna mint amennyiért mi vesszük a Leo2A7-t.Persze Sam bácsival lehet az ár csökkentéséről tárgyalni csak ahhoz drága romulán barátainknak még tartaniuk kellene egy nagy bevásárlást valamelyik amcsi hadiipari óriásvállalat szupermarketijében:)
   
 2. kamm

  kamm Well-Known Member

  Azert azok a francia Mistral-class hordozok ill amphibious assault hajók meg az oroszoknak is jok voltak, annyira nem lehet rossz, meg a nemet tengeralattjárókat is veszik a vilagon... en csak civil vitorlázásbol ismerem a francia hajókat ill tervezőket, de ott a csúcsot kepviselik.

  Raketatechnika Amerikaban a nemetek miatt lett, az köztudott, de nem hinnem, hogy az oroszok mögött járnának.
   
 3. Negan

  Negan Well-Known Member

  Ugye azt udod,hogy hadosztályszámra állomásoztak németbe?Egyiptomban már 1000db van,még gyártják is....
  Gázturbina legnagyobb előnye meg pont a sokkal jobb nyomatékleadása.Nem véletlenül erőltették az oroszok is.De hátránya is van.
  GE javasolt egy új gázturbina fejlesztést.Kisebb fogyasztás,Minimum másfélszeres teljesitményt igértek,de az Army elutasitotta.Elég még az olcsó régi is.Honeywell (Lycoming beleolvadt)felajánlotta a régi gázturbina korszerűsitését,de azt se kérték.Anno az XM1 ki lett próbálva Teledyne dizelmotorral,MTU is ajánlott bele dizelmotort.Senki nem vette meg velük.
  Tudjuk,az amcsik hülyék.
  Nem mondom,hogy vegyünk Abramsot (3x-ra,de úgylátszik elsőre és másodikra se sikerült felfogni-talán szuahéli nyelven kéne próbálkoznom...),de nagy baromságnak tartom,hogy ennyire lebecsülitek.
   
 4. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Hát nem Joe az ohioi Limában:).Azért lásd be óriási a különbség abban,hogy a világ egyik hanem a legjobb tankját rendszeresítjük amely gyártása Budapesttől 700 km van és szerte Európában 11 ország rendszeresítette a különböző változatait szemben az Abrams-l,amelyet Európában az itt állomásozó amerikai haderőn kívül senki sem használ.
   
  alfa74, zeal and honved like this.
 5. Rex meus Deus meus

  Rex meus Deus meus Well-Known Member


  "amelyet Európában az itt állomásozó amerikai haderőn kívül senki sem használ."

  Én ezért reménykedem nagyon, hogy a románok jó "cselédek" lesznek és beadják a derekukat az amcsi gazdáiknak, megrendelnek egy nagyobb darabszámú, méreg drága, de kiherélt, export verziójú Abrams-.t. :rolleyes:
   
  tomsinner, alfa74, tindalos and 7 others like this.
 6. Negan

  Negan Well-Known Member

  F35 egy nagyobb,és jóval nagyobb harcértékű gép.De drágább is üzemeltetni.Viszont olyan képességet is,ami semmiféle Gripen nem tud nyujtani.Nálunk konkrétan azt jelenti,hogy mig a Gripeneket blokkolják a környéken közeljövőben körben lévő S300/Buk/Patriot/Hawk XXI/FR3 SAM -ok,addig az F35 teljesiteni tudná a feladatát.
   
 7. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Kicsi az esélye egyrészt nincs rá pénzük mivel a szárazföldi haderőfejlesztésére szánt pénz nagy részét elviszi a Piranha és Iveco-s buli másrészt már arról írnak,hogy a koronavírus okozta gazdasági válság miatt nagy valószínűséggel nem tartható a román haderő fejlesztési tervezet.
   
  fedett_mókus likes this.
 8. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Inkabb a flotta viszi a penzuket ;)
   
 9. dudi

  dudi Well-Known Member

  Erőltetik az oroszok a gázturbinát?
   
 10. Negan

  Negan Well-Known Member

  Ez szerintem még nálunk is igencsak sok problémát fog okozni
   
 11. Negan

  Negan Well-Known Member

  T80.De mire meglett elmolyoltak vele vagy 20 évig.
  Kevésbé közismert,de az első hk gázturbinát a németek fejlesztették,még a II.vh-ban.Nem tiszta,de valószinüleg 45ben ténylegesen be is épitettek próbadarabokat Kirélytigrisbe és Párducba.
   
  ravenlord likes this.
 12. Blitz97

  Blitz97 Well-Known Member

 13. dudi

  dudi Well-Known Member

  Az 1000 éve volt és hagytak is.Nem erőltették hanem kipróbálták.
   
 14. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Az is természetesen de náluk is ahogyan nálunk is pontosan meg van határozva,hogy az egyes fegyvernemeket milyen mértékben és ehhez hozzárendelve mennyi pénzből fejlesztenek és bizony a szárazföldi haderő fejlesztési pénzeinek nagy részét a korábban említett két program elviszi.Amúgy az az érdekes,hogy a jelenleg hivatalosan bejelentett flottafejlesztési programból több haszna van a román gazdaságnak mint a pl a Himars beszerzésnek,a két Patriotról nem is beszélve.

  https://kronikaonline.ro/belfold/uj...a-12-milliard-kolt-negy-korvett-beszerzesere#
   
 15. Autodidaktakatona

  Autodidaktakatona Well-Known Member

  A hiperszonokus rakétákkal mi a helyzet? Kinzsal, Avantgard, Sarmat... az van Sam bátyónak?
   
  exsorkatona likes this.
 16. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Pedig azok is reszben /nem flotta/ de haditengereszeti fejlesztes.
   
 17. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  A Himarsra és a Patriotra gondolsz?
   
 18. Negan

  Negan Well-Known Member

  Vagy 20 évig gyártották,előtte meg 20 évig fejlesztették....Oké,hogy nem lett sikeres az övék,de azért egy 40 évig tartó programot,többezres legyártott szériával csak kiprobálásnak azért nem tartanám
   
 19. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Szerintem ez attól függ,hogy ha lesz második hullám,az vajon mennyire lesz kemény és mikorra sikerül végre egy használható vakcinát kifejleszteni.
   
 20. krisss

  krisss Well-Known Member

  Szerintem a németekre gondolt.
   

Ezen oldal megosztása