1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Diskurzus a(z) 'Magyar vonatkozású hírek, elemzések' témában - desertfox által indítva @ 2013. január 21..

 1. tomcat1

  tomcat1 Well-Known Member

  krisss, antigonosz and Luthero like this.
 2. krisss

  krisss Well-Known Member

  Amúgy jellemző, hogy a dagadt tartalékos "tiszt" hisztizik. Főleg hogy ő a "jó részén" még az első fél évben ott sem volt. Szar volt az elhelyezés de a képek alapján amik a cikkhez voltak még mindig a jobb részekre került.... menjen a p---ba az ilyen.
   
  antigonosz, Pocok75, Luthero and 6 others like this.
 3. krisss

  krisss Well-Known Member

  Hú de fölbasztam magam...
   
  Pocok75 likes this.
 4. Ursa Maior

  Ursa Maior Well-Known Member

  Semmivel nem jobb. CSak nem az orosz kaliber (hogy nézne már az ki), meg a mérete kompaitbilis az 5,56-al így a csapatok is át tudják szerelni majd és nem kell komplett szetteket venni. Á la AK-47 vs AK-74 csere.

  Efgyébként az összes modern karabélynak van 7,62*39 változata (beretta ARX, CZ stb.), csak eddig senki sem merte felvállalni hogy pont jó a 43M.
   
 5. krisss

  krisss Well-Known Member

  A Pakik 7,62x39-es CZ-t vettek.
   
  Luthero, blogen, fip7 and 1 other person like this.
 6. torsen

  torsen Well-Known Member

  Attól, hogy a "jobb" részen volt, szerintem még felháborodhat, ha a "jobb" is felháborító...nem ismerem a viszonyokat, de anno voltam katona (előfelvett) és emlékszem, hogy nem a szabadszállásiak panaszkodtak a legtöbbet, akik ajtólapon hordták a lopott szenet a körletbe a vaskályhába hogy ne fagyjanak meg és egy héten egyszer volt náluk melegvíz. A mi börgöndi CSRP-s társaink voltak iszonyúan felháborodva, mikor egyszer elfogyott a melegvíz...Minden relatív.De neked is igazad van, meg neki is szerintem, mert lehetne sokkal többet tenni a katonáinkért.
   
  fishbed likes this.
 7. krisss

  krisss Well-Known Member

  A kritika relatíve jogos, csak amikor megláttam hogy "tiszt" létére kerítés mellett kellett lenni és ezen sírt, na azon kiakadtam.
   
  antigonosz and blogen like this.
 8. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Naigen, ezen tényleg mit háborog?
  Apropó, kíváncsi vagyok az új acélcsajkára. Van róla valakinek képe?
   
 9. tomsinner

  tomsinner Well-Known Member

  A dagadtról nekem mindig ez a fotó jut az eszembe.
  [​IMG]
   
  blitzkrieg, rudi, antigonosz and 3 others like this.
 10. szpg9

  szpg9 Guest

  Nem tudom, mi az érdekes ennek a tartalékpsnak a sírásán..Ez nem katona, legfeljebb, csak anyámasszony katonája... Mi Mikor 85-86-ban sorozott bakák voltunk Nagyatádon, hát nem volt kajával elkényeztetve a csernobili robbanásig. a csapat. Azután viszont rengeteg salátát, zöldságet, tejet kaptunk...Jellemző volt a azázadok között az ökölpárbaj (persze parancsnoki felszólításra) az ételosztásnál, normál laktanyai körülmények között. A tisztek élvezték, mi enni akartunk. A játék lényege az volt, hogy az alulmaradó alegység aznap nem vacsorázik. Persze kaja volt mindenki részére, amit egy férgekkel teli moslékos depóba dobtak. Persze kifigyeltük a konyhások ténykedését, és vasvillival lehalásztuk a felszínt, ami alatt 20-30 cm-es giliszták, férgek uralták a terepet. Vasvillával mentettük a fótt virslit, amit a mosdóban lemostunk, aztán csajkában melegítettúnk. arany életünk akkor ért végert, mikor tisztjeink megneszelték, hogy mi a moslékból étkezünk. Ekkortól fegyveres őr, éles tölténnyel vigyázott a moslékra... Persze két pár pondróktól megkímélt vírsliért ö is szemet húnyt az élelrmszerzó akcióinkra...Akkor most mondja meg valaki, Én akkor egy SF katona voltam, vagy csak egy balek... Annyi posztraumás dolog maradt bennem, hogy azóta is, akár a földről is bármit megeszem...Pedig ez kb. 30 éve volt és azóta mérnöllényt dolgozom, új dolgokat tervezek... Dudi és Kriss, ezt vettétek?,?? T: LG
   
 11. dudi

  dudi Well-Known Member

  Szerinted tényleg az a normális ahogy ti csináltátok?Moslékból enni mert nincs más?
  Még a koncentrációs táborokban sem ették a moslékot...
   
  therob likes this.
 12. krisss

  krisss Well-Known Member

  Ugyan olyan mint az amerikai
   
 13. krisss

  krisss Well-Known Member

  Ugyan olyan mint az amerikai.
   
