1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Diskurzus a(z) 'Magyar vonatkozású hírek, elemzések' témában - desertfox által indítva @ 2013. január 21..

 1. Loken

  Loken Well-Known Member

  Tényleg mikor is lesz a következő hadgyakorlat Magyarországon?
   
 2. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  Az A319-hez most vettek fel olyan pilótát akinek meg van a megfelelő óraszáma így már lehet hogy nem kell "bérelt kapitány", a Zlinnek nemzetközi szinten nem sok haszna van (maximum ha célgép egy légtérvédelmi gyakorlaton), a H145M a személyszállításon kívül még másra nem alkalmas... de alakul. Idővel jó lesz ez.
   
  SilvioD, Blitz97, Loken and 1 other person like this.
 3. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  A csehek most épp mikorra ígérik hogy most már tényleg eldöntik hogy kitől rendelnek? 2020 végére vagy már áttették 2021-re?
   
 4. Blitz97

  Blitz97 Well-Known Member

  Idő közben megtaláltam a hadgyakorlatok Magyarországon topikban.. de ha nem haragszol meg nagyon, nincs annyi időm, hogy mindegyiket olvasgassam. Bízom benne, hogy annyira nem zavart meg senkit sem, hogy ide belinkeltem a cikket, elvégre a honvédségről volt benne szó...

  A gúnyos személyeskedést pedig tartogasd kérlek valaki másnak.
   
 5. Loken

  Loken Well-Known Member

  A Zlín kiképző gépeket inkább csak azért hoztam fel mert közvetve a jövő pilótának képzéséhez hozzájárul. Összességében szerintem inkább az alábbiak szerint kellene megközelíteni a Z2026 program keretében történő beszerzéseket: Valóban hiány pótló volt e? Használatba vették e? Hatékonyabb lett e ettől a haderő? Vonzóbb lett e a honvédségi életpálya? Mert hivatástudattal sok negatív körülményt elviselsz de ezt honorálni kell a megfelelő profi feltételek megteremtésével mert önmagában sajnos nem elég az ország megvédéséhez.
   
 6. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member


  Nem a csehekre gondolt, mert őket külön említi korábban. Ezek egyértelműen mi vagyunk. Viszont nálam van egy kis zavar.

  Ezt nem értem. Egyszer a Pumat említi mint következő tételt, aztán a Hiúzt egy meg nem nevezett keleti-blokkhoz tartozó állam kapcsán. Ha mindkettő hozzánk jön bexarok... :)

  Ti ezt hogy értitek? Lehet a fenti Puma még a Bundeswehrhez tartozó tétel?

   
 7. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  A KMW nem készít ilyen féléves preziket? Tőlük már linkelt vki?
   
 8. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  Ha megnézed a prezentáció 28. oldalát, ott a németekhez oda van írva hogy "2. Puma lot", szerintem arra gondol.

  (Szerintem jó a prezi, sok érdekes dolog van benne összefoglalva. )
   
  mindenen kívül and SilvioD like this.
 9. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  A KMW az kft (Krauss-Maffei Wegmann GmbH) és nincs a tőzsdén, nem úgy mint a Rheinmetall AG (részvénytársaság), így neki nem kell semmit nyilvánosságra hozni, ha nem akarja. Ettől persze még lehet neki féléves prezije, de még a magyarországi tankátadást sem írták ki a weboldalukon...
   
  Loken and SilvioD like this.
 10. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Valószínűleg igazad van.

  Mindenesetre a srác szerint a magyarországi megrendelés nagyobb lesz mint várták. :hadonaszos::hadonaszos::hadonaszos:
   
 11. Masztiff

  Masztiff Well-Known Member

  Kissé zavaros, azért írtam, hogy vagy-vagy.:( A BW várható megrendelései (igényei) között (31. oldal) ~250 Puma szerepel. A 34. oldalon VJTF platform járműkén a Puma szerepel. Erre varrjunk gombot....
   
  Terminator likes this.
 12. Masztiff

  Masztiff Well-Known Member

  "As of May 2020 Rheinmetall have proposed the Lynx in Australia, Czech Republic, the United States and, according to Spring 2020 investor call transcripts, they are reportedly in the final phase of negotiations with Hungary regarding an order over €2B ($2.3B in May 2020) worth of infantry fighting vehicles, rumored to be about 210-220 Lynx units." Állítólag...:(
   
 13. L.O.B

  L.O.B Well-Known Member

  Ha Lynx lesz, akkor Rheinmetall ADS lesz az aps rajta...
  A másik az hogy akkor módosítottak a terveken és nem lesz kerekes IFV a láncos mellett? legalábbis egyenlőre....
   
