1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Diskurzus a(z) 'Magyar vonatkozású hírek, elemzések' témában - desertfox által indítva @ 2013. január 21..

 1. HAndrás

  HAndrás Well-Known Member

  Végeredményben az a jó hadügy-oktatási-eü-rendèszeti stb. miniszter aki pénzt tud szerezni a saját területének.
   
  blogen likes this.
 2. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  Vagy akinek valamiért nemzetgazdaságilagi szempontból kiemelt fontosságúnak nyilvánítják a területét és adnak neki...
   
  Hegylakó, Wilson and HAndrás like this.
 3. kamm

  kamm Well-Known Member

  Hat ha igy van, az nagy baj. Normalis orszagokban a kabinet osszedolgozik, egy tervet kovetve (ami ugy a politikai programbol kovetkezik), nem egymastol halasszak el a forrasokat.
   
  Masztiff and Wilson like this.
 4. Blitz97

  Blitz97 Well-Known Member

 5. krisss

  krisss Well-Known Member

  Olyan ország szerintem nincs.
   
 6. Autodidaktakatona

  Autodidaktakatona Well-Known Member

  Nagy Úr a kényszer... :)
   
 7. Hegylakó

  Hegylakó Well-Known Member

  Esetleg valamilyen ázsiai autokrácia...

  Nyugati típusú demokráciában biztosan nincs ilyen, hiszen az alapja hiányzik, a hosszútávú stabilitás. :rolleyes:
   
  vata likes this.
 8. Negan

  Negan Well-Known Member

  Svájc 600 éve stabil.....
   
  Hegylakó and PavolR like this.
 9. tong djagbu

  tong djagbu Well-Known Member

  1974-ben kaptak a nők is választójogot :D
   
  tindalos, zeal, kaktusz and 3 others like this.
 10. Negan

  Negan Well-Known Member

  Azóta csökken is a stabilitása....:cool:
   
 11. borisz

  borisz Well-Known Member

  Nem. Egy szóval sem írtam, hogy Hendét rúgták ki ezért.
  Mondom, valami kisebb hal intézte magánakcióban. Ez volt a gond.
  Hende egy igazi íróasztal huszár. Papírember. Nem a valóság érdekelte, hanem az, ami le van írva. Gondolom sokaknak ismerős a "Mindegy az, csak papír legyen!" hozzáállás.
  A vicc az egészben, ha már kerítésnél tartunk, hogy annó még Toroczkai nyomta ezt a témát, és a Jobbik vezetése erre abszolút nem volt vevő. Nem csak számításból, hanem mert a nagy cukikampányban tényleg cukik lettek és megteltek megfelelési kényszerrel az ellenfeleik irányába. Mondván ez sehogy sem kivitelezhető, főleg nem politikailag. Erre a kormány kb. egy évvel később megcsinálta, amíg azok a címeres ökrök meg az egészségüggyel kampányoltak.


  Szó sem volt H145M ről. Talán nem is létezett még a típus. EC-145 volt csak. Itt viszont az AW-139-et tolták, hogy az mindenre is jó lesz. De arról is valami 30 darabot rebesgettek talán, amin a három szervnek kellett volna osztoznia. Aztán amikor a Mi-2-kben már nagyon nem volt üzemidő, akkor a rendőrség megvette a használt MD-ket. Mert Pintérék ugye csinálnak, amit akarnak.
   
  zeal, Luthero and L.O.B like this.
 12. borisz

  borisz Well-Known Member

  Szurok alkalmazásával a víz szivárgása küszöbölhető...
   
  kamm likes this.
 13. Hegylakó

  Hegylakó Well-Known Member

  És megvan az egyensúly?
  Jürgen bá népszavszáson leszavazhatta a Gripen EF-et, mert nyilván ért hozzá...

  A svájci belpolt ugyan nem ismerem, de egy nagyon speciális modell. Nem Nato, nem EU, De rájuk valóban nem gondoltam.:rolleyes:
   