 14. szpg9

  szpg9 Guest

  Dudi, ez volt a szivatás, máig maradandó nyomokkal Én csak annyit említettem, aki megharcolt a kajáért, az átérezte a keményéget és a"harc" ezen részét, mint az ősember. Mi mrg hozzászoktunk, hogy azt eszünk, amit találunk. Sorkatona koromban gyakorlat ürügyén, télen simán feltörtúa kaptárokat. Egy méhész társunk, könyörgött a méhek érdekében, hogy ne tegyük, mert ekpusztulnak, étkezési alternatíívát nem tudottfelajánlani- a kártétrlünket betudták a korábban itt állomásozó oroszoknak... Lehet, hogy ez perverzióként hangzik, de hozzászoktunk egy étkezési igénytelenséghez, ami tzalán harchelyzetben, amikor a hadtép nem ér el mindenkit, lett volna haszna...Apám azt mondta akkor, a hadifoglyoknak jobb bánásmódbsan kellene tészesülni, mint nekünk akkor. De megtanultuk a bakonyi 3-4 hetes gyakorlatokka során a vadélettel (főleg nyulk elütése révén a vadgazdálkodádt), mert akkor a fegyveres vadászat tiszti privilégium volt...Meg finnyások sem lettünk, rávezettek minket arra, hogy az élet nem csak a seregben, hanem azon kívül sem les6zn habostorta, de ez be is igazolódott. Taertom a mai napig a kapcsolatot volt katonatársakkal és köztük tisztekkel nis, hogy mi a jég hátán is megélünk, nem adhatjuk fel. A műltn héten egy közúti baleset miatt tolószékbe kényszerült bajtárs emlékeztetett ara, hogy mi már ennél nehezebb körülményeket is túléltünk. Neken is furcsa átgondolni, de mindenképpen van egy mai napig (30 éve szereltem le) kihatása az akkor történtreknek..., amelyek átszövik a min dennapokat. Nem normálisnak, de hatásosnak tartom...Akár hiszitek, akár nem ez az egymásra utaltságot és A BAJTÁRSIASSÁGOZ ERŐÜSÍTWTTE ÚGY, HOGY MÉG 30 ÉV UTÁN IS VANNAK KÖTELÉKEK. pLD. ENGEM MOSTANÁBAN TÖBB MUNKÁBAN NEM FIZRTTEK KI, FELHALMOZTAM KB 5-7 MFT TARTOZÁST, MÁT NAV VÉGREHAJTÁS VOLT ELLENEM. éS LÁSS CSDÁT, ÉN IS MELEPÓDTEM ÉS LEPADLÓZTAM, NEM TUDTAM ELÉGSZER MEGKÖSÖNI, AZ EGYIK VOLT SZAKASZTÁRSAM, AKIVEL NPERSZE AZÉRT ÜZLETELTÜNK AZ ELMÚLT 5 ÉVBEN IS, ÁTUTALT MA (!!!!!) NEKEM 3, 0 MFT-T, HOGY NEKI VAN TUDJA, ÉN MOST BAJBAN VAGYOK, EZÉRT TESZI, ÉS GONDOLJA, FORDÍTOTT ESETBEN ÉN IS MEGTENNÉM, MEG MAJD VISSZAADOM, HA MAJD NEKEM IS LESZ. aZT HISZEM, MIV HOZZÁTOK MÉRVE TALÉÁN AMATŐRŐK VOLTUNK, DE NÉHÁNYY ESETBEN A VOLT BAJTÁRSIASSÁG MŰKÖGIK A NAGY BÉKÉBEN, A RENDSZERVÁLTÁS UTÁN IS... mA AZON MORFONDÍROZTAM, A KÖZÖD ÖSSZEZÁRTSÁGNAK ÉS DRESSZÚRÁNAK KÖSZÖNHETŐEN, HÁBORÚBAN VAJON MIT TETTÜNK VOLNA MEG EGYMÁSÉRT----nEKED, NEKTEK VAN OLYAN TÁRSATOK, AKIVEL, AKIKKEL ILYEN RÉI VISZONYOK KÖZÖTT IS MŰKÖDHETNÉNEK AZ RLŐBB LEÍRT, EGYÉBKÉNT IGAZ TÖRTÉNETEK?-
   
  bartinieffektus and danielblack like this.
 15. silurusglanis

  silurusglanis Well-Known Member

  Ezért utólag 10+ év letöltendő járna akár speciális katonák voltatok akár nem.
  Ha a nevek megvannak nyugodtan elégtételt tudsz venni.
   
 16. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Szerintem elévült.
   
 17. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Az ami a kulacshoz tartozik?
   
 18. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Csak mert a amerikaiaknak nem volt "csajkájuk" hanem étkészletük.
   
 19. krisss

  krisss Well-Known Member

  Igen. 1 Literes műanyag kulacs, olyan mint amerikai és a hozzá tartozó evőcsésze.
   
 20. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Akkor ez azt is jelenti, hogy lesz kulacs. Hehe, Dudi mennyire harcolt ellene.
   

Ezen oldal megosztása