 14. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  A 250db PUMA az egyértelmű, hogy a Bundeswehr második sorozata lesz. Ezzel elég fixen számolnak már. Erről írtam is a Lynx topicban, hogy ordas nagy marhaság, hogy a BW majd leváltja a PUMA-kat. Elég érdekes, mert a kérdezők próbálják beszéltetni a Merch-et, de meg is jegyzik, hogy:
  Erre a válaszban:
  Szóval mindenki tisztában van vele, hogy a potential East-European customer az eposzi jelzője Magyarországnak.

  Nyilvánvaló, hogy a Lynx az, amit be akarnak tolni hozzánk, de ez messze nem biztos még. Most a döntést a Q3-ra várják. Amiben már alaposan benne vagyunk.
  Annál is inkább, mert míg a csehekkel és az angol Challenger upgrade-del elég bizonytalanok (talán még év végén, jövő év elején), addig a mi megrendelésükben még idén számolnak. Mondhatni nagyon számítanak rá, mert cash flow problémájuk van. Ezzel viszont mi is nagyot nyerhetünk. Ha nekünk lesz lóvé előre kifizetni egy jelentősebb összeget, akkor a RM eléggé hálás lesz.
  És ez válasz is arra, hogy mennyire fontos lehet a Defence szektorban a prepayment:
  Még egy nagyon fontos dolog volt benne:
  Az ausztrál Lynx üzlet 2022-előtt nem várható - ahogy ezt korábban írtam is. Így pedig külön érdekes lenne, hogy mi azelőtt (2020 Q3) - vagy azzal egy időben - vennénk egy járművet, hogy annak a sorozatgyártható verziói elkészültek volna. Háát na! :rolleyes:
   
  SilvioD, Terminator and L.O.B like this.
 15. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  Ez volt az előző negyedéves preziben. Ezt kitárgyaltuk itt kb. május-júniusban. Akkor kb. azt mondták a megbeszélés leiratában hogy csak a koronavírus miatt nem tudnak Magyarországra jönni aláírni a szerződést ezért van csúszás.
   
 16. exi

  exi Active Member

  Az USA-ból vesz légvédelmi rakétarendszert a Magyar Honvédség

  Az Egyesült Államoktól vesz légvédelmi rakétarendszert a Magyar Honvédség – a mintegy egymilliárd dolláros beszerzésről szóló szándéknyilatkozatot Benkő Tibor honvédelmi miniszter és David Cornstein, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete írta alá szerdán Budapesten.

  A dokumentum értelmében a Magyar Honvédség elfogadja az Egyesült Államok ajánlatát, és a továbbfejlesztett föld-levegő rakéta rendszer (National Advance Surface-to-Air System – NASAMS) szükséges komponenseit az amerikai Foreign Military Sales programon keresztül szerzi be, legkésőbb 2020. szeptember 30-ig.

  ..

  https://www.vg.hu/kozelet/kozeleti-...i-raketarendszert-a-magyar-honvedseg-2762201/
   
  tindalos, kaktusz, vasszekely and 8 others like this.
 17. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  A VJTF a BW-ben nem csak a gyorsreagálású erőt jelenti, hanem erre rákapcsoltak egy rendszert, amit a VJTF idejére terveznek összehozni. Ez gyakorlatilag összefoglaló keretmegnevezése az új páncégránátos koncepciónak, ide értve a teljes rendszer digitalizálását, valamint a PUMA-k végleges harckészségének elérését. A PUMA-khoz egy csomó dolog még fejlesztés alatt van, illetve integrációra vár. Többek között ezért sem fogják kidobni a PUMA-t, mert akkor dobhatnák ki az egész páncélgránátos koncepciót, keretrendszert.
   
 18. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  Pedig hogy tagadták végig ezt is...


   
  exi likes this.
 19. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Na ez érdekes lesz, mert korábban arról volt szó, hogy a csak egy része lesz FMS. Így viszont talán nagyobb lesz a transzparencia.
   
  Terminator likes this.
 20. kamm

  kamm Well-Known Member

  Ez meg mindig nem a megrendeles, csak a "komponenseket" toluk vesszum meg - de mi van a norveg rendszerrel? Vagy azt, arcvesztest elkerulendo, azt is amerikaiak fogjak kiszamlazni nekünk?
  Mert az totál szánalmas lenne.
   

Ezen oldal megosztása