A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Masztiff

Well-Known Member
2018. július 4.
3 408
5 817
113
Drága Istenem, döbbenet ez az ellenzék! Ezektől még azt is kinézném, hogy egy esetleges kormányváltás esetén , pl 22-ben, az addigi bejövő technikákat eladják semmiért, főleg a nehéz technikára értem..
Te elolvastad, mit mondtak az ellenzékiek (nem tekintve Demetert és Vadnait)? Mert nagyon úgy tűnik nekem, hogy csak fröcsögsz csípőből.
 

Masztiff

Well-Known Member
2018. július 4.
3 408
5 817
113
Speciel az ilyenekre gondolok, hogy a segítségedre legyek: "Végre megjött a kormány esze, és elkezd költeni a honvédségre – jelentette ki, hangsúlyozva: évtizedekre jelölik most ki a honvédség jövőjét. Épp ezért szégyennek nevezte, hogy sajtóhírekből kell megtudnia a honvédelmi bizottságnak a honvédségi eszközbeszerzéseket."
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
18 054
59 139
113
Drága Istenem, döbbenet ez az ellenzék! Ezektől még azt is kinézném, hogy egy esetleges kormányváltás esetén , pl 22-ben, az addigi bejövő technikákat eladják semmiért, főleg a nehéz technikára értem. Mondjuk, egy-két dolgot nem értek, az esetleges török beszerzést 4x4- ek terén mi az a nagy titok? Az a pár darab Yalcin vagy NSM nem oszt, nem szoroz. Lement 2 választás, bejelentés semmi, az osztrák cégen kívül. Vagy nincs mit bejelenteni? O.V. -ral az USA-ban nagyon megvoltak elégedve, az állítólagos 2 milliárdos beszerzésekkel, 500 millió rakétákra költve. 180 rakétát vettünk, akkor a többi vajon mire mehetett el? C130-as? Nem tartom valószínűnek, helikoptereket még úgy sem, esetleg valami 8x8-as?? Bezzeg a cseh testvéreknél ez könnyebben megy, gondolom ott is kikérdik a katonák véleményét. Azért csodálkoztam, hogy ők a Puma helyett, nagyon az ASCOD felé kacsingatnak. Mondjuk ezt egy szlovákai magyar ismerősöm mondta, aki már Csehországban él, és az ottani hadseregben szolgál. Még egy dolog: ez a brazil elnök nem nagyon akar ideérni, szerintem még egy jó pár évig AN 26-ok fognak repkedni. A 8x8-hoz visszatérve, nekem erős a gyanúm, hogy a Boxer, Nexter és Stryker kerül ki. Persze, ez egy magánvélemény. Ha csak nem akarjuk rendezni a viszonyunkat Mikulásországgal , mert azért nem is tételről van szó.
Szerintem hagyd ezeket a találgatásokat.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
17 876
58 939
113
Abban viszont igazuk volt az ellenzékieknek, hogy nem tudjuk milyen összegeket költenek és mire. "a honvédelem az új stadion" akár igaz is lehet. Semmilyen társadalmi program nincs, összpárti együttműködésre törekvés -ami minimum lenne a honvédelem esetében- nincs, stb. Jó okkal tűnik a Z26 kívülről nézve egy egyre sötétebb ügyletnek.
.
Összpárti együttműködés nehézkes, ha az ellenzéki felszólalók között van 1 hölgy, aki sanszosan egy külföldi államnak dolgozik, illetve van még 1, aki lehet az új eszközöket is odaajándékozná 2 politikai piros pontért vkinek.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
15 541
25 046
113
A csehek (legalább is a vezetésük) sokadszorra bizonyítják, hogy elgurult a gyógyszer! :eek:
Amennyiből most megveszik a 12 amerikai gépet, - ha tényleg ilyen kicsi igényük van - akkor a hadseregnek és a rendőrségnek is meg lehetett volna oldani a helikopteres igényét.
3-300M USD áron kaptak volna vagy 12-15db (fegyverzettől függően) H145M-et és 5-6db H225M-öt (vagy még többet a H215M-ből).
De szerintem a leonardo is bőven olcsóbban megoldotta volna nekik!
 
 • Tetszik
Reactions: megazez and Anti

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
18 054
59 139
113
Most Budapesten letesztelhetik magukat... nem nehéz megjósolni mi várna pl. a honvédségre... :confused:
Amúgy én nem vagyok benne biztos, hogy ha egyenlő feltételekkel tudnának indulni akkor ne csinálnák jobban mint tarlósék, mondjuk az tuti, hogy minden szempontból el akarják majd lehetetleníteni őket, hogy a következő választáson ne legyen esélyük nyerni.
 
 • Tetszik
Reactions: Kishuszár

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
15 541
25 046
113
https://www.euro.cz/byznys/zeman-chce-koupit-drony-z-izraele-armada-ho-kroti-1474540

Az öreg először bejelenti hogy az UAV az bizony izraeli lesz, ezután a miniszter meg a vezérkar főnöke rögtön cáfolhatja is. :D
Megy ott a bohózat minden ágon a beszerzéseknél. Legyen az helikopter (bármifajta), IFV, radar, UAV stb.
Ugyanezt lejátszották a kevlár sisakoknál. A helyi "EI Zrt" valami irreál alacsony áron akart szállítani. Aztán 3x v 4x dobta vissza a sereg, hogy javítsák, mert megbukott a teszteken. Végül most rendelték meg vagy 20-30%-kal magasabb áron egy másik gyártótól. Azzal vagy 2 évet veszítettek
Az Pandur IFV-ik komoly része alkaltrészhiány (az izraeli toronyé) miatt bevethetetlen.
 
T

Törölt tag 1586

Guest
 • Tetszik
Reactions: honved

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
5 486
14 505
113
Amúgy én nem vagyok benne biztos, hogy ha egyenlő feltételekkel tudnának indulni akkor ne csinálnák jobban mint tarlósék, mondjuk az tuti, hogy minden szempontból el akarják majd lehetetleníteni őket, hogy a következő választáson ne legyen esélyük nyerni.
Puding próbája az evés, ha ezt akarták a helyiek ám legyen. Kíváncsi leszek négy év múlva mit gondolunk a fővárosról...
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
14 170
28 175
113