A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Vogon

Well-Known Member
2021. május 13.
2 838
5 362
113
Egyetemi, akadémiai szinten lehet, hogy így van, de a közoktatásban nagyon nem. Lásd PISA eredmények...

OFF

Szereted ezt a topicot... teletűzdelni politikával.
A PISA tesztről nekem rossz véleményem van, mert szerintem jó célokat felismerve jószándékú kezdeményezés volt, de nem sikerült, a célját nem érte el. Direkt nem kezdek bele bővebb elemzésbe, mert nem ebbe a topicba való... és nem azért jövök fel soha haditech fórumra, mert érdekel az oktatás politika.
Nem tudom, elolvastad-e azt a linket, amire reagáltál, de én igen, megtettem hajnalban és Kammm is elmondta neked, hogy kifejezetten nem egyetemi képzésről ír, semmi köze az írásnak a felsőoktatásnak.
Viszont borzasztó fura Kammm kijelentése, hogy a magyar matek oktatás jobb, mint az USA-ban, mert az én korosztályom erre rögtön felkapná a fejét, hogy annál nem nehéz jobb lenni. Ettől függetlenül Magyarországon nem terveznek űrhajókhoz hordozórakétát, de náluk odaát lassan már hobbi barkács üzemmódban magánemberek is. Olyan lekoszlott üres zsebbel betántorgó csavargók is, mint Elon Musk. (Elon Musk életének mondjuk nem sok köze van az USA általános iskoláihoz.)
Tényleg megint ott tartunk, hogy a szar sem elég büdös, miközben az emberek döntő többségének fogalma sincs, mi megy a vágyott Nyugaton. És ez így van akkor is, ha előttünk áll még egy sor probléma, amit meg kell oldani. (Mert amikor "Nyugatról" beszélünk, akkor általában vágyálmainkról beszélünk és nem a valóságról, de mi ezeket akartuk mindig is elérni.)

ON

Bocsi az offért! Befejeztem.
 
 • Tetszik
Reactions: tomsinner

Bálint

Well-Known Member
2020. augusztus 31.
4 388
14 470
113
Ajánlati/részvételi felhívás

Az ajánlatkérő által a szerződéshez rendelt elnevezés:

Adásvételi szerződés „IFF MARK XII-A MODE 5 Level 1 képes elektronikus idegen-barát azonosító berendezések beszerzése MISTRAL MCP lokátor és vezetési ponthoz” tárgyban

Teljes mennyiség:
IFF Mode 5 rendszer 10 klt
Crypto Computer 10 db
Tartalék alkatrészek 5 klt
A megkötésre kerülő szerződés tárgyi képei az IFF Mode 5 rendszerek integrálása, műszaki érvényesítése és kiképzése megindítása is.

Árubeszerzések - 462509-2021 - TED Tenders Electronic Daily (europa.eu)
 

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
3 050
7 110
113
Err, hagyjuk mar ezeket az empirikus peldakat.
A magyar matematika-oktatas meg 10 eve is fenyevekkel jart a vilag tulnyomo tobbsege, peldaul az amerikai elott is, ugy 120-150 eve. Az azsiaiak sem jobbak, csak szethajtjak a gyerekeket es a tesztekre koncentralnak. FYI a Hungarian approach konkretan egy fogalom a nemzetkozi matekoktatasban, lasd az American Mathematical Society pareves cikket arrol, hogyan lehetne atemelni ennek az alapelveit az amerikai kozoktatasba: https://blogs.ams.org/matheducation...w-it-fits-the-american-educational-landscape/
hohó, a te gyereked is magyar iskolában tanul? azt hiszem nem
Akik jól szerepelnek versenyeken, akiket mutogatunk a 10-20 jobb gimnáziumból jön, a többi iskola egy kalap szar. Amit a mai gyerekeknek meg kell tanulnia matekból jóval kevesebb mint amit nekem kellett. 1977-es vagyok.
A történelmet teljesen összefüggések nélkül tanulják.
A földrajzot a szerencsétlen lányomnak nem könyvből kell tanulniuk, mert a könyv szar a tanár szerint, hanem a tanár diktálja az órákon az anyagot és le kel írni, meg küld mellé ppt-ket amikben csak képek vannak, mert ő nem szeret gépelni. Hat osztályos gimnázium, most kilencedikes, harmadik éve megy ez. A fizikából egyetlen hetven éves bácsi van a tököm tudja hány osztályra, teljesen reménytelen. Az online oktatás nyilván katasztrófa volt nála.
A fiam hetedikes egy jobbnak mondott általános iskolában, angolból egészen jó az oktatás, de az egyik legfontosabb téma hogy a fiuknak hány centis haja lehet.
 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
12 298
23 032
113
Ajánlati/részvételi felhívás

