A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
8 045
12 153
113
Tehát a következő lépés, az alap lőgyakorlatok és alap kiképzés után...

 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
24 447
43 877
113
"Kétoldalú katonai együttműködési tervet írt alá Hajnik László ezredes, a Nemzetközi Együttműködési Főosztály főosztályvezetője, valamint Tomasz Trzciński ezredes, lengyel véderőattasé Budapesten, a Honvédelmi Minisztériumban."

Tovább erősödnek a magyar-lengyel katonai kapcsolatok

Összesen 71 konkrét bilaterális együttműködési program realizálódott a 2022-es évre: Magyarország területén 34, Lengyelország területén 37, többek között közös kiképzések, gyakorlatok, történelmi és hagyományőrző feladatok szerepelnek benne.

Az együttműködési terv aláírásával a két ország védelempolitikai, illetve katonai kapcsolatai továbbra is magas szinten maradnak.
 

tomsinner

Well-Known Member
2015. június 13.
1 429
1 523
113
Az ünnepek előtt beszélgettem egy sráccal, aki nem rég került a szomszédba (a munkahelyemen), annak ellenére, hogy egy cigánygyerek, egyből kiszúrtam, hogy katona volt, és tényleg. Mondta, hogy ő is hallotta, hogy talán lesz nálunk tartalékos laktanya. Mondta azt is, hogy sima honvédként nettó 220 körüli a fizetés. Ez amúgy korrekt, mert mondtam is, ha csak egy kicsit keresnék kevesebbet, mint most, simán átmennék a céghez, ha itt helyben lenne, nem 150+ km-re. Most azért nyilván többet keresek, de alakul ez. Ha így, leírnák hogy 220 nettó, vagy legyen csak 210, és itt helyben lenne valami, azért sok embert elszívna a multitól (mindenkinek tele van már a hócipője az egésszel, olyan dolgok mennek itt).
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
24 447
43 877
113
Katonadolog - 2022.01.20.

Vendég: Pohl Árpád dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karának dékánja
Téma: tisztképzés és a tisztikar utánpótlása.

Vendég: Zsiga Tamás dandártábornokot, a Honvédelmi Minisztérium Magyar Honvédséggel való kapcsolattartásért felelős államtitkári főtanácsosa
Téma: a honvéd tisztjelöltek megváltozott jogállása