A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
19 473
66 939
113
Támogatom, hogy legyen teljesítménypótlék, veszélyességi pótlék, túlóra pótlék, terep pótlék.

Viszont ez, hogy aranyhörcsög támogatástól, a 46 os lábúak támogatásáig mindenre szét van aprózva a fizetés, ez nem célszerű. Kell lennie egy erős alapnak és arra oké jöjjön pluszban az a pár fentebb említett pótlék, meg ingyen jegy stb. De ez így most elég szétszórt egy illetmény összetétel, és ahogy mondod nekem se kezdett el regélni és számológépet ütögetni senki a toborzóba. Elmondták az alap bért, meg hogy lehet kapok nyelvvizsga pótlékot és sarkon is fordultam anno.
Alapbér 200 nettó aztán ezzel számolj.
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
26 154
48 118
113
Negyedéves parancsnoki és vezetői értekezlet

x61e6aeb7eefcc340377174.jpg.pagespeed.ic.P011Vm1qp9.webp
 

Bálint

Well-Known Member
2020. augusztus 31.
3 213
9 728
113"
Dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka jelentést kapott a tesztelés pozitív végeredményéről, ez alapján úgy döntött, hogy csapatpróbán kell tovább vizsgálni a fegyvert. Ez elég nagy kihívás nekünk, hiszen mi prototípust fejlesztünk, most azonban a csapatpróba érdekében 50 darabot kell legyártanunk a pisztolyból. Ezen dolgozunk jelenleg.
"


"A G224AR (GESTAMEN 0.224 Assault Rifle) gépkarabély a Magyar Honvédségnél és a NATO-ban rendszeresített kaliberű lőszerrel kiválóan működik. A karabély készen van, de fejlesztése pillanatnyilag kissé háttérbe szorult. Ennek csak az az oka, hogy a honvédelmi miniszterrel, a Magyar Honvédség parancsnokával és a fejlesztésekért felelős kormánybiztossal történt egyeztetésnek megfelelően a golyószóró fejlesztése lett a prioritás."
Legyen meg itt is...
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
26 154
48 118
113
"Kétoldalú katonai együttműködési tervet írt alá Hajnik László ezredes, a Nemzetközi Együttműködési Főosztály főosztályvezetője, valamint Tomasz Trzciński ezredes, lengyel véderőattasé Budapesten, a Honvédelmi Minisztériumban."
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
8 337
13 147
113
Tehát a következő lépés, az alap lőgyakorlatok és alap kiképzés után...

 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
26 154
48 118
113
"Kétoldalú katonai együttműködési tervet írt alá Hajnik László ezredes, a Nemzetközi Együttműködési Főosztály főosztályvezetője, valamint Tomasz Trzciński ezredes, lengyel véderőattasé Budapesten, a Honvédelmi Minisztériumban."

Tovább erősödnek a magyar-lengyel katonai kapcsolatok

Összesen 71 konkrét bilaterális együttműködési program realizálódott a 2022-es évre: Magyarország területén 34, Lengyelország területén 37, többek között közös kiképzések, gyakorlatok, történelmi és hagyományőrző feladatok szerepelnek benne.

Az együttműködési terv aláírásával a két ország védelempolitikai, illetve katonai kapcsolatai továbbra is magas szinten maradnak.
 

tomsinner

Well-Known Member
2015. június 13.
1 434
1 554
113
Az ünnepek előtt beszélgettem egy sráccal, aki nem rég került a szomszédba (a munkahelyemen), annak ellenére, hogy egy cigánygyerek, egyből kiszúrtam, hogy katona volt, és tényleg. Mondta, hogy ő is hallotta, hogy talán lesz nálunk tartalékos laktanya. Mondta azt is, hogy sima honvédként nettó 220 körüli a fizetés. Ez amúgy korrekt, mert mondtam is, ha csak egy kicsit keresnék kevesebbet, mint most, simán átmennék a céghez, ha itt helyben lenne, nem 150+ km-re. Most azért nyilván többet keresek, de alakul ez. Ha így, leírnák hogy 220 nettó, vagy legyen csak 210, és itt helyben lenne valami, azért sok embert elszívna a multitól (mindenkinek tele van már a hócipője az egésszel, olyan dolgok mennek itt).