Egyetemi, akadémiai szinten lehet, hogy így van, de a közoktatásban nagyon nem. Lásd PISA eredmények...
OFF
Szereted ezt a topicot... teletűzdelni politikával.
A PISA tesztről nekem rossz véleményem van, mert szerintem jó célokat felismerve jószándékú kezdeményezés volt, de nem sikerült, a célját nem érte el. Direkt nem kezdek bele bővebb elemzésbe, mert nem ebbe a topicba való... és nem azért jövök fel soha haditech fórumra, mert érdekel az oktatás politika.
Nem tudom, elolvastad-e azt a linket, amire reagáltál, de én igen, megtettem hajnalban és Kammm is elmondta neked, hogy kifejezetten nem egyetemi képzésről ír, semmi köze az írásnak a felsőoktatásnak.
Viszont borzasztó fura Kammm kijelentése, hogy a magyar matek oktatás jobb, mint az USA-ban, mert az én korosztályom erre rögtön felkapná a fejét, hogy annál nem nehéz jobb lenni. Ettől függetlenül Magyarországon nem terveznek űrhajókhoz hordozórakétát, de náluk odaát lassan már hobbi barkács üzemmódban magánemberek is. Olyan lekoszlott üres zsebbel betántorgó csavargók is, mint Elon Musk. (Elon Musk életének mondjuk nem sok köze van az USA általános iskoláihoz.)
Tényleg megint ott tartunk, hogy a szar sem elég büdös, miközben az emberek döntő többségének fogalma sincs, mi megy a vágyott Nyugaton. És ez így van akkor is, ha előttünk áll még egy sor probléma, amit meg kell oldani. (Mert amikor "Nyugatról" beszélünk, akkor általában vágyálmainkról beszélünk és nem a valóságról, de mi ezeket akartuk mindig is elérni.)
ON
Bocsi az offért! Befejeztem.