1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Diskurzus a(z) 'Magyar vonatkozású hírek, elemzések' témában - desertfox által indítva @ 2013. január 21..

 1. AlbaRegia

  AlbaRegia Member

 2. vasszekely

  vasszekely Well-Known Member

 3. vasszekely

  vasszekely Well-Known Member

  Igaz, gondolom SPIKE vagy MMP...
   
  HAndrás likes this.
 4. arcas

  arcas Well-Known Member

  "A rendezvényen Benkő Tibor hangsúlyozta: hosszú, körültekintő munka végső szakaszához érkeztek. Szakembereik számos országot kerestek fel, számtalan lehetőséget vizsgáltak meg, és végül úgy döntöttek, hogy az Egyesült Államok ajánlatát fogadjál el."
  "David Cornstein elmondta, Magyarország és az Egyesült Államok között most a valaha kötött legnagyobb védelmi beszerzés valósul meg. Ez a légvédelmi rendszer NATO-kompatibilis, több más ország használja."
  https://ma7.sk/hethatar/si-vis-pace...ai-raketa-alkatreszek-erkeznek-magyarorszagra
  Lehet ezt csavarni, de szerintem a Nasams 99,9%-ra biztos...
   
  Azzurro, SilvioD and pöcshuszár like this.
 5. Rex meus Deus meus

  Rex meus Deus meus Well-Known Member

  Nem azért raktam be, hogy kizökkentselek a lelki békédből, hanem azért, hogy lásd, lássátok, hogy az a fajta, akiknek köszönhetjük Trianont, akik aztmondták, hogy nem akarnak magyar katonát látni /láttak helyette románt meg cseht/ azok még ma is itt vannak. Linder szelleme ma is kísért. Tudjatok róla, ennyi.
   
 6. mindenen kívül

  mindenen kívül Well-Known Member

  Ledobott vagy negyven kilót amióta nem jár neki a potya kaja. Ki volt adva minden laktanyában, hogy csak lazacos szendvicset és frissen facsart narancslét hajlandó fogyasztani. Mindezt a HM költségvetés és a Honvédelem szétlopása közepette nyomorba döntött Magyar Honvédség katonáinak azt magyarázva, hogy "értsék meg, válság van".
  Az. Morális válság, mert ilyen emberek szabadlábon vannak az országban, ráadásul még politikai vezetők is lehetnek.
  Van bőr a pofáján a Magyar Honvédség ellen kampányolni, emberek hülyítésével populista baromságokkal....
   
  anonim999, borisz, tomsinner and 19 others like this.
 7. Spartan.asfv

  Spartan.asfv Well-Known Member

  Mi a döntés kérdése ezekkel?Megvettük őket.Az aero az egyetlen aminek a neve vagy a szerepe felmerült a z26-ban,a hirtenberger-t csak a megvásárlás miatt emlegetik.
   
  fedett_mókus likes this.
 8. Hegylakó

  Hegylakó Well-Known Member

  Rafale?
   
  borisz and Firga bácsi like this.
 9. kamm

  kamm Well-Known Member

  Szerintem egyaltalan nem. Ha az lenne, akkor nem lenne ez a kinos egyensulyozas a szavakkal - ez bizony a Foni miatt van igy, mert az valoszinuleg kiadta, hogy addig nem johet a norveg rendszer, amig nem kapitulalnak.
  Kar, mert most mar valami vegre erkezhetne, max majd kesobb megoldjuk az ABM kepesseget...
   
 10. mindenen kívül

  mindenen kívül Well-Known Member

  Azt kellene tudni, hogy német vagy norvég kérésre módosították a közleményt.... o_O
  Vagy orosz? :eek:
   
 11. Hegylakó

  Hegylakó Well-Known Member

  Vagy nem csak ígérgetünk. Hozzuk ha kell! Fizetünk is! Most az USA-nak van egy erös másfél hónapja hogy tetö alá hozza a projektet. Tudják hogy van nagyon korrekt másik ajánlat is a piacon.
  Az USA jelen esetben a táplálkozó nagyvad, az 1 Mrd USD a vacsi, a norvég meg a hülye túrista aki etetéskor akar tapi-zoot játszani.
  Lehet nincs igazam, de én azt hiszem ez tökéletes pozicióváltás volt magyar részröl. Mostantól az USA külügy feladata és presztizse is hogy a norvégoknál célt érjen. Nem veszíthetnek már a németekkel szemben, innen nem.
   
  Firga bácsi, L.O.B, bagi1885 and 8 others like this.
 12. kamm

  kamm Well-Known Member

  Te nagyon el vagy tajolva a fontossagunkat illetoen. :D Ha valakinek ez fontos rajtunk kivul, akkor az Cornstein, masnak nemigen.
  A Foni le akarja gyurni a norvegokat, az fontos. de ketlem, hogy az meglesz. Szerintem le kell nyelnie majd a Foninek, hogy vagy megveszi vagy nem, de a norvegok nem fognak beleszolni kulonfele NGO ugyekbe es kesz.
  Amugy az egymilliard nem kiveteles rendeles, raadasul nem is az amerikaiaknak megy mind, a norvegokhoz menne a fele korul, ha NASAMS lenne.
   
  pöcshuszár likes this.
 13. vasszekely

  vasszekely Well-Known Member

  A döntés az, hogy mikor veszünk tőlük terméket. Nyilván nem azért vettük az osztrák céget, mert nem akarunk aknavetőt meg tüzérségi lőszert venni tőlük.
   