Az ajánlatkérő által a szerződéshez rendelt elnevezés:

Adásvételi szerződés „IFF MARK XII-A MODE 5 Level 1 képes elektronikus idegen-barát azonosító berendezések beszerzése MISTRAL MCP lokátor és vezetési ponthoz” tárgyban

Teljes mennyiség:
IFF Mode 5 rendszer 10 klt
Crypto Computer 10 db
Tartalék alkatrészek 5 klt
A megkötésre kerülő szerződés tárgyi képei az IFF Mode 5 rendszerek integrálása, műszaki érvényesítése és kiképzése megindítása is.

Árubeszerzések - 462509-2021 - TED Tenders Electronic Daily (europa.eu)
Köszi! Holnap be is adom az ajánlatom - mindig is szerettem barkácsolni. :D
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
31 293
59 605
113
A Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program előttünk álló lépéseiről, a hadiipar újjáépítéséről, az elmúlt években beszerzett korszerű eszközökről és felszerelésekről nyilatkozott Benkő Tibor honvédelmi miniszter a Hír TV Napi aktuális című műsorában.

A tárcavezető beszámolt arról a katonai életpálya-modellről, amely kiszámítható és megbízható munkahelyet biztosít, hangsúlyozta a hazafias honvédelmi nevelés fontosságát, illetve méltatta azt a több mint 11 ezer katonát is, akik civil munkájuk mellett vállaltak tartalékos szolgálatot.

 
 • Tetszik
Reactions: SilvioD

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
31 293
59 605
113
Gyakorlati végrehajtással kezdődött a héten az Ample Strike 2021 többnemzeti NATO-gyakorlat Csehországban. A részt vevő kilenc tagország mintegy hétszáz katonája két héten keresztül gyakorolja a közvetlen légi támogatás (CAS – Close Air Support) szakfeladatait nemzetközi környezetben...

x613f46577caa3556951583.jpg.pagespeed.ic.1MprhilHjy.webp
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
31 293
59 605
113
Védelempolitikai egyeztetések a Pentagonban...

Dr. Németh Gergely védelempolitikáért felelős helyettes államtitkár szeptember 7-10. között Washingtonban folytatott tárgyalásokat a kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséről.

A megbeszéléseken a felek megerősítették, továbbra is elkötelezettek a kétoldalú védelmi kapcsolatok elmélyítésében, valamint kiemelték, hogy a védelmi együttműködés kimagasló színvonalú. A kapcsolatok alapja a védelmi képességek fejlesztésében folytatott együttműködés, a különleges műveleti képességek fejlesztése, valamint a két ország biztonsága szempontjából kiemelt műveletekben történő közös részvétel.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
17 728
24 315
113
.
A honvédelem.hu-n az alakulatoknál a Tatai dandárban már fel sem tüntették a 2. zászlóaljat. Ezek szerint hivatalosan is megszűnt?
a felvarróról juott eszedbe? (igen a 2. lövésznek kultusza van. Aki 2 lövész vólt mindig 2 lövész marad (ez már a megalakuláskor eldöntött tényé vált.)
Nem szünt meg a 2 lövész és nem is fog. Ha eljő az idő újra összeáll.