1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Diskurzus a(z) 'Magyar vonatkozású hírek, elemzések' témában - desertfox által indítva @ 2013. január 21..

 1. krisss

  krisss Well-Known Member

  Kultúrált arcszőrzet vagy borotválkozás. Meg parancsnoka válogatja, hogy mit engedélyez.
   
 2. honved

  honved Well-Known Member

  Láttam a mai videót, ismét kitették a reaktív töltetes dobozos, T-72-est. :)
  Bár egy komplett, működőképes hk zászlóaljat látnák már, akár még ennyiből is, mint a reaktív töltetes dobozos, T-72-es. :)
   
 3. kaktusz

  kaktusz Well-Known Member

  https://www.youtube.com/watch?v=fnK16dIALzE
   
 4. tomsinner

  tomsinner Well-Known Member

  Tök jó, hogy ez így van. Ápolt szakáll, bajusz szerintem lazán belefér, azért mégis csak a XXI. század már ez, meg ugye nem is akadályoz semmiben. Gázálarc viselésében sem elvileg, de ha olyan a helyzet hogy gáz lehet, addigra azért kiadhatják a parancsot hogy borotvát a kézbe. :)
   
 5. gigabiga

  gigabiga Active Member

  Irakba megy. Ott előny ha van.
   
 6. krisss

  krisss Well-Known Member

  Majdhogynem kötelező, hogy legyen mert a helyiek kiröhögnek szakáll nélkül.
   
 7. gigabiga

  gigabiga Active Member

  A szakáll náluk "tekintély mérő".
   
 8. blogen

  blogen Well-Known Member

  Szakáll vs. szaktudás. Ezek ilyen civilizációs különbségek.
   
 9. tomcat1

  tomcat1 Well-Known Member

  http://magyarhirlap.hu/cikk/62535/No_a_tartalekos_katonak_letszama

  A puszta számokat tekintve is imponáló eredményt sikerült elérni, hiszen a Magyar Honvédség ÖT-állományának létszáma jelenleg mintegy ötezer-ötszáz fő.

  Fontos részlet, hogy a nők aránya az önkéntes műveleti tartalékosok között kilenc százalék. Ugyancsak érdemes megjegyezni, az „angyalbőrt” öltők között számos az egyetemista, főiskolás, illetve az olyan fiatal, aki már túljutott felsőfokú tanulmányain. Egy-egy laktanyában manapság teljesen hétköznapi jelenség, hogy a több, olykor ritka nyelveket beszélő önkéntes tartalékos segíti a parancsnokok, vezetők munkáját.
   
 10. dudi

  dudi Well-Known Member

  Aztakurva....
   
 11. tomcat1

  tomcat1 Well-Known Member

  Nyugi, a cikket nem én írtam. :))
  Netán az önkéntesek tolmácsi munkája lepett meg?
   
 12. silversisko

  silversisko Active Member

  Mindig szeretem az első reakciókat, amikor az ember más tálalásban látja azokat a dolgokat, amikkel nap, mint nap szembesül.....

  :D
  BIG LIKE
   
 13. honved

  honved Well-Known Member

  Nos, tehát, használható érdemben, talán, az állomány kb. 50 %-a, ha elmegyünk 45 éves korig. ( kb. 2500 fő ) Ezen életkor felelt, csak főtiszteket lenne érdemes foglalkoztatni, viszont főtisztekből szerintem, háborús mennyiség lehet aktívban is. :)
   
 14. nyugger

  nyugger Well-Known Member

  Orosz Zoltán altábornagy a börgöndi repülőtéren zajló katonai helikopteres és ejtőernyős találkozón bejelentette: még ebben a hónapban nagyjavításra indul 4 közepes szállítóhelikopter, melyek jövőre érkeznek majd vissza.

  http://lhsn.hu/nagyjavitasra-indulnak-a-helikopterek/
   
 15. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Börgönd? Ne baxxx... az még megvan? Azt hittem mér fák nőttek a kifutón. Hány éve üres 20-25? Tető sincs az épületeken, honnét szedték elő azt a romhalmazt most?
   
