Hát én már leírtam, de azértUraim! A véleményetekre lennék kíváncsi. Elhangzott itt saccra, hogy a 3 leendő szállítógép kb. 300 milla lenne, mert szerintem a 2 nagyon rebesgetett típus: C-130-as és KC-390-es szerintem ennyi összegből nem jönne ki.A másik dolog: a leendő IFV és APC beszerzésnél lehetőség szerint egy helyről kellene beszerezni a kedvezmény reményében. Ez utóbbinál milyen párosítás felelne meg ti szerintetek? Drágább és olcsóbb megoldásra is kíváncsi lennék.

Láncos IFV: Puma
Kerekes IFV: Patria AMV (igen,tudom, de nálam ez is IFV)
Torony rájuk: A Puma tornya, Spike integrálással.
A láncos dandár esetében egyértelmű a helyzet a már ismert elemekkel. (Esetleg 10-15-ös nagyságrendben BvS10 jellegű ATW logisztikai célra)
A kerekes dandárba 1 tüzérosztály EVA 8x8 alapon. (A Caesar 8x8 a dánoknak 2017-ben 3M USD volt/db, szerintem ez nem lenne annyi)
Zászlóaljanként meg 4 alapjármű kapjon NEMO tornyot (tornyonként szintén kb. 3M USD).
Én mondjuk mindenképpen erősködnék egy második Leo zászlóaljért a kerekesbe, de ha minden kötél szakad, akkor a 105mm-es Cockerill tornyos Patria is jöhet, mint Fire Support Vehicle.
Szerintem nincs olcsó, vagy drága verzió. Az alapjárműveken nincs értelme spórolni.
A török járművek mehetnek egyéb kiegészítő járműnek (ha már úgy is szerződtünk rájuk):
NMS: felderítő, légvédelmi, és atgm hordozónak (ha lesz ilyen külön egyáltalán)
A Jelcin meg: hiradó-informatikai járműnek, parancsnoki központnak, cbrn járműnek, sebesültszállítónak, határvédelmi járőrnek, ilyesmi. (tudni kellene a rendelt mennyiségeket)
Kerekes környezetben ezzel talán lehet némileg spórolni, jelentős veszteség nélkül
Ha valamit kihagytam, szólj!