  tong djagbu likes this.
 14. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Szerintem norvég. :rolleyes:
  Te figyu már! Nézz már rá a naptárra! 1,5 hónap határidő van rá. Mindez a szabadságolási időszak végén. És biztosak lehetünk benne, hogy nem az utolsó nap délután lesz rákanyarintva az aláírás.
  Itt már minden politikai kérdés eldőlt. Itt már csak a jogi, pénzügyi, logisztikai, kiképzési szervezés van hátra. Mert a NASAMS pont nem egy egyszerű dolog, a felépítése, és a többnemzetisége miatt. Ráadásul a nem FMS-es részt IS engedélyeztetni kell a Szenátussal, meg gondolom a Norvég Állammal is. Mindkettő valószínűleg csak formalitás, de akkor is idő.
   
  kamm and SilvioD like this.
 15. mindenen kívül

  mindenen kívül Well-Known Member

  Én is azt gondolom, hogy ez egy ügyes politikai kényszerítő.
  Ha azt az egyezményt, amit ma írtak alá, esetleg úgy fogalmazták meg, hogy szeptember 30-ig akkor vesszük meg a rendszer amerikai részeit, ha addig a norvég fél is hajlandó eladni az ő komponenseit, hisz egy rendszert akarunk egyben megvenni, akkor már másképp fekszik a leányzó.
  Így már tényleg az USA bukja az üzletet a norvégok miatt, nekik kellene elmagyarázni miért jók azok a norvég alapok....
  Ha mégsem sikerül meggyőzni őket, a diplomáciai kellemetlenkedés a norvégokat sújtja, mi meg szerzünk egy fél jó pontot, hogy rajtunk nem múlt volna.
  Persze ez csak fikció.....,
  tutti nincs alapja.....
   
  borisz, Firga bácsi, zeal and 2 others like this.
 16. vasszekely

  vasszekely Well-Known Member

  A nap kommentje:)
   
  tindalos, fedett_mókus and Pocok75 like this.
 17. Negan

  Negan Well-Known Member

  A probléma az,hogy a norvégok hajlandóak eladni a részüket.Mi kötjük az ebet a karóhoz.
   
 18. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  A mordoriak szerint a Gripenhez vettük.

  https://m.defenseromania.ro/ungaria...rii-militare-dintre-ungaria-i-sua_604758.html
  Magyarország AMRAAM rakétákat vásárol a Gripen számára. A legnagyobb akvizíció a magyar és az USA közötti katonai együttműködés történetében

  Magyarország Benko Tibor magyar honvédelmi miniszter és David Cornstein amerikai magyar nagykövet szerdán aláírt szándéknyilatkozata szerint Magyarország megvásárolja az Egyesült Államok fejlett közepes hatótávolságú levegő-levegő rakétáját (AMRAAM) az Egyesült Államokból.

  Az akvizíció 1 milliárd dollár értékű, és része az amerikai külföldi katonai értékesítés (Foreign Arms Sales) programjának, az ügylet idén szeptember 30-ig fejeződik be.

  A bejelentést az Egyesült Államok magyarországi nagykövetsége megerősítette .

  A magyar honvédelmi miniszter kifejtette, hogy a levegő-levegő rakéták tranzakciójának elsődleges célja a térség biztonságának visszaszorítása, de annak növelése is. A vállalkozó az amerikai Raytheon Technologies cég.

  Az Egyesült Államok nagykövete a közös konferencián kijelentette, hogy ez a szerződés a Budapest és Washington közötti katonai együttműködés történetének legnagyobb fegyvervásárlása.

  Magyarország NATO-tag, Orban Viktor vezetése alatt Budapest megnövelte védelmi költségvetését a GDP 0,95% -áról 2013-ban 1,21% -ra 2019-ben.

  Az AIM-120C-7 (AMRAAM) közepes hatótávolságú rakétaranzakciót tavaly bejelentették, a DefenseRomania ezzel a kérdéssel foglalkozik.

  Abban az időben kijelentették, hogy jóváhagytak egy 500 millió dolláros értékű külső katonai eladást, amely 180 AMRAAM rakétát, kiképző rakétát, kriptográfiai és kommunikációs biztonsági eszközöket, valamint a hozzájuk kapcsolódó felszereléseket tartalmaz.

  Az AMRAAM rakéta a világ egyik legkifinomultabb rakéta. 37 ország, köztük az Egyesült Államok megvásárolta az AMRAAM rakétát az F-22, F / A-18, F-16 és F-15 repülőgépekbe, valamint az Eurofighter és a JAS 39 Gripenbe is.

  Magyarország 14 Gripen repülőgép tulajdonosa.
   
 19. kamm

  kamm Well-Known Member

  Utoljara: a Kongsberg AKARMIT ELAD NEKUNK.
  A NASAMS uzlet MIATTUNK NEM JOTT MEG TETO ALA.

  Egyedul a Foni nem akar addig venni semmit, mert az o agyaban a vilag ugy mukodik, hogy ha a Kongsberg 50% allami tulajdon, akkor persze hogy abba is bele fog szolni az uzlet erdekeben, hogy a norveg fuggetlen penzugyi alapokat finanszirozo forrasokat mire kolthetik...

  ...tipikus agyatlan authoriter gondolkodas, keptelen felfogni, hogy ez nem igy mukodik normalis helyeken.
   
  Masztiff and Negan like this.
 20. kamm

  kamm Well-Known Member

  En addig hittem ezt, amig ki nem derult, hogy jo resze esetleg ER lenne, az meg nem megy repulore...?
   

Ezen oldal megosztása