 16. fishbed

  fishbed Well-Known Member

  Börgönd egy üzemelő reptér. Kisgépek, vitorlázók, sárkányosak meg ejék használják. Az épületeket amik kicsit lepukkantak a tanács(önkormányzat)segítségével újítgatják fel. Még a fülkeforradalom elött voltak tervek egy nagy cargo reptér létrehozásáról, vasút fejlesztésről de befuccsolt.
   
 17. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Ez eddig ok, bár a "kicsit" az valójában nem kicsit. :) De hogyan kerül oda az MH?
   
 18. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  Több mint 20 éve, mindig szeptember második hétvégéjén repülőnap van Börögöndön. Egész jó szokott lenni. Idén is lesz...
   
 19. tarzaan

  tarzaan Well-Known Member

  <b>Megkezdődött a kiképzés</b>

  http://www.honvedelem.hu/cikk/58322


  <b>Püspökszilágyon gyakorlatozik Novák</b>

  http://magyaridok.hu/belfold/puspokszilagyon-gyakorlatozik-novak-856132/


  <b>Novák Előd gépkarabéllyal nyitott tüzet - Fotók! </b>

  http://www.blikk.hu/galeria/novak-elod-gepkarabellyal-nyitott-tuzet-fotok/  +

  <i>Kiváló értékelést kaptam a lövészeti gyakorlaton, bár a gépkarabéllyal leadott sorozatlövésemnek nem örültek, de nem bírtam ellenállni, hogy kipróbáljam úgy is, és végül is kidumáltam: a sokféle tiltás közt nem szerepelt az egyes lövésekről való átkapcsolás, pusztán figyelmeztetés volt, hogy akkor egy pillanat alatt ürül a tár, de így is leküzdöttem a célt. A magyarázkodásaimat persze kicsit sokallják a kiképzőim; „Parancs, értettem!” – ezt a választ várják inkább, amit még szoknom kell, hiszen kreatív és kritikus típus vagyok :), így inkább vállalom ̶b̶ü̶n̶t̶e̶t̶é̶s̶k̶é̶n̶t̶ „ajándékként” a Bölcsek köve nevű bazaltkockát vagy – késés esetén – a Vekker feliratú téglát, melyet egy-egy napig magammal kell vigyek mindenhova (akár málhazsákban, akár kézben a zuhanyzóba is), s már-már az a szokatlan, ha épp nincs ilyen „nehezékem”. A kiosztott, névre szóló gépkarabélyunkat is vinnünk kell magunkkal mindenhova, és fejből kell tudni az adatait, hogy pl. a pásztázott lőtávolsága mellalakra 350 m, állóra 510 m, s hasonlóan meg kellett tanulni a kézigránátok adatsorait is.
  A napi 14 órás kiképzés feszes, tartalmas programot biztosít számunkra: főként harcászati foglalkozások voltak a második héten (vegyivédelmi védőruhában is), de kaptunk alapfokú híradó kiképzést, megtanultuk a különböző tüzelőállások kiépítését, az őrszolgálat alapismereteit, s volt menetgyakorlat is. Oktatónk leszögezte, hogy a műszaki zárakat (így az ún. gyoda esetében is) mindig tűz (gyalogsági, tüzérségi) alatt kellene tartani a maximális hatás eléréséhez. Apropó, a határvédelemre már jelentkeztem is, az egyeztetések szerint a kiképzést záró sikeres vizsgám esetén várhatóan már szeptemberre behívót kapok tényleges szolgálatteljesítésre. Igyekszem amúgy „elvegyülni” a közkatonák között, nem politizálok a kiképzőbázison, legfeljebb az esti, rövid szabadidőben, a honvédségi területen kívül, abban a borozóban, ahol a Jobbik helyi szervezete alakult, s ahol még ma is kint van az mozgalom zászlaja, még ha az alapszervezet fel is oszlott, s helyi tagjaink az utóbbi időben inaktívvá is váltak csalódásaik miatt…</i>

  https://www.facebook.com/novakelod/posts/1064809883601652

  +

  https://www.facebook.com/novakelod/photos/a.900609846688324.1073741837.112879632128020/1068712626544711/?type=3
   
 20. eSeM

  eSeM New Member

  legalább megedződik és nem fogja egy tomcathez hasonló gyökér egy legyintéssel becsicskítani :D , bár én mondjuk műanyag kést nem adnék a kezébe, nemhogy gépkarabélyt
   

Ezen oldal megosztása