1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Diskurzus a(z) 'Magyar vonatkozású hírek, elemzések' témában - desertfox által indítva @ 2013. január 21..

 1. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Hát ha lokátor, akkor az inkább ARTHUR. ;)
   
  arcas and Centurio like this.
 2. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Ez még a régi rendszer, mert azóta történtek összevonások, de kihagytad minimum a katonai rendészeket, az Altiszti Akadémiát, a régi hadkieg. alá tartoznak a kiképző bázisok, ahol szintén vannak szükség esetén használható harcoló alegységek. (Pl.: Ellenerő század)
  Bár jelenleg a BHD (Budapest Helyőrségi Dandár) elsősorban támogató díszelgő és őr feladatokat lát el, de én nem értem, hogy pl. őket - kibővítve - miért ne lehetne egy speciálisan városi harcra kiképzett alegységgé fejleszteni. A protokoll támogatás meg kerüljön a HM alá.
   
  tong djagbu likes this.
 3. krisss

  krisss Well-Known Member

  A műveleti tartalékosok leginkább nyugdíjba fognak kerülni. Igazából azért nem épült ki a rendszer azon része mert nem is volt rá valós szándék. Előbb tudom elképzelni az ÖTT állomány nagyobb bevonását.
   
 4. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Ezek szerint a ÖMT per pillanat elsősorban a visszakényszerítette korkedvezményesekből áll? Mert úgy tudtam, hogy oda olyanokat is vesznek fel, akik rövidebb ideje szereltek le szerződésesként.
   
 5. kamm

  kamm Well-Known Member

  Mert pl kiképzés alatt allo iskolasokat nem kuldenek a frontra. Nem vagyunk sem a Wehrmacht, sem a Vörös Hadsereg.

  Hurra, egy extra szazad.

  Jövő, másrészt meg ezek diszorseg meg kommunikációsok, én ugy tudom.
   
 6. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Azok az iskolasok epp ugy betoltottek a 18 at mint egy esetleges sorozottak. Elso evbe ormesternek minosulnek masodikba torzsormester..../a tisztin./ ha nem kerulnenek egy konfliktusba alkalmazasra /valoszinuleg a java otthagyna a sulit es felszerelne szerzodeseskent vagy soroztatna magat./nem veletlen vannak ott./
   
  pöcshuszár likes this.
 7. kamm

  kamm Well-Known Member

  Pont annyi harcertekkel, mint anno a frissen felszerelt sorallomanyuK. Amugy hany forol is van szo, 200?
   
 8. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Azert ennyire ne tegyuk mar le a tisztkepzest. Egyeni harcos kepzesukre eleg nagy hamgsuly van egyebkent fektetve.
   
 9. Masztiff

  Masztiff Well-Known Member

  Ádert?
   
  borisz likes this.
 10. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Azoknak a kiképzés alatt álló "iskolásoknak" egy jelentős része aktív alakulatoktól érkezik, hogy a legénységi állományból tiszthelyettesé lépjen elő.

  A díszegység és a korona-, ill. a palotaőrség is kiképzett katonákból áll. Simán lehetne belőlük is a Houshold Division-hoz hasonló katonai egységet szervezni (persze a mi léptékünkben nem hadosztály lenne), akik amellett, hogy díszelegnek, nagyon is aktív alakulat. Ehhez persze őket is bővíteni kellene, hogy amellett, hogy a jelenlegi feladatukat ellássák, másra is legyen kapacitás.
   
 11. Blitz97

  Blitz97 Well-Known Member

 12. zulu

  zulu Well-Known Member

  Igen jó rendszer, és a legkiforrottabb, legelterjedtebb a maga kategóriájában (konkrétan kategória teremtő). Egyébként Norvégia NATO tag, viszont nem EU tag. Eladnák ők nekünk, csak mi feltételekhez kötjük amit ők nem fogadnak el (Norvég alapok szétosztása). Azt mindenki döntse el magában, kinek van igaza.
   
 13. Autodidaktakatona

  Autodidaktakatona Well-Known Member

  Nem Göncz Árpádot....
   
 14. Masztiff

  Masztiff Well-Known Member

  Szingapúr:Nemzetközi felmérések szerint ez a városállam az egyik legkevésbé korrupt a világon.
  A Lee család többi tagja is jelentős gazdasági és/vagy politikai pozíciókkal rendelkezik; gyakorlatilag nem nagyon van olyan terület, ahol ne lennének jelen. Ezek alapján a kritikusok Szingapúrt leginkább egy nagyon sikeres családi vállalkozásnak tartják. (Jó úton haladunk.)
  A szingapúri egészségügyi rendszert ma a világon a leghatékonyabbak között tartják számon.

  Szingapúr vezető szerepet tölt be a globális világgazdaságban; a világ harmadik legnagyobb devizaközpontja és 3. legnagyobb pénzügyi központja, a második legnagyobb kaszinó-szerencsejáték központja, a harmadik legnagyobb olajfinomító és kereskedelmi központja és a hajójavítási szolgáltatások egyik fő központja, a világ legfontosabb logisztikai központja.

  Ázsia legfontosabb ipari központja: kikötőjének forgalma első a világon. Szingapúrban található a Föld egyik legnagyobb olajfinomító-kapacitása. A világ egyik leggazdagabb állama (GDP: 61 046 USD/fő PPP). A világ 3. legversenyképesebb országa.

  Én voltam Szingapúrban, amely - azon kívül, hogy a legfejlettebb államok közé tartozik - etnikailag toleráns, biztonságos, tiszta. (Igaz, ha eldobsz egy papírfecnit, vagy rágógumizol, akkor 500 dollárt fizetsz.) Szeretnél te ott élni. Viszont iszonyú magas a páratartalom...:(
   
  fishbed likes this.
 15. Masztiff

  Masztiff Well-Known Member

  Remélem komolyan írtad, mert viccnek nagyon gyenge...:confused:
   
 16. Negan

  Negan Well-Known Member

  Valójában a 90es években 3 ilyen rendszert keztek fejleszteni.Az amcsik az SLAMRAAMot,amiböl a NASAMS lett.Az oroszok az R77 torlósugaras légvédelmi változatát,amiből meg nem lett semmi.Az izraeliek meg a Spydert,eredetileg a Stunner rakétához,ami légiharc rakétának indult-leánykori neve Phyton VI.Harcban csak a Spyder vett részt,Grúziában.Sikeresen.Jelenleg a Derby és Phyton rakéták vannak integrálva hozzá,de azok most már külön inditófokozattal is elláthatóan.Az inditófokozatos Derby-ER rakétával 80km HMZ-t adnak meg hozzá a zsidók,vagyis többet,mint a NASAMS-hoz az ER-AMRAAM-mal.Ráadásul a reklámjuk szerint az inditófokozat leszerelésével a Derby-ER rakéta továbbra is alkalmas légiharcrakétának (100km hatótávot adnak meg rá AAM-ként).De a Rafael igény estén vállalja az AMRAAM és a Stunner rendszerbe integrálását is-namondjuk arrol hallgatnak,hogy mennyiért...
   
  zulu likes this.
 17. HAndrás

  HAndrás Well-Known Member

  Több megyei lap is beszámolt a helyi tartalékosokról. A legidősebbek ott is hatvan-valahány éves bácsik és nénik.
   
 18. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Delafrika kimaradt ok is fejlesztettek./umkomto /
   
 19. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Na majd ha elkezdem epiteni a rendszert :D a duna ket partjan ;)
   
 20. Heim

  Heim Well-Known Member

  wtf??? Nem mi kötjük feltételekhez hanem ők.
   

Ezen oldal megosztása