 14. Negan

  Negan Well-Known Member

  Semmi gáz,én se ismerem.
  Nahallod,nők is szavaztak....:)
   
  tong djagbu likes this.
 15. Blitz97

  Blitz97 Well-Known Member

 16. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Igazabol a zavarogranatoknak pont az a lenyege hogy majd minden frekin nymojak brutal nagyon.
  A felderito radarok is frekvencia kod alapjan dolgoznak.
  Pl abcde /ez 5 os kod./ a zavaras eggyik modja hogy abcde kodot nyomjak neki vissza. Vagy zavarnak minden frekin es az az ab C cd e kod lessz az eredmeny amit a vevo vesz az e lemarad es ket c lessz a kodba. Ezt hattertarba teszik a modern rendszerek igy ra tudnak jonni hogy hol a gikszer de ez ido.
  A masik fejlettebb zavaras ami nagyfoku szamitasi igenyt igenyel. A fenti kettovel ellentetben tartos zavaras es a vevo az esetek tobbsegebe ra sem jon hogy sikeres zavras folyik ellene. Hogy abcde kod utan mondjuk efghi majd jklmn kod kovetkezik ezt a valtozast /ami soha nem veletlenszeru hamem matematikai egyenlet menten zajlik ugyanis geprol beszelunk es egymad utani kodok nem tartalmazhatjak az elozo kodok reszeit./mert kulonbem a viszaverodo frekvenciaknak ket helye lenne a kepernyon./ na szoval rajon es amikor beerkezik adott jel a vevohoz mar a kovetkezot veri vissza /kiszamitva hogy mi lessz varhatoan az es ha 5 jelbol 2 ot eltalal./ mar egymas utan tobbszor a vevo azt mar sajat jelnek tekinti /ugyanis a jel veszteseg benne van az adoba taplalva mint teny mert mindig tortenik jelveszteseg./
   
 17. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  A fentiekbol kimaradt hogy ab c cd /e/ kod eseten megy a hattertarba regi rendszereknel a kukaba.ez a lenyeges a zavarogranat eseteben az elso variaciot kissebb teljesitmenyu zavaroeszkozok alkalmazzak /de komolyabbak mint a masodik./ mig a harmadikat a nagyon komolyak pl vadaszok. Termeszetesen a zavaras ennel osszetettebb es tobb modozat is letrezik de ezek az alapok.
   
 18. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Mert ugye oda tartozik meg a gerjesztes amikor olyan frekin veretnek ami begerjeszti adott eszkozt. Vagy a kisutes amikor olyan frekit kap amin nem is dolgozik es felhalmozodik. Vagy a tulterheles amikor nem tud mit kezdeni adott informacioval.
  Vagy a feherzaj rejtes /granatok szinten tufnak ilyet is csinalni a ezekhez kellenek a szurok. Csak fegerzajhoz tobb granat kell./
  Es van hogy a frekvwnxia torzulassal jatszanak.
  Konnyebb zavaroeszkozt kesziteni mint vedekezni a zavaras ellen.
  Minden eszkoz zavarhato szinte az osszes modszerrel vagy azok kombinaciojaval a kerdes az hogy milyen mertekben es menmyi ideig. Es hogy menmyire automatizalhato a rendszer konyvtarak segitsegevel hogy minel kevesebb emberi beavatkozast igenyeljen a zavaras kivedese.

  Romarol atnyargalva az optikai szamitogepekbe astam bele magam. Ott meglepo mod a zavaras /ew harc / eleg gyakran fel fel jott... Mint hibakikuszoboles.a modern nagy zavarvedett es sugarvedett rendszerek eszkozok szerintem /modern/csucstechnika / mind tartalmaz optikai szamitogepet /hatranya ugye a folyekony gaz hutesi igeny./
   
 19. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  De meglehet zavarni a kevesbe arnyekolt elektronikat is direktbe /ehhez eleg egy serules vagy egy tervezok altal nem kelloen szigetelt resz vagy egy ovatlan kezelo./
  De ez mar irgalmatlan iranyitott zavaras. Vegulis tunyalabhoz hasonlatos. De sokszor eleg magat a hordozojarmuvet tultolteni./ vagy a kisugarzot direktbe veretni.pl tunyalabbal. De ez mar igen messze van a zavarogranatoktol.
   
 20. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Vannak olyan modszerek hogy nem is a radar tiszta iranyaba sugaroznak hanem visszaveretnek frekiket talajrol vagy a legkorrol. Ezzel kvazi egy keresztfrekvenciass halot alkotva. Ahol nagymerteku gerjedes megy vegbe... De ezek fix rendszerek altalaba a semmi kozepen es nem csekely sajat energiaellatast igenyelnek. De mint egy alcahalo mukodnek kis mertekbe de oda sugarzas es visszaverodes mar duplaz plusz a sajat termeszetes veszteseg... Es ezek altalaba meg kombinaalva is vannak...igazabol zavarni nem olyan bonyolult vedekezni ellene a komolyabb melo.
   

Ezen oldal